mozda nisu imali dovoljno velik uzorak,moraju ponoviti testsanabe wrote:Jednom godisnje, a i to se natjeram![]()
![]()
Radila papa test nedavno. Eh radim ga svake godine i nazovem kada bude gotov, sestra na kartoteci ma kaze "Nalaz uredan" i to je sve. Ovaj put ( prije par dana) mi rece da dodjem na ocitanje nalaza kod doktora, kad budem mogla. Komtam, ako je nesta, rekla bi mi da dodjem odma, a opet sto li sad da idem na ocitanje nalaza , nikada do sad nisu to praktikovali. Ne kontam.
Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- ljubav_aha
#1301 Re: Ginekologija i vagine....
- ljubav_aha
#1302 Re: Ginekologija i vagine....
mislim da je stres kritican fatkorzelenashica wrote:Ni ja ih nemam.I nadam se da neću.Ali zato upale haman pa počesto.ljubav_aha wrote:
ranice![]()
P.S. u slucaju uzimanja jakih antibiotika,moze se konzumirati tebleta,prije pocetak terapije antibioticima, koja sprecava gljivice,a tokom uzimanja antibiotika je preporucljivo piti jogurt
i das mi pade na pamet tema i Bog stvoru zensko,e bas ga stvorio , ma savrseno
- ljubav_aha
#1303 Re: Ginekologija i vagine....
imnuo sistem opdane jer je flora i fauna tj.sluzokoza niska,znaci hormoni drmaju u pogresnm pravcuMichun wrote:tzv ranice nemaju veze jesil udana ili nisi, koliko si imala partnera. To su promjene na sluzokozi i prije se radilo tzv tusiranje. Sada se pusti da to sama zarasta, dize se imuni sistem i kantarion vaginalete obicno.
Infekcije...naravno veca mogucnost kad si spolno aktivan, ali je zenski donji dio toliko osjetljiv da moze i sam razviti infenkciju. Ljeti posebno, ulosci plasticni, znoj, vrucina, higijena.
treba koristiti super-absorb uloske,cesce ih mijeanjti i tusriati se 2 dnevno
- ljubav_aha
#1304 Re: Ginekologija i vagine....
ludi hormonineprilagodjena wrote:Meni se nekoliko puta desavalo da nekoliko dana pred menstruaciju pocne dole da me svrbi ( slicno kao da imam gljivice ali puno blaze) i tako ublazeno traje tokom menstruacije i poslije menstruacije nema nista![]()
![]()
Stvarno za poluditi![]()
-
zelenashica
#1305 Re: Ginekologija i vagine....
Sve to radi i opet džabaljubav_aha wrote:imnuo sistem opdane jer je flora i fauna tj.sluzokoza niska,znaci hormoni drmaju u pogresnm pravcuMichun wrote:tzv ranice nemaju veze jesil udana ili nisi, koliko si imala partnera. To su promjene na sluzokozi i prije se radilo tzv tusiranje. Sada se pusti da to sama zarasta, dize se imuni sistem i kantarion vaginalete obicno.
Infekcije...naravno veca mogucnost kad si spolno aktivan, ali je zenski donji dio toliko osjetljiv da moze i sam razviti infenkciju. Ljeti posebno, ulosci plasticni, znoj, vrucina, higijena.
treba koristiti super-absorb uloske,cesce ih mijeanjti i tusriati se 2 dnevno
- ljubav_aha
#1306 Re: Ginekologija i vagine....
tacnozelenashica wrote:Sve to radi i opet džabaljubav_aha wrote:imnuo sistem opdane jer je flora i fauna tj.sluzokoza niska,znaci hormoni drmaju u pogresnm pravcuMichun wrote:tzv ranice nemaju veze jesil udana ili nisi, koliko si imala partnera. To su promjene na sluzokozi i prije se radilo tzv tusiranje. Sada se pusti da to sama zarasta, dize se imuni sistem i kantarion vaginalete obicno.
treba koristiti super-absorb uloske,cesce ih mijeanjti i tusriati se 2 dnevnonismo svi isti
-
PalaSa Marsa
#1307 Re: Ginekologija i vagine....
Uh raja, jesu vam vaginice osjetljive. Ne znam sto to tako. Zao mi kad citam.
Probajte generalno promijenit' izhranu.
- ljubav_aha
#1308 Re: Ginekologija i vagine....
sanabe wrote:ljubav_aha wrote:mozda nisu imali dovoljno velik uzorak,moraju ponoviti testsanabe wrote:Jednom godisnje, a i to se natjeram![]()
![]()
Radila papa test nedavno. Eh radim ga svake godine i nazovem kada bude gotov, sestra na kartoteci ma kaze "Nalaz uredan" i to je sve. Ovaj put ( prije par dana) mi rece da dodjem na ocitanje nalaza kod doktora, kad budem mogla. Komtam, ako je nesta, rekla bi mi da dodjem odma, a opet sto li sad da idem na ocitanje nalaza , nikada do sad nisu to praktikovali. Ne kontam.
nema govora, ne biiiii![]()
brige me, UZ uredanfakat ne mogu, mene i pregled boli
o papa testu da ne pricam, boli
- ljubav_aha
#1309 Re: Ginekologija i vagine....
ako nijegeneza iskljuciv problem,pametan idejaPalaSa Marsa wrote:Uh raja, jesu vam vaginice osjetljive. Ne znam sto to tako. Zao mi kad citam.
mozda bi mogle podjeliti iskustva u ishrani ,lajkam
-
PalaSa Marsa
#1310 Re: Ginekologija i vagine....
Sve sto se jelo recimo do sad, da se zamjeni onim sto nije bilo u praksi da se jede..ljubav_aha wrote:ako nijegeneza iskljuciv problem,pametan idejaPalaSa Marsa wrote:Uh raja, jesu vam vaginice osjetljive. Ne znam sto to tako. Zao mi kad citam.
Probajte generalno promijenit' izhranu.![]()
Npr.. bijeli hljeb zamjenit' s' crnim. Crveno meso i masno meso izbacit', uvest bijelo meso - ribu, piletinu, puretinu, morske prizvode.. Slatkise zamjenit' sa vocem, sokove koji su pravljeni na bazi sode, koncentrata zamjenit' vodom i prirodnim napitcima. Grickalice zamjenit' zelenisima, recimo. Ulja zivotinjskog porijekla, zamjenit' uljima biljnog porijekla..sojino, maslinovo, suncokretovo ulje
Kad je hrana raznovrsna i zdrava, covjekov imunitet je jak i nije podlozan upalama prvenstveno.. pa tek onda dalje.
Ziv'li!
- neprilagodjena
#1311 Re: Ginekologija i vagine....
Vjeruj da mi se popela na glavuljubav_aha wrote:ludi hormonineprilagodjena wrote:Meni se nekoliko puta desavalo da nekoliko dana pred menstruaciju pocne dole da me svrbi ( slicno kao da imam gljivice ali puno blaze) i tako ublazeno traje tokom menstruacije i poslije menstruacije nema nista![]()
![]()
Stvarno za poluditi![]()
![]()
ma nije ni vagini lako sa mensturacijom
prokleto zensko
- ljubav_aha
#1312 Re: Ginekologija i vagine....
nesavrsena vaginaneprilagodjena wrote:Vjeruj da mi se popela na glavuljubav_aha wrote:ludi hormonineprilagodjena wrote:Meni se nekoliko puta desavalo da nekoliko dana pred menstruaciju pocne dole da me svrbi ( slicno kao da imam gljivice ali puno blaze) i tako ublazeno traje tokom menstruacije i poslije menstruacije nema nista![]()
![]()
Stvarno za poluditi![]()
![]()
ma nije ni vagini lako sa mensturacijom
prokleto zensko
![]()
- ljubav_aha
#1313 Re: Ginekologija i vagine....
takodjer,kao i kod mene , ali ne konzumiram sojino ulje,maslinovo onlyPalaSa Marsa wrote:Sve sto se jelo recimo do sad, da se zamjeni onim sto nije bilo u praksi da se jede..ljubav_aha wrote:ako nijegeneza iskljuciv problem,pametan idejaPalaSa Marsa wrote:Uh raja, jesu vam vaginice osjetljive. Ne znam sto to tako. Zao mi kad citam.
Probajte generalno promijenit' izhranu.![]()
Npr.. bijeli hljeb zamjenit' s' crnim. Crveno meso i masno meso izbacit', uvest bijelo meso - ribu, piletinu, puretinu, morske prizvode.. Slatkise zamjenit' sa vocem, sokove koji su pravljeni na bazi sode, koncentrata zamjenit' vodom i prirodnim napitcima. Grickalice zamjenit' zelenisima, recimo. Ulja zivotinjskog porijekla, zamjenit' uljima biljnog porijekla..sojino, maslinovo, suncokretovo uljeJesti - ljuspicasto voce, orasi, bademi i sl..
Kad je hrana raznovrsna i zdrava, covjekov imunitet je jak i nije podlozan upalama prvenstveno.. pa tek onda dalje.![]()
Ziv'li!
-
PalaSa Marsa
#1314 Re: Ginekologija i vagine....
Ama ne jedem ni ja striktno sojino ulje. Jedem preradjevine od soje, brasno za pohovanje, sir, mlijeko itd..
A inace kuhanje je striktno na maslinovom.

A inace kuhanje je striktno na maslinovom.
- ljubav_aha
#1315 Re: Ginekologija i vagine....
plus,ne konzumiram alkohol,i pijem ,narocito tokom ljeta 3l vode,dnevno ; pijem obavezno mlijeko,svaki dan,kao i jogurt ... to bi continuedPalaSa Marsa wrote:Ama ne jedem ni ja striktno sojino ulje. Jedem preradjevine od soje, brasno za pohovanje, sir, mlijeko itd..
A inace kuhanje je striktno na maslinovom.![]()
-
PalaSa Marsa
#1316 Re: Ginekologija i vagine....
ljubav_aha wrote:plus,ne konzumiram alkohol,i pijem ,narocito tokom ljeta 3l vode,dnevno ; pijem obavezno mlijeko,svaki dan,kao i jogurt ... to bi continuedPalaSa Marsa wrote:Ama ne jedem ni ja striktno sojino ulje. Jedem preradjevine od soje, brasno za pohovanje, sir, mlijeko itd..
Ista sam ti tak'a.
- Felidae
#1317 Re: Ginekologija i vagine....
sve isto...maslinovo ulje, povrce svaki dan, bijelo meso iskljucivo i morski plodovi, crveno u rijetkim prilikama, slatkise ne volim, o vocu sam ovisna, caj od brusnice barem dva puta sedmicno....i opet bakterije u mokraci......sta reci....
-
PalaSa Marsa
#1318 Re: Ginekologija i vagine....
Pa nista, ako si ojacala imunitet do te mjere da ti antibiotici djeluju onda banja.Felidae wrote:sve isto...maslinovo ulje, povrce svaki dan, bijelo meso iskljucivo i morski plodovi, crveno u rijetkim prilikama, slatkise ne volim, o vocu sam ovisna, caj od brusnice barem dva puta sedmicno....i opet bakterije u mokraci......sta reci....
Btw: Ovo banja je fraza, nemoj mislit' da trebas u banje.
- ljubav_aha
#1319 Re: Ginekologija i vagine....
PalaSa Marsa wrote:ljubav_aha wrote:plus,ne konzumiram alkohol,i pijem ,narocito tokom ljeta 3l vode,dnevno ; pijem obavezno mlijeko,svaki dan,kao i jogurt ... to bi continuedPalaSa Marsa wrote:Ama ne jedem ni ja striktno sojino ulje. Jedem preradjevine od soje, brasno za pohovanje, sir, mlijeko itd..
Ista sam ti tak'a.Alkohol zdra'o.
Mlijeko ne pijem cesto, kravlje mislim, i ako pijem, onda ono o,o1 masti, a sve drugo da sadrzi. Masnoca iz mlijeka i mlijecnih preradjevina nije dobra za godine kasnije. A popijem podjahkad jogurt.. min., masnoce. ne znam dali mi smijemo ovdj episat' o ovome ljubavi aha?
- ljubav_aha
#1320 Re: Ginekologija i vagine....
odlicna tekstFelidae wrote:sve isto...maslinovo ulje, povrce svaki dan, bijelo meso iskljucivo i morski plodovi, crveno u rijetkim prilikama, slatkise ne volim, o vocu sam ovisna, caj od brusnice barem dva puta sedmicno....i opet bakterije u mokraci......sta reci....
http://ultrazvuk-tarle.hr/dijagnostika/ ... g_sustava/
"Infekcije mokraćnog mjehura česte su u žena tijekom reproduktivnih godina .Bakterije iz rodnice mogu putovati u mokraćnu cijev i mokraćni mjehur. Žene često nakon spolnih odnosa dobivaju upalu mokraćnog mjehura, najvjerojatnije zato što tijekom spolnog odnosa dolazi do ozljeđivanja mokraćne cijevi "
plus,preoprucljivo je prije seksa,ispraziniti mokracnu besiku
-
BIONA
#1321 Re: Ginekologija i vagine....
Zene drage, na preponi prema ulazu u vaginu imam nekakav osip, ljuska se, crveno je i naravno svrbi za poluditi. Iscjetka skoro i nemam, pa prije pregleda da vas pitam cime bih to malo mogla namazati cisto da ne poludim koliko svrbi
Ne znam jeli se to vama mozda desavalo nekada? Hvala ...
-
shambho
#1322 Re: Ginekologija i vagine....
Kod mene u kuci se za SVE koristi nevenova mastBIONA wrote:Zene drage, na preponi prema ulazu u vaginu imam nekakav osip, ljuska se, crveno je i naravno svrbi za poluditi. Iscjetka skoro i nemam, pa prije pregleda da vas pitam cime bih to malo mogla namazati cisto da ne poludim koliko svrbiNe znam jeli se to vama mozda desavalo nekada? Hvala ...
- Felidae
#1323 Re: Ginekologija i vagine....
ljubav_aha wrote:odlicna tekstFelidae wrote:sve isto...maslinovo ulje, povrce svaki dan, bijelo meso iskljucivo i morski plodovi, crveno u rijetkim prilikama, slatkise ne volim, o vocu sam ovisna, caj od brusnice barem dva puta sedmicno....i opet bakterije u mokraci......sta reci....
http://ultrazvuk-tarle.hr/dijagnostika/ ... g_sustava/
"Infekcije mokraćnog mjehura česte su u žena tijekom reproduktivnih godina .Bakterije iz rodnice mogu putovati u mokraćnu cijev i mokraćni mjehur. Žene često nakon spolnih odnosa dobivaju upalu mokraćnog mjehura, najvjerojatnije zato što tijekom spolnog odnosa dolazi do ozljeđivanja mokraćne cijevi "
plus,preoprucljivo je prije seksa,ispraziniti mokracnu besiku
fakat dobar tekst.....a zasto kod nas zena sve mora biti ovako komplikovano
- Michun
#1324 Re: Ginekologija i vagine....
uzmi bepanten mast (ne kremu) i mazi to. to meni dala dr. zbog osipa. bez sapuna i nastoj da bude "suho" dole jer je vlaga odlicno tlo za razvoj bakterija i gljivica.BIONA wrote:Zene drage, na preponi prema ulazu u vaginu imam nekakav osip, ljuska se, crveno je i naravno svrbi za poluditi. Iscjetka skoro i nemam, pa prije pregleda da vas pitam cime bih to malo mogla namazati cisto da ne poludim koliko svrbiNe znam jeli se to vama mozda desavalo nekada? Hvala ...
-
BIONA
#1325 Re: Ginekologija i vagine....
Hvala vam puno na prijedlozima, evo mazem nevenovom mascu ali ovo svrbiiiiii
moguce je da su me napale gljivice, mada nemam nikakvog iscjetka?