Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lakat Jebić

#1301 Re: Sarajevo Construction

Post by Lakat Jebić »

Black swan wrote::mrgreen: bio sam danas na tramvajskoj tu a blizu je i striparnica
a kad sam tuda prolazio jedan jedini put istrazivao sam sektase trazeci protestantskog pastora :lol:
zelena kuca s desne strane 300tinjak metara odatle? :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1302 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

ne sjecam se bilo je to 2006. :mrgreen:
statixx

#1303 Re: Sarajevo Construction

Post by statixx »

Dogodi se to preko noći. Kreneš u subotu na pijacu, ili da izvedeš psa, ili u Adams na kafu, i vidiš da je tamo gdje je juče bio travnjak danas ograđeno gradilište.
Autor: Nenad Veličković

Dok si ti spavao, ili bio Čarli, ili pljuvao Ivana Ivanovića, ili obarao rekord u dnevnoj normi lajkanja, urbanistički vizionari zapljunuli su još jednu gradsku površinu, promijenili regulacioni plan, izveli zemljište iz krajnje namjene i uveli u krajnje namjere, provukli papire kroz zbrzane javne rasprave, ukratko: zloupotrijebili ovlasti i kroz rupe u zakonu osvijetlili novi stambeno-poslovni objekat, novi Tal-Mahal.

Juče Marijindvor i Grbavica, danas Malta i Čvila, sutra Otoka i Gorica... Metar po metar, pedalj po pedalj, grad se pretvara u divlje predgrađe, uprkos zakonu koji od svega najviše sliči na golf – igri u kojoj bogati osvajaju teren napredujući od rupe do rupe.

Olimpijski muzej se rastače, ledena dvorana se istopila, košarkaškog kluba i evropskog prvaka Bosne više nema, mrtvi su i Davorin, i Daco, i Kindže, i Kemo, ali živi su načelnici opština, živi da življi ne mogu biti. Da nema njih, bio bi mrtav i ovaj grad, najvoljeniji na Fejsbuku.

Život je na njihovoj strani. Firma na izborima pogura stranku, onda stranka iz vlasti pogura firmu. Koliko će pri tome gurkanju tuđih stanova i nekretnina izgubiti vrijednost, koliko će soba i kuhinja ostati bez sunčevog svjetla i pogleda na zelenilo, koga za to briga? Firma tebi izborni plakat, ti firmi građevinsko zemljište. Nije to zemljište ni strankino ni firmino, ali sila boga ne moli, iako mu se klanja redovno.

Hoće li dojučerašnji načelnik opštine proglasiti ovaj rov prvom linijom odbrane demokratskog fronta? Hoće li sutra gradonačelnik sa svojom svitom razapeti šator pred buldožerima, pa kao roditelji djece iz Konjević polja cvokotati na snijegu i braniti grad od rupozakonja? Hoće li oni koji su hiljadu puta otpjevali Sarajevo, ljubavi moja prestati glasati za one kojima je ovaj grad prćija? Neće.

Za jedno smo srasli grade, ja i ti

Dejtonsko je nebo podijelilo nam štih

ispod Trebevića ganjali smo tle

ko će brže krasti, ko će višlji biti

Ti si bio velik a došao sam ja.

S igrama uz osmijeh ušo sam u stan.

Mućak koji raste zavolio te tad.

Postao je ovdje moćan, ali smrad.

Ref.

Bilo gdje da skrenem neki šićar ganjam.

Putevi me svi sebi vode

Gledam s velkom čežnjom na dvorišta tvoja,

Sarajevo, prćijo moja.

Pjesme svoje imaš, al ja ih zijevam.

Volim da ti lažem šta muljam.

Gadosti su moje sva sreća tvoja,

Sarajevo, prćijo moja

Kada prođu zime i dođe lijepi maj,

Placevi su ljepši bagere mi daj.

Biralište sramno užasima zri.

neke moći prave neke riječi lažne.

Sad je mućak čelnik, sve se pita njeg.

Računi mu puni i ljiljana stijeg.

Profit će i gadost ispuniti sad,

Sarajevo moje, moj sjebani grad.

Ref.

Sarajevo, prćijo moja

:bih:
Red Wolf

#1304 Re: Sarajevo Construction

Post by Red Wolf »

statixx wrote:Dogodi se to preko noći. Kreneš u subotu na pijacu, ili da izvedeš psa, ili u Adams na kafu, i vidiš da je tamo gdje je juče bio travnjak danas ograđeno gradilište.
Autor: Nenad Veličković

Dok si ti spavao, ili bio Čarli, ili pljuvao Ivana Ivanovića, ili obarao rekord u dnevnoj normi lajkanja, urbanistički vizionari zapljunuli su još jednu gradsku površinu, promijenili regulacioni plan, izveli zemljište iz krajnje namjene i uveli u krajnje namjere, provukli papire kroz zbrzane javne rasprave, ukratko: zloupotrijebili ovlasti i kroz rupe u zakonu osvijetlili novi stambeno-poslovni objekat, novi Tal-Mahal.

Juče Marijindvor i Grbavica, danas Malta i Čvila, sutra Otoka i Gorica... Metar po metar, pedalj po pedalj, grad se pretvara u divlje predgrađe, uprkos zakonu koji od svega najviše sliči na golf – igri u kojoj bogati osvajaju teren napredujući od rupe do rupe.

Olimpijski muzej se rastače, ledena dvorana se istopila, košarkaškog kluba i evropskog prvaka Bosne više nema, mrtvi su i Davorin, i Daco, i Kindže, i Kemo, ali živi su načelnici opština, živi da življi ne mogu biti. Da nema njih, bio bi mrtav i ovaj grad, najvoljeniji na Fejsbuku.

Život je na njihovoj strani. Firma na izborima pogura stranku, onda stranka iz vlasti pogura firmu. Koliko će pri tome gurkanju tuđih stanova i nekretnina izgubiti vrijednost, koliko će soba i kuhinja ostati bez sunčevog svjetla i pogleda na zelenilo, koga za to briga? Firma tebi izborni plakat, ti firmi građevinsko zemljište. Nije to zemljište ni strankino ni firmino, ali sila boga ne moli, iako mu se klanja redovno.

Hoće li dojučerašnji načelnik opštine proglasiti ovaj rov prvom linijom odbrane demokratskog fronta? Hoće li sutra gradonačelnik sa svojom svitom razapeti šator pred buldožerima, pa kao roditelji djece iz Konjević polja cvokotati na snijegu i braniti grad od rupozakonja? Hoće li oni koji su hiljadu puta otpjevali Sarajevo, ljubavi moja prestati glasati za one kojima je ovaj grad prćija? Neće.

Za jedno smo srasli grade, ja i ti

Dejtonsko je nebo podijelilo nam štih

ispod Trebevića ganjali smo tle

ko će brže krasti, ko će višlji biti

Ti si bio velik a došao sam ja.

S igrama uz osmijeh ušo sam u stan.

Mućak koji raste zavolio te tad.

Postao je ovdje moćan, ali smrad.

Ref.

Bilo gdje da skrenem neki šićar ganjam.

Putevi me svi sebi vode

Gledam s velkom čežnjom na dvorišta tvoja,

Sarajevo, prćijo moja.

Pjesme svoje imaš, al ja ih zijevam.

Volim da ti lažem šta muljam.

Gadosti su moje sva sreća tvoja,

Sarajevo, prćijo moja

Kada prođu zime i dođe lijepi maj,

Placevi su ljepši bagere mi daj.

Biralište sramno užasima zri.

neke moći prave neke riječi lažne.

Sad je mućak čelnik, sve se pita njeg.

Računi mu puni i ljiljana stijeg.

Profit će i gadost ispuniti sad,

Sarajevo moje, moj sjebani grad.

Ref.

Sarajevo, prćijo moja

:bih:
Zakaci ovu zastavu na portal sa kojeg si ovo pokupio
Logovan

#1305 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Projekat bez presedana u BiH: Zgrada od zelenih površina umjesto pijace u Sarajev
http://www.klix.ba/biznis/investicije/p ... /150212094
thekupus

#1306 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Logovan wrote:Projekat bez presedana u BiH: Zgrada od zelenih površina umjesto pijace u Sarajev
kako ofiran placeni tekst :D
jao_situacije

#1307 Re: Sarajevo Construction

Post by jao_situacije »

O'zone wrote:
Skyfox wrote:Na slikama super izgleda. Ako naprave sve okruzeno ovim zelenilom kao sto su nacrtali i terasom otvorenom za javnost, isto ozelenjenom odlicno! Mada sanse su za to... Minimalne.
Jes, jes zelenilo.

Još sam negdje vidio to drveće?...AHA! Sjetih se :-D evo ovdje

Image

A stvarnost je :roll:
Stvarno mi nikad neće biti jasno zar je toliki problem posaditi 20 stabala ispred ovakvih objekata :?
Pa kad mu već izdaš dozvolu natjeraj ga da zasadi i nešto zeleno. Ispred SCC ima prostora za omanji park, al' jok bolje zabetonirati :zid:
jao_situacije

#1308 Re: Sarajevo Construction

Post by jao_situacije »

DaffyDuck wrote:
Ma daaaaaaaj!!
Pa gdje ce sa kombijima? I onako su napravili haos kad su zbog cericevih dvora sa Kovaca (umjesto dotadasnjih autobusa smanjili na kombije) nagurali stajaliste za Faletice i Sedrenik a do tada se stanica koristila samo za Mihrivode i Vratnik. Al nek taksiste ne diraju...
Taksisti su zaštitni simbol ovog grada, oni su posebna kasta..
O'zone
Globalni moderator

#1309 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

thekupus wrote:
Logovan wrote:Projekat bez presedana u BiH: Zgrada od zelenih površina umjesto pijace u Sarajev
kako ofiran placeni tekst :D
Čeliković se bori i rukama i nogama da dobije onaj prostor. Trenutno mu je velika opozicija ali zato se forsira marketing kampanja ;-)
JThomas

#1310 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

zelenilo ne plaća kiriju.
O'zone
Globalni moderator

#1311 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

lajkujMe

#1312 Re: Sarajevo Construction

Post by lajkujMe »

Kao prvo da ovo nije previsoka gradnja za Otes? Ipak je tu ruta sljetanja aviona na SA aerodrom, to odmah otvara cinjenicu to luksuzno naselje ce doci s besplatnom melodijom Airbusa i Boinga pjesma se zove Jet motor :D

I kome se ovo gradi jesam li ja prespavao ili smo mi odjednom Svicarska?
P308

#1313 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

Sudeci po komentarima na ovoj i slicnim temama, sta god ali bukvalno sta god da se izgradi mi cemo naci manu. :|
Logovan

#1314 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

P308 wrote:Sudeci po komentarima na ovoj i slicnim temama, sta god ali bukvalno sta god da se izgradi mi cemo naci manu. :|
Pa realno za svaku gradnju ce se naci neki kriticari, jer ne mozemo se svi sloziti. :D
thekupus

#1315 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

P308 wrote:Sudeci po komentarima na ovoj i slicnim temama, sta god ali bukvalno sta god da se izgradi mi cemo naci manu. :|
sta treba, samo sutiti i odobravati? dok oni cementiraju svaki centimetar zelenog prostora, i rugobama zaklanjaju sunce? e ja vala sutiti necu, ti slobodno :)
P308

#1316 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

Logovan wrote:
Pa realno za svaku gradnju ce se naci neki kriticari, jer ne mozemo se svi sloziti. :D
Da, to je tacno, tako i treba biti. To je nesto najnormalnije i ja to potpuno razumijem, medjutim kod nas se bas ide iz krajnosti u krajnost. Na osnovu rendera ljudi dolaze do raznih zakljucaka i stvaraju teorije koje meni licno nikada ne bi pale na pamet. Ali sto kazes, sto ljudi, sto cudi. :)
Cossack

#1317 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Jedna rijec: Ljubomora.
Logovan

#1318 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

P308 wrote:
Logovan wrote:
Da, to je tacno, tako i treba biti. To je nesto najnormalnije i ja to potpuno razumijem, medjutim kod nas se bas ide iz krajnosti u krajnost. Na osnovu rendera ljudi dolaze do raznih zakljucaka i stvaraju teorije koje meni licno nikada ne bi pale na pamet. Ali sto kazes, sto ljudi, sto cudi. :)
I ti si u jednu ruku u pravu, fakat se zna pretjerivati. Ne znamo da nađemo sredinu, ili je pljuvanje ili su sve pohvale.
holowey

#1319 Re: Sarajevo Construction

Post by holowey »

Logovan wrote:
P308 wrote:
Logovan wrote: Pa realno za svaku gradnju ce se naci neki kriticari, jer ne mozemo se svi sloziti. :D
I ti si u jednu ruku u pravu, fakat se zna pretjerivati. Ne znamo da nađemo sredinu, ili je pljuvanje ili su sve pohvale.
sve pocinje sa tvrdnjama "to je stranje" ili "to je super" umjesto da pocinje sa iznosenjem misljenja "meni je to sranje" ili "meni je to super"... pokusava se nametnuti drugima da nesto valja ili ne valja...nasa posla...
neki

#1320 Re: Sarajevo Construction

Post by neki »

tako je to kad imas drzavu u kojoj zivi 4 miliona eksperta za ekonomiju, politiku,...4 miliona fudbalskih selektora, 4 miliona urbanista...
__Phoenix__

#1321 Re: Sarajevo Construction

Post by __Phoenix__ »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ove-godi ... 50213106#8
Koji je sad put do gore, preko Buča potoka? Može li se ići nekim makadamskim iz pravca Vogošće prekoputa mosta na Bosni(Reljevu), vidim iz auta da imaju gore neke vikendice i strm put ?
Logovan

#1322 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

http://sa-c.net/index.php/component/con ... 0/355.html

Hoćemo li popljuvati ili pohvaliti? :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1323 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

super je to i lokacija je neiskorištena
samo da mi pijacu ne diraju :D
O'zone
Globalni moderator

#1324 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

Logovan wrote:http://sa-c.net/index.php/component/con ... 0/355.html

Hoćemo li popljuvati ili pohvaliti? :D
400 stanova x 3 po stanu cca 1200-1500 joooooo koja će to mahala bit :mrgreen: :thumbup:

Od toga brat bratu je'no 100-200 djece različitih uzrasta, super mjesto za odrastanje :-D još ako okolinu riješe kako treba dodaju par parkova moglo bi bit zanimljivo.
Skyfox

#1325 Re: Sarajevo Construction

Post by Skyfox »

ma odlicno... :thumbup:
Post Reply