Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
lab3352

#1301 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Ma sve to lijepo zvuči, ali ja živim u ovom šup.u od svijeta, gdje ce uskoro događaj godine biti proglašeno stavljanje tramvaja starih desetine godina dobijenih iz Amsterdama. Sve te najave me pravo bole ponekada, ali je super znati sta se dešava. Svoju "glad" za live nastupima utopim u gledanju DVD-a ili Blu Ray-a i flašu dobrog vina ... Na blog sam postavio posljednju kompilaciju s Western Star Records, čiji je vlasnik Alan Wilson iz "The Sharks". S njim sam radio intervju prije nekoliko godina i veoma interesantan čovjek. Kupio sam njegovu knjigu "Psychobilly Database - The Chronicls", koja je sastavljena iz njegovog popularnog istoimenog fanzina. Nabavio preko, naravno, Raucous Records ...

Lab3552
http://rockabilly.blogger.ba :run:
Nice Guy Eddie

#1302 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Baš šteta za Kadete...e sad,ko ih nije slušao evo prilike da vidi šta propušta:

Image

1.Astrobilly Rockin'
2.In Space
3.Crash Landed
4.Lost On Earth
5.Lady M
6.Dreaming A Dream
7.Spacehopper
8.Awakadeeawakadoo
9.We\'re Gonna Rock Rock Rock
10.Where Can My Baby Be
11.Did He Jump Or Was He Pushed
12.Troubled Man
13.Say Yes To Me
14.We Just Wanna Be Loved
15 I'm A Space Cadet
16.Big Moon
17.We Are The Space Cadets
18.Rockin\' With The Space Cadets
19.Time To Rock
20.Rocket Ship
21.Rockin\' On Thin Ice
22.Let\'s Get Crazy
23.Cadet Walk

http://depositfiles.com/files/7386761
lab3352 wrote:...gdje ce uskoro događaj godine biti proglašeno stavljanje tramvaja starih desetine godina dobijenih iz Amsterdama....
He, he, he...tramvaji iz Amsterdama, možda je ostala i neka "dodatna oprema" u njima... :mrgreen: :mrgreen: ...pogledaj ti to malo bolje :thumbup:
lab3352

#1303 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

:lol: :lol: :lol: ... Da, nisam jedini koji bi se toga sjetio ... mislim da je to pregledano vec odavno ... a i pojavila se dobra roba, ali doduse u veoma malim kolicinama ... THX za Space Cadets ...

Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba
luckystrike

#1304 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by luckystrike »

csikinpikin wrote:Hello

Could someone tell me what the password is for the files posted by luckystrike (in English)?
Thanks
Hi friend!
Please tell me for what files you need password because didn't identical for all files and I will send to you on pm.
luckystrike

#1305 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by luckystrike »

@csikinpikin
I just sended to you post with pass on pm if you maybe didn't received please tell me and I will repeat transport.
Nice Guy Eddie

#1306 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Lucky druze...avatar ti je boli glava :thumbup:
fadill

#1307 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by fadill »

i ja ocu da kazem preduhitrio si me Eddie ..Lucky slika je bombica :D
samo jos Lab da ubaci kakvu sliju
pa nekih novih stranih gostiju (dobrodosli) i ne znamo kolko ljudi gledaju ovaj topic na forumu..

Missy Zurbrigen smo upoznali

welcome csikinpikin ;) come on in join us :)
Don Karlos

#1308 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Ja pokušao ubaciti avatar,ali mi je prevelik,a neznam ga smanjit'...Ako mi to ko može srediti...šaljem mu sliju... :-)
luckystrike

#1309 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by luckystrike »

@Nice Guy Eddie & Fadil
Hvala,hvala,hvala!
He he....vi ste to tako odlučili da sam nositelj prve nagrade za avatar ali treba još pričekati ostale pa ćemo vidjeti da li će tako i ostati: :D
To mi je jedna od omiljenih slika sa desktopa i jedna od gitara mojih snova.

@Don Carlos
Moraš najprije smanjiti dimenzije slike a to ćeš napraviti tako da kad je otvoriš ideš na desni klik pa onda EDIT pa EDIT MODE pa RESIZE pa fino u Pixels upišeš 80 pa DONE.Kad to uradiš onda je snimiš i to je to,može u avatar. :-)
He he....najprije probaj sam pa ako ne bude išlo pošalji je meni pa ću ja to srediti. :D

A sad ja imam jedno pitanje.
Kako mogu znati da je poruka koju sam poslao preko foruma otišla?
Dvije sam već poslao ali se jedna još uvijek se nalazi u ODLAZNO a ne u POSLANO,da to možda znači da još nije otišla?
VAR-ZC

#1310 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by VAR-ZC »

Ima li tko koji album od Kings of Nuthin' ? Trazim to vec neko vrijeme, nikako da nadjem...
lab3352

#1311 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Imas Kings Of Nuthin na http://rockabilly.blogger.ba - samo moras malo da prerovis ... a evo ti link s Royal Deuces:

http://rapidshare.com/files/177116385/K ... _-2008.rar

Ovo je posljednji album koji su objavili ...

Pozdrav ekipi, idem malo da zavrsim jutarnjih poslova, pa se vracam ... Moram da pronađem sliku i da je dodam ... MOJA CE BITI NAJLJEPSA :lol: !

Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba :run:
fadill

#1312 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by fadill »

aaa Karlos radi radi jesmo se usharenili sad :D
Don Karlos

#1313 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Jeeeeee!!!!!!!!

Šareno kad nije uspio onaj drugi...
Dobro je i 'vako... :dance: :thumbup:
Nice Guy Eddie

#1314 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

luckystrike wrote: ....To mi je jedna od omiljenih slika sa desktopa i jedna od gitara mojih snova.
Speaking of desktops...

Image

:thumbup:
lab3352

#1315 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

NiceGuyEddie ... veliko THX za The Space Cadets ... odlican album ... i dobar ti je desktop (vidim da si sklonio sve foldere s erotikom s ekrana :lol: :lol: :lol: )

Lab3352
Jefto Cokorilo

#1316 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Jefto Cokorilo »

Da su bar neki tramvaji iz pedesetih :D moj Lab pa da nas puca revival...

samo da pozdravim ekipu rokera...
lab3352

#1317 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Pa moj Jefto ko te zavadi s ekipom? Ni glasa ni traga, samo vidim da si na Gmail active uvijek ... Sta ima kako ide? ... I Space Cadets u par numera me pravo podsjecaju na Deadbolt ... A oni su mi u mojih top 5 rockabilly grupa (ovdje mislim na sve moguce i nemoguce podžanrove :-) )

Lab3552
Muri

#1318 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

Pozdrav Jefti, legendi!!!!
Nek si malo svratio, moze jedna kafica?

Pa ako je tramvaj u Konjicu onda je ipak veliki dogadjaj, koliko znam Konjic nije imao tramvaj prije.
A ako mislis na Sarajevo onda je i meni to malo cudno.

Mada nisu jedini evo ovdje Stockholm kofol neki hitech grad pa kupuju tramvaje od francuza i rusa.
Doduse skoro su se malo obnovili sa nekim novijim modelom ali sve do malo bilo je ko 1941.

Meni su i stari tramvaji zgodni, vazno je da su feluge nove :mrgreen:
lab3352

#1319 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Muri, kada rockabilly revival tramvaji dođu u Konjic, BiH ce tada predsjedavati Evropskom Unijom s Miroslavom Ćirom Blaževićem na čelu ... :lol: :lol: :lol: ... Ti trams su dosli u SA, ali iskreno jos ih nisam vidio. Mislim da sam to procitao na :sax:

Jedno pitanje za ekipu iz Hrvatske, tacnije ZG. Nekada prije nekoliko godina (da ne kazem 8-9) sam u jednom od tadašnjih brojeva "Nomad" magazina čitao jedan odlican tekst od rockabilly gangs u ZG i to da ih je bilo veoma puno sredinom osamdesetih. Da li je to tacno ili ako imate vise informacija volio bih da cujem? U tom broju su nabrojali veoma puno tih gangs iz ZG, a koji su se furali na rockabilly.

Lab3352
morbilly

#1320 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

kiky wrote:pa skinuo sam bambix-e u komšiluku kod pankera. jeste da nisam rekao ni zdravo ni kako ste al svaki dan posjetim VAŠ forum, tu i tamo skinem ponešto al ne javljam se jer vidim da ste neko društvance za sebe. nikad ne tražim muziku (ni bilo šta) preko googleta nego mirno zatražim na forumu. na sa-x čovjek može nači sve što mu treba. a sad vas ostavljam da uživate u svojoj samozadovoljnosti!!
Ne voli ti niko ovdje Bambixe, previše rokabilića, štaš... :D
Inače Bambixi na turneji po egzotičnim poratnim banana zemljama balkana što se može vidjeti i na njihovomspejsu
Image
Don Karlos

#1321 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Puno gangova?Nebih se složio da ih je bilo puno...Ja se sjećam Tuljana(bikeri) i nešto što bi se moglo nazvati Faraonsi(ali nisu imali nikakva posebna obilježja)...e da..i u Rijeci su bili Leopardi(imali svi iste jakne s uzorkom leoparda).Ako se netko još i furao na nešto,za to su znali vjerovatno samo oni sami...
luckystrike

#1322 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by luckystrike »

Nice Guy Eddie wrote:
luckystrike wrote: ....To mi je jedna od omiljenih slika sa desktopa i jedna od gitara mojih snova.
Speaking of desktops...

Image

:thumbup:
He he....kako si znao da upravo ta ljepotica najviše vremena provodi kod mene na desktopu. :thumbup:
luckystrike

#1323 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by luckystrike »

@Don Carlos
Imam jednu ne baš radosnu vijest za tebe a to je da još nisam poslao one cd-e i to da neću stići to napraviti ovaj tjedan.Imam problema sa hlađenjem pa čim počnem nešto snimati tada komp se malo više grije i (na max 10% odrađenog) sve zamrzne pa ga moram restartirati da ga ponovo pokrenem,već sa desetak dvd-a upropastio na taj način.
Čim riješim to šaljem dvd-e na kućnu adresu.
fadill

#1324 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by fadill »

Lab sad kad obratim paznju na bitrazu ogromna je razlika 320 i nesto manje pogotovo 128 stvarno
sta je s tvojim avatarom jesil naso sliju?
ako treba smanjit sliju reci ja cu ti zavrsit
Don Karlos

#1325 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Ma nemaš brige...ja neidem nikud odavdje.Kad bude-bit će...
Post Reply