Pravni fakultet
-
semla
#1301 Re: Pravni fakultet
Ja bih više vjerovala onom našem s faksa. U svakom slučaju, ko god da se upisuje mora na faks doći. Konkurs je na oglasnoj do biblioteke, odnosno preko puta bifea samo još trunkicu desno.

-
LDxxxxxx
#1302 Re: Pravni fakultet
npr. ja sam danas zvala tetu iz studentske i da je pitam da li npr, mogu odmah da se prijavim sa samofinancirajuce, gospodja je naime rekla da ne mogu vec da ce oni rangirati , sad koliko je to dobro , koliko nije , vidjecemo za koji dan.Kad su rezultati otprlike , 5-10 dana nakon upisa ili ?
-
Eborg
#1303 Re: Pravni fakultet
Sve to piše na fakultetu.
- Lakat Jebić
#1304 Re: Pravni fakultet
fkt, otidjite na fakultet, ne kosta vas nista (ako ste iz sarajeva) i provjerite...Eborg wrote:Sve to piše na fakultetu.
a onaj broj od 140 ce porast na oko 200...
-
semla
#1305 Re: Pravni fakultet
Na faksu piše da su rezultati najkasnije 2 dana od zatvaranja konkursa. Uslikala sam konkurs, pa ako treba postavit ću, za one koji nisu iz Sarajeva..
-
LDxxxxxx
#1306 Re: Pravni fakultet
ajd pls postavi sliku da vidimo
-
LDxxxxxx
#1307 Re: Pravni fakultet
e ,da usput, koja procedura slijedi kada izadju rezultati , oni koji su primljeni , oni koji nisu????
-
semla
- djenananna
#1309 Re: Pravni fakultet
hvala semla punoo, bas je dobra stvar ovaj forum he he he.
jedva cekam rezultate

-
semla
#1310 Re: Pravni fakultet
Ma ništa, tu smo da se pomažemo. Još jednom sretno. Ako bude trebalo i rezultate konkursa ćemo uslikati.

- djenananna
#1311 Re: Pravni fakultet
ja mislim da bi oko 5og trebali izaci rezultati,ako slucajno ranije budu samo javni ovdje hehe.

-
adin_sa
#1312 Re: Pravni fakultet
A da li iko ima informacije od predhodnih godina, koliko je bodova bilo potrebno da se upise na redovan studij.
Idem sutra da predam papire.Nadam se da sam na pravom putu
Idem sutra da predam papire.Nadam se da sam na pravom putu
-
semla
#1313 Re: Pravni fakultet
Prošle godine su trebala 54 boda za redovan studij, mada su naknadno, odobrenjem Vlade, primili i studente koji su imali 53 boda. Za svaki slučaj računaj na 54 minimalno. To ti opet zavisi od 'kvaliteta' prijavljenih kandidata. 
-
adin_sa
#1314 Re: Pravni fakultet
semla hvala ti nisam mogao spavati sinoc
a koji je prvi ispit da li znas, a koji najteži (mislim po prosjeku padanja)
Čuo sam da su sada napravili pravi bauk od rimskog,a moja sestra završila pravo.10 cista -streber
a koji je prvi ispit da li znas, a koji najteži (mislim po prosjeku padanja)
Čuo sam da su sada napravili pravi bauk od rimskog,a moja sestra završila pravo.10 cista -streber
-
LDxxxxxx
#1315 Re: Pravni fakultet
ej adin_sa i mene bas zanima to za rim?? ajd vi, iskusniji , recite nam stosta vise o tome predmetu?
-
Eborg
#1316 Re: Pravni fakultet
Nije nešto težak nenormalno ali nije ni baš lagan. Uglavnom, ko ne može položiti taj ispit nije ni za jednog fakulteta, bilo zbog nerada ili manjka inteligencije.
Problem je što su ukinuli usmeni ispit koji je uvijek bio logičniji i bolji za takve predmete.
Problem je što su ukinuli usmeni ispit koji je uvijek bio logičniji i bolji za takve predmete.
- Irm@
#1317 Re: Pravni fakultet
mislim da sve informacije imate na forumu http://www.bh-pravnici.com i da cete tamo naci i previshe informacija..
mada da sam na vasem mjestu se ne bih opterecavala nikakavim misljenjima jer svakome je neki drugi predmet najtezi i svako ima svoje misljenje o fakultetu bazirano na pozitivnom ili negativnom iskustvu..
u svakom slucaju ja vam zelim da se upisete i srecu na studiju
pozz
mada da sam na vasem mjestu se ne bih opterecavala nikakavim misljenjima jer svakome je neki drugi predmet najtezi i svako ima svoje misljenje o fakultetu bazirano na pozitivnom ili negativnom iskustvu..
u svakom slucaju ja vam zelim da se upisete i srecu na studiju
pozz
-
semla
#1318 Re: Pravni fakultet
Što se Rimskog prava tiče, predmet nije težak u mjeri u kojoj je napravljen bauk od njeg. Doduše, na pismenom ispitu je najveća ocjena 8 (bila ove godine). Prolaznost je slaba, ali po meni to je više jer ass. Stanić ubije volju u studentima pričom kako je predmet pretežak, kako se ne može spremiti do prvog roka i slično. Nažalost više nema usmenog ispita, pa tako ni velike šanse da sa od prvi put položi, al nikad se ne zna. Možda se ass svidite ko zna. Uglavnom glavu gore, predmet je kao i svaki drugi, naučit se može, a i položiti ako se potrudite..
Što se ostalih predmeta tiče, ništa nije bilo pretjerano teško (bar meni). Dosta toga se svodi na historiju, prof. Jasna na predmetima Uvod u nauku o državi i pravu i Struktura prava prilično traži i tu treba logički razmišljati i s razumjevanjem učiti, al' ni to nije strašno.
Uglavnom, malo volje, malo više učenja i godina čista u julu. Sretno vam!
Što se ostalih predmeta tiče, ništa nije bilo pretjerano teško (bar meni). Dosta toga se svodi na historiju, prof. Jasna na predmetima Uvod u nauku o državi i pravu i Struktura prava prilično traži i tu treba logički razmišljati i s razumjevanjem učiti, al' ni to nije strašno.
-
LDxxxxxx
#1319 Re: Pravni fakultet
semla , divna si , hvala ti na savjetima 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1320 Re: Pravni fakultet
tako jesemla wrote:Što se Rimskog prava tiče, predmet nije težak u mjeri u kojoj je napravljen bauk od njeg. Doduše, na pismenom ispitu je najveća ocjena 8 (bila ove godine). Prolaznost je slaba, ali po meni to je više jer ass. Stanić ubije volju u studentima pričom kako je predmet pretežak, kako se ne može spremiti do prvog roka i slično. Nažalost više nema usmenog ispita, pa tako ni velike šanse da sa od prvi put položi, al nikad se ne zna. Možda se ass svidite ko zna. Uglavnom glavu gore, predmet je kao i svaki drugi, naučit se može, a i položiti ako se potrudite..
-
MakaveliThaDon
#1321 Re: Pravni fakultet
Poz svima, drug jedan studira Pravo u Sa, 4. je godina. Nije bio bas u toku sa predavanjima, pa zna li ko iz koje se tacno knjige sprema ispit "Medjunarodno poslovno pravo"? Neki kazu iz "Poslovnog prava" za Ekonomiski fakultet (Trifkovic, Simic), ali kao ne komplet sve, vec samo neki dijelovi. Zna li iko tacno koja knjiga i koji dijelovi?
Hvala
Hvala
- djenananna
#1322 Re: Pravni fakultet
hej raja cula sam da se vec prijavilo oko 970, valjda na redovne samo. divno,sad se bas nadam da cu biti primljena

- silent_BoB
#1323 Re: Pravni fakultet
uci ce i na velika i na mala vrata ehehehhe ugl ima vas na 1 godini bukadar....samo kad se sjetim 
-
Ninoz
#1324 Paralelno studiranje dva fakulteta
Studiram na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu. Redovan sam student. Zelim upisati Pravni fakultet u Sarajevu istovremeno. Da li je istina da troskove studiranja na Pravnom fakultetu snosi neka stipendija, opstina ili neko drugi ?
- djenananna
#1325 Re: Pravni fakultet
ma meni je nekakoo nestvarno da je toliki broj ne znam zasto