Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
28 igraca Zelje i 25 Sarajeva, 53 igraca i skoro svi rodjeni u BiH, preko pola iz Sarajeva, najdalje sto stigoh je Janja i Visegrad osim ova dva Zeljovca, jedan s Ohrida drugi iz Peci (a koce ako nece Zeljovci dovoditi 'ta trane i imati igraca vise i jos tako ti sitne duse zulumcarenje).
Zar je fakat bila rijetkost roditi se van BiH i doci u Zelju/Sarajevo zaigrati?
Ovi albumi nisu moji, nego sam ih nasao. A sto se tice pomijesanih slicica, nije do vlasnika nego do stamparije. Te su slicice uvijek bile pune nekih gresaka.
Jebo mater, danas em imas naprave ko onaj TiVo, em mozes skidat sta hoces s interneta, em imas 600 programa na satelitu koji stalno vrte sve sto mozes zamislit.
A ja sam s 8 godina moro skontat kako se stela VCR da snima Tranformerse u 4 popodne nedeljom jer ja uvijek nedeljom ujutro iso kod bake. A uputstvo ima na 15 raznih jezika, samo nema na nasem.
Rođen 21. 7. 1941. godine u Kaštel Lukšiću, gdje živi od rođenja pa sve do 1963. godine, a od 1997. nadalje ponovno živi u svom rodnom mjestu. Potječe od zemljoradničke obitelji, oženjen, ima dvoje djece. Po struci je brodograđevni tehničar, završio studij organizacijskih nauka i profesor za rehabilitaciju povrijeđenih.
Prvi njegov internacionalni maraton donosi mu prvo mjeto u
Ricconeu 1969. godine, a nakon toga se lavina pokreće i kreće ogromni plimni val ili tsunami, posluživši se riječnikom svih sila i čudesa koje krije more.
Od 1969. do 1973. godine na ovom istom međunarodnom plivačkom
maratonu u talijanskom gradu Ricconeu pobjeđuje i osvaja zlatnu statuu u trajno vlasništvo kao četverostruki uzastopni pobjednik. Zbog propozicija i daljnjeg neodržavanja memorijala u čast plivačkog maratonca koji je nastradao od morskog psa, ne uzima vrlo vrijedni zlatni trofej ovog maratona.
Prvi maraton na Jadranu pliva 1971. godine na dionici Supetar – Split prije odlaska na svjetsko prvenstvo. Na prvenstvo svijeta prvi put odlazi 1971. godine u Italiju (Capri, Napoli) gdje osvaja titulu svjetskog šampiona. Dionicu od 35 km preplivao je za 7 sati 43 min. i 51 sekunde ostavljajući za sobom svjetske rekordere maratonskog plivanja. WPMSF 1971. godine proglašava ga za prvog maratonca svijeta. Dvostruku titulu prvaka svijeta na istoj dionici Capri – Napoli osvaja i 1972. godine s rezultatom 7 sati 32 min. i 50 sek., tri sekunde lošije od svjetskog rekorda staze. Nakon osvajanja dvostrukog šampionata, svjetska profesionalna maratonska plivačka federacija (WPMSF) proglašava ga 1972. godine najboljim maratoncem svijeta. Trostruku titulu prvaka svijeta ponovno osvaja i 1973. godine također na Capriju. Kao trostruki uzastopni prvak svijeta uspijeva osvojiti u svijetu u trajno vlasništvo skupocijeni srebrni pokal, preplivavši dionicu po vrlo lošem vremenu za 9 sati, 21 minutu i 12 sekundi. 1973. WPMSF ponovno mu dodjeljuje titulu najboljeg maratonca svijeta. Nakon trostruke titule šampiona svijeta 1973. dobiva kao prvi sportaš “Grb grada Splita”. Godine 1974. po četvrti put osvaja titulu prvaka svijeta s novim svjetskim rekordom od 7 sati 05 minuta 41 sekundu oborivši rekord Giulia Travaglia za punih 27 minuta. Iza sebe je ostavio svjetske legende poput Egipćanina Abdel Abou Keifa , Horacia Iglesiasa (Arg), Claudia Plita (Arg), Guillermo Echevarria (Mex),...
tada bih navijao za Veljka danas kao i svaki uzoran mudžahedin za brata iz Egipta. .
Gledam ove slike i razmisljam da se Tile vrati, razjurio bi ovu sitnu buraniju od danasnjih politicara, ko macke sa jebalista.
Jbt, ovi 15 godina ne mogu ni da zakrpe puteve koje je on pravio.
Infrared, hvala na slikama.
Sve za druga žabaroljupca, kakva sam i sama Smile Smile Smile
Na vrh
Nisam ja komunista tj. socijalista, vec neki miks izmedju socijaliste i kapitaliste.
Mada podrzavam " titoizam ", ali on vise ne bi sljakao u ovom novom svetskom poretku, ali bi se Tile vec nekako snasao.
Ima jedan vic iz tog vremena koji se pricao samo dobro proverenim prijateljima i najuzoj rodbini. Umro Tito i otisao u pakao. I pitaju Drazu kako je u paklu, a on kaze: " jbm mater, otkako je dosao ovaj copavi, nama svima dobro ".