Sad mi se plaho jedu, moracu pravit kasnijevazi wrote:nisam znala, super, znaci staro tradicionalno jeloCholina_Lokica wrote:Iliti ga cufte alla hasan pasavazi wrote:jos jedan receptic koji djeca vole
pola kg mljevenog, 3 kasike ulja, 2 kasike mlijeka, luk, 2 jaja i malo suhog hljeba , so biber po zelji persun, sve dobro ujediniti i oblikovati vece cufte, pritisnuti u sredini tj napraviti udubljenje za fil od pire krompira. Poredati u podmazan pleh, malo pouljiti po vrhu i peci 25min na 190°C
Za to vrijeme napraviti malo pirea, staviti ga lijepo u ono udubljenje na cuftama i vratiti jos 5 min u pekaru. Na tanjir staviti nekolika lista zelene salate , cufte i rucak kompletan.
Recepti
Moderator: anex
- Cholina_Lokica
#1301 Re: Recepti
- minjonja
#1302 Re: Recepti
lokice od ceg ti pravis cufte?
- Cholina_Lokica
#1303 Re: Recepti
Od sojeminjonja wrote:lokice od ceg ti pravis cufte?
- minjonja
#1304 Re: Recepti
pa valjal ista il bude ko stiropor? koliko kosta? imal kupit fasirane soje 
- Cholina_Lokica
#1305 Re: Recepti
Kod mene nista od soje ne bude k'o stiropor, vecina ljudi cak misli da jede meso, ni ne skontaju dok im ne kazemminjonja wrote:pa valjal ista il bude ko stiropor? koliko kosta? imal kupit fasirane soje
Imaju soja ljuspice i od toga pravim ove "fasirane" zezancije
Pola kile ljuspica kosta oko 2-3KM
- alica.k
#1306 Re: Recepti
ja sam nedavno bila ubjedjena da jedem pravo meso, a ono bile sojine cufteCholina_Lokica wrote:Kod mene nista od soje ne bude k'o stiropor, vecina ljudi cak misli da jede meso, ni ne skontaju dok im ne kazemminjonja wrote:pa valjal ista il bude ko stiropor? koliko kosta? imal kupit fasirane soje
Imaju soja ljuspice i od toga pravim ove "fasirane" zezancije
Pola kile ljuspica kosta oko 2-3KM
- Cholina_Lokica
#1307 Re: Recepti
To ti kazemalica.k wrote: ja sam nedavno bila ubjedjena da jedem pravo meso, a ono bile sojine cufte
- minjonja
#1308 Re: Recepti
pa de mi ako nije frka samo objasni kako da napravim cufte od soje. hocu da pravim sad za bajram. imal neka caka? jer ono meni izgleda ko keks suho, kontam mozda treba u vodu malo stavit da nadodje, sta li. jednom sam uzela ta sojina cuda, isprzila sa lukom na tavi i bilo je ogavno 
- Cholina_Lokica
#1309 Re: Recepti
Koji sam kloc, zaboravih da je ovo tema recepti, pa poslah na pp

- minjonja
#1310 Re: Recepti
ma haj nema veze, bitan je nijet
bas cu probat napraviti ove hasan pasine od soje, da vidim na sta ce to licit
zao mi jesti krave.

bas cu probat napraviti ove hasan pasine od soje, da vidim na sta ce to licit

- Cholina_Lokica
#1311 Re: Recepti
Pokusaj da ti smjesa bude onako malo socnija, prilikom pecenja se isuse malo pa popucaju, sto se meni upravo desava, malo sam zajebala da prostite 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1312 Re: Recepti
je li GMO sojaminjonja wrote:ma haj nema veze, bitan je nijet![]()
bas cu probat napraviti ove hasan pasine od soje, da vidim na sta ce to licitzao mi jesti krave.
ta ima govedji gen u sebi pa se zato more podvalit ko cevap
- Digla_da_kreci
#1313 Re: Recepti
vjesticanametli wrote:hvalaaaaaaaaaaaaaa stavicu slike cim napravim.............ja imam recept kadaif sa pudingom i zaista je stvarno![]()
cijeli dan mi je jucer tvoj kadaif bio na pameti
![]()
![]()
![]()
Superiska, pravi cim prije da te zelja mine
@shambho, [email protected] svima
- kinderlada
#1314 Re: Recepti
Je li imate taj recept kako se prave te cuftice/snicle od soje? znaci umjesto fasiranog mesa ide soja kako sam shvatila?? Ja evo trazim na netu, ali ne mogu da nadjem 
- Cholina_Lokica
#1315 Re: Recepti
Uzmes ljuspice, stavis vode i ulja da prokuha i u to stavis soju i mjesas dok ne popije svu vodu. Sklonis naravno sa ploce Omjer ti ide 3dcl vode i 100gr soje onda unutra stavis jedno 2 jajeta, zacine kao u normalne cufte, narendas luk, i malkice brasna da se moze povezati. Samo soju moras vise posoliti nego inace jela jer je skroz neslana i bas treba vise soli. Mozes staviti i malo crvene paprike da bude tamnija, ili curry-a, kurkume ili nest slicno... I onda oblikuj, przi, peci, sta vec hoceskinderlada wrote:Je li imate taj recept kako se prave te cuftice/snicle od soje? znaci umjesto fasiranog mesa ide soja kako sam shvatila?? Ja evo trazim na netu, ali ne mogu da nadjem
Ev ono sto poslah minjonji
- kinderlada
#1316 Re: Recepti
A koliko cu ulja u vodu? Kasiku jednu? I jos jedno pitanjce, mogu li se pohovati kao prave snicle?
PS: hvala ti puno!!!
Zvuci stvarno jednostavno, moram pokusati...
PS: hvala ti puno!!!
Zvuci stvarno jednostavno, moram pokusati...
- Cholina_Lokica
#1317 Re: Recepti
Pa et, jednu supenu kasiku... Ja to sve odokativno, pa i ne znam bas
Ja nisam pohovala ove sojine ljuspice, ali jesam odreske, koji se najnormalnije pohuju. Od ljuspica pravim cufte, fasirane sniclje, pljeske i sl.
Ja nisam pohovala ove sojine ljuspice, ali jesam odreske, koji se najnormalnije pohuju. Od ljuspica pravim cufte, fasirane sniclje, pljeske i sl.
- kinderlada
#1318 Re: Recepti
Ma da, samo malkice ulja, kontam. Pa za pocetak pokusat cu cuftice, pa se onda nadogradjivati 
- Cholina_Lokica
#1319 Re: Recepti
Najlakse ti je ya prvi put, napravis tu smjesu, napravis male kuglice, malkice ih u brasno uvaljas, u tavi malo proprzis, da ono kao porumene, i onda fino u serpu, i napravis klasika crveni ili bijeli sos po volji ti, i klasika ukuhas sve ono kao i obicne cufte. To je bas jednostavno, da se ne zezas prvi put sa necim komplikovanim
- pustopoljina
#1320 Re: Recepti
@vazi:
pravila sam ono sa lososom, kruskama i sirom... nisam uzimala svjezi losos, jer nisam imala dobar noz kojim bih skinula kozu...kontala to se mora skinuti...mada sad kontam da i ne mora.
i nisam uzela bijeli budjavi, nego gorgonzolu...
ugl. meni je bilo njam njam! onda to napravim kod prijatelja i njima je bilo super i onda jedna njihova prijateljica sa nafakom dodje i ona proba i njoj se svidjelo...tako da je tvoj recept otisao na jos dvije adrese
........
jela sam chili sa sojom i svidio mi se. nisam bila prisutna dok se pravio, pa ne znam kako ide, ali je noc prije soja potopljena u vodu sa zacinima (chili i aleva paprika, biber, bijeli luk i cimet) i bila je stvarno ukusna.
pravila sam ono sa lososom, kruskama i sirom... nisam uzimala svjezi losos, jer nisam imala dobar noz kojim bih skinula kozu...kontala to se mora skinuti...mada sad kontam da i ne mora.
i nisam uzela bijeli budjavi, nego gorgonzolu...
ugl. meni je bilo njam njam! onda to napravim kod prijatelja i njima je bilo super i onda jedna njihova prijateljica sa nafakom dodje i ona proba i njoj se svidjelo...tako da je tvoj recept otisao na jos dvije adrese
........
jela sam chili sa sojom i svidio mi se. nisam bila prisutna dok se pravio, pa ne znam kako ide, ali je noc prije soja potopljena u vodu sa zacinima (chili i aleva paprika, biber, bijeli luk i cimet) i bila je stvarno ukusna.
- pustopoljina
#1321 Re: Recepti
evo jednog recepta koji se moze napraviti dok perete ves, pomalo cistite kuhinju, a jesti se moze uz sax
-prokuhati u slanoj vodi cvjetice brokule (recimo, za 2 osobe-jedan brokuli) na jakoj vatri.
-uzeti meso ili tofu i isjeci na kocke, zaciniti sa soja sosom, korijanderom i curry-jem,
-isjeci crveni luk (po osobi oko pola glavice) na rezance i bijeli luk (cehna po osobi).
-procijediti brokoli i staviti na stranu.
- smanjiti jacinu na ringli gdje se kuhala brokula i staviti da kuha riza ili bulgur ili tjestenina (ja pravila bulgur).
-na jacoj vatri ugrijati ulje u tavi i staviti luk jedan i drugi da malo zastakle, na to ubaciti kocke mesa/tofu i prziti fino sa svih strana. da fino porumeni.
- brokulu iz cjedila prebaciti u tavu.
-dodati jos curryja i/ili korijandera, soli...onako- ako procijenite da treba. skroz smanjiti vatru ili iskljuciti.
-lagano izmijesati i zaliti sa decilitar, deci i pol slatkog vrhnja i ostaviti da krcka uz povremeno lagano mijesanje.
- rizu/bulgur/tjesteninu (procijediti) i primijesati povrcu (ako ima mjesta, ako nema- odvojeno servirati) i presuti u tanjir(e).
to je gotovo za 20 minuta, mozda i manje.
edit: dodala bih i mrkvu, ali nisam imala
-prokuhati u slanoj vodi cvjetice brokule (recimo, za 2 osobe-jedan brokuli) na jakoj vatri.
-uzeti meso ili tofu i isjeci na kocke, zaciniti sa soja sosom, korijanderom i curry-jem,
-isjeci crveni luk (po osobi oko pola glavice) na rezance i bijeli luk (cehna po osobi).
-procijediti brokoli i staviti na stranu.
- smanjiti jacinu na ringli gdje se kuhala brokula i staviti da kuha riza ili bulgur ili tjestenina (ja pravila bulgur).
-na jacoj vatri ugrijati ulje u tavi i staviti luk jedan i drugi da malo zastakle, na to ubaciti kocke mesa/tofu i prziti fino sa svih strana. da fino porumeni.
- brokulu iz cjedila prebaciti u tavu.
-dodati jos curryja i/ili korijandera, soli...onako- ako procijenite da treba. skroz smanjiti vatru ili iskljuciti.
-lagano izmijesati i zaliti sa decilitar, deci i pol slatkog vrhnja i ostaviti da krcka uz povremeno lagano mijesanje.
- rizu/bulgur/tjesteninu (procijediti) i primijesati povrcu (ako ima mjesta, ako nema- odvojeno servirati) i presuti u tanjir(e).
to je gotovo za 20 minuta, mozda i manje.
edit: dodala bih i mrkvu, ali nisam imala
- wewa
#1322 Re: Recepti
da ne ostanem duzna recepte, a uglavnom su svi s coolinarike:
coko-raspucanci:
http://www.coolinarika.com/recept/788667/
medenjaci:
integralni keksi (ja dodala kakao):
http://www.coolinarika.com/recept/cokol ... huljicama/
amaretti:
http://www.coolinarika.com/recept/8220t ... retti8230/
i na kraju, ovi obicni keksi koji se izrezuju kalupima - recept po sjecanju, jer ga imam negdje otprintanog:
oko pola kg brasna
1,5 margarin
150 gr secera u prahu
jedno jaje
pola praska za pecivo
jedan vanilin secer
umijesiti, pustiti da ostoji na hladnom, razvaljati i rezati, pa peci u unaprijed ugrijanoj rerni - ugrije se na 200 stepeni, pa se ukljuci samo gornji grijac. keksi su peceni za 5-7 min, ne smiju promijeniti boju. tople uvaljati u staub, a hladne spajati toplom marmeladom ili umakati u glazuru.
coko-raspucanci:
medenjaci:
integralni keksi (ja dodala kakao):
http://www.coolinarika.com/recept/cokol ... huljicama/
amaretti:
http://www.coolinarika.com/recept/8220t ... retti8230/
i na kraju, ovi obicni keksi koji se izrezuju kalupima - recept po sjecanju, jer ga imam negdje otprintanog:
oko pola kg brasna
1,5 margarin
150 gr secera u prahu
jedno jaje
pola praska za pecivo
jedan vanilin secer
umijesiti, pustiti da ostoji na hladnom, razvaljati i rezati, pa peci u unaprijed ugrijanoj rerni - ugrije se na 200 stepeni, pa se ukljuci samo gornji grijac. keksi su peceni za 5-7 min, ne smiju promijeniti boju. tople uvaljati u staub, a hladne spajati toplom marmeladom ili umakati u glazuru.
Last edited by wewa on 26/12/2011 10:05, edited 1 time in total.
-
nova_korisnica
#1323 Re: Recepti
Wewa
Samo su ti integralni i amareti isti recept...
Sad si me nagovorila da pravim ove integralne umjesto samo chocolate chip....zdraviji
Sad si me nagovorila da pravim ove integralne umjesto samo chocolate chip....zdraviji
- wewa
#1324 Re: Recepti
evo, izmijenila sam linknova_korisnica wrote:Wewa![]()
ovi integralni su stvarno dobri, samo cu sljedeci put staviti iskljucivo sitne pahuljice, razeve su mi mrvu prekrupne.
-
pocoyo
#1325 Re: Recepti
mogla si vala i recept za medenjake staviti