Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mlad i Nevin wrote:Prnd321, znam samo da ga na oko 80 kmh presalta ko u petu.
To on vjerovatno na oko 80 zakljuca konverter. Nije peta. Imao sam nekad vektru koja je bila automatik i ona je isto na 80 zakljucavala konverter. Jest da je kod mene imala 5 brzina ali u petu nikad prije 90 nije ubacila.
Mlad i Nevin wrote:Imam omegu b automatik sa obicnim plinom. Plin zasad radi dobro nema nikakvih problema, no jedan majstor mi kaze da obicni plin moze sjebati aut.mjenjac jer se ne moze uskladiti sa elektronikom mjenjaca pa me zanima ima li to kakav uticaj?
Nesto mi nema logike. Da je to stvarno tako valjda bi odmah vidio da mjenjac budalasa.
Ima li neko iskustvo sa ugradnjom plina u Seat Alteu XL, motor 1.6 8v 74kw. Nasao sam jedan dobar primjerak koji presao 87.000km (2008 godiste) sa extra opremom pa planiram pazariti. Ima servisnu knjizicu, sve radjeno u ovlaštenom servisu.
Ne znam zna li ti neko reci nesto vise o samom motoru kakav je inace.
Medjutim, sto se tice plina i tog motora, odlicna je varijanta, jer VW je u njega i fabricki ugradjivao plin, naravno motor ima hidraulicne podizace ventila.
I da, moje misljenje je da je taj motor poslab za Alteu XL. Jace motore u tom autu i plin mozes zaboraviti jer imaju direktno ubrizgavanje.
NediM17 wrote:Ne znam zna li ti neko reci nesto vise o samom motoru kakav je inace.
Medjutim, sto se tice plina i tog motora, odlicna je varijanta, jer VW je u njega i fabricki ugradjivao plin, naravno motor ima hidraulicne podizace ventila.
I da, moje misljenje je da je taj motor poslab za Alteu XL. Jace motore u tom autu i plin mozes zaboraviti jer imaju direktno ubrizgavanje.
Znači plin ide bez problema. I meni je jedino nedoumica oko same snage motora za auto ove veličine. Nisam neki trkač, još je dijete u autu tako da možda bi se i mogao naviknuti. Do sad sam većinom vozio turbo dizele i turbo benzince.
otacxxl wrote:
Znači plin ide bez problema. I meni je jedino nedoumica oko same snage motora za auto ove veličine. Nisam neki trkač, još je dijete u autu tako da možda bi se i mogao naviknuti. Do sad sam većinom vozio turbo dizele i turbo benzince.
Provozaj auto, istestiraj ga. Daleko je od onoga sto si navikao, samo je pitanje mozes li podnijeti razliku.
otacxxl wrote:
Provozaj auto, istestiraj ga. Daleko je od onoga sto si navikao, samo je pitanje mozes li podnijeti razliku.
Nas sviju su moderni turbo dizeli ulijenili kao sline... Niko da ga vrati u trecu i oplete po gasu > 4.500/min...
Kad ti treba 100 KS za prestizanje, zavrtis ga, nista ga to ne boli, prestignes, vratis se voznji u 5-oj, na 2.300/min... Na tim obrtajim ima 60-ak KS, sto ga dovoljno kotrlja za odrzavanje brzine...
Plinaši koja vam se pumpa najbolje pokazala sa kvalitetom plina? Ja sam sa tuzlanskog kantona i sipam pretežno na HIFI, ali sam prilikom posjete Sarajevu nasuo na INI i osjetio sam razliku. Vaše mišljenje? Koja pumpa po vama ima najkvalitetniji plin?
weltschmertz wrote:Plinaši koja vam se pumpa najbolje pokazala sa kvalitetom plina? Ja sam sa tuzlanskog kantona i sipam pretežno na HIFI, ali sam prilikom posjete Sarajevu nasuo na INI i osjetio sam razliku. Vaše mišljenje? Koja pumpa po vama ima najkvalitetniji plin?
Hifa lose i varira...definitivno ne
Nestro prljavo...definitivno ne
INA I Energopetrol nemam zamjerki
Gasprom nemam zamjerki...ja sipam kod njih
NediM17 wrote:Slovenacki Petrol. Auto najbolje ide i najmanje trosi.
Ja kod njih u Tuzli nasuo dva puta i auto nije moglo raditi u mjestu i od tada ne sipam kod njih. Da li sam ja tada naletio na neku prljavstinu ii ne pojma nemam.
Postoji li mogucnost stelovanja onog led pokazivaca u kabini sto pokazuje nivo plina.Naime u megane 2 ugradjen plin u atikeru i pokazivac je pokazivao 90% tacno iako su rekli da nece al' kad sam uzeo drugo auto u pitanju je Audi a4 b5 1.8 92kw 1998 god. isto ugradjen plin u aTikeru sve fercera odlicno sem tog pokazivaca.Malo je rec da laze naspem pola rez. 22l pokazuje mi 3 lampice da gore. poslije 30 kilometara kako dodajem gas nekad ono jace pocne gasit jednu po jednui onda crvenu zna drzat po 80-90 km. Uzasno me nervira a na moje pitanje na fb zbog ceg i moze li se stelovat dobio sam odgovoor kako se potrefi zavisi.Ja radim na CNC masini i zamislite da vam akzem ako nisam fino izrezao nesto pa eto zavisi kako se potrefi rez. a vi platili ogromnu svotu novca. Interesuje me samo moze li se stelovat da im odem nek prave svakako je pod garancijom ja jednostavno ne mogu prihvbatiti kako se potrefi
Ja sam za LPG System pitao kod Darkoma sto mi se u zadnje vrijeme ne moze nasuti vise od 36-37 litara (toroidni od 53 l) kad je potpuno prazan, a odavno mi se ni crvena ne pali prije nego nestane.
Kaze covjek, dodji kad ga ispraznis da nastimamo "plovak".
Meni je kilometraža orijentacija, ne obazirem se na lampice.
Kada ga natankujem do čepa (stane oko 40L od deklarisanih 48L - otprilike 500km mi je dok se ne isprazni).
Na crvenom na pokazivaču pređem oko 250km, tako da je pokazivač "niđe veze".
Nakon svakog tankovanja resetujem kilmetražu i to je to.
U svakom slučaju, u benzinskom rezervoaru nikada kazaljka nikada ne ide ispod 1/3.
Last edited by Naslovnica on 01/01/2017 21:47, edited 1 time in total.