McDonald's u Sarajevu???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
black

#1301 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by black »

Image
mayab

#1302 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by mayab »

Image
minjonja

#1303 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by minjonja »

zasto mora bas mcdonalds da dodje u sa?

zasto niko ne otvori neki fast food sa malim hamburgerima u kojima nema kupusa pola kile, litar majoneze, pljeskavice ljute pune luka, uvijek iste kifle, to sve velicine moje glave da tri sata jedem i umazem se od glave do pete. zasto neko ne uzme neke manje kifle sa susamom, unutra malu pjeskavicu ili paniranu piletinu, sa krastavcem, normalnom kolicinom kecapa i ostalih dodataka. nek se zove sarajevski sendvic ili cenifa, kako god, samo neka eto baca na mekdonalc.
somethings

#1304 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by somethings »

minjonja wrote:zasto mora bas mcdonalds da dodje u sa?

zasto niko ne otvori neki fast food sa malim hamburgerima u kojima nema kupusa pola kile, litar majoneze, pljeskavice ljute pune luka, uvijek iste kifle, to sve velicine moje glave da tri sata jedem i umazem se od glave do pete. zasto neko ne uzme neke manje kifle sa susamom, unutra malu pjeskavicu ili paniranu piletinu, sa krastavcem, normalnom kolicinom kecapa i ostalih dodataka. nek se zove sarajevski sendvic ili cenifa, kako god, samo neka eto baca na mekdonalc.
Meni se sviđa ta ideja.
sarajevsko_pivo

#1305 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by sarajevsko_pivo »

Hoceli biti MCD u Alti ili ne?
Risto Kuglarić

#1306 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Risto Kuglarić »

hoće, 100% provjereno
minjonja

#1307 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by minjonja »

sad ce se opet javiti neki koji zna da nece biti u alti 100% i opet sve u krug.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#1308 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

ZAto sto McD ima akademiju. ZAto sto ovdje svaki lokalni koledz ima kulinarsku akademiju. Koledz ima restoran u elitnom dijelu grada, gdje svi studenti rade i sva nova jela koja dizajniraju prvo tu promovisu i ocjenjuju. Kuhar ne uci samo recepte i kuhniju vec i tehnologiju, ekonomiku, organizaciju biznis; kako da napise knjigu sa receptima; kako da dizajnira svoju www stranicu. Ne da on napravi www, nego sta ce on da zahtjeva od dizajnera da stavi na stranicu. Kuhar bira fotografa koji ce da fotografise njegova jela.
Zato sto u zemlji u kojoj je nastao McD ima food kanal na TV. Oni nemaju bosnjacki, srpski i hrvatski kanal.
Zivim u gradu od 120 000 stanovnika. Jedan lokalni restorandija je nedavno prodao scenario jednoj najpoznatijoj TV kuci i sad ima svoju sopstvenu emisiju na food kanalu, ali i dalje drzi svoj restoran i skoro ga uvjek mozes vidjeto u restoranu. Vise on razgovara sa njegovim gostima nego konobari mu. Ako si ga poznavao prije nego je postao TV faca on nece dignut nos - pa proci potred tebe, nego ce sjesti sa tobom i pozdraviti te, jer si ti njemi odao prvi pocst pa si dosao u njegov restoran. Ti si za njega hadzija jer si njegov klijent. On ti se nece faliti kako ima sou nego ce te pitati sta ti mislsi o souu, sta bi pofalio i pokudio, sta mislis o njegovom novom recpetu susija. Ako mu iskreno kazes da ga nisi probao donijet ce ti jedn komadic da probas ali ocekuje da mu iskreno kazes i dobre i lise ocjene. On je zavrsio ovu kulinarsku akademiju prije nego je preuzeo restoran od majke.
Prehrambena industrija, poljoprivreda i stocarstvo su jako vazne i cjenjene djelatnosti.
Kad mi budemo cjenili sebe i svoje vrijednosti ima ce mo to sto ti govoris i doce nam McD u SA.
U tom istom gradu muzej i spomenik ima jedan od najpoznatiji hortikulturnjakaamerike. On je izmislio sortu krompira koju McDonalds koristi za pomfrit i jos desetine sorti drugih industrijskih kultura. Pola vinogradara ga slavi jer im je unapriejdio biznis. Druga najpozntija faca carsije je karikaturista i strip crtac koji je izmislio Snoopija i Carli Brauna
Image
Ni jedan nije rodjen u ovom gradicu ali ih carsije slavi jer su odabrali da zive i rade iz nje i jer su svojom slavom proslavili ovaj grad.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1309 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ladyblue18 »

Risto Kuglarić wrote:hoće, 100% provjereno
Cuj. :-)
A ljudi prije mjesec, dva fino demantovali to.
Kako ja volim nas narod. :D
Hunkar

#1310 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Hunkar »

ma vazno je da je 100% :D :D :D
Gospoda Ministarka

#1311 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Gospoda Ministarka »

Pored Ferhatovica i Mrkve (pileci raznjici) mi netreba McDonalds :D
Toto

#1312 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

Gospoda Ministarka wrote:Pored Ferhatovica i Mrkve (pileci raznjici) mi netreba McDonalds :D
Mislis da ti se vjeruje. Ja bih prokukuriko kad bi samo jeo pilece filete. :D
Gospoda Ministarka

#1313 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Gospoda Ministarka »

Toto wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Pored Ferhatovica i Mrkve (pileci raznjici) mi netreba McDonalds :D
Ma jede se sve ali su im raznjici vrhunski... naleti pa probaj :D ili da saljemo DHL-om???
Toto

#1314 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

Gospoda Ministarka wrote:
Toto wrote:
Ma jede se sve ali su im raznjici vrhunski... naleti pa probaj :D ili da saljemo DHL-om???
fala ti na ponudi.... ako ces mi zelju ispunit uslikaj ti meni negdje kakvu piletinu ispod saca i okaci na onoj temi sa slikama
imam odvje jednog kineza..ima obicnu prcvarnicu.... tolisni mu je restoranc a uvjek mu red da raja cekaju napolju. ne znam jel' on pilicima masira prsa i batakove ili im nesto sapce na uho ali mu je piletine cuvena u cijeloj carsiji. U stavri on prodaje pilav (riza, rezanci) sa piletinom i soja sosom. Nema nista drugo, ali u vrijeme rucka ne moze napripravit koliko raja navali. A McD i Taco Bell preko puta.
Ono cega sam se ja stvarno pozelio je piletina koja nije bijela vec crven..... tj. od domace koke koja je gonjala gliste, musice i ostale proteine i pasla po ledini.
ecstase

#1315 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ecstase »

Urucujemo ti nagradu "Ja sam idol vidi me 2009"

Cevap-Mrkva
Hamburger-McD
Risto Kuglarić

#1316 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Risto Kuglarić »

kod mrkve mi je najjači onaj natpis "mrkva - drugo ime za ćevap" :D
BSn

#1317 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by BSn »

100% provjerena informacija - McDonald's ce biti u Alti, a ako ne bude - onda nece nikako (makar nikako u Alti. Mozda bude negdje drugo, a mozda i ne bude. A, mozda se i ovi iz Alte predomisle, pa ga poslije otvore - ako bude mjesta). Osim toga, u narednih 5 godina postoji mogucnost da se otvori u strogom centru Sarajeva, ili van samog centra. E, ako se ne otvori u tom periodu, onda ce se otvorit nekada poslije - a mozda nece nikako. Dakle, sad je rijeseno sve ostalo, te je ostalo samo da se vidi da li ce ga otvoriti, te kada i gdje (ako hoce).
samo_ti

#1318 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by samo_ti »

...da malo skrenem s teme....ali je li ta Alta zavrsena , kada ce biti otvorena ??? ....
Edin H.

#1319 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Edin H. »

Meni je drag McDonald's jer je zasnovan na eksplatisanju mlade radne snage :oops:

Puno radis, ali nista ne zaradis :dance:
šcki

#1320 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by šcki »

Nema nista gore od Mc Donaldsa,bljak!!! :run:
Toto

#1321 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

Edin H. wrote:Meni je drag McDonald's jer je zasnovan na eksplatisanju mlade radne snage :oops:

Tako ti je i kod Mrkve
ta ne radi Dusko Dugousko kod njega
pa da on eksploatise Mrkvu
Edin H.

#1322 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Edin H. »

Toto wrote:
Edin H. wrote:Meni je drag McDonald's jer je zasnovan na eksplatisanju mlade radne snage :oops:

Tako ti je i kod Mrkve
ta ne radi Dusko Dugousko kod njega
pa da on eksploatise Mrkvu

:lol: :lol: :lol:

Ta vrsta biznisa je uglavnom zasnovana na eksplataciji - Burger King, Pizza Ezpress, Domino Pizza i slicno.

Nije im zao milione spucati na renoviranje, headoffice-a, plate ljudi na vrhu, ali platiti normalno radnika, ni pod razno...
Šaner

#1323 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Šaner »

šcki wrote:Nema nista gore od Mc Donaldsa,bljak!!! :run:
dobro onda cevabdzije nemaju razloga za zabrinutost..meni je mc donalds ok,nista specijalno...ali bi ponuda u gradu bila povecana...ko voli,nek izvoli
krusty

#1324 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by krusty »

pa eto sta cekas, dizi kredit i ulijeci u biznis :)

zasto ocekujes da neko drugi prepozna tvoje neke potrebe do u detalje i da po tome otvara restoran... ako mislis da je to to sto sarajevu treba onda brate otvori ti :)

ako nekome smeta McD dovoljno je da ne ide tamo jesti, a ostalo pljuvanje nema mjesta jer ne kontate da ce tu neko raditi i zaradjivati za zivot... ne valja vam McD a zalite se jer nema posla... pa dajte saberite se vise ...

sto se mene tice nek otvore 5 restorana odmah, to znaci da ce biti zaposleno 100 ljudi, sta je tu lose ? Ne tjera te niko da jedes tamo...
Risto Kuglarić

#1325 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Risto Kuglarić »

ladyblue18 wrote:
Risto Kuglarić wrote:hoće, 100% provjereno
Cuj. :-)
A ljudi prije mjesec, dva fino demantovali to.
Kako ja volim nas narod. :D
Eis? Pa jel više vjeruješ meni il njima? :-)
Locked