Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Dozer

#1301 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

holoway
placanje visa karticama preko paypala prolazi ali placanje visa karticama (rzb) mimo paypala ne prolazi... kako i zasto ne znam, moguce da paypal ima neki poseban deal sa visa kompanijom pa zato preko njih prolazi... nazalost, zbog ovog ogranicenja sa visa karticama bye bye snizenjima na mnogim stranicama :(
Ja za net koristim iskljucivo RFB Visu El., i do sada nisam imao problema ni na jednoj stranici, a bio sam na mnogima mimo E-Baya, Amazona i sl., i to po cijelom svijetu - Holandija, USA, GB, Kanada, Australija... uvijek uredno platio mimo PP-a, direktno karticom, i sve OK.

Vec sam jednom rekao, pa nije zgoreg da ponovim - kada placate direktno karticom, adresa koju unosite prilikom placanja mora biti identicna onoj na koju vam je registrovana kartica. Inace, ne mogu vam validovati karticu i odbiju vam transakciju.
holowey

#1302 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

Dozer wrote:
holoway
placanje visa karticama preko paypala prolazi ali placanje visa karticama (rzb) mimo paypala ne prolazi... kako i zasto ne znam, moguce da paypal ima neki poseban deal sa visa kompanijom pa zato preko njih prolazi... nazalost, zbog ovog ogranicenja sa visa karticama bye bye snizenjima na mnogim stranicama :(
Ja za net koristim iskljucivo RFB Visu El., i do sada nisam imao problema ni na jednoj stranici, a bio sam na mnogima mimo E-Baya, Amazona i sl., i to po cijelom svijetu - Holandija, USA, GB, Kanada, Australija... uvijek uredno platio mimo PP-a, direktno karticom, i sve OK.

Vec sam jednom rekao, pa nije zgoreg da ponovim - kada placate direktno karticom, adresa koju unosite prilikom placanja mora biti identicna onoj na koju vam je registrovana kartica. Inace, ne mogu vam validovati karticu i odbiju vam transakciju.
to je sve ok i poznato ali od unazad dva-tri dana online placanje visa karticama rzb ne prolazi...banka potvrdila da je online placanje privremeno suspendirano...
Dozer

#1303 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

OK, ne vidjeh tu info.

Btw, ovo je zvanicno upozorenje iz Sophosa:
Upozoravamo korisnike elektronicke poste da ne popunjavaju obrasce za povrat poreza u kojima se od njih trazi unos podataka o kreditnim karticama.
Navedena elektronicka poruka nije poslana od strane Ministarstva financija i predstavlja pokusaj kradje podataka o kreditnih kartica.

Informacije: http://qubis.hr/web1/content/view/258/1/
motorola01

#1304 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by motorola01 »

@holowey,nisma pokusavao na "ostalim" stranicama,ali sam nesto uspio naruciti 20.12.Ne znam kad su blokirali kartice i da li su sve blokirali,ali ovo je islo preko ebay-a i paypala...Uglavnom kao sto si rekao,bas sad da se sve ovo desi kad su najveca snizenja...
alica.k

#1305 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by alica.k »

epilog ovog sto mi je neko provalio u paypal acct:
vratili mi pare na balans, promjenila broj kartice, nista ne kazu sta i kako se desilo (jel inace to napisu?).
10 dana sveukupno trajalo.
neo7

#1306 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by neo7 »

Koliko su ti para potrosili ?
alica.k

#1307 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by alica.k »

neo7 wrote:Koliko su ti para potrosili ?
9 dolaresa. na toj kartici ne drzim pare osim ako cu kupit nesto, pa je to bila sreca u nesreci.
shiljak

#1308 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

alica.k wrote:epilog ovog sto mi je neko provalio u paypal acct:
vratili mi pare na balans, promjenila broj kartice, nista ne kazu sta i kako se desilo (jel inace to napisu?).
10 dana sveukupno trajalo.
ne kazu, veoma su zatvoreni po svakom pitanju. Ti prijavila "kradju" oni kliknuli dugme "return" i to je to :D
lajkujMe

#1309 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by lajkujMe »

treba mi pomoc, hocu da otvorim dispute na paypalu za item not recived. Naime radi se o tome da sam kupio nesto preko ebaya, nije mi stiglo ali sam morao platiti kao gost na paypalu jer mi iz nekog razloga nije htio prihvatiti placanje preko mog accounta.

Sad imam problem sto iz nekog razloga ili ne prihvata ili ja ne znam broj transakcije moze li mi neko molim vas pomoci i reci gdje se nalazi broj transakcije? Imam izvod iz banke...
raoul duke

#1310 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by raoul duke »

Koristim Maestro karticu, pokusavam da je linkam na paypal, ali mi konstanto izbacuje da unosim pogresan broj kartice...
Da li uopste moze maestro kartica?
underground

#1311 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by underground »

Ne moze Maestro koliko je meni poznato, samo Visa i Mastercard.
Eborg

#1312 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eborg »

Da li se kada kartica istekne mora ponovo izvršiti registracija na Paypal, tj. da li ta nova kartica ima isti serijski broj ili sasvim novi?
Saka

#1313 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Mora. Dobijes sasvim novu karticu s novim brojem. Cak i da ostane isti broj datum validnosti je drugi.
Eborg

#1314 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eborg »

Pretpostavljam da će me banka sama kontaktirati kada istekne kartica ili ću ipak sam morati na to paziti pa ići ponovo ganjati?
Saka

#1315 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Sami šalju pred istek. Bar je takav bio slučaj u jednoj stranoj banci gdje sam imao VISA-u. Za naše nemam iskustva ali bi trebalo da je tako.
Eborg

#1316 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eborg »

Hvala puno! :thumbup:
alica.k

#1317 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by alica.k »

Saka wrote:Mora. Dobijes sasvim novu karticu s novim brojem. Cak i da ostane isti broj datum validnosti je drugi.
ja nisam dobila karticu s novim brojem, vec samo novim cvv brojem.
Saka

#1318 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

U svakom slučaju kartica se mora ponovo dodati na PayPal pa makar se i samo datum validnosti promijenio.
alica.k

#1319 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by alica.k »

hej, zna li neko kad oni prestanu da zadrzavaju sve sto je uplaceno 30 dana na pending balance? nakon koliko uplata? il je to tako zauvjek?
holowey

#1320 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

alica.k wrote:hej, zna li neko kad oni prestanu da zadrzavaju sve sto je uplaceno 30 dana na pending balance? nakon koliko uplata? il je to tako zauvjek?
mislim da je to neko opste pravilo...

meni odgovara da zadrze kao pending balance, cisto u slucaju potrebe za refundom da nisam bez love...
alica.k

#1321 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by alica.k »

mislim da sam skontala, pise ovako
Payments you receive go to your pending balance. Payments in your pending balance belong to you, but you can't use or withdraw them, usually for 30 days. After that, pending payments go to your available balance, as long as your customer hasn't reported any problems with the purchase.

After you have a successful selling history with us, payments you receive go directly into your available balance.
znaci da ipak nakon nekog vremena ide direktno u available.
rinna0304

#1322 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by rinna0304 »

ja mislim da sam jedina koja ovaj paypal ne konta i koju pocinje da nervira al hajd :D
imam na ovom paypal balace nesto dolara nez ni odkud al hajd .. e da li ja mogu narucivati s tim?
jel mi moze neko objasniti za sta taj balance sluzi jel ja to trebam preuzeti nekako il sta vec, mogul narucivati s tim :S ..
tek od nedavno narucujem preko ebay pa slabo razumijem sve to :$
sabinna_ba

#1324 Dali se imali losa iskustva sa Paypal-om

Post by sabinna_ba »

Hocu da koristim ovaj servis ali me zanima dali ste imali losa iskustva i koliko je to sigurno uopste,ovdje kod nas,mislim u BIH ?
žulijan asanž

#1325 Re: Dali se imali losa iskustva sa Paypal-om

Post by žulijan asanž »

sabinna_ba wrote:Hocu da koristim ovaj servis ali me zanima dali ste imali losa iskustva i koliko je to sigurno uopste,ovdje kod nas,mislim u BIH ?
paypal je jedina svijetla tačka u ovom mraku naše države, jer ti je kao fizičkom licu omogućio da trguješ/kupuješ stvari kojih kod nas nema.

problema nikad nisam imao, niti je iko ikad imao. imaju savršen sistem za rješavanje sporova i eventualnih problema koji su jako rijetki i uvijek pravedno rješeni na kraju.
Post Reply