Gdje da to uradim a da ne pri hodam bez ovog zuba za vrijeme njegove izrade?
Radim na takvom radnom mjestu da mi je to bitno
Moderator: anex
U danasnje vrijeme --bi se trebao napraviti privremeni , koji se zalijepi i dobro odradi posao. Da li to praktikuju u SA?misaoni wrote:Trebao bih na dvici staviti navlaku?
Ne znam, pretpostavljam da da..razonoda wrote:U danasnje vrijeme --bi se trebao napraviti privremeni , koji se zalijepi i dobro odradi posao. Da li to praktikuju u SA?misaoni wrote:Trebao bih na dvici staviti navlaku?
Mislim da bi trebali, a provjeri i u Srednjoj Zubotehnickoj skoli (ulica iznad, mislim da je Cekalusa) kao da se sjecam da je i tamo bilo besplatno?JanuaryJones wrote:Rade li džabnu protetiku na Stomatologiji kao što rade popravke i vađenja?
Preporučujem dr Edinu Ahmetspahić u zgradicama kod Šopinga na Grbavici. Ja sam radio kod nje i zadovoljan sam.neves wrote:Zanima me gdje je najpovoljnija popravka a pri tome da nije fuš izrada???
Gdje je ovo???? Po cijenama jako blizu quick smile poliklinici?!menekse1992 wrote:Molim vas ako neko moze da mi odgovori na pitanjeU pitanju je cijena liječenja zuba....
Dvokorjeni zub :
-Prva posjeta brusenje karijesa, postavljanje lijeka i anestezija 25 KM
-Druga posjeta vadjenje živca , čišćenje i obrada kanala, slikanje zuba 83 KM
-Treca posjeta, finalno punjenje zuba i slikanje 83 KM
-Plomba 30 KM
Ukupno 221 marka . Da li je to inače prosječna cijena liječenja zuba jer mi ovo djeluje preskupo???![]()
Za trokorjeni je još veća, oko 260.
Molim ako je neko upoznat sa cijenama da mi odgovori sto prije.
Tebe je neko baš momački oderao...menekse1992 wrote:Molim vas ako neko moze da mi odgovori na pitanjeU pitanju je cijena liječenja zuba....
Dvokorjeni zub :
-Plomba 30 KM
Ukupno 221 marka . Da li je to inače prosječna cijena liječenja zuba jer mi ovo djeluje preskupo???![]()
zilla_ wrote:Tebe je neko baš momački oderao...menekse1992 wrote:Molim vas ako neko moze da mi odgovori na pitanjeU pitanju je cijena liječenja zuba....
Dvokorjeni zub :
-Plomba 30 KM
To što je nabrojano ne bi smjelo biti više od 100 KM. Pa bog te ko da ti je sav zub bio polomljen koliko te je oderao. Ja sam 400 KM platio kompletan zub sa porculanskom navlakom i svim onim šemama koje idu uz to...
Svrha privremene navlake je da zastiti izbruseni zub od hrane, prljavstine, bakterija. Nakon toga mu je funkcija estetike (kazes da je prednji zub: stavljena privremena navlaka izmedju ostalog da ne hodas sa rupom u osmjehu dok se ne izradi finalna navlaka)The Realist wrote:Nije baš ova tema, ali da ne otvaram drugu.
Koliku funkciju mogu privremene navlaka odraditi? Mislim na prednje? Može li se jesti hamburger na primjer, te mekše meso, zagristi jabuka (bez kidanja) i slično?
Zavisi iz kog ugla gledaš. Ipak mislim da nije deranje nego da se dobar i pošten poso treba pošteno i platiti. Ja sam ovo uradio kod Aščerića i evo posle 3 godine apsolutno nikakvih problema kao da je moj zub. Mogao sam ovo uradit i za 300 KM ali sam radije dao 400 KM Aščeriću jer imam pozitivna iskustva od ljudi koje poznajem. I što je najbitnije nema da se ide 100x radi jednog zuba nego čovjek sve završi odma ili max u 2 posjete.razonoda wrote:zilla_ wrote:Tebe je neko baš momački oderao...menekse1992 wrote:Molim vas ako neko moze da mi odgovori na pitanjeU pitanju je cijena liječenja zuba....
Dvokorjeni zub :
-Plomba 30 KM
To što je nabrojano ne bi smjelo biti više od 100 KM. Pa bog te ko da ti je sav zub bio polomljen koliko te je oderao. Ja sam 400 KM platio kompletan zub sa porculanskom navlakom i svim onim šemama koje idu uz to...Eh, i Tebe su --odrali---.
Hvala na odgovoru. Ma meni je problem što ću morati oko 3 mjeseca te držati, jer se vadi zub i čeka da se završi sa zarastanjem i da se kost koliko, toliko formira opet, pa me zato zanimalo.miki27A wrote:Svrha privremene navlake je da zastiti izbruseni zub od hrane, prljavstine, bakterija. Nakon toga mu je funkcija estetike (kazes da je prednji zub: stavljena privremena navlaka izmedju ostalog da ne hodas sa rupom u osmjehu dok se ne izradi finalna navlaka)The Realist wrote:Nije baš ova tema, ali da ne otvaram drugu.
Koliku funkciju mogu privremene navlaka odraditi? Mislim na prednje? Može li se jesti hamburger na primjer, te mekše meso, zagristi jabuka (bez kidanja) i slično?
Sama privremena navlaka nije jaka kao sto ce biti stalna, pa bih ti ja preporucila da hranu rezes nozem i viljuskom u male komadice, ni slucajno zagrizati jabuku privremenom navlakom, ostace ti navlaka na jabuci! Izdrzi tih par dana/sedmica i pripazi kako jedes i bice sve OK.
Ja sam slicnu intervenciju platio 170 KM u quick smile,s tim da je u toj cijeni plomba od 50KM.menekse1992 wrote:Ordinacija dr. Malik Hadzimesic. Dakle naplaćuje dvostruke cijene liječenja zuba. Ako je prosječna oko 100.
i mene zanima i kako rade ciscenje kamenca...akcija007 wrote:Kod dt. Prihic Samir trebam raditi ciscrnje kamenca . Zna li neko koliko to kosta ?
cuo sam ozonsko ciscenje kamenca da je a koja je cijena ne znam...Bluemore wrote:i mene zanima i kako rade ciscenje kamenca...akcija007 wrote:Kod dt. Prihic Samir trebam raditi ciscrnje kamenca . Zna li neko koliko to kosta ?