FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
adcor

#1301 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

canga tebi malo sto otjera sve ljude sa F1 :D
neko spomenu sljedeceg protivnika. upravo je kazan sljedeci protivnik (ako si mislio na CL)...
do_tokija

#1302 Re: FC Barcelona

Post by do_tokija »

neko spomenu sljedeceg protivnika. upravo je kazan sljedeci protivnik (ako si mislio na CL)...
Image
Baltazar_khan

#1303 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

do_tokija wrote:Image
Da si se ti sjetio ove "zajebancije" sa kazanom, nasmijao bi se. Ali, kopirati zajebancije sa indexovog foruma :roll:
Žalosno :oops:
do_tokija

#1304 Re: FC Barcelona

Post by do_tokija »

ne bi citao taj fasisticki portal ovo sam uzeo sa jednog drugog foruma...
LSD

#1305 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ciki ne diraj mi Barcelonu...na drugim temama radi šta hoces,pravi dar-mar kako si navikao :-) ali ovdje nemoj.
ultima_palabra

#1306 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

bhcrow wrote:Barca se nikada nije oslanjala na sudce, ako nisu isli protiv nje, nisu ni za nju (pogotovo u Španiji gdje Real radi šta hoce).
Hajmo jednu opkladu. U zadnjih 5 godina nađi sve odluke koje išle u korist Madrida u Primeri, ja ću ti naći duplo više za Barcu. Pošteno?
bhcrow wrote:Je li smijesno uvijek davati priliku mladjima iz svoje skole fudbala? Je li smijesno da u timu koji je u jednoj godini osvojio sve sto se dalo osvojiti imate 7 igraca iz vlastite skole fudbala?
Svaka čast, to je san svake ekipe, ali nemoj priče da je uvijek to tako bilo. Koliko igrača iz Barcine škole je osvojilo Zlatnu loptu? Nijedan, sad će Messi vjerovatno biti prvi. Do prije par godina, najbolji igrač iz Barcine škole bio je vjerojatno sam Guardiola, koji je bio odličan igrač, ali ipak ne svjetska klasa. Jednostavno, potrefilo se da su iz te škole izašla dva vanserijska igrača kao što su Messi i Iniesta, a Puyol i Xavi su nakon dugo vremena u prvoj postavi ispunili očekivanja.
Govorim to zato što se sad provlači priča da Barca 100 godina forsira svoju školu, a Madrid kupuje gotove zvijezde. Ako pogledaš kroz istoriju, to je u 5 deka.
Inače, mislim da si poprilično realan :thumbup:
bhcrow

#1307 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

Evo sad nešto kontam da idem tražiti sudijeske odluke u zadnjih 5 godina. Ja znam šta govorim jer zaista pratim špansku ligu. Npr. prošle godine sam propustio samo jednu utakmicu Barce u svim takmičenjima, a ove ostale pogledam koliko stignem. Kako se sve uvijek štimalo Realu su historijske činjenice koje nije teško naći jer ih ima svuda po netu ispisane od strane neutralnih medija.

Što se tiče Barcine škole ovo je njen vrhunac, i u pravu si nije uvijek bilo ovako. Samo moraš priznati da je Barca iznjedrila mnoge zvijezde, makar ne izašli iz njene škole igrači koji dođu u Barcu postaju skoro redovno jedni od najboljih u svijetu. Dok Real uzima gotov proizvod nonstop stvarajući neke galaktikose. Npr. ko su bili Romario, Ronaldinho, Ronaldo, Stoichkov, Etoo, Kluivert, itd. Sad cete vi reci da su te sve bili dobri igraci prije nego su dosli u Barcu, ali prave rezultate i priznanja su ostvarili tek nakon sto su dosli. Dok Real npr. redovno ceka FIFA nominacije za igrace godine i onda kupuje te igrace, valjda nemaju skauta sta li :). kapa dole za raula i casillasa (meni tako drage igrace zaista)
Kupovina Henrya i Ibrahimovica je izuzetak i po mom misljenju rijetkost kod Barce, jer su oni zvijezde postali i prije nego su dosli.
bhcrow

#1308 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

(http://www.facebook.com/barcabosnia)

Alves bi se mogao oporaviti ranije od očekivanog

Katalonski list Sport navodi da se Barcelonin desni bek, Daniel Alves, može oporaviti brže od očekivanog. Brazilskom internacionalcu je dijagnosticirano istegnuće mišića u desnoj nozi, što je izazvalo strah da bi mogao pauzirati od tri do četiri sedmice, te će propustiti ukupno šest utakmica, uključujući i utakmicu u gostima protiv Rubin Kazana.

Ovo ljeto tehnički sekretar FC Barcelona, Txiki Begiristain je na tržištu tražio zamjenu za desnog bočnog kao pokriće za Alvesa ili centralnog odbrambenog igrača kako bi pojačali centralnu odbranu, zbog ozljede koju je pretrpio i Marquez i Milito tada. Odbor, uz podršku Pep Guardiole, konačno je odlučio da ide za centralnim braničem i Chygrynskiy je bio igrač čije usluge su osigurane. Nedugo zatim, Txiki je čak izjavio: "Alves će igrati mnogo utakmica, jer se on vrlo rijetko povrijeđuje." I kad će sreća, ili nesreća, Daniel Alves se ozlijedio u utorak u utakmici protiv Rubin Kazana, a u klubu su svi bili zabrinuti.

Međutim, taj strah čini se da je oslabio kada je, nakon daljnjih istraživanja, utvrđeno da ozljeda nije bila tako teška kao što se sumnjalo ranije. Igrač bi mogao skratiti svoje vrijeme oporavka te bi mogao napraviti povratak već za dvije sedmice, upravo na vrijeme za ključnu utakmicu Lige prvaka protiv Rubina, tima koji je nanio prvi poraz Barceloni tekuće sezone.

Razlog zašto se predviđa da vrijeme oporavka bude brže je to da u svojoj fudbalskoj karijeri, Alves nikad nije imao ozljede mišića. I zbog toga, njegov oporavak može biti dosta brži jer rizik vezan uz aktiviranje stare ozljede ne postoji.

Alves će stoga samo propustiti ligašku utakmica protiv Zaragoze i Osasune, te prvu utakmicu Copa del Rey knock-out faze protiv Cultural Leonesa.

Međutim, na savjet liječnika kluba, njegovo sudjelovanje u uzvratnom susretu protiv Rusa 2. novembra ovisiće o tome kako se on bude osjećao.

To nije jedina dobra vijest koju je primio Guardiola jučer, koji je unatoč tome što je igračima dao dan odmora, vrijeme proveo radeći u Ciutat Esportiva. Rečeno mu je još da Dmitro Chygrynskiy se bliži takmičarskoj formi i ako on misli da je potrebno, može igrati u utakmici protiv Zaragoze. U odsutnosti, Alvesa može se pretpostaviti da će njegovo mjesto popuniti Puyol kao što je to radio prošle sezone, ili trener može pozvati Martina Montoyu iz Barca Atletic.
ultima_palabra

#1309 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

bhcrow wrote:Evo sad nešto kontam da idem tražiti sudijeske odluke u zadnjih 5 godina. Ja znam šta govorim jer zaista pratim špansku ligu. Npr. prošle godine sam propustio samo jednu utakmicu Barce u svim takmičenjima, a ove ostale pogledam koliko stignem. Kako se sve uvijek štimalo Realu su historijske činjenice koje nije teško naći jer ih ima svuda po netu ispisane od strane neutralnih medija.

Što se tiče Barcine škole ovo je njen vrhunac, i u pravu si nije uvijek bilo ovako. Samo moraš priznati da je Barca iznjedrila mnoge zvijezde, makar ne izašli iz njene škole igrači koji dođu u Barcu postaju skoro redovno jedni od najboljih u svijetu. Dok Real uzima gotov proizvod nonstop stvarajući neke galaktikose. Npr. ko su bili Romario, Ronaldinho, Ronaldo, Stoichkov, Etoo, Kluivert, itd. Sad cete vi reci da su te sve bili dobri igraci prije nego su dosli u Barcu, ali prave rezultate i priznanja su ostvarili tek nakon sto su dosli. Dok Real npr. redovno ceka FIFA nominacije za igrace godine i onda kupuje te igrace, valjda nemaju skauta sta li :). kapa dole za raula i casillasa (meni tako drage igrace zaista)
Kupovina Henrya i Ibrahimovica je izuzetak i po mom misljenju rijetkost kod Barce, jer su oni zvijezde postali i prije nego su dosli.
Ja ti kažem za te sudijske odluke da je to mit koji ljudi uzimaju kao činjenicu. Pratim i ja Primeru desetak godina, i znam šta govorim, uzmi za primjer sa Clasico sa Nou Campa iz 2006, onaj penal za Barcu i crveni za Carlosa. Što se tiče neutralnih medija, teško ih je naći jer engleski mediji vole tu priču o zlom vuku i Crvenkapici ;-) A u Španiji ne možeš uzeti As ili Marcu, odnosno Sport ili Mundo Deportivo za nepristrasne.
U pravu si donekle za zvijezde, ali to isključivo politika Florentina Pereza, nijedan drugi predsjednik nije furao tu politiku.
bhcrow

#1310 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

ultima_palabra wrote: U pravu si donekle za zvijezde, ali to isključivo politika Florentina Pereza, nijedan drugi predsjednik nije furao tu politiku.
Helem, što se tiče ko je u pravu mislim da je to slino raspravi šta je starije kokoš il jaje. A ovo drugo je upravo razlog zašto većina raje mrzi Real. Barcu možete ne voliti, ignorisati je, omalovažavati njene rezultate (ne mislim ovdje direktno na tebe nego u globalu) ali rijetko ćete naći osobe da ju mrze.

Moje pretpostavke su da će Florentino Perez brzo otići odmah nakon prvih posklizavanja. Mislim da ovaj Real nije uopšte prijetnja jačim evropskim timovima, a mislim tu prije svega na engleske timove. Tim koji se u medijima spominje više po tome kakvu je Ronaldo majicu obukao jutros nego po svom radu i taktici nije dobar tim bez obzira na pojedince. Kaka je igrač od kog Real kao tim može imati koristi, a Ronaldo i pored dobrih igara mislm da će im nanijeti više štete.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1311 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

bhcrow wrote:
ultima_palabra wrote: U pravu si donekle za zvijezde, ali to isključivo politika Florentina Pereza, nijedan drugi predsjednik nije furao tu politiku.
Helem, što se tiče ko je u pravu mislim da je to slino raspravi šta je starije kokoš il jaje. A ovo drugo je upravo razlog zašto većina raje mrzi Real. Barcu možete ne voliti, ignorisati je, omalovažavati njene rezultate (ne mislim ovdje direktno na tebe nego u globalu) ali rijetko ćete naći osobe da ju mrze.

Moje pretpostavke su da će Florentino Perez brzo otići odmah nakon prvih posklizavanja. Mislim da ovaj Real nije uopšte prijetnja jačim evropskim timovima, a mislim tu prije svega na engleske timove. Tim koji se u medijima spominje više po tome kakvu je Ronaldo majicu obukao jutros nego po svom radu i taktici nije dobar tim bez obzira na pojedince. Kaka je igrač od kog Real kao tim može imati koristi, a Ronaldo i pored dobrih igara mislm da će im nanijeti više štete.
mislim da nisi u pravu, puno je vise onih koji ili vole ili postuju kraljevski klub...cuj vecina mrzi Real :shock:
ultima_palabra

#1312 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

bhcrow wrote:

Nije tema o Realu, pa neću o tome. Što se tiče Barce, ne mrzim je ali je i ne volim, poštujem opredjeljenost za napadački fudbal, ali u nekim stvarima znaju biti smiješni (izjave za štampu, stvaranje mitomanije oko kluba, psihologija žrtve iako su među 3-4 najbogatija kluba na svijetu). Malo mi smiješno i ovo kod nas u Bosni, sad lafo svi fanovi Barce, a do prije par godina nisam znao 3 čovjeka da navijaju za njih, nisam se imao s kim prepucavati kad je Clasico 8-)
bhcrow

#1313 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

Tomahawk11 wrote: mislim da nisi u pravu, puno je vise onih koji ili vole ili postuju kraljevski klub...cuj vecina mrzi Real :shock:
pogrešno sam se izrazio, nisam mislio na to da većina raje mrzi Real, nego da oni što ga mrze imaju za razlog upravo kupovinu gotovih zvijezda bez obzira koliko to košta. A bas nesto sumnjam i u to da je vise onih koji ga vole i postuju "kraljevski klub". Na utakmici BiH - Španija svi igrači Španije dobiše aplauz, a Sergio Ramosa izviždaše (ne, nisam mu ja zviždao, nije mi mrzak).
do_tokija

#1314 Re: FC Barcelona

Post by do_tokija »

bhcrow wrote:

:D
Last edited by do_tokija on 22/10/2009 15:49, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1315 Re: FC Barcelona

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote: Nije tema o Realu, pa neću o tome. Što se tiče Barce, ne mrzim je ali je i ne volim, poštujem opredjeljenost za napadački fudbal, ali u nekim stvarima znaju biti smiješni (izjave za štampu, stvaranje mitomanije oko kluba, psihologija žrtve iako su među 3-4 najbogatija kluba na svijetu). Malo mi smiješno i ovo kod nas u Bosni, sad lafo svi fanovi Barce, a do prije par godina nisam znao 3 čovjeka da navijaju za njih, nisam se imao s kim prepucavati kad je Clasico 8-)
nisi znao Chmolju 8-)

ali ima ti ova mjesta, za ove "fanove". osim toga, draga mi je, navijam za njih u Ligi prvaka, ali ipak, budimo realni, Željo je Željo ;-)
ultima_palabra

#1316 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
ultima_palabra wrote: Nije tema o Realu, pa neću o tome. Što se tiče Barce, ne mrzim je ali je i ne volim, poštujem opredjeljenost za napadački fudbal, ali u nekim stvarima znaju biti smiješni (izjave za štampu, stvaranje mitomanije oko kluba, psihologija žrtve iako su među 3-4 najbogatija kluba na svijetu). Malo mi smiješno i ovo kod nas u Bosni, sad lafo svi fanovi Barce, a do prije par godina nisam znao 3 čovjeka da navijaju za njih, nisam se imao s kim prepucavati kad je Clasico 8-)
nisi znao Chmolju 8-)

ali ima ti ova mjesta, za ove "fanove". osim toga, draga mi je, navijam za njih u Ligi prvaka, ali ipak, budimo realni, Željo je Željo ;-)
:thumbup:
bhcrow

#1317 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

Sezonsko navijanje nema veze sa Barcom, nego samo sa ljudima bez obzira o kom se timu radilo. Evo neka Arsenal sada krene osvajati neke trofeje mislim da bi njegovi fanovi bili na pasja preskakala, ili zašto je tako malo fanova talijanskih klubova sada? (doduše nakon sinošnje pobjede Milana možda se situacija poboljša).
Prošle sezone kada se Real brukao u par navrata ja nazovem ove fanove "kraljevskog kluba" da ih zezam, oni kažu ma nisam ja to ni pratio, imo sam nekog posla, ma ko šiša real, ma ja to navijam samo onako i milion nekih izvlakuša. sada opet real se pojačao i onda oni opet izmile iz rupa i dižu nešto nos. svaka čast izuzecima i pravim fanovima, ne samo reala nego i drugih timova, pa i želje :) koji su uz tim bez obzira kako igra i koji je na tabeli.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1318 Re: FC Barcelona

Post by Chmoljo »

bhcrow wrote:Sezonsko navijanje nema veze sa Barcom, nego samo sa ljudima bez obzira o kom se timu radilo. Evo neka Arsenal sada krene osvajati neke trofeje mislim da bi njegovi fanovi bili na pasja preskakala, ili zašto je tako malo fanova talijanskih klubova sada? (doduše nakon sinošnje pobjede Milana možda se situacija poboljša).
Prošle sezone kada se Real brukao u par navrata ja nazovem ove fanove "kraljevskog kluba" da ih zezam, oni kažu ma nisam ja to ni pratio, imo sam nekog posla, ma ko šiša real, ma ja to navijam samo onako i milion nekih izvlakuša. sada opet real se pojačao i onda oni opet izmile iz rupa i dižu nešto nos. svaka čast izuzecima i pravim fanovima, ne samo reala nego i drugih timova, pa i želje :) koji su uz tim bez obzira kako igra i koji je na tabeli.
ma to je tako. ni sam ne mogu reći da sam zaluđen sada i da pratim svaku Barcinu tekmu, ali bio sam tamo nekoliko puta, svidili mi se ljudi, grad, klima... i tako jednostavno simpatišem taj klub i obavezno pratim u ligi prvaka i ponekad ako igraju protiv jačih u primeri.

budimo realni, ako već pratiš fudbal, ne možeš voljeti neki klub iz neke druge zemlje nego neki iz svoje. meni je to nekako logično. kad bi igrali Barca i Željo (:D) zna se u čijoj mreži bih volio vidjeti šest golova. :D (al' bojim se da bi bilo obratno :D )

osim toga, uvijek ću podržavati klub u kojem igraju naši reprezentativci. tako sam neku noć bio fakat sretan kad je Lyon pobijedio ;-) pogotovo što je Miralem učestvovao u akciji za drugi gol. :)
bhcrow

#1319 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

do_tokija wrote:netacno je to da barcelona godinama igra najljepsi fudbal na svijetu, Arsenal igra najljepsi fudbal!

Ovaj Arshavin kao da čita ovaj forum i zna o čemu mi raspravljamo ovdje pa sam nudi odgovor na pitanje:

http://www.goal.com/en/news/9/england/2 ... ona-andrei

Obratite pažnju na rečenicu:

"The most beautiful football isn't here, but at Barcelona," Arshavin told Russian website Bobsoccer. "But after them, perhaps Arsenal."
bhcrow

#1320 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

Chmoljo wrote:
ma to je tako. ni sam ne mogu reći da sam zaluđen sada i da pratim svaku Barcinu tekmu, ali bio sam tamo nekoliko puta, svidili mi se ljudi, grad, klima... i tako jednostavno simpatišem taj klub i obavezno pratim u ligi prvaka i ponekad ako igraju protiv jačih u primeri.

budimo realni, ako već pratiš fudbal, ne možeš voljeti neki klub iz neke druge zemlje nego neki iz svoje. meni je to nekako logično. kad bi igrali Barca i Željo (:D) zna se u čijoj mreži bih volio vidjeti šest golova. :D (al' bojim se da bi bilo obratno :D )

osim toga, uvijek ću podržavati klub u kojem igraju naši reprezentativci. tako sam neku noć bio fakat sretan kad je Lyon pobijedio ;-) pogotovo što je Miralem učestvovao u akciji za drugi gol. :)
Isti sam ti taki, s tim da sam ja stvarno fan Barce već odavno, ali da igra Barca i Željo (iako ja u BiH preferiram Sarajevo) ja bih navijao za Želju vjeruj mi. Isto tako prošle godine pred utakmicu Barca - Lyon zove me jaran i kaže zabit će vam Pjanić go (ono da me provocira),a ja sam mu reko: Ako će ga Pjanić zabiti neka zabije hattrick, a ne jedan, sve mu halalim". Barca je Barca, ali Bosna na prvom mjestu :bih:
elSaik

#1321 Re: FC Barcelona

Post by elSaik »

bhcrow wrote:
do_tokija wrote:netacno je to da barcelona godinama igra najljepsi fudbal na svijetu, Arsenal igra najljepsi fudbal!

Ovaj Arshavin kao da čita ovaj forum i zna o čemu mi raspravljamo ovdje pa sam nudi odgovor na pitanje:

"The most beautiful football isn't here, but at Barcelona," Arshavin told Russian website Bobsoccer. "But after them, perhaps Arsenal."
Naglasak je na godinama.
bhcrow

#1322 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

elSaik wrote:
bhcrow wrote:

Naglasak je na godinama.
Ma ispravit ce se Arshavin cim procita na cemu je naglasak :lol: al evo ne vidim da je online sad, pa mozda poslije :-D
do_tokija

#1323 Re: FC Barcelona

Post by do_tokija »

bhcrow wrote:

to su izjave izvucene iz konteksta da je iz nekog ozbiljnijeg izvora pa haj rekao bi nesto, ne lupaj bolje ti je nijedan arsenalov igrac to nikad nije reko!
bhcrow

#1324 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

do_tokija wrote: to su izjave izvucene iz konteksta da je iz nekog ozbiljnijeg izvora pa haj rekao bi nesto, ne lupaj bolje ti je nijedan arsenalov igrac to nikad nije reko!

ja sam fino stavio link od vijesti koju je objavio Goal.com, ako su oni slagali onda je do njih. Pretpostavljam da ti mislis kako su oni neozbiljni :lol:

evo ima i na ruskom:

- Я бы поменял, но, думаю, что все-таки сейчас самый красивый футбол все же не у нас, а у «Барселоны». А вот потом уже, может быть, и у «Арсенала».

- Чего не хватает «Арсеналу», чтобы играть так, как играет «Барселона», которая выиграла в прошлом сезоне всевозможные титулы?

- Возможно, двух очень хороших футболистов из топовой десятки.

http://bobsoccer.ru/scenario/8/art/102
Last edited by bhcrow on 22/10/2009 17:16, edited 1 time in total.
do_tokija

#1325 Re: FC Barcelona

Post by do_tokija »

bhcrow wrote:
do_tokija wrote: to su izjave izvucene iz konteksta da je iz nekog ozbiljnijeg izvora pa haj rekao bi nesto, ne lupaj bolje ti je nijedan arsenalov igrac to nikad nije reko!

ja sam fino stavio link od vijesti koju je objavio Goal.com, ako su oni slagali onda je do njih. Pretpostavljam da ti mislis kako su oni neozbiljni :lol:
goal.com :lol: :lol: :lol: poznati po istinitim vijestima...
Post Reply