HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
respo

#1301 Re: HS kablovska

Post by respo »

ja preskenirao sa tv-om i nasao mi je neki mezzo kika disneyxd scifi
i po 2 puta digital 4 cini mi se da to znaci pored one arene4 jos neki kanal koji je zasad zatamljen
nisam siguran za taj novi kanal al eto to je otprilike zasada to
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#1302 Re: HS kablovska

Post by davorf »

respo wrote:ja preskenirao sa tv-om i nasao mi je neki mezzo kika disneyxd scifi
i po 2 puta digital 4 cini mi se da to znaci pored one arene4 jos neki kanal koji je zasad zatamljen
Juce nisu bili Mezzo i Disney XD. Moguce je da jos testiraju, pa da ce do prvog biti jos nekih kanala...neki filmski...ja bih recimo bio sa Sky Cinema kanalima zadovoljan :lol: :lol:
chakany

#1303 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Paznja, paznja !!!
B92 stigao testno na digitalnu televiziju.
Slika odlicna, zvuk tu i tamo.
Potrazite.
ima´l_zime_Marinko

#1304 Re: HS kablovska

Post by ima´l_zime_Marinko »

Kablovska HS ,HS kablovska :D ! nekome sam se sinoc majke naspominjao da mu se bas stucalo ! cekam cijelu vecer film koji pocinje u 1 sat na Pinku ˝Broj stanovnika 436˝ ,i hajd docekam,gledam jedno 20 minuta kad samo zatamnise sliku ! bez ikakvog objasnjenja,samo prikazase EPG od Viasat History i muk nastade! htio sam ih odmah sinoc zvati,al znam da mi ne bi pilo vode ni u po bijela dana a tek u sred noci ! Samo Pink je tako ˝nestao˝ u sred noci,ostali su svi tu bili ! jel se to jos nekome desava da mu se na cejf pokake u sred noci kao meni ?
respo

#1305 Re: HS kablovska

Post by respo »

davorf wrote:
respo wrote:ja preskenirao sa tv-om i nasao mi je neki mezzo kika disneyxd scifi
Juce nisu bili Mezzo i Disney XD. Moguce je da jos testiraju, pa da ce do prvog biti jos nekih kanala...neki filmski...ja bih recimo bio sa Sky Cinema kanalima zadovoljan :lol: :lol:
evo danas ima mezzo i disney i zaboravih napisati i BE92 a digital 4 jos uvijek taman

da samo hoce CAM module poceti davati da se rijesim ovog resivera
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#1306 Re: HS kablovska

Post by davorf »

respo wrote:
davorf wrote:
evo danas ima mezzo i disney i zaboravih napisati i BE92 a digital 4 jos uvijek taman

da samo hoce CAM module poceti davati da se rijesim ovog resivera
Uh...to bi bilo odlicno...ne bih se rjesavao receivera...njega bih u sobu svoju prebacio...a u dnevnoj CI module u TV :mrgreen:
ado-pasha

#1307 Re: HS kablovska

Post by ado-pasha »

ja sam skenirao juce oko 17:00h i nisam nasao te kanale mezzo, disney, syfy, b92...jel to nesto novo od danas (27.10.2010.)? jel ima neka nova frekfencija?
ado-pasha

#1308 Re: HS kablovska

Post by ado-pasha »

između ostalog, ako vec neko iz HS-a cita ovo: UREDITE MALO WEB STRANICU! NIJEDNE VIJESTI, ZBUNJUCE, nimalo neke maste i da se covjek fino snadje. web stranica = 0 poena
nanda_

#1309 Re: HS kablovska

Post by nanda_ »

Sve fino za digitalnim al sta je sa ovim analognim kanalima,izgleda da nam samo preostaje da uzivamo u beharu,amni,osm,bir ,is itd. veliko vam hvala sto ste nam te kanale omogucili :lol: :dance:
respo

#1310 Re: HS kablovska

Post by respo »

davorf wrote: Uh...to bi bilo odlicno...ne bih se rjesavao receivera...njega bih u sobu svoju prebacio...a u dnevnoj CI module u TV :mrgreen:
ah dobro mislio sam da se rijesim bar sa ovog tv-a gdje visim al moglo bi se u drugu sobu prebaciti nikakav problem mada mi tamo i ne treba al eto
respo

#1311 Re: HS kablovska

Post by respo »

ado-pasha wrote:ja sam skenirao juce oko 17:00h i nisam nasao te kanale mezzo, disney, syfy, b92...jel to nesto novo od danas (27.10.2010.)? jel ima neka nova frekfencija?
za frekvencije stvarno ne znam jer sam skenirao sa tv-om stavio full i on nasao ne znam tacno sada koliko kanala i bir radio
medju nadjenim je znaci mezzo disneyxd kika scifi BE92 i neki koji je crn do sada jos nisam vidio sliku na njemu
ado-pasha

#1312 Re: HS kablovska

Post by ado-pasha »

respo wrote:
ado-pasha wrote:ja sam skenirao juce oko 17:00h i nisam nasao te kanale mezzo, disney, syfy, b92...jel to nesto novo od danas (27.10.2010.)? jel ima neka nova frekfencija?
za frekvencije stvarno ne znam jer sam skenirao sa tv-om stavio full i on nasao ne znam tacno sada koliko kanala i bir radio
medju nadjenim je znaci mezzo disneyxd kika scifi BE92 i neki koji je crn do sada jos nisam vidio sliku na njemu
jel ovdje pricamo o digitalnoj, full 3 paket??? (ja imam taj)...ev skeniram i opet isto. nema novih kanala, a cak su mi i hbo nestali, tj. tamni...

i jos jendo pitanje: ima li vise frekfencija osim ovih ispod? neko je spomenuo ovdje 343 mhz

319 MHz - PB-poslije 23; HBO Comedy (SmartCard is out of date); HBO Adria (SmartCard is out of date).
327 MHz - Arena Sport 1; EuroSport Serbia; EuroSport 2 Serbia.
335 MHz - digital 2 (SmartCard is out of date); digital 3 (SmartCard is out of date); digital 4 (SmartCard is out of date).
386 MHz - Hustler; Travel & Living; Discovery Science; Discovery World; SCT; World Fashion; Daring!TV; Weding TV Asia.
610 MHz - FOX Life; Universal Channel; Hema; FOX Crime; BBC Entertainment; Baby TV; FLN; Balkanika.
618 MHz - DM Sat; OBN; RTS sat; OTV Valentino; HRT-TV1; HRT-TV2; VIVA.
626 MHz - RAI1; RTL; VOX; TVE Internacional; Das Erste.
634 MHz - TRT-Turk; Reality EMEA; Hayat TV BIH; National Geogrhapic Romania; RTV Montenegro; Al Jazeera Int.; CNN Int.
642 MHz - MTV Adria; Zone Romantica; NG Wild; JimJam EMEA; ESPN America; Yacht & Sail; Extreme EMEA; TV1000 Balkan.
ado-pasha

#1313 Re: HS kablovska

Post by ado-pasha »

sad ove frekfencije koje pocinju sa 3 (319, 327, 386, ...) ne pokazuje nikakve kanale... :shock:
respo

#1314 Re: HS kablovska

Post by respo »

naravno pricam o digitalnoj
o full 3 paketu
samo sto ti skeniras sa resiverom a ja sa tv-om tako da ja ne moram ubacivati frekvencije nego sam sve pretrazi
chakany

#1315 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Ja sam juce imao B92, a sada vise nemam.Imao sam malo i danas.
HBO sam nasao, promjena frekvencije sa 319 na 314.
thepatriot

#1316 Re: HS kablovska

Post by thepatriot »

fakat od ovih 58 kanala u ponudi, jedno dvadesetak je pravo dno,kič i šund.
respo

#1317 Re: HS kablovska

Post by respo »

chakany wrote:Ja sam juce imao B92, a sada vise nemam.Imao sam malo i danas.
HBO sam nasao, promjena frekvencije sa 319 na 314.
jesi to nasao slucajno ili ti neko rekao

do kad ce te frekvencije mjenjati
svaki drugi dan moram preskenirati i sortirati kanale po redu
O'zone
Globalni moderator

#1318 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Ja maloprije skenirao nemam B92, Mezzo i ovaj disneyxd i scfi a pojavio se PB-iza 23 sata i one kodirane 3 arenesport.

Skenirano TV-om ne reciverom.
respo

#1319 Re: HS kablovska

Post by respo »

kod mene su sada ovi kanali mezzo disney b92 kika scifi crni na tv-u znaci nema nista
ado-pasha

#1320 Re: HS kablovska

Post by ado-pasha »

ZAR SE KOD DIGITALNE TV MOZE SKENIRATI TV-OM? ja samo sa receiverom ,a kad tv skeniram, onda mi skenira samo analogne kanale...
zikmu

#1321 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

pa moras imat TV koji moze skenirat digitalne kanale.... ja sam nasao ove nove preko TV-a (crno samo), a preko box-a ne mogu da nadem (sta kako?)
ado-pasha

#1322 Re: HS kablovska

Post by ado-pasha »

zikmu wrote:pa moras imat TV koji moze skenirat digitalne kanale.... ja sam nasao ove nove preko TV-a (crno samo), a preko box-a ne mogu da nadem (sta kako?)
aaaaa, hvala na odgovoru, to je neki special tv...uh super onda za nove kanale, nadam se da ce ih uskoro ubaciti i u digitalnu ponudu, odnosno u receiver. posto sam trekie, znate kojem se kanalu veselim (sy fy) ;)

vidim neko je ubacio frekfenciju 314 i kada sma je upisao, dao mi je hbo kanale...ima li jos koja nova FREKFENCIJA, MOZDA BAS ZA OVE KANALE?

i koja je to prica da od 01.11. uvode nove kanale na digitalnu? znam da je bilo govora od jeseni ,ali jesen je pocela 23.09. ;)
Redondo

#1323 Re: HS kablovska

Post by Redondo »

Kako se skeniraju na digitalnoj? Kad skeniram na TV-u samo mi daje analogne. :roll:
ado-pasha

#1324 Re: HS kablovska

Post by ado-pasha »

nna daljinskom od digitalne imas dugme MENU, kliknes, otvori se meni na tv, onda ides 1x, 2x udesno sa onim strelicama i dobijes onaj meni sa vise ponuda, ides na CHANEL SEARCH ...eh tu je vec zapetljano, imas ponudjene neke frekfencije i sve...to je vec malo komplikovano objasniti kako unositi frekfenicje, ali u sustini, odaberes sa strelicama search all chanels i OK...i pocne skenirati...

ovo na brzinu pisem
Redondo

#1325 Re: HS kablovska

Post by Redondo »

ado-pasha wrote:nna daljinskom od digitalne imas dugme MENU, kliknes, otvori se meni na tv, onda ides 1x, 2x udesno sa onim strelicama i dobijes onaj meni sa vise ponuda, ides na CHANEL SEARCH ...eh tu je vec zapetljano, imas ponudjene neke frekfencije i sve...to je vec malo komplikovano objasniti kako unositi frekfenicje, ali u sustini, odaberes sa strelicama search all chanels i OK...i pocne skenirati...

ovo na brzinu pisem
Ne mogu uopste da nadjem meni sa vise ponuda, CHANEL SEARCH ni na mapi. :roll:
Locked