Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

ljubav_aha

#1301 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

sanabe wrote:Jednom godisnje, a i to se natjeram :oops: :roll:
Radila papa test nedavno. Eh radim ga svake godine i nazovem kada bude gotov, sestra na kartoteci ma kaze "Nalaz uredan" i to je sve. Ovaj put ( prije par dana) mi rece da dodjem na ocitanje nalaza kod doktora, kad budem mogla. Komtam, ako je nesta, rekla bi mi da dodjem odma, a opet sto li sad da idem na ocitanje nalaza , nikada do sad nisu to praktikovali. Ne kontam. :zoka:
mozda nisu imali dovoljno velik uzorak,moraju ponoviti test
ljubav_aha

#1302 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

zelenashica wrote:
ljubav_aha wrote:
ranice :|

P.S. u slucaju uzimanja jakih antibiotika,moze se konzumirati tebleta,prije pocetak terapije antibioticima, koja sprecava gljivice,a tokom uzimanja antibiotika je preporucljivo piti jogurt
Ni ja ih nemam.I nadam se da neću.Ali zato upale haman pa počesto. :(
mislim da je stres kritican fatkor :|

i das mi pade na pamet tema i Bog stvoru zensko,e bas ga stvorio , ma savrseno :mrgreen: :lol:
ljubav_aha

#1303 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

Michun wrote:tzv ranice nemaju veze jesil udana ili nisi, koliko si imala partnera. To su promjene na sluzokozi i prije se radilo tzv tusiranje. Sada se pusti da to sama zarasta, dize se imuni sistem i kantarion vaginalete obicno.
Infekcije...naravno veca mogucnost kad si spolno aktivan, ali je zenski donji dio toliko osjetljiv da moze i sam razviti infenkciju. Ljeti posebno, ulosci plasticni, znoj, vrucina, higijena.
imnuo sistem opdane jer je flora i fauna tj.sluzokoza niska,znaci hormoni drmaju u pogresnm pravcu

treba koristiti super-absorb uloske,cesce ih mijeanjti i tusriati se 2 dnevno
ljubav_aha

#1304 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

neprilagodjena wrote:Meni se nekoliko puta desavalo da nekoliko dana pred menstruaciju pocne dole da me svrbi ( slicno kao da imam gljivice ali puno blaze) i tako ublazeno traje tokom menstruacije i poslije menstruacije nema nista :-) :-)

Stvarno za poluditi :-) :-)
ludi hormoni :D :lol: ma nije ni vagini lako sa mensturacijom :D prokleto zensko :lol:
zelenashica

#1305 Re: Ginekologija i vagine....

Post by zelenashica »

ljubav_aha wrote:
Michun wrote:tzv ranice nemaju veze jesil udana ili nisi, koliko si imala partnera. To su promjene na sluzokozi i prije se radilo tzv tusiranje. Sada se pusti da to sama zarasta, dize se imuni sistem i kantarion vaginalete obicno.
Infekcije...naravno veca mogucnost kad si spolno aktivan, ali je zenski donji dio toliko osjetljiv da moze i sam razviti infenkciju. Ljeti posebno, ulosci plasticni, znoj, vrucina, higijena.
imnuo sistem opdane jer je flora i fauna tj.sluzokoza niska,znaci hormoni drmaju u pogresnm pravcu

Sve to radi i opet džaba :roll: nismo svi isti
ljubav_aha

#1306 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

zelenashica wrote:
ljubav_aha wrote:

Sve to radi i opet džaba :roll: nismo svi isti
tacno :)
PalaSa Marsa

#1307 Re: Ginekologija i vagine....

Post by PalaSa Marsa »

Uh raja, jesu vam vaginice osjetljive. Ne znam sto to tako. Zao mi kad citam.

Probajte generalno promijenit' izhranu. :)
ljubav_aha

#1308 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

sanabe wrote:
ljubav_aha wrote:
sanabe wrote:Jednom godisnje, a i to se natjeram :oops: :roll:
Radila papa test nedavno. Eh radim ga svake godine i nazovem kada bude gotov, sestra na kartoteci ma kaze "Nalaz uredan" i to je sve. Ovaj put ( prije par dana) mi rece da dodjem na ocitanje nalaza kod doktora, kad budem mogla. Komtam, ako je nesta, rekla bi mi da dodjem odma, a opet sto li sad da idem na ocitanje nalaza , nikada do sad nisu to praktikovali. Ne kontam. :zoka:
mozda nisu imali dovoljno velik uzorak,moraju ponoviti test

nema govora, ne biiiii :twisted:
brige me, UZ uredan :D fakat ne mogu, mene i pregled boli :cry: o papa testu da ne pricam, boli :sad:
:lol: jao ,tako pricam sa tetkom,medicinar,rekoh ja necu taj glupi papa test,rakonju vlro tesko moze otkriti,a ostale bolestine nemam :lol:
ljubav_aha

#1309 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

PalaSa Marsa wrote:Uh raja, jesu vam vaginice osjetljive. Ne znam sto to tako. Zao mi kad citam.

ako nijegeneza iskljuciv problem,pametan ideja :thumbup:

mozda bi mogle podjeliti iskustva u ishrani ,lajkam :thumbup:
PalaSa Marsa

#1310 Re: Ginekologija i vagine....

Post by PalaSa Marsa »

ljubav_aha wrote:
PalaSa Marsa wrote:Uh raja, jesu vam vaginice osjetljive. Ne znam sto to tako. Zao mi kad citam.

Sve sto se jelo recimo do sad, da se zamjeni onim sto nije bilo u praksi da se jede..
Npr.. bijeli hljeb zamjenit' s' crnim. Crveno meso i masno meso izbacit', uvest bijelo meso - ribu, piletinu, puretinu, morske prizvode.. Slatkise zamjenit' sa vocem, sokove koji su pravljeni na bazi sode, koncentrata zamjenit' vodom i prirodnim napitcima. Grickalice zamjenit' zelenisima, recimo. Ulja zivotinjskog porijekla, zamjenit' uljima biljnog porijekla..sojino, maslinovo, suncokretovo ulje :thumbup: Jesti - ljuspicasto voce, orasi, bademi i sl..
Kad je hrana raznovrsna i zdrava, covjekov imunitet je jak i nije podlozan upalama prvenstveno.. pa tek onda dalje. :)
Ziv'li! :-D
neprilagodjena

#1311 Re: Ginekologija i vagine....

Post by neprilagodjena »

ljubav_aha wrote:
neprilagodjena wrote:Meni se nekoliko puta desavalo da nekoliko dana pred menstruaciju pocne dole da me svrbi ( slicno kao da imam gljivice ali puno blaze) i tako ublazeno traje tokom menstruacije i poslije menstruacije nema nista :-) :-)

ludi hormoni :D :lol: ma nije ni vagini lako sa mensturacijom :D prokleto zensko :lol:
Vjeruj da mi se popela na glavu :roll: :roll:
ljubav_aha

#1312 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

neprilagodjena wrote:
ljubav_aha wrote:

Vjeruj da mi se popela na glavu :roll: :roll:
nesavrsena vagina :lol:
ljubav_aha

#1313 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

PalaSa Marsa wrote:
ljubav_aha wrote:

Sve sto se jelo recimo do sad, da se zamjeni onim sto nije bilo u praksi da se jede..
Npr.. bijeli hljeb zamjenit' s' crnim. Crveno meso i masno meso izbacit', uvest bijelo meso - ribu, piletinu, puretinu, morske prizvode.. Slatkise zamjenit' sa vocem, sokove koji su pravljeni na bazi sode, koncentrata zamjenit' vodom i prirodnim napitcima. Grickalice zamjenit' zelenisima, recimo. Ulja zivotinjskog porijekla, zamjenit' uljima biljnog porijekla..sojino, maslinovo, suncokretovo ulje :thumbup: Jesti - ljuspicasto voce, orasi, bademi i sl..
Kad je hrana raznovrsna i zdrava, covjekov imunitet je jak i nije podlozan upalama prvenstveno.. pa tek onda dalje. :)
Ziv'li! :-D
takodjer,kao i kod mene , ali ne konzumiram sojino ulje,maslinovo only :-D
PalaSa Marsa

#1314 Re: Ginekologija i vagine....

Post by PalaSa Marsa »

Ama ne jedem ni ja striktno sojino ulje. Jedem preradjevine od soje, brasno za pohovanje, sir, mlijeko itd..
A inace kuhanje je striktno na maslinovom. :-) :-D
ljubav_aha

#1315 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

PalaSa Marsa wrote:Ama ne jedem ni ja striktno sojino ulje. Jedem preradjevine od soje, brasno za pohovanje, sir, mlijeko itd..
plus,ne konzumiram alkohol,i pijem ,narocito tokom ljeta 3l vode,dnevno ; pijem obavezno mlijeko,svaki dan,kao i jogurt ... to bi continued :)
PalaSa Marsa

#1316 Re: Ginekologija i vagine....

Post by PalaSa Marsa »

ljubav_aha wrote:
PalaSa Marsa wrote:Ama ne jedem ni ja striktno sojino ulje. Jedem preradjevine od soje, brasno za pohovanje, sir, mlijeko itd..
plus,ne konzumiram alkohol,i pijem ,narocito tokom ljeta 3l vode,dnevno ; pijem obavezno mlijeko,svaki dan,kao i jogurt ... to bi continued :)

Ista sam ti tak'a. :) Alkohol zdra'o. :-D Mlijeko ne pijem cesto, kravlje mislim, i ako pijem, onda ono o,o1 masti, a sve drugo da sadrzi. Masnoca iz mlijeka i mlijecnih preradjevina nije dobra za godine kasnije. A popijem podjahkad jogurt.. min., masnoce. ne znam dali mi smijemo ovdj episat' o ovome ljubavi aha? :zoka:
Felidae

#1317 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Felidae »

sve isto...maslinovo ulje, povrce svaki dan, bijelo meso iskljucivo i morski plodovi, crveno u rijetkim prilikama, slatkise ne volim, o vocu sam ovisna, caj od brusnice barem dva puta sedmicno....i opet bakterije u mokraci......sta reci....
PalaSa Marsa

#1318 Re: Ginekologija i vagine....

Post by PalaSa Marsa »

Felidae wrote:sve isto...maslinovo ulje, povrce svaki dan, bijelo meso iskljucivo i morski plodovi, crveno u rijetkim prilikama, slatkise ne volim, o vocu sam ovisna, caj od brusnice barem dva puta sedmicno....i opet bakterije u mokraci......sta reci....
Pa nista, ako si ojacala imunitet do te mjere da ti antibiotici djeluju onda banja. :thumbup: :-D

Btw: Ovo banja je fraza, nemoj mislit' da trebas u banje. :) :-)
ljubav_aha

#1319 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

PalaSa Marsa wrote:
ljubav_aha wrote:

Ista sam ti tak'a. :) Alkohol zdra'o. :-D Mlijeko ne pijem cesto, kravlje mislim, i ako pijem, onda ono o,o1 masti, a sve drugo da sadrzi. Masnoca iz mlijeka i mlijecnih preradjevina nije dobra za godine kasnije. A popijem podjahkad jogurt.. min., masnoce. ne znam dali mi smijemo ovdj episat' o ovome ljubavi aha? :zoka:
:-D i kod mene je 1% ili 2% :thumbup: pa moramo biti dobre mace u 30tim i 40tim ,meni je bio rodjendan prosli mjesec,morala sam objasnajvati kako nemam 31 godinu ,iako vecina misli da sam jedva 30ta :-D pisomo o svemu PalaSaMarsa :thumbup:
ljubav_aha

#1320 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

Felidae wrote:sve isto...maslinovo ulje, povrce svaki dan, bijelo meso iskljucivo i morski plodovi, crveno u rijetkim prilikama, slatkise ne volim, o vocu sam ovisna, caj od brusnice barem dva puta sedmicno....i opet bakterije u mokraci......sta reci....
odlicna tekst
http://ultrazvuk-tarle.hr/dijagnostika/ ... g_sustava/

"Infekcije mokraćnog mjehura česte su u žena tijekom reproduktivnih godina .Bakterije iz rodnice mogu putovati u mokraćnu cijev i mokraćni mjehur. Žene često nakon spolnih odnosa dobivaju upalu mokraćnog mjehura, najvjerojatnije zato što tijekom spolnog odnosa dolazi do ozljeđivanja mokraćne cijevi "

plus,preoprucljivo je prije seksa,ispraziniti mokracnu besiku
BIONA

#1321 Re: Ginekologija i vagine....

Post by BIONA »

Zene drage, na preponi prema ulazu u vaginu imam nekakav osip, ljuska se, crveno je i naravno svrbi za poluditi. Iscjetka skoro i nemam, pa prije pregleda da vas pitam cime bih to malo mogla namazati cisto da ne poludim koliko svrbi :roll: Ne znam jeli se to vama mozda desavalo nekada? Hvala ...
shambho

#1322 Re: Ginekologija i vagine....

Post by shambho »

BIONA wrote:Zene drage, na preponi prema ulazu u vaginu imam nekakav osip, ljuska se, crveno je i naravno svrbi za poluditi. Iscjetka skoro i nemam, pa prije pregleda da vas pitam cime bih to malo mogla namazati cisto da ne poludim koliko svrbi :roll: Ne znam jeli se to vama mozda desavalo nekada? Hvala ...
Kod mene u kuci se za SVE koristi nevenova mast :-D ..Mislim za sve procese na kozi.. Ona i jeste dobra za osipe, a ne moze skoditi.. Druga opcija je kantarionovo ulje.. Mislim da inace bilo koja masna krema ublazava svrab..
Felidae

#1323 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Felidae »

ljubav_aha wrote:
odlicna tekst
http://ultrazvuk-tarle.hr/dijagnostika/ ... g_sustava/

"Infekcije mokraćnog mjehura česte su u žena tijekom reproduktivnih godina .Bakterije iz rodnice mogu putovati u mokraćnu cijev i mokraćni mjehur. Žene često nakon spolnih odnosa dobivaju upalu mokraćnog mjehura, najvjerojatnije zato što tijekom spolnog odnosa dolazi do ozljeđivanja mokraćne cijevi "

plus,preoprucljivo je prije seksa,ispraziniti mokracnu besiku

fakat dobar tekst.....a zasto kod nas zena sve mora biti ovako komplikovano :shock:
Michun

#1324 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Michun »

BIONA wrote:Zene drage, na preponi prema ulazu u vaginu imam nekakav osip, ljuska se, crveno je i naravno svrbi za poluditi. Iscjetka skoro i nemam, pa prije pregleda da vas pitam cime bih to malo mogla namazati cisto da ne poludim koliko svrbi :roll: Ne znam jeli se to vama mozda desavalo nekada? Hvala ...
uzmi bepanten mast (ne kremu) i mazi to. to meni dala dr. zbog osipa. bez sapuna i nastoj da bude "suho" dole jer je vlaga odlicno tlo za razvoj bakterija i gljivica.
BIONA

#1325 Re: Ginekologija i vagine....

Post by BIONA »

Hvala vam puno na prijedlozima, evo mazem nevenovom mascu ali ovo svrbiiiiii :roll: moguce je da su me napale gljivice, mada nemam nikakvog iscjetka?
Post Reply