SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
campa_xxx

#1301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by campa_xxx »

drama wrote:pucnjava na alipasinu, c faza kod bet-live-a ... vidjeh 5-6 policijskih autica
Kad je to bilo?
drama

#1302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drama »

campa_xxx wrote:
drama wrote:pucnjava na alipasinu, c faza kod bet-live-a ... vidjeh 5-6 policijskih autica
Kad je to bilo?

prije 2-3 sata...
drama

#1303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drama »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090308001

U pucnjavi teže ranjena jedna osoba
U sarajevskom naselju Alipašino Polje u subotu je kasno uvečer došlo do pucnjave u kojoj je teško ranjena jedna osoba, javila je Federalna televizija.

Alipašino Polje
Riječ je o 30-godišnjem Draganu Perišiću.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo rekao je da se za osobaom koje je pucala traga jer je pobjegla s mjesta događaja.
Troll_Happens

#1304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Dragan Perišić (31) zvani Bejbi sinoć je oko 20.30 sati izrešetan ispred sportske kladionice "Bet live" na Trgu nezavisnosti u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Perišić je prevezen u Klinički centar Sarajevo gdje je konstatovano da je zadobio više ustrelnih i prostrelnih rana nanesenih vatrenim oružjem.

- On ima teške povrede opasne po život. U pitanju je kolaps oba plućna krila, a ima i povrede abdomena, ramena i podlaktice - kazala nam je Biljana Jandrić portparol KCUS-a.

Saznajemo da je Perišić svojim terencem "micubiši" došao pred sportsku kladionicu. Kad je izašao iz vozila prišao mu je jedan muškarac i pucao na njega.

Na licu mjesta nađeno je šest čahura, a policija je sinoć tragala za osobom koja je pucala. Dragan Perišić od ranije je poznat policiji, a hapšen je zbog sumnji u povezanost sa Darkom Elezom, vođom kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva.

Jel ovaj Bejbi iz grupe Jasmina Catica? Poznat mi nadimak pravo :?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dr.gog »

Čuo sam da je kombi GRASA večeras napravio strašan udes na Širokači :cry: Zna li neko neštto..maloprije mi je čovjek poslao neke slike sa mobitela..

citiram poruku( objavljenu na još jednom od sarajevskih foruma također):
Kombi Grasa koji vozi na lokaciji Latinska cuprija-Bostarici je izgubio kontrolu nad kombijem i klizio je 200 metara unistio par automobila ,kucu, vozac kombija je izjavio da su mu kocnice otkazale.
Nesreca se desila oko 19:30 .
Image
Image
Image
Image
Image

Crnjak :cry:
alica.k

#1306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alica.k »

nadam se da su svi ok, ovo uzasno izgleda!
slavkoimamodilera

#1307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by slavkoimamodilera »

Pa jebote potpuno zgnjecen auto :cry: ne znam stvarno, mene toliki bijes hvata od ovakvih stvari, ali ja imam osjecaj da su meni takvo nesto uradili da bih krenuo od vozaca pa navise po hijerarhiji odgovornosti, sve bi ih podavio k'o zeceve :x :x :x
ovajonaj

#1308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ovajonaj »

ma kako to uopste prodje na tehnickom pregledu? to treba naci odgovornog i njemu kaznu spucati pa da se dobro zamisli svaki onaj koji propusti neispravno vozilo... ovako ce sutra ubiti nekog na cesti...
Better Man

#1309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Better Man »

A Gras je firma čiji nam rukovodioci u javnosti govore kako su njihova vozila 100% ispravna i kako prolaze rigorozne tehničke preglede. Prvo direktora Grasa treba na robiju, pa onda sve ostale.
VR6

#1310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

Neznaci da vozilo nije proslo tehnicki, kod nas je tehnicki tako los, kad ga i prodje neko vozilo, ne znaci da je ispravno. A sa kocnicama nikad ne znas, meni je na autu prije neke 3-4 godine propala kocnica iz cista mira, "feroda" sa disk plocice se odljepila od limenog onog djela koji stoji u kocionoj celjusti i papucica samo propade do kraja. Plocice nisu bile ni upola istrosene, stare nekih dvije godine, Lucas proizvodjac - koji i nije tako nepoznat. I sta tu covjek da radi? Sreca to mi se desilo kod parkiranja, da je trebalo naglo kociti u tom momentu pri vecoj brzini, tu nemas nekog izbora...
Ripicipi

#1311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Ripicipi »

Saobraćajna nesreća
Halid Bešlić teško povrijeđen
U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu jutros oko 04.20 dovezen je Halid Bešlić, teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod Sarajeva. Prema posljednjim informacijama, njegov život nije ugrožen.
Biljana Jandrić, portparol KCUS-a izjavila je da je Bešlić primljen sa težim povredama kostiju lica i da je trenutno u operacijskoj sali na očnoj klinici.

"Oftamolozi i maksilofacijalni hirurzi još uvijek operiraju povrijeđenog pacijenta. Nakon toga, ljekari će uraditi dodatne dijagnostike, jer je Bešlić primljen u tako teškom stanju da nisu htjeli gubiti vrijeme. Operacija još uvijek traje, a nakon toga bit će prebačen na Kliniku za anesteziju i reanimaciju", kazala je Jandrić za naš portal.

Kako je za Sarajevo-x.com potvrdio Dragan Mioković, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saobraćajna nesreća se dogodila u Alipašinoj ulicu, na području općine Vogošća.

"Do nesreće je došlo kada je automobil marke Škoda superb sletio s kolovoza kojim je upravljao Halid Bešlić. Popularni pjevač zadobio je teže tjelesne povrede te prebačen na Klinički centar Univeziteta u Sarajevu. Pripadnici policije obavili su uviđaj, a više detalja o uzroku nesreće znat će se nakon analize slučaja", kazao je Mioković.

Prilikom udesa Bešlić je bio sam u automobilu i nije bio vezan pojasem.
ja1977

#1312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ja1977 »

Zna li iko sta je juce bilo u Cemerlini (ispred videotke DVD) oko 1730? Puno policije i policijska trako oko dvije fabije.

Da je bio "obican" sudar sigurno ne bi bikla tolika frka.
SAAdnan

#1313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by SAAdnan »

Opet pucnjava na pofalicima. Momak izresetan iz kalasnjikova doduse "samo" u noge. Vjerovatno ce se izvuci sa laksim tjelesnim ozlijedama...
corsa

#1314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by corsa »

Ima li kakvih detalja?
gule_sa

#1315 Novinar TV Pink BH "uletio" u foto-optiku

Post by gule_sa »

Huseinbegović je iznenada izgubio kontrolu nad vozilom i završio u objektu foto - optike "Monteno"...
14.03.2009. 12:00

Image

Popularni voditelj emisije "Sportissimo" na televiziji Pink BH, Denis Huseinbegović, sinoć je u sarajevskoj ulici Branilaca Sarajeva oko 01.00 sat iza ponoći doživio saobraćajnu nesreću.
Kako saznajemo, Huseinbegović se u tom trenutku nalazio u testnom vozilu "hyundai i 10" i bio je u vidno alkoholiziranom stanju te je krečući se iz pravca Narodnog pozorišta iznenada izgubio kontrolu nad vozilom i završio u objektu foto - optike "Monteno" koja se nalazi u pomenutoj ulici.
Na sreću povrijeđenih nije bilo, a kako nam je rekla kćerka bh.pjevača Kemala Montena i vlasnica prodavnice nanesena je materijalna šteta u iznosu od 25.000 KM.
Autor: V. Š.
dnevniavaz.ba
musac

#1316 Re: Novinar TV Pink BH "uletio" u foto-optiku

Post by musac »

gule_sa wrote:Huseinbegović je iznenada izgubio kontrolu nad vozilom i završio u objektu foto - optike "Monteno"...
14.03.2009. 12:00

Image

Popularni voditelj emisije "Sportissimo" na televiziji Pink BH, Denis Huseinbegović, sinoć je u sarajevskoj ulici Branilaca Sarajeva oko 01.00 sat iza ponoći doživio saobraćajnu nesreću.
Kako saznajemo, Huseinbegović se u tom trenutku nalazio u testnom vozilu "hyundai i 10" i bio je u vidno alkoholiziranom stanju te je krečući se iz pravca Narodnog pozorišta iznenada izgubio kontrolu nad vozilom i završio u objektu foto - optike "Monteno" koja se nalazi u pomenutoj ulici.
Na sreću povrijeđenih nije bilo, a kako nam je rekla kćerka bh.pjevača Kemala Montena i vlasnica prodavnice nanesena je materijalna šteta u iznosu od 25.000 KM.
Autor: V. Š.
dnevniavaz.ba
Vidio sam danas taj slupani testni model i10. Eno ga iza Hyundaia na Pofalićima. E moj Huseinbegoviću...
slavkoimamodilera

#1317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Vidio sam izlog kopirnice jucer... i dalje mi nije jasno kako je po bilo kakvim uslovima uspio ono sto je uspio... ali to je tako valjda kad mortus pjana budala vozi Hajundayi Accident - sve je moguce...
zonbirile

#1318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

zamisli da je neko stajao.Pa nije valjda i on "veliki"novinar,treba govno zatvoriti.Na kraju će građani uzeti zakon u svoje ruke.
dimu

#1319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dimu »

debil... sad ce 5 godina radit da bi otplatio stetu samo ako ne i vise... kasko se ne pika jer je bio pijan, a valja i nadoknadit stetu na objektu... neka tako mu i treba kad je seljak
Edinz

#1320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edinz »

Ma pare pricaju a usta laprdaju, momak koji je prije par godina ubio covjeka autom kod predsjednistva odavno hoda slobodan a zna se i zasto. Ako i ovaj podmaze nema frke.
Skyfox

#1321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

slavkoimamodilera wrote:Vidio sam izlog kopirnice jucer... i dalje mi nije jasno kako je po bilo kakvim uslovima uspio ono sto je uspio... ali to je tako valjda kad mortus pjana budala vozi Hajundayi Accident - sve je moguce...
koje baksuzno ime?!
Gray

#1322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gray »

Nije bio Accent nego i10.
slavkoimamodilera

#1323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Gray wrote:Nije bio Accent nego i10.
Sve je to hajundayi accident... :mrgreen:
campa_xxx

#1324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by campa_xxx »

Je li neko cuo eksploziju prije 3 minute :shock: :shock: :shock: Ja zivim u Novom Sarajevu i bas je dobro odjeknulo ovdje....
HAVANA

#1325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by HAVANA »

Puče nešta dobro :?
Locked