Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Moderator: anex
-
Brus Lee
#1301 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
I onda sam ja infantilna. Do ovog posta sam mislila da se može voditi normalna rasprava, sad vidim da sam zalutala.
Nisi infantilna, nego si sve probleme prebacila na jednu adresu, sto ogromna vecina radi. Uvijek je kriv onaj koga prvog vidis. Ova dvojica forumasa ti pokusavaju dati siru sliku. Navesti cu ti najnoviji primjer kako radi Fond zdravstva kantona Sarajevo; prije 10-tak dana su pustili novu listu lijekova koji se ne placaju ili se placa participacija. To su uradili u ponoc, tako da niko nije bio obavjesten. Hajde sto ljekare ne obavjestavaju o promjenama (tek naknadno) to im je stari obicaj, vec ovaj put nisu ni apotekare, tako da lijekovi koji su do juce bili besplatni nisu prolazili u apotekama kroz komp. i nisu se mogli realizovati. Kada se to sutradan rijesilo, nastupio je novi sok (posebno za pacijente), jer su neki lijekovi skinuti s liste, a nekima se mora izvrsiti doplata. Uglavnom najpropisivaniji lijekovi i gotovo svi pacijenti se vracaju i negoduju ljekaru koji je propisao lijek i naravno, apotekaru koji treba da mu uzme pare. Demonstrativno vracaju recepte, glasno negoduju i vrijedjaju osoblje. Zdravstveni radnici s tim listama nemaju nista. Adresa za rjesavanje problema u ovom slucaju je Fond zdravstva tj g. Gavrankapetanovic i njegova desna ruka g. Radeljas, covjek bez alata i zanata. P.S. Mora cova da izgradi zapoceti zamak u Ustikolini.
Nisi infantilna, nego si sve probleme prebacila na jednu adresu, sto ogromna vecina radi. Uvijek je kriv onaj koga prvog vidis. Ova dvojica forumasa ti pokusavaju dati siru sliku. Navesti cu ti najnoviji primjer kako radi Fond zdravstva kantona Sarajevo; prije 10-tak dana su pustili novu listu lijekova koji se ne placaju ili se placa participacija. To su uradili u ponoc, tako da niko nije bio obavjesten. Hajde sto ljekare ne obavjestavaju o promjenama (tek naknadno) to im je stari obicaj, vec ovaj put nisu ni apotekare, tako da lijekovi koji su do juce bili besplatni nisu prolazili u apotekama kroz komp. i nisu se mogli realizovati. Kada se to sutradan rijesilo, nastupio je novi sok (posebno za pacijente), jer su neki lijekovi skinuti s liste, a nekima se mora izvrsiti doplata. Uglavnom najpropisivaniji lijekovi i gotovo svi pacijenti se vracaju i negoduju ljekaru koji je propisao lijek i naravno, apotekaru koji treba da mu uzme pare. Demonstrativno vracaju recepte, glasno negoduju i vrijedjaju osoblje. Zdravstveni radnici s tim listama nemaju nista. Adresa za rjesavanje problema u ovom slucaju je Fond zdravstva tj g. Gavrankapetanovic i njegova desna ruka g. Radeljas, covjek bez alata i zanata. P.S. Mora cova da izgradi zapoceti zamak u Ustikolini.
- nevenkagaragic
#1302 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Hajra Mujanovic iz Tuzle - 1991.godine rodila blizance u tuzlanskom UKC-u...nevenkagaragic wrote:Da, culi smo i pratimo...
Dragica i Goran Plauc pricaju svoju strasnu pricu.
Sta se sve radilo i sta se sve jos uvek radi u "slavnoj" tuzlanskoj klinici po ko zna koji put potvrdjuje i ova strasna prica.
Optuzeni UKC po ustaljenom obicaju SVE negira, drsko i samouvereno, kako su i naucili.
Valjda su se zato i okruzili bulumentom pravnika...
Zasto? Zato sto njima LAZ nije strana, a od pravnika ocekuju da dokazu kako je nebo zeleno, a trava plava - JA TO DOBRO ZNAM!
Zar neko jos veruje tim prodanim dusama?
Tamo se dugo, dugo rade neverovatni zlocini od strane bahatih, sujetnih i diletantskih likova koji se ne stide ni svog belog mantila, ni Hipokrata, ako su uopste culi za njega. A Hipokrat se sigurno prevrce u grobu - s razlogom!
Nadam se da ce ova porodica konacno saznati istinu, dokazati kradju beba blizanaca i konacno po prvi put zagrliti svoje sinove!
A onda KRIVCE goniti do neba!
Samo napred Dragice i Gorane, ne odustajte!
dosije.ba objavio danas 03.09.2013.godine
ŠOKANTNA ISPOVIJEST: Ukrali su mi blizance!
Većina vas je čula za priču Dragice i Gorana Plauc, koji su u Matičnom uredu u Tuzli, dobili rodne listove za svoje sinove blizance rođene 5. avgusta 1993. godine u tuzlanskoj bolnici, a za koje im je rečeno da su umrli.
Dragica i Goran, inače, Tuzlaci koji žive u Njemačkoj, kažu da su njihova djeca zavedena pod imenima Zoran i Dragan.
Šta se dogodilo, ko je krivac za njihovu nesretnu sudbinu pogledajte u video prilogu. Samo za vas Dragica i Goran Plauc pričaju o svojoj sudbini.
Dosije.ba - tuzlanski slučaj "Blizanci"
Dosije BA·114 videos
Published on Sep 2, 2013
Za strasne price slicne ovoj koju prozivljavaju Dragica i Goran Plauc cula sam davno...
To se desavalo cesto u bivsoj nam drzavi.
Tako i za nestanak (prodaju) beba u Srbiji ...
Ovim monstrumima koji kradu i prodaju bebe zelim dugogodisnji zatvor (i to bi im bila najblaza kazna...)!
JEZIVA STATISTIKA
UŽASNO: U Srbiji ukradeno više od 6.000 beba!
Lekari mi nisu dali da vidim sina, samo su rekli da je rođen mrtav! Ni 35 godina kasnije ne znam šta se zapravo desilo, kaže Mirjana Novokmet
Samo jedan komentar nesrecne majke:
"Sarajka 28.03.2013. u 10:47
Konacno da neko progovori o kradji beba!!!!Pozivam sve savjesne ljude da ako znaju za neki slucaj usvojenog djeteta javno kazu, 1992 godina rodila sam sina, bila sam izbjeglica na moju zalost,sama bez igdje ikoga svoga, rekli su mi da je djete prevremeno rodjeno a nije, u otpusnoj listi pise da sam imala spontani u 6-om mjesecu a ja sam usla u 9-t i mjesec,iz Sarajeva sam dosla u Srbiju u 6-om mjesecu trudnoce i imala normalan porod,rodila sam sina, vidjela sam mu samo nogicu i cula da place, dali su mi papir da potpisem a zatim injekciju vise se ne sjecam nicega, u otpusnoj listi pise samo trenutna moja krvna slika pri otpustu,mom sinu ce 7-og jula biti 21 godina, culi smo da je usvojen i zivi negdje u Svajcarskoj, NEMAM VISE DJECE, MOJ ZIVOT ZIVOT NIJE, POSLIJE GUBITKA DOMA I DJETETA ZIVIM A DUSA MI JE MRTVA, MOLIM DOBRE LJUDE AKO IMAJU INFORMACIJU ZA USVOJENU UKRADENU DJECU da to i otkriju,zelim svima da nadju svoju djecu"
Prica se "u bobu" podudara sa navodnom smrti blizanaca Dragice i Gorana Plauc...
Slucajno? STA SE DESILO sa njihovim bebama???
Majka traži dijete - 26.11.2013
RTV SLON Tuzla·1,077 videos
Published on Nov 26, 2013
"Biznis" za vesanje?[/size]
Gdje je moje dijete?
Srijeda, 27 Novembar 2013 11:59 | Autor Dragana Slepčević
Život skoro svake žene je ispunjen onda kada postane majka. Tada su njeni snovi ispunjeni i svijet majčinstva je nezamjenljiv sa bilo čime. No, bolest, smrt ili nestanak djeteta je nešto sa čime se nijedna majka nikada ne može pomiriti. U nastavku donosimo priču o ženi kojoj je, prije 22 godine, rečeno da joj je jedna od dvije bebe umrla, a za koju vjeruje da to nije istina, jer tijelo svoje bebe nikada nije vidjela nakon porođaja.
Prije 22 godine Hajra Mujanović iz Tuzle, u sedmom mjesecu trudnoće, zakoračila je u svijet majčinstva. Najljepši osjećaji u životu svake žene, pretvoreni su, kako sama tvrdi, u nešto najbolnije sa čime se čovjek može suočiti.
„1991. godine na našem kliničkom centru postala sam majka, blizance sam rodila. Ja sam na carski rez porođena i tada su djeca poslata za Beograd 1991. godine hitno, u bolnicu kao bolesna“-kazala je Hajra Mujanović.
Ubrzo je na kućnu adresu javljeno da je žensko dijete umrlo od posljedica meningitisa, a muško dijete sa upalom mozga i krvarenjem je ostavljeno na liječenju. Nakon nekoliko mjeseci muška beba je iz Beograda vraćena majci. Međutim, propratna dokumentacija o liječenju Hajrinih beba je dosta štura, za žensko novorođenče, koje je navodno preminulo, skoro da je i nema.
„Samo na otpusnoj listi kod ovog djeteta, koje je kod mene koje mi je vraćeno, rečenica u vezi djeteta koje je umrlo, samo da je umrlo, ništa više, ni umrli list nisam dobila, nikakvu dokumentaciju o njoj“-ističe Hajra.

Iako su roditelji zahtijevali , tijelo preminule bebe nisu dobili. Ostali su uskraćeni i za informaciju gdje je navodno njena beba ukopana u Beogradu, pa čak i kao bezimena, kako joj je rečeno. Godine sumnje natjerale su je da počne istraživati i utvrditi šta se tačno desilo sa njenom kćerkom, tvrdeći da u tuzlanskom porodilištu, u protokolu čak nije ni zavedeno da su njene bebe bile bolesne. Istražujući navedeno Hajra je došla do nekih saznanja da bi njena kćerka mogla biti živa. Ovim putem moli građane Tuzle koji je možda poznaju, medicinsko i ljekarsko osoblje koje je bilo angažovano te godine kada je postala majka da, ukoliko imaju neku informaciju u vezi postojećih sumnji, da joj se jave putem redakcije Televizije Slon extra.
RTV Slon
-
mefistofilis
#1303 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
uhhhh ovo za bebe je strasno...
ja mislim da bih nekoga skratio za glavu da mi se ov desi, al bukvalno
- nevenkagaragic
#1304 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Sve je moguce...atorniji putnik wrote:uhhhh ovo za bebe je strasno...
Cast izuzecima, retkim nazalost... mozda zbog podobnih (koji nisu retki) sposobni ne mogu doci do radnih mesta. Ne samo u zdravstvu, svedoci smo.
Da, "...pa se s pravom možemo zapitati da li doktori u našoj državi uopće nakon diplome polažu Hipokratovu zakletvu"
Tako je i doktor Nebojsa Jovanic, nacelnik radjaone i bivsi nacelnik ginekologije KC Banja Luka u prvi tren profesionalno odreagovao na veliki propust, ali se vrlo brzo povukao kad je shvatio da je ON TAJ:
"...rekao da je to "neko" trebao primijetiti ranije, ali je odmah nakon što je ustanovio u UZV kartonu da je taj "neko" ustvari on prestao komentarisati nastalu situaciju...Koliko ćemo još ovakvih priča pročitati i doživjeti, kad će doktori napokon početi odgovorno raditi svoj posao, da li naši doktori uopće imaju savjesti i ljudskosti, hoćemo li ikad imati povjerenja u doktore ili ćemo zauvijek živjeti u strahu za naš život i živote naše djece?"
"Desava se, sta cete" - TO je to jel`doktore?
Pitam se DOKLE?
HIPOKRATOVA ZAKLETVA - TUŽNA PRIČA IZ BANJA LUKE: Doktor do samog rođenja nije primjećivao deformitet kod bebe, a onda kratko rekao: 'Šta ćete, dešava se'
Da li je na ovakva sve cesca "desavanja" efikasan odgovor u jednom komentaru?
Pa da bude isto : "Desava se"... sta cete...

-
kakavdanakneiskustvu
-
theTruePath
#1306 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
To dobijes kad nemas rijeseno pitanje dzume,ali uskoro ce rijesiti jer je u toku sporazum izmedju IZ i drzavekakavdanakneiskustvu wrote:http://kameleon.ba/site/nevjerovatno-lj ... snu-djecu/
-
kakavdanakneiskustvu
#1307 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
theTruePath wrote:To dobijes kad nemas rijeseno pitanje dzume,ali uskoro ce rijesiti jer je u toku sporazum izmedju IZ i drzavekakavdanakneiskustvu wrote:http://kameleon.ba/site/nevjerovatno-lj ... snu-djecu/
i kako će to tad biti riješeno?
-
theTruePath
#1308 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Ne znam,ali kad krscani imaju citavu slobodnju nedjelju red je da muslimani imaju bar slobodan sat.Inace ce i dalje posao patiti,jer ljudi ce uvijek ici na dzumu
-
The Realist
#1309 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Ovo jeste problem i to je činjenica. Nama muslimanima bi petak trebao biti slobodan dan, ali nije, nego su to subota i nedjelja, ali nama nedjelja ništa ne znači, jer ne idemo u bogomolje tada (kao obaveza).
Sa druge strane, pacijenti nisu krivi što su tada bolesni, niko ne želi biti bolestan, a i općenito je cijeli sistem zasnovan na tome da se funkcioniše od ponedjeljka-petka, a vikend da se manje radi.
Što se tiče ljekara, ali i ostalih institucija, mislim da bi najbolje bilo da se u tim ustanovama ostavi prostorija gdje se može klanjati. Kod nas je praksa da efendija drži džumu, ali to ne mora biti tako. Hutbu može držati neko od onih koji su došli klanjati, neka bude kratka, klanjaju i za 15 minuta mogu sve završiti. Jeste 15 minuta, ali je kraće od 45 minuta, do sat, koliko može trajati inače, ako uračunamo odlazak i povratak.
Sa druge strane, pacijenti nisu krivi što su tada bolesni, niko ne želi biti bolestan, a i općenito je cijeli sistem zasnovan na tome da se funkcioniše od ponedjeljka-petka, a vikend da se manje radi.
Što se tiče ljekara, ali i ostalih institucija, mislim da bi najbolje bilo da se u tim ustanovama ostavi prostorija gdje se može klanjati. Kod nas je praksa da efendija drži džumu, ali to ne mora biti tako. Hutbu može držati neko od onih koji su došli klanjati, neka bude kratka, klanjaju i za 15 minuta mogu sve završiti. Jeste 15 minuta, ali je kraće od 45 minuta, do sat, koliko može trajati inače, ako uračunamo odlazak i povratak.
-
kakavdanakneiskustvu
#1310 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
theTruePath wrote:Ne znam,ali kad krscani imaju citavu slobodnju nedjelju red je da muslimani imaju bar slobodan sat.Inace ce i dalje posao patiti,jer ljudi ce uvijek ici na dzumu
pa da imamo 4 radna dana,svi,pa petak slobodni,svi,pa subota radna,svima pa nedelja slobodni svi?
-
theTruePath
#1311 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
The Realist wrote:Ovo jeste problem i to je činjenica. Nama muslimanima bi petak trebao biti slobodan dan, ali nije, nego su to subota i nedjelja, ali nama nedjelja ništa ne znači, jer ne idemo u bogomolje tada (kao obaveza).
-
kakavdanakneiskustvu
#1312 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
The Realist wrote:Ovo jeste problem i to je činjenica. Nama muslimanima bi petak trebao biti slobodan dan, ali nije, nego su to subota i nedjelja, ali nama nedjelja ništa ne znači, jer ne idemo u bogomolje tada (kao obaveza).
samo prostor za klanjanje?,a prostor za one koji rade u smjenama a rade nedeljom pa ne mogu u crkvu?
znam dosta ljudi koji petkom odu na džumu prije 12 sati a vrate se u 15 sati a džamija im 100 metara daleko
-
theTruePath
#1313 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
JAOOO argumenta "znam dosta " 
-
kakavdanakneiskustvu
#1314 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
[quote="theTruePath"]JAOOO argumenta "znam dosta "
[/quote
ko je rekao da je to argument
ko je rekao da je to argument
- kockica_kockica
#1315 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Mislim da je brod o slobodnom vikendu davno otplovio, i da veliki broj zaposlenih izvan budžeta rade vikendom, onda kada bi možda bili u džamiji, crkvi, sinagogi.
Meni ne smeta sto je doktor vjernik, to znaci da poštuje ljudski Život. Doktori su ti od čijeg rada ovise ljudski Život. Da sam doktorica, izmedju Crkve i spašavanja ljudskog Života ja biram ovo drugo.
Meni ne smeta sto je doktor vjernik, to znaci da poštuje ljudski Život. Doktori su ti od čijeg rada ovise ljudski Život. Da sam doktorica, izmedju Crkve i spašavanja ljudskog Života ja biram ovo drugo.
- Perdita_Durango
#1316 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Imala sam jako ružno iskustvo jednom pri hitnoj posjeti bolnici, da mi se povraća kada se sjetim toga. A isti taj dan sam opet doživjela jako ugodno iskustvo na drugom mjestu, tako da ne mogu reći da svi idu u isti koš.
A što se tiče ljekara koji je napustio radno mjesto da bi otišao na džumu, mislim da se oko toga digla bespotrebna prašina, jer je zbrinuo pacijente , nisu bili prepušteni sami sebi. Isto tako sumnjam da bi taj isti ljekar napustio radno mjesto da je imao hitan slučaj.
I jeste nezgodna situacija, nadam se da će se pojaviti neko prihvatljivo rješenje za sve u sličnim slučajevima.
A što se tiče ljekara koji je napustio radno mjesto da bi otišao na džumu, mislim da se oko toga digla bespotrebna prašina, jer je zbrinuo pacijente , nisu bili prepušteni sami sebi. Isto tako sumnjam da bi taj isti ljekar napustio radno mjesto da je imao hitan slučaj.
I jeste nezgodna situacija, nadam se da će se pojaviti neko prihvatljivo rješenje za sve u sličnim slučajevima.
- starii
#1317 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
koliko shvatih nasao je rjesenje tako sto je druga doktorica preuzela njegov posao, mada ne korektno za pac jer moraju sad duze cekati...mislim da je tu najveci problem sef i losa organizacija...jer ako ovaj covjek ide na dzumu umjesto njega mora doci nego drugi i zamjeniti ga a to ipak sef treba da organizuje...Perdita_Durango wrote:Imala sam jako ružno iskustvo jednom pri hitnoj posjeti bolnici, da mi se povraća kada se sjetim toga. A isti taj dan sam opet doživjela jako ugodno iskustvo na drugom mjestu, tako da ne mogu reći da svi idu u isti koš.
-
kakavdanakneiskustvu
#1318 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
starii wrote:koliko shvatih nasao je rjesenje tako sto je druga doktorica preuzela njegov posao, mada ne korektno za pac jer moraju sad duze cekati...mislim da je tu najveci problem sef i losa organizacija...jer ako ovaj covjek ide na dzumu umjesto njega mora doci nego drugi i zamjeniti ga a to ipak sef treba da organizuje...Perdita_Durango wrote:Imala sam jako ružno iskustvo jednom pri hitnoj posjeti bolnici, da mi se povraća kada se sjetim toga. A isti taj dan sam opet doživjela jako ugodno iskustvo na drugom mjestu, tako da ne mogu reći da svi idu u isti koš.
-
The Realist
#1319 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Pa govorili smo o džumi, ili ne?kakavdanakneiskustvu wrote: samo prostor za klanjanje?,a prostor za one koji rade u smjenama a rade nedeljom pa ne mogu u crkvu?
Ja ne znam je li kršćani moraju u crkvu, dok se džuma ne mora klanjati u džamiji. Zna se koji su uslovi.
To nema nikakve veze sa ovim. Ja sumnjam da ti samo džumu koriste za bježanje sa radnog mjesta.znam dosta ljudi koji petkom odu na džumu prije 12 sati a vrate se u 15 sati a džamija im 100 metara daleko
-
The Realist
#1320 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Ovo je ekstreman primjer, koji nema veze sa onim šta se dešavalo.kockica_kockica wrote:Mislim da je brod o slobodnom vikendu davno otplovio, i da veliki broj zaposlenih izvan budžeta rade vikendom, onda kada bi možda bili u džamiji, crkvi, sinagogi.
- kockica_kockica
#1321 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Obavezno je ici nedjeljom ...The Realist wrote:Pa govorili smo o džumi, ili ne?kakavdanakneiskustvu wrote: samo prostor za klanjanje?,a prostor za one koji rade u smjenama a rade nedeljom pa ne mogu u crkvu?
Ja ne znam je li kršćani moraju u crkvu, dok se džuma ne mora klanjati u džamiji. Zna se koji su uslovi.
To nema nikakve veze sa ovim. Ja sumnjam da ti samo džumu koriste za bježanje sa radnog mjesta.znam dosta ljudi koji petkom odu na džumu prije 12 sati a vrate se u 15 sati a džamija im 100 metara daleko
Promaklo mi je da je doktor ipak nasao zamjenu (neadekvatnu ali je zamjena) dok on otklanja dzumu... i to je za mene dovoljno... osoba koja je mijenjala ako nije radila svoj posao je druga stvar... nekad su dobre namjere poplocane trnjem... nekad zelimo pomoci kolegi/kolegici ali nam nas posao ne dozvoljava da to radimo kvalitetno...
osobe koje rade kao doktori, sestre imaju odgovoran posao.... a oni to cesto zaborave...
-
kakavdanakneiskustvu
#1322 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
To nema nikakve veze sa ovim. Ja sumnjam da ti samo džumu koriste za bježanje sa radnog mjesta.[/quoteThe Realist wrote:Pa govorili smo o džumi, ili ne?kakavdanakneiskustvu wrote: samo prostor za klanjanje?,a prostor za one koji rade u smjenama a rade nedeljom pa ne mogu u crkvu?
znam dosta ljudi koji petkom odu na džumu prije 12 sati a vrate se u 15 sati a džamija im 100 metara daleko
govorili o džumi,a što ne bi govorili i o molitvama nekih drugih
šta drugo nego bježanje sa posla
-
theTruePath
#1323 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Perdita_Durango wrote:Imala sam jako ružno iskustvo jednom pri hitnoj posjeti bolnici, da mi se povraća kada se sjetim toga. A isti taj dan sam opet doživjela jako ugodno iskustvo na drugom mjestu, tako da ne mogu reći da svi idu u isti koš.
-
The Realist
#1324 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
kakavdanakneiskustvu wrote:
Pa naravno, samo to tada nije bila tema, a ja ne znam koje su im obaveze (eto, oni moraju u crkvu ići nedjeljom, osim toga, nedjelja te zahvati kada si dežurni, petak te uvijek zahvati).
Pa jeste, kada ih nema tako dugo, ali zato i kažem da sumnjam da oni samo tada bježe sa posla.
-
kakavdanakneiskustvu
#1325 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
The Realist wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:
Pa naravno, samo to tada nije bila tema, a ja ne znam koje su im obaveze (eto, oni moraju u crkvu ići nedjeljom, osim toga, nedjelja te zahvati kada si dežurni, petak te uvijek zahvati).
Pa jeste, kada ih nema tako dugo, ali zato i kažem da sumnjam da oni samo tada bježe sa posla.
tad im je najlakše pobjeći,nema ih tri sata a otišli u džamiju 100 metara udaljenu