Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#1301 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

aerosa wrote:Guti je pokazao zašto je veliki igrač.
Neko ko je potpuno zapostavljen u ekipi nakon dolaska dosta novih igrača, i napokon kad dobije priliku za igru , naći se u situaciji 1 na 1 sa golmanom gdje je šansa za uspješnu realizaciju bila barem 90% i odigrati onakav nesebičan potez da bi gotovo bez rizika i onih 10% drugi igrač dao go to mogu samo igrači kojima je klub očito najbitniji.
Vjerujem da bi 99% igrača u onoj situaciji pucalo po golu, a u situaciji u kojoj se on trenutno nalazi pa mislim da bi malo koji igrač na svijetu onde išao na asistenciju.
Zatim njegovo radovanje nakon trećeg gola, šta tome dodati...
Majstor je majstor, i blago ekipi koja na klupi može držati njega i Raula.
Drente je i sinoć za ono malo vremena što je proveo u igri pokazao da je daleko od igrača koji je kalibar za kraljevski klub... Doveden kao neko ko bi trebao biti novi Carlos, a pokazao jedno veliko ništa.
Ma onakva asistencija vrijedi 5 golova :-D Treba ga shvatiti, i on i Raul prvi put pobjeđuju na onom stadionu :oops:
Gutija treba rasteretiti svih očekivanja, planirati ekipu bez njega, slati ga na klupu i na tribine, ali povremeno mu pružiti šansu da pokaže šta zna. Ako ga krene kao što je zadnjih par kola, onda ga pustiti dok radi magija :thumbup:
4 jeftinija pojačanja ove sezone: Albiol, Arbeloa, povratak Granera i Garaya su sve puni pogoci 8-)
aerosa

#1302 Re: Real Madrid C.F.

Post by aerosa »

Samo da nije bila ona povreda Pepea napokon bi imali granitnu odbranu, koja uzgred budi rečeno i ovako dobro funkcioniše ali za titulu i ligu prvaka trebat će tu još malo uigravanja i sigurnoosti.
Mislim da je sinoć pobjedu donijela promaja na lijevoj strani odbrane Deportiva gdje je Arbeloa prolazio kao da nikog i nema.
kory

#1303 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

ma ja ba..ja sam siguran da barsa nemoze igrati dugo onako fenomenalno...igraju 2 god..ove ce stat..zato real treba sigurno kupit bodove dobit ih u madridu i cekat njihove posrtaje...
guti pokazo kolika je njegova velicina....sad casillasu jedino fali osvajanje svjetskog prvensta...sve ostalo ima....
Charuga
Globalni moderator

#1304 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:Ma samo marljivo skupljati bodove :thumbup: Pa konačno da je pao i Riazor :dance: Jedna od najboljih utakmica ove sezone, gol primljen iz smiješnog penala. Barca jedini gol dala iz ofsajda :oops:
Jes jes, rekli AS i Marca .. :)
kory wrote:ma ja ba..ja sam siguran da barsa nemoze igrati dugo onako fenomenalno...igraju 2 god..ove ce stat..zato real treba sigurno kupit bodove dobit ih u madridu i cekat njihove posrtaje...
guti pokazo kolika je njegova velicina....sad casillasu jedino fali osvajanje svjetskog prvensta...sve ostalo ima....
Ne mogu stalno igrati fenomenalno. Naprimjer, juce protiv Sportinga su igrali samo da pobjede, nista specijalno i "fenomenalno" ..

Vise napisete postova na pdf-u o Barci nego ovde o Realu. I kad pisete ovde ne mozete da ne spomenete one druge pa makar malo .. :mrgreen:

Gledao sam sinoc i utakmicu Deportivo-Real. Iskreno, odavno Real nije odigrao onako jako. Od prve minute su stisli i nisu dali domacinima da ista urade. Deportivo je tek neke sanse poceo stvarati u posljednjih 15-20 minuta kad je Real malo popustio sa pritiscima. Puno bolje Real igra bez puno "velikih" zvijezda. Ono sto je Guti sinoc uradio sa povratnom loptom benzemi (peta) Ronaldo garantovano ne bi nikad uradio nego bi vjerovatno pucao. Guti odlican. Kaka je sinoc imao puno prostora i odlicno je odigrao utakmicu.
LSD

#1305 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

kory wrote:ma ja ba..ja sam siguran da barsa nemoze igrati dugo onako fenomenalno...igraju 2 god..ove ce stat..zato real treba sigurno kupit bodove dobit ih u madridu i cekat njihove posrtaje...
E jednom ste sacekali takav posrtaj dok je tim vodio Rajkard,koji je dopustio sebi cirkus u svlacionici i koji je doslovno poklonio titulu Realu pretprošle godine...e nema više na guzove takvih poklon titula više,nema stizanje i nema cekanja kiksa opet jer ova Barca dva puta nece na takav fol predati titulu.
ultima_palabra

#1306 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:Vise napisete postova na pdf-u o Barci nego ovde o Realu. I kad pisete ovde ne mozete da ne spomenete one druge pa makar malo ..
Nije tačno, pogledaj u kojoj temi najviše postam ;-)
Plavih_11 wrote:Ono sto je Guti sinoc uradio sa povratnom loptom benzemi (peta) Ronaldo garantovano ne bi nikad uradio nego bi vjerovatno pucao.
Ono što je Guti uradio, ne bi uradio nijedan igrač :-D
Charuga
Globalni moderator

#1307 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:Vise napisete postova na pdf-u o Barci nego ovde o Realu. I kad pisete ovde ne mozete da ne spomenete one druge pa makar malo ..
Pa dobro majka mu stara, sljedeci put cu se malo bolje izraziti .. :-D

P.S. Sramota je da najvise postova imas na temi o Realu pored SVOG kluba .. ;-)
ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:Ono sto je Guti sinoc uradio sa povratnom loptom benzemi (peta) Ronaldo garantovano ne bi nikad uradio nego bi vjerovatno pucao.
Mora da sam propustio proglasenje istog za najboljeg igraca svijeta ... 8-)
ultima_palabra

#1308 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:
ultima_palabra wrote:
Pa dobro majka mu stara, sljedeci put cu se malo bolje izraziti .. :-D

P.S. Sramota je da najvise postova imas na temi o Realu pored SVOG kluba .. ;-)
ultima_palabra wrote:
Mora da sam propustio proglasenje istog za najboljeg igraca svijeta ... 8-)
Eh sad... kolika je medijska pokrivenost jednog i drugog kluba? A i Primera nema zimski san od 3 mjeseca ;-)
Nisam rekao da nijedan ne može to uraditi, nego da ne bi uradio ;-)
Guti nije najbolji na svijetu, nije ni među prvih 100. Ali je sigurno među 5 najtalentovanijih. Kad su pitali Salgada za mišljenje poslije utakmice na Riazoru, on je rekao: da Guti ima glavu Raula (njegovo ponašanje) danas bismo o njemu govorili u istom dahu sa Zidaneom :)
Fordas

#1309 Re: Real Madrid C.F.

Post by Fordas »

Moram priznati da Real igra bolje bez onog frckavog ped....cica ronalda :D
Salu na stranu, mora se priznati da je Guti bio maestralan i da mu je ovo bila jedna od najboljih partija u dresu reala. Malo mi je krivo sto raul nije pogodio one zicere, cisto zbog njega
ultima_palabra

#1310 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

AS i Marca poludiše za Gutijem, jedan novinar čak kaže da se treba osloboditi mjesto u Prado muzeju za snimak gola :lol: Drugi ga već stavljaju u avion za Južnu Afriku, kao da ne znaju da će ova njegova forma završiti za par utakmica.
Cristiano tovari na sebe previše pritiska, pritisak igranja za najveći klub na svijetu kao najskuplji igrač svih vremena je ništa čime on sebe natovari :-D Valjda će ga proći s godinama...
ultima_palabra

#1311 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

:oops: Evo zašto su sudije iz Primere najlošije od 10 najvećih liga
Stariji će se sjetiti "penala" koji je napravio Zeko Zajec 82-e u Španiji protiv Španije :-)
Charuga
Globalni moderator

#1312 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Ovo je preofirno sviran penal! Covjek je bio cjeli metar udaljen od linije kad ga je oborio .. :shock:
ultima_palabra

#1313 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:Ovo je preofirno sviran penal! Covjek je bio cjeli metar udaljen od linije kad ga je oborio .. :shock:
Marca kaže 1,65 metara :-D A ti vjeruješ Marci bez pogovora ;-)
Charuga
Globalni moderator

#1314 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:Ovo je preofirno sviran penal! Covjek je bio cjeli metar udaljen od linije kad ga je oborio .. :shock:
Marca kaže 1,65 metara :-D A ti vjeruješ Marci bez pogovora ;-)
Samo Marci i AS-u vjerujem, ostalo je sve smece ... :)
ultima_palabra

#1315 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Pellegrini po prvi put nije dao listu igrača dan prije utakmice :o 5-6 igrača je na granici nastupa sutra navečer, tako da će još malo pričekati.
Da se prisjetimo najšokantnije utakmice protiv Espanyola :D

Ovaj gol Higuaina ostaje poseban kad god ga gleda, 100% cojones 8-)
kory

#1316 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

ii joj ovo je utakmica za nezaborav..stvarno...ova sezona je za nezaborav..sta se sve isdogadjalo...isdesavalo...
kory

#1317 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

serhio ramos 5. minut 1-0
kory

#1318 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

dobra utakmica reala protiv espanjola,sasvim zasluzena pobjeda.... 3:0
golove dali ramos,kaka i iguan...prvo poluvrijeme real odigro fantasticno rasturili espanjola..u drugom malo smanjili gas...igrali onako lagano bez posebnog opterecenja,nekoliko puta zaprijetili i na kraju dali gol...svaka cast momci..konstantno vrsimo pritisak na barsu...
Baltazar_khan

#1319 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baltazar_khan »

kory wrote:konstantno vrsimo pritisak na barsu...
Čak ni uz pomoć sudija taj pritisak nema meda :( :lol: :razz:
kory

#1320 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

Baltazar_khan wrote:
kory wrote:konstantno vrsimo pritisak na barsu...
Čak ni uz pomoć sudija taj pritisak nema meda :( :lol: :razz:
aha pricaj ti bajke ajd cujemo se u maju
ultima_palabra

#1321 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Dobro prvo poluvrijeme, drugo uspavano :D Moglo je biti više golova, Kameni odličan.
kory

#1322 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

ultima_palabra wrote:Dobro prvo poluvrijeme, drugo uspavano :D Moglo je biti više golova, Kameni odličan.
prvo poluvrijeme vise nego dobro,u drugo igrali onoliko koliko im je trebalo,bez neke nervoze,i sigurno bez mogucnosti nekih povreda...imali nekoliko solidnih sansi...guti opet odigro vise nego dobro...kaka polahko dize formu..

#1323 Re: Real Madrid C.F.

Post by profil »

ultima_palabra wrote:
:oops: Evo zašto su sudije iz Primere najlošije od 10 najvećih liga
Stariji će se sjetiti "penala" koji je napravio Zeko Zajec 82-e u Španiji protiv Španije :-)
Cist penal. Povuko ga je za nogu rukom poslije prvog faula, kad je ovaj vec bio u 16. Trebo je jos crveni dobiti.
ultima_palabra

#1324 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

profil wrote:Cist penal. Povuko ga je za nogu rukom poslije prvog faula, kad je ovaj vec bio u 16. Trebo je jos crveni dobiti.
Malo slobodno tumačenje, u najmanju ruku :-D Ako i jest vukao, vukao je van 16.
Nadam se da će Patetico ispuniti svoju misiju slijedeći vikend 8-)

#1325 Re: Real Madrid C.F.

Post by profil »

ultima_palabra wrote:
profil wrote:Cist penal. Povuko ga je za nogu rukom poslije prvog faula, kad je ovaj vec bio u 16. Trebo je jos crveni dobiti.
Malo slobodno tumačenje, u najmanju ruku :-D Ako i jest vukao, vukao je van 16.
Nadam se da će Patetico ispuniti svoju misiju slijedeći vikend 8-)
Umjesto da budes zahvalan ti tako. :D Svake sezone vam odrade posao, otkinu kataloncima koji bod, a od Reala popuse, mada u dosta slucajeva budu bolji, ali valjda neki kompleks sta li je.
Post Reply