hahahahaha2407 wrote:
Jos fale Mihajlovic, Spaletti i AvB
F.C. Internazionale
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#1301 Re: Inter
- ratata
#1302 Re: Inter
zanemaricu ove gore foto gluposti koje je postavio navijac Ublentusa jer mi je jasno da je jako frustriran sto je Inter osvojio trostruku krunu prosle sezone a njegov Ublentus niti pamti zadnju titulu niti zna vise kada ce ponovo medju prvih 4 u Italiji, nego cu samo da napisem da je Gian Piero Gasperini novi trener Intera.
na sluzbenoj stranici kluba stoji:
"Gian Piero Gasperini je novi trener Intera. Sluzbena promocija bice obavljena nakon sto se zavrsi sa birokratijom.
Gasperini ce potpisati trogodisnji ugovor a radice sa dosadasnjim strucnim stabom uz dva nova lica, Bruno Caneo i Luca Trucchi."
Gospodin Moratti je izjavio da je u potpunosti zadovoljan izborom koji je sam napravio.
Leonardo, koji je doveo klub do Coppa Italie i drugog mjesta nakon sto je preuzeo trenersku "palicu" u decembru od Beniteza koji umalo nije poslao Inter u Serie B, postao je direktor PSG-a.
Sto se tice Gasperinija on se vraca trenerskom poslu nakon sto je u novembru dobio otkaz u Djenovi.
Djenovu je doveo u Serie A 2007.godine i vodio ih kroz Europa ligu 2009.godine.

Nek je sa srecom

"Gian Piero Gasperini je novi trener Intera. Sluzbena promocija bice obavljena nakon sto se zavrsi sa birokratijom.
Gasperini ce potpisati trogodisnji ugovor a radice sa dosadasnjim strucnim stabom uz dva nova lica, Bruno Caneo i Luca Trucchi."
Gospodin Moratti je izjavio da je u potpunosti zadovoljan izborom koji je sam napravio.
Leonardo, koji je doveo klub do Coppa Italie i drugog mjesta nakon sto je preuzeo trenersku "palicu" u decembru od Beniteza koji umalo nije poslao Inter u Serie B, postao je direktor PSG-a.
Sto se tice Gasperinija on se vraca trenerskom poslu nakon sto je u novembru dobio otkaz u Djenovi.

Nek je sa srecom
- 2407
#1303 Re: Inter
ratata wrote:zanemaricu ove gore foto gluposti koje je postavio navijac Ublentusa jer mi je jasno da je jako frustriran sto je Inter osvojio trostruku krunu prosle sezone a njegov Ublentus niti pamti zadnju titulu niti zna vise kada ce ponovo medju prvih 4 u Italiji, nego cu samo da napisem da je Gian Piero Gasperini novi trener Intera.
Nek je sa srecom![]()
Samo polako ako tako nastavite osvajati mozda i postanete drugi najtrofejniji klub u Italiji. Jbg, velika cast je biti odmah iza Juventusa
Zelim vam puno srece s Juventusovim vojnikom na celu
- ExNihilo
#1304 Re: Inter
od stare slave se ne zivi
i slab vam taj vojnik kad prelazi u redove neprijatelja
i slab vam taj vojnik kad prelazi u redove neprijatelja
- 2407
#1305 Re: Inter
Pa cuj...odano je sluzio masineriji, a sad ga saljemo na kaljenje u manje klubove, sljedeci bi mogao biti Milan, a kada dovoljno sazrije onda ce se vratiti tamo gdje je ponikao 
- ExNihilo
#1306 Re: Inter
jel te stid jarane?
znaci dvije sezone zaredom ste 7. i ti nekom drugom govoris da je mali klub..
dosta je vise s kompleksima. Pusti se tih prljavih trofeja koje ste osvajali godinama pa se sad dičite starom slavom.
znaci dvije sezone zaredom ste 7. i ti nekom drugom govoris da je mali klub..
dosta je vise s kompleksima. Pusti se tih prljavih trofeja koje ste osvajali godinama pa se sad dičite starom slavom.
- 2407
#1307 Re: Inter
Pa s obzirom da je 7. vasa prirodna pozicija, trebalo bi me biti itekako stid

Hajde necu vise jer vidim da ovo preozbiljno shvatas
Hajde necu vise jer vidim da ovo preozbiljno shvatas
- lester burnham
#1308 Re: Inter
uopste nisam zadovoljan, necu da komentarisem previse dok ne vidim covjeka na djelu, ali obzirom kakve je opcije imao moratti, ova mi djeluje porazavajuce... ne znam, daj boze da grijesim...
-
bosanska senzacija
#1309 Re: Inter
Neće nam pomoći ni jedan trener ako ne dovedemo par kvalitetnih mladih igrača da se osvježi ekipa. Za sada je došao samo napadač iz Feynorda Luc Castaignos a u skorije vrijeme se može očekivati i desni bek iz Santosa Jonathan Moreira što vjerovatno znači da se Maiconu sprema prodaja.
Transfer Sancheza u Barcu/City je pokazao da se Inter više ne može finansijski nositi sa najbogatijim evropskim klubovima te će stoga biti pravo čudo ako ove godine vidimo neki spektakularni transfer. Možda bi najpametnije bilo da se Eto utrpa Manchester Cityiju za dobru lovu i da se onda kao i u slučaju prodaje Zlatana dovede par dobrih igrača.
Transfer Sancheza u Barcu/City je pokazao da se Inter više ne može finansijski nositi sa najbogatijim evropskim klubovima te će stoga biti pravo čudo ako ove godine vidimo neki spektakularni transfer. Možda bi najpametnije bilo da se Eto utrpa Manchester Cityiju za dobru lovu i da se onda kao i u slučaju prodaje Zlatana dovede par dobrih igrača.
- ExNihilo
#1310 Re: Inter
Moratti presušio skroz.
Nema za hljeba
Nema za hljeba
- hannibal
#1311 Re: Inter
Evo izasla vijest da smo odkupili puna prava na Viviana..momak je u italiji poznat kao veliki talenat i nasljednik buffona i drugi je golman reprezentacije..
eh sad pitanje je dal ga ostavit i da prijeti Cesaru sa klupe(mada je reko da nece da bude na klupi), poslat ga na posudbu ili prodati Cesara (Manchesteru npr.) za nekih 20mil i dat momku da brani a za te pare dovest nekog kvalitetnog veznog igraca (Montolivo)
eh sad pitanje je dal ga ostavit i da prijeti Cesaru sa klupe(mada je reko da nece da bude na klupi), poslat ga na posudbu ili prodati Cesara (Manchesteru npr.) za nekih 20mil i dat momku da brani a za te pare dovest nekog kvalitetnog veznog igraca (Montolivo)
- ratata
#1312 Re: Inter
Eto u Manchester City ?
Pod pritiskom da bilo šta proda, izgleda da se Moratti odlučio za Eta, pa bi ovaj tako mogao Džekinim putem, u Mančester Siti za 25.miliona eura, a Eto je i sam priznao da želi narednu sezonu igrati u Engleskoj Premijer ligi.
jedini način da ostane u Interu jeste da mu Inter ponudi novi ugovor sa podebljanim iznosom plate.
Pod pritiskom da bilo šta proda, izgleda da se Moratti odlučio za Eta, pa bi ovaj tako mogao Džekinim putem, u Mančester Siti za 25.miliona eura, a Eto je i sam priznao da želi narednu sezonu igrati u Engleskoj Premijer ligi.
jedini način da ostane u Interu jeste da mu Inter ponudi novi ugovor sa podebljanim iznosom plate.
- ExNihilo
#1313 Re: Inter
Raspad sistema ako Etoo ode. Spiralno opadamo prema dolje.
- ratata
#1314 Re: Inter
chemu pesimizamEllinor wrote:Raspad sistema ako Etoo ode. Spiralno opadamo prema dolje.
- ratata
#1315 Re: Inter
datum potvrdjen:
6.avgust,2011. u 14:00
Super Coppa Italia
Inter - AC Milan

Raspored priprema za sezonu 2011/12:
8. - 20. 7. - trening kamp u Pinzolu
- 14. 7. Inter - Rappresentativa di Serie D
- 17. 7. Inter - Mezzocorona
21. - 23. 7. - Sportski centar Angelo Moratti
24. i 25. 7. u Dortmundu
- 24. 7. - Galatasaray - Inter
- 25. 7. - Borussia Dortmund - Inter
26. - 28. 7. - Sportski centar Angelo Moratti
29. - 31. 7. - Dublin Super Cup
- 30. 7. Inter - Celtic
- 31. 7. Inter - Manchester City
1. 8. - 6. 8. - u Kini, pripreme za talijanski Superkup
- 6. 8. Inter - Milan
7.8. - Povratak u Italiju
- 14. 8. Inter - Malaga
- 18. 8. Inter - Milan - Juventus (Trofeo Tim, Bari)
- 21. 8. Trofeo Pirelli (još uvijek nije siguran ni datum ni protivnik)
28. 8. - kreće Serie A

6.avgust,2011. u 14:00

Super Coppa Italia
Inter - AC Milan

Raspored priprema za sezonu 2011/12:
8. - 20. 7. - trening kamp u Pinzolu
- 14. 7. Inter - Rappresentativa di Serie D
- 17. 7. Inter - Mezzocorona
21. - 23. 7. - Sportski centar Angelo Moratti
24. i 25. 7. u Dortmundu
- 24. 7. - Galatasaray - Inter
- 25. 7. - Borussia Dortmund - Inter
26. - 28. 7. - Sportski centar Angelo Moratti
29. - 31. 7. - Dublin Super Cup
- 30. 7. Inter - Celtic
- 31. 7. Inter - Manchester City
1. 8. - 6. 8. - u Kini, pripreme za talijanski Superkup
- 6. 8. Inter - Milan
7.8. - Povratak u Italiju
- 14. 8. Inter - Malaga
- 18. 8. Inter - Milan - Juventus (Trofeo Tim, Bari)
- 21. 8. Trofeo Pirelli (još uvijek nije siguran ni datum ni protivnik)
28. 8. - kreće Serie A

- ratata
#1316 Re: Inter
Stigao je i dan Gian Piera Gasperinija u Interu. Trener iz Grugliasca, u društvu Marca Brance i Stefana Filucchija, se predstavio na konferenciji za novinare, organiziranoj u Appiano Gentileu:
"Pokušao sam odmah ući u obitelj Inter i od prvog trenutka sam imao osjećaj da sportski centar ima sve potrebno za rad na najvišoj razini. Iako ćemo sa treninzima početi tek u nedjelju, mi smo spremni već i sada."
Gasperini ima već sada ideju kako će izgledati njegov Inter?
"Smatram da je ovo već sada jaka ekipa i namjeravam odigrati sezonu na visokoj razini. Obrana sa 3 braniča je novost koju namjeravam upotrijebiti jer ima ekipa koje su ostvarile odlične rezultate tim sistemom igre, ali bila bi to alternativa, a ne nametnuti stil igre. Morati ćemo biti spremni na promjene, ali uz zabavu i radost na terenu."
Sjećanje na Mourinha će zauvijek ostati u Interu.
"Inter ima generacije važnih trenera i igrača. Od sada ću i ja biti dio njih i imam potrebu razmišljati o našoj bliskoj budućnosti. Oduvijek sam poštovao Mourinha, ali gledati unazad nam može samo pomoći da prikupimo dodatnu snagu jer svi znamo da je ovdje važno pobjeđivati i to je najbitnija činjenica. Moramo napraviti nešto pozitivno i prezentirati dobar nogomet."
Dakle, kojim ćete sistemom igrati?
"Ne želim robovati brojevima jer u ovoj ekipi postoje veliki igrači koji su u stanju igrati na jednoj ili dvije pozicije i kada to govorim, mislim i na Sneijdera. Od prvog trenutka moramo pokazati čvrst karakter i mentalitet, te volju za dostizanjem novih ciljeva."
Jedan od tih je Superkup u Pekingu, 06. kolovoza.
"Mislim da će tom prilikom igrati igrači koji će započeti pripreme od samog početka, kako bi južnoamerikanci imali još malo odmora nakon svih odigranih utakmica."
U vašoj Genoi, napadači su zabijali puno golova. Ovdje ćete imati 4 vrhunska napadača, nije li to previše?
"Čini mi se da su Milito, Eto'o i Pazzini dosta rotirali prošle sezone. Treba više igrača za veliki Inter. Ne vidim problema da igraju svi zajedno. Neće biti nikakvih problema."
Izvanterenske situacije odmažu?
"Žao mi je zbog tih stvari, ali mi se moramo koncentrirati na teren kako bi pomogli izbrisati ih."
Poglavlje mercato:
"Pričati ću samo o igračima koji su službeno u Interu, a koji čine grupu koja je veoma jaka. Tko god da dođe učinit će je još jačom."
Alvarez?
"Mogu reći da se radi o odličnom igraču i bio bi veliko pojačanje."
Palacio?
"Sviđa nam se, trenirao sam ga u Genoi i cjenim ga."
Ostala imena?
"Ponavljam, ova ekipa je već sada jaka. U dvije godine su pobjeđivali mnogo i nisu gubili djelove. U svakom slučaju, mislim da je intencija kluba da izgradi ekipu koja će biti još jača. Podsjetimo i da je Inter, posljednjih godina, bio klub koji je na mercatu najmanje griješio."
Od Mourinha do Leonarda, preko Beniteza...
"Treba učiti od svakoga, svjesni da svatko ima svoj način rada i odnosa sa igračima. Dečki su pozitivni, uvijek su reagirali kad je bilo potrebno i kada su rezultati bili loši. To je dobra baza za građenje odnosa unutar svlačionice i za osvajanje novih trofeja."
Vi ste bivši juventin?
"Ja? Istina, trenirao sam dugo vremena mlađe uzraste u Juventusu, ali to nije prva ekipa. Moj put je neovisan o Juventusu. Vezan sam za plavocrvene boje: za Crotone i Genou."
Kakvu budućnost može imati Kharja?
"Imao sam ga u Genovi, imamo odličan odnos, ali on je igrač Genoe, ne Intera."
Dakle, niste zabrinuti?
"Ni najmanje. Želim samo početi raditi sa Interom."
Crnoplava avantura i službeno počinje. Sretno mister Gasperini!
"Pokušao sam odmah ući u obitelj Inter i od prvog trenutka sam imao osjećaj da sportski centar ima sve potrebno za rad na najvišoj razini. Iako ćemo sa treninzima početi tek u nedjelju, mi smo spremni već i sada."
Gasperini ima već sada ideju kako će izgledati njegov Inter?
"Smatram da je ovo već sada jaka ekipa i namjeravam odigrati sezonu na visokoj razini. Obrana sa 3 braniča je novost koju namjeravam upotrijebiti jer ima ekipa koje su ostvarile odlične rezultate tim sistemom igre, ali bila bi to alternativa, a ne nametnuti stil igre. Morati ćemo biti spremni na promjene, ali uz zabavu i radost na terenu."
Sjećanje na Mourinha će zauvijek ostati u Interu.
"Inter ima generacije važnih trenera i igrača. Od sada ću i ja biti dio njih i imam potrebu razmišljati o našoj bliskoj budućnosti. Oduvijek sam poštovao Mourinha, ali gledati unazad nam može samo pomoći da prikupimo dodatnu snagu jer svi znamo da je ovdje važno pobjeđivati i to je najbitnija činjenica. Moramo napraviti nešto pozitivno i prezentirati dobar nogomet."
Dakle, kojim ćete sistemom igrati?
"Ne želim robovati brojevima jer u ovoj ekipi postoje veliki igrači koji su u stanju igrati na jednoj ili dvije pozicije i kada to govorim, mislim i na Sneijdera. Od prvog trenutka moramo pokazati čvrst karakter i mentalitet, te volju za dostizanjem novih ciljeva."
Jedan od tih je Superkup u Pekingu, 06. kolovoza.
"Mislim da će tom prilikom igrati igrači koji će započeti pripreme od samog početka, kako bi južnoamerikanci imali još malo odmora nakon svih odigranih utakmica."
U vašoj Genoi, napadači su zabijali puno golova. Ovdje ćete imati 4 vrhunska napadača, nije li to previše?
"Čini mi se da su Milito, Eto'o i Pazzini dosta rotirali prošle sezone. Treba više igrača za veliki Inter. Ne vidim problema da igraju svi zajedno. Neće biti nikakvih problema."
Izvanterenske situacije odmažu?
"Žao mi je zbog tih stvari, ali mi se moramo koncentrirati na teren kako bi pomogli izbrisati ih."
Poglavlje mercato:
"Pričati ću samo o igračima koji su službeno u Interu, a koji čine grupu koja je veoma jaka. Tko god da dođe učinit će je još jačom."
Alvarez?
"Mogu reći da se radi o odličnom igraču i bio bi veliko pojačanje."
Palacio?
"Sviđa nam se, trenirao sam ga u Genoi i cjenim ga."
Ostala imena?
"Ponavljam, ova ekipa je već sada jaka. U dvije godine su pobjeđivali mnogo i nisu gubili djelove. U svakom slučaju, mislim da je intencija kluba da izgradi ekipu koja će biti još jača. Podsjetimo i da je Inter, posljednjih godina, bio klub koji je na mercatu najmanje griješio."
Od Mourinha do Leonarda, preko Beniteza...
"Treba učiti od svakoga, svjesni da svatko ima svoj način rada i odnosa sa igračima. Dečki su pozitivni, uvijek su reagirali kad je bilo potrebno i kada su rezultati bili loši. To je dobra baza za građenje odnosa unutar svlačionice i za osvajanje novih trofeja."
Vi ste bivši juventin?
"Ja? Istina, trenirao sam dugo vremena mlađe uzraste u Juventusu, ali to nije prva ekipa. Moj put je neovisan o Juventusu. Vezan sam za plavocrvene boje: za Crotone i Genou."
Kakvu budućnost može imati Kharja?
"Imao sam ga u Genovi, imamo odličan odnos, ali on je igrač Genoe, ne Intera."
Dakle, niste zabrinuti?
"Ni najmanje. Želim samo početi raditi sa Interom."
Crnoplava avantura i službeno počinje. Sretno mister Gasperini!
- ExNihilo
#1317 Re: Inter
Nadamo se da će biti uspješan.
- just principe
#1318 Re: Inter
odbrana sa tri branica nije nikakva novost nego starost koju niko vise u modernom fudbalu ne koristiGasperini: Obrana sa 3 braniča je novost
nije ni sjeo na klupi, a vec je poceo pametovati o formaciji i igracima, a jedna od tih je da u toj njegovoj formaciji Sneijder nece imati mjestaNadamo se da će biti uspješan.
Code: Select all
Neki igrači poput Sneijdera možda će biti prisiljeni na promjenu svojih pozicija na travnjaku, a on bi mogao završiti i na tržištu. Očito je bio sjajan igrač za Inter, ali zaista je teško predvidjeti što će se dogoditi u sljedećih 40 ili 50 dana – rekao je Gasperini. - ExNihilo
#1319 Re: Inter
Ja sam pročitao izjavu:
p.s. ma ne mislim da su toliko retardirani da prodaju sneijdera. Ako se to desi, onda ne znam
Odbrana s trojicom zvuci pogibeljno, pogotovo ako se sjetimo i da smo s 4icom bili očajni.
Ne moramo samo o brojevima. Broj napadaca nije bitan, bitno je da imamo polivalentne napadace koji mogu igrati na raznim pozicijama. Pritom mislim i na Sneijdera. Ja bih ga volio zadrzati
p.s. ma ne mislim da su toliko retardirani da prodaju sneijdera. Ako se to desi, onda ne znam
Odbrana s trojicom zvuci pogibeljno, pogotovo ako se sjetimo i da smo s 4icom bili očajni.
- just principe
#1320 Re: Inter
ma vjerovatno ce sezonu poceti sa trojicom pozadi, i nadam se da ce se brzo uvjeriti da nije za Inter i da ce je promjeniti
to za Snajkija i ja se nadam, bila bi katastrofa da ispasta na kraju i Inter, a i Sneijder zbog trenera ( i to ne toliko kvalitetnog )
to za Snajkija i ja se nadam, bila bi katastrofa da ispasta na kraju i Inter, a i Sneijder zbog trenera ( i to ne toliko kvalitetnog )
- ratata
#1321 Re: Inter
jedini lik koji je uspjesno parirao Murinju u Serie A kada bi se susretali..., takticki i tehnicki...., i to po sopstvenom priznanju Murinja, on je inače i lična sugestija Murinja Moratiju koga za trenera i to na duže staze.just principe wrote:odbrana sa tri branica nije nikakva novost nego starost koju niko vise u modernom fudbalu ne koristiGasperini: Obrana sa 3 braniča je novost![]()
nije ni sjeo na klupi, a vec je poceo pametovati o formaciji i igracima, a jedna od tih je da u toj njegovoj formaciji Sneijder nece imati mjestaNadamo se da će biti uspješan.![]()
Code: Select all
Neki igrači poput Sneijdera možda će biti prisiljeni na promjenu svojih pozicija na travnjaku, a on bi mogao završiti i na tržištu. Očito je bio sjajan igrač za Inter, ali zaista je teško predvidjeti što će se dogoditi u sljedećih 40 ili 50 dana – rekao je Gasperini.
Kada čovjek koji je toliko zadužio Inter ima tako visoko mišljenje o Gasperiniju ja nemam razloga da ne vjerujem u njegovo znanje. Njegov dolazak pozdravio je i kapiten a pohvalio ga je i Milito, lik koji je svojim golovima donio najveću radost nama navijačima u triplete sezoni.
Savjetujem vam da se prvo dobro informisete prije nego pocnete hrakati po nekome
10 razloga zašto vjerovati Gasperiniju
"Ne postoji razlika između vođenja velike i male vojske.", rečenica je Sun-Tzua iz knjige "Umijeće ratovanja", Gasperinijevog najdražeg štiva. Vjerojatno je bila u mislima novog Interovog trenera kada je odlučio prihvatiti poziv Massima Morattija. Drevni kineski vojni zapovjednik imao je neuobičajene metode vođenja ratova, a baš takve su i Gasperinijeve metode vođenja momčadi. Nije tajna da je Sir Alex Ferguson slao svoje skaute na Marassi da izvide zanimljivu i jedinstvenu taktiku o kojoj mu je pričao Jose Mourinho.
1. Učitelj - Inter ovog puta nije izabrao prijatelja za svlačionicu, već nekog tko će igrače učiti nogometu. Trener je čije momčadi igraju dobar nogomet i uvijek imaju jasan taktički identitet. To je upravo ono što Interu treba nakon jedne zbunjujuće sezone.
2. Kvaliteta - Gasperinijeve momčadi, iako male, uvijek su imale pravi pristup, bile su to dinamične momčadi koje igraju sa loptom na zemlji, bez napucavanja i u konstantnoj želji za dominacijom. Stil je to kojeg su i brojni suparnici znali prepoznati kao ispravan. Za razliku od Beniteza, Gasperini ima prednost što će ga u Interovoj svlačionici dočekati bivši "đaci" Motta, Milito i Ranocchia, koji će mu zasigurno olakšati posao stjecanja povjerenja svlačionice.
3. Testiran - Gasperini je pravi poznavatelj nogometa, koji je svoju vrijednost dokazao u provinciji. Gasperini si neće priuštiti početničke greške poput Ferrare, Leonarda ili Montelle. Njegova glad za uspjehom vratit će i Interov apetit. Nije osvojio nikakav značajan trofej? Nisu ni Bersellini i Invernizzi imali nikakvih trofeja prije svojih prvih scudetta s Interom, a ista je situacija bila sa Sacchijem ili Allegrijem u Milanu. S druge strane, Lippi je u Inter došao kao trofejni trener, pa sa crnoplavima nije postigao ništa.
4. Procjena kolega - Mnoga zvučna imena spominjala su se u vezi dolaska na Interovu klupu, poput Bielse, Capella ili Villas Boasa, ali za Mourinha Gasperini je najbolji. Navijači možda sude trenere prema broju pobjeda, ali treneri svoje kolege sude po prikazanom na terenu. "Gasperini je odgovorio na svaki moj potez. Jako je dobar trener.", rekao je Mou nakon jednog Interovog dvoboja s Genoom, a kako Portugalac nema baš običaj hvaliti bilo koga, te su riječi odjeknule čitavom Europom. U Genoi su igrači na terenu više gledali što se događa na klupi nego na terenu, zbog načina na koji Gasperini vodi svoju momčad kroz utakmicu. Gasperini zna kako utjecati na stvari na terenu. Utakmice poput zadnjeg milanskog derbija i one protiv Schalkea ne bi se smjele ponoviti. Sada Inter ima pravog trenera.
5. Karakter - Gasperini nije vatren kao Mourinho, ali karaktera mu ne nedostaje. Za primjer, kada je bio u Juventusu, odbio je pristupiti Moggijevoj agenciji. "Trener mora zadržati slobodu", rekao je tada. Hrabar potez mladog trenera na početku karijere.
6. Zdrav razum - Uz karakter, za posao u Interu važni su i dobri maniri, te zdrav razum. Gasperini je već pokazao da ima razuma, pristavši doći u Inter bez da traži da mu se dovede njegov puni staff. Juventine Rampullu i Ventronea bi doveo u Palermo, ali ne i u Inter, koji je drugi svijet.
7. Prilagodljivost - Gasperini ima jasne ideje, ali i fleksibilnost koja mu omogućava da ih prilagođava različitom kontekstu. U Genoi je pokazao kako formacija 3-4-3 nije rigidna i arhaična, već da može biti vrlo moderna i nepredvidljiva. Moratti bi mu mogao bitno pomoći ako ne postupi kao u slučaju s Benitezom i ako dovede pojačanja za koje novi trener smatra da su potrebna.
8. Rotiranje - Pogoditi Gasperinijevu formaciju nikad nije bilo jednostavno. Gasp voli mijenjati. To bi moglo biti od velike važnosti za klub koji se natječe na nekoliko frontova. U prošloj je sezoni Inter mnogo patio zbog iscrpljenosti igrača u ključnom dijelu sezone.
9. Preziosi - Gasperini ima iskustva sa karakternim predsjednikom, kod kojeg je izdržao četiri sezone i koji i dan danas govori izrazito pohvalno o njemu ni sam ne vjerujući da je uspio jednog čovjeka trpiti, za njega, toliko dugo. Dobar je to trening za oluje koje bi Gasperinija mogle čekati u Milanu.
10. Derbi - Gasperini je doveo Genou do pobjede u derbiju nakon sedam godina neuspjeha, a sada ih imaju tri u nizu, što je klupski rekord. Ukratko, za razliku od Leonarda, on zna kako pobijediti u derbiju. Prvi službeni derbi u Interu za Gasperinija će biti talijanski Superkup u Pekingu 6. kolovoza. U slučaju da stvari tamo pođu po krivu, Moratti bi trebao zaštititi trenera. Gasperini zaslužuje strpljenje i povjerenje.
- ultima_palabra
- ExNihilo
#1323 Re: Inter
ultima_palabra wrote:http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... ed-of-2006
ovaj lik što je napisao članak zagriženo mrzi inter na ličnoj osnovi
p.s. članak je, opet, priča za sebe. Samo što nije napisao kako je Juventusu suđenje namješteno. Uostalom, živi bili pa vidjeli 18. šta će biti
- ultima_palabra
#1324 Re: Inter
Znam da je ovaj Garganese juventinoEllinor wrote:ultima_palabra wrote:http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... ed-of-2006
ovaj lik što je napisao članak zagriženo mrzi inter na ličnoj osnovidovoljno mu je pogledat twitter profil..
p.s. članak je, opet, priča za sebe. Samo što nije napisao kako je Juventusu suđenje namješteno. Uostalom, živi bili pa vidjeli 18. šta će biti
- ratata
#1325 Re: Inter
ultima_palabra wrote:http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... ed-of-2006
da sam na tvom mjestu mene bi vise interesovalo hoce li Real Madrid opet izgubiti od Barcelone, ovaj put u Super Kupu Spanije