Ovo gore boldirano: Edo dragi, ti i ona ocigledno dolazite sa dvije planete - tvoja se zove ravnopravni brak i zdrava, normalna funkcionalna porodica, a njena se zove "naredi mi i slijepo cu te slusati, mozak mi sluzi nicemu, babo je uvijek u pravu, kad se babo vrati kuci pijan, tuce me jer me voli...."edo_79 wrote: Uvijek ... ama baš uvijek sam stajao uz nju ... bilo mi je bitno njeno mišljenje i sve sam htio uz dogovor ... nikad nisam zanemario ni najmanju sitnicu jer upravo te sitnice su najopasnije ... taj dan uoči svađe bili smo kod doktora .. imala je jaku upalu bubrega i otišli smo skupa kod doktora .... zamolila me da odem s njom ... i otišao sam ... kad smo izašli htjela je da svratimo do butika da kupimo meni majicu i njoj hlače ... i onda nas je moj stari zvao pitao imamol kakvog posla i jesmo li slobodni da idemo na kafu ... pitao sam je i pristala je jer nisam htio niko da dominira u našem braku ... znači nema šefa i šefice postojimo samo MI ravnopravni .... onda me je pitala dali bi smjela otići svojoj mami nije je dugo vidjela (a otac i mati su noć prije bili kod nas) ... rekao sam ovako citiram '' nije problem, eto otići ćemo sa mojim starim na kafu, na šta se ona složila, onda ćemo otići do stana da jedemo jer nismo ni doručkovali ... ako nemožeš ti napravit jelo napraviću ja i onda hajd nije problem''. I došli smo u kafić ona se pozdravila sa mojim ocem sjeli smo i ugleda ona mamu svoju i tetku s druge strane ulice i kaže meni smijem li otić pozdravit se s mamom ... ja se odgulio smijat reko jesi ti normalna pa mati ti je pobogu gdje ćeš me to pitati.... otišla je stajala s njima par minuta i vratila se bacila mi 5 maraka na sto uzela tašnu i otišla bez riječi.... došla je kući u pola 10 naveče i počela da vrišti zato što je moja mama nazvala da je pita kako je i pitala gdje sam ja... eto od čega je sve počelo .....
Posto ti ne mozes ocito ne mozes preuzeti ulogu njenog babe i biti sve sto ona misli da MUSKO treba da bude (gledajuci svog oca) ostacete nespojivi svjetovi, sto je donekle i dobro...
Ja ti zelim djevojku/zenu koja ce znati da cijeni sve tvoje kvalitete a ne ovu koja pokusava da te ubijedi da su sve tvoje vrline ustvari odlike tvoje :muske nesposobnosti"