Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
2407

#1301 Re: Serie A

Post by 2407 »

Evo posljednjih nekoliko srazova ovih ekipa:

Date Competition Home team Score/Time Away team
08-11-2009 Serie A Internazionale 1 - 1 Roma
01-03-2009 Serie A Internazionale 3 - 3 Roma
21-01-2009 Coppa Italia Internazionale 2 - 1 Roma
19-10-2008 Serie A Roma 0 - 4 Internazionale
24-08-2008 Super Coppa Internazionale P 2 - 2 P Roma
24-05-2008 Coppa Italia Roma 2 - 1 Internazionale
27-02-2008 Serie A Internazionale 1 - 1 Roma
29-09-2007 Serie A Roma 1 - 4 Internazionale
19-08-2007 Super Coppa Internazionale 0 - 1 Roma
17-05-2007 Coppa Italia Internazionale 2 - 1 Roma
09-05-2007 Coppa Italia Roma 6 - 2 Internazionale
18-04-2007 Serie A Internazionale 1 - 3 Roma
20-09-2006 Serie A Roma 0 - 1 Internazionale
26-08-2006 Super Coppa Internazionale E 4 - 3 E Roma
11-05-2006 Coppa Italia Internazionale 3 - 1 Roma
03-05-2006 Coppa Italia Roma 1 - 1 Internazionale
05-03-2006 Serie A Roma 1 - 1 Internazionale
26-10-2005 Serie A Internazionale 2 - 3 Roma
15-06-2005 Coppa Italia Internazionale 1 - 0 Roma
12-06-2005 Coppa Italia Roma 0 - 2 Internazionale

Roma Intera u Serie A nije dobila pune 3 godine, a na Olimpicu su ih zadnji put dobili prije vise od 6 godina. Volio bih da Roma pobjedi i da uzme titulu, ali to nece biti bas lako. Na tiketu sam igrao 4+ golova :)
Pozdrav

p.s.
Znam da pitam bezveze, ali hoce li biti gdje na ovoj nasoj futavoj tv prenos utakmice?
JD

#1302 Re: Serie A

Post by JD »

Roma vodi :-D
Djokej

#1303 Re: Serie A

Post by Djokej »

De Rossi dade gol i ljubi kostobran :lol: :lol: :thumbup:
krusty

#1304 Re: Serie A

Post by krusty »

Roma - Inter 2:1

ko god nije vjerovao eto mu sad :D
Van Halen

#1305 Re: Serie A

Post by Van Halen »

ultima_palabra wrote:
Van Halen wrote:da li Roma može pobijediti direktnog protivnika u trci za titulu.
Ne
HAHAHAHAHA LEVATU KLASIČNI ROMA ROMA ROMA UNICO GRANDE AMORE !!!
scheph

#1306 Re: Serie A

Post by scheph »

Unico Grande Amore!! Ima Boga, ima pravde!! Da je produzio i 15 min. ne bi dali gol jer smo danas bolji bili!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1307 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

scheph wrote:Unico Grande Amore!! Ima Boga, ima pravde!! Da je produzio i 15 min. ne bi dali gol jer smo danas bolji bili!
bi, iz jos jednog ofsajda

Ono je nevjerovatno sta im dozvoljavaju :-)

Al neka, sve se vraca, sve se placa
scheph

#1308 Re: Serie A

Post by scheph »

Image
krusty

#1309 Re: Serie A

Post by krusty »

Image
brucos7

#1310 Re: Serie A

Post by brucos7 »

Roma je sasvim zasluzeno pobjedila. Istina, Inter je bukvalno u posljednjim sekundama imao "mrtvu" sansu, ali su pogodili stativu. Sudije, po ko zna koji put, navlacile za Inter, a prilikom gola cak trojica gostujucih igraca (!) bila o ofsajdu. Ali... ne moze uvijek na guzove bodova. Luka Toniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..... :dance: Tituala ide u RIM :thumbup:
Neelix

#1311 Re: Serie A

Post by Neelix »

cestitam :thumbup:
2407

#1312 Re: Serie A

Post by 2407 »

2407 wrote: Na tiketu sam igrao 4+ golova :)
Umalo, da je sviran onaj penal na Brighiu ili da je Milito zabio umjesto sto je stativu zdeko imao bih dva pogotka na tiketu od Italije :mrgreen:
Svaka cast Romi :thumbup: Roma je ovdje ucinila i veliku uslugu Milanu, ako oni uspiju sutra da dobiju Lazio. Ko od ove trojke ima najlaksi raspored do kraja?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1313 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

2407 wrote:
2407 wrote: Na tiketu sam igrao 4+ golova :)
Umalo, da je sviran onaj penal na Brighiu ili da je Milito zabio umjesto sto je stativu zdeko imao bih dva pogotka na tiketu od Italije :mrgreen:
Svaka cast Romi :thumbup: Roma je ovdje ucinila i veliku uslugu Milanu, ako oni uspiju sutra da dobiju Lazio. Ko od ove trojke ima najlaksi raspored do kraja?
Roma ubjedljivo, a Milan ubjedljivo najtezi

Roma ide Bariju, pa ceka Atalantu, pa ide Laziu, pa ceka Sampu, pa ide Parmi, pa ceka Caljari, pa mensecini Chievo vani
2407

#1314 Re: Serie A

Post by 2407 »

Roma igra extra, ima uigranu ekipu, napadace u formi ali ja naprosto ne vjerujem Ranieriu, mislim da on kao i Cuper ima gubilacki mentalitet, ne znam, posto od onih mojih nema nista ove sezone , iskreno bih volio da me razuvjeri i da uzme prvu ligasku titulu.
Cashville

#1315 Re: Serie A

Post by Cashville »

Uh veceras Milan bez Pata, Ronaldinja , Pirla i Neste bice tesko ali ja vjerujem FORZA MILAN ROSSONERI nadam se tituli ali ako je mi ne bi osvojili volio bih da to bude Roma Inter je ciganluk :lol:
scheph

#1316 Re: Serie A

Post by scheph »

Image

slika sve govori...
MELBOURNE_SARAJEVO

#1317 Re: Serie A

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

scheph wrote:Image

slika sve govori...
A pazi linijski je u liniji sa igracima i ne dize zastavicu :lol: :lol: inter najodvratniji klub na planeti.......
krusty

#1318 Re: Serie A

Post by krusty »

dzaba im i ovakav gol, Toni ih je dokrajcio :D forza Roma
Il Capitano

#1319 Re: Serie A

Post by Il Capitano »

Evo da ne bude samo da pisu romini navijaci..roma pobijedila nakon dvije katastrofalne pogreske odbrane intera(o cemu li je julio razmisljao kod prvog gola i kuda je lucio krenuo kod drugog gola)..inter dao gol iz ofsajda priznajem i zato mi je drago sto je roma pobijedila..ovdje svi pricate kao da inter nije imao nijednu priliku pa je morao dati gol iz ofsajda,pa pogodili smo 2 precke i stativu+sjajan snajderov sut kada brani golman..ovdje svi spominjete ofsajd,sta je sa penalom nad militom u prvom poluvremenu,nekolkko puta je ponovljena situacija ali to ovdje niko ne spominje,ali vazno je da je inter dao go iz ofsajda :xcitam na nekim forumima nije sudija nije htjeo svirati penal nad brigijem,pa ona budala umjesto da puca on ofirno pada :lol: sudjenje katastrofa,sudija je unistio sa zutim inter,jedni kriteriji su bili za inter,drugi za romu..slijedecu utakmicu nece igrati maiko, zanetti,lusio..3 su zuta bila ispravna-lusija,kivua i mote,ali ostalo :shock: ali zato toni vuce zanetija 2-3 metra za dres sa ledja i sudija svira faul ali nista karton :x

moze li mi neko reci kako je to sudija navlacio za nas(osim ofsajda),sta je to on jos dosudio u nasu korist :shock: citam sudije pomazu interu-neka mi neko kaze samo dvije utakmice kada je inter pobijedio zaslugama sudija ove sezone,a ja cu mu pet,sest kada je inter izgubio bodove upravo zbog sudija..evo da vam pomognem-kada smo igrali sa dva crvena protiv sampe od 30 min,kada je snajder dobio crveni protiv milana vec u 20-25 minuti,protiv barija kada roseti sudi 2 penala u 5 minuta za bari,trebali vam jos-na cudan nacin sudije navlace za nas..mislim da smo u vrhu sa crvenim kartonima..upravo su sudije napravile da su nas ostale ekipe sustigle-protiv napolija 2 penala,protiv sampe 2 crvena,protiv djenove penal..

Igrac utakmice je zasluzeno bio perota,mislim da je nadvisio i balotelija sa igrom sinoc :x :x :x :x

p.s.kivu je za onaj start trebao dobiti direktni crveni,mislm da i ce i on biti kaznjen poslije pregleda utakmice
scheph

#1320 Re: Serie A

Post by scheph »

"Mesari" su sinoc odradili pravi posao. Nevjerovatno je kakvu igru tolerisu sudije interu. Sinocu su trebala biti 3 crvena kartona interovim "mesarima". Ja ne znam stvarno do kada ce se ovako suditi u seriji a. Perrotta i De Rossi su unakazeni sinoc, De Rossi i nije zavrsio utakmicu morao je izaci jer su ga bukvalno osakatili, a onaj start onog ciganina Chivua nad Tonijem je za crveni a onaj medjed njemu daje zuti karton!! Njega treba automatski suspendovati na 5 utakmica. Drago mi je da je Romi inter kanta za otpatke da mozemo tamo slati otpade kao sto su chivu, samuel, mancini itd.
rIder

#1321 Re: Serie A

Post by rIder »

yebiga... nekada i bolji tim izgubi. i to je fudbal :D
2407

#1322 Re: Serie A

Post by 2407 »

Il Capitano wrote: moze li mi neko reci kako je to sudija navlacio za nas(osim ofsajda),sta je to on jos dosudio u nasu korist :shock: citam sudije pomazu interu-neka mi neko kaze samo dvije utakmice kada je inter pobijedio zaslugama sudija ove sezone,a ja cu mu pet,sest kada je inter izgubio bodove upravo zbog sudija..evo da vam pomognem-kada smo igrali sa dva crvena protiv sampe od 30 min,kada je snajder dobio crveni protiv milana vec u 20-25 minuti,protiv barija kada roseti sudi 2 penala u 5 minuta za bari,trebali vam jos-na cudan nacin sudije navlace za nas..mislim da smo u vrhu sa crvenim kartonima..upravo su sudije napravile da su nas ostale ekipe sustigle-protiv napolija 2 penala,protiv sampe 2 crvena,protiv djenove penal..
Objektivnost ti i nije bas najjaca osobina, ne?

Redom i logicno :mrgreen: :
1. Oba crvena protiv Sampdorie su bila itekako opravdana, imas Youtube pa provjeri. To je ona utakmica kada je Mou fasovao 3-4 utakmice zabrane zbog sugerisanja da sudija zasluzuje hapsane(hajd reci da i savez navlaci protiv Intera). Poslije toga su svi mediji u Italiji, neki u svijetu i par legendi Intera rekli da su crveni itekako zasluzeni i da je Mou pretjerao sa reakcijama i svi su zajedno nazvali Interovce, mislim, nazivom crybabies.

2. Crveni protiv Sneijdera je takodje zasluzen, samo sto je sudija u toj utakmici imao gresaka na obje strane ali je crveni opravdan. I koliko me pamcenje sluzi, a ne zalim se u tom segmentu, Inter tu nije izgubio niti jedan bod vec je osvojio sva tri.

3. Oba penala za Bari su bila na mjestu. Prvi za igranje rukom Samuela u sesnaestercu, drugi Lucio starta u sesnaest na igraca bez ikakvog kontakta sa loptom. Hoce li mi molim te objasniti kako ovo nisu opravdani penali?

Ja ne znam kako ovo moze biti sudjenje protiv Intera ako im se sudi onako kako treba? Mozda jedino ako vi Interisti na celu sa onim lalokasem Mou-om mislite da vam se ne smije suditi niti jedan penal ni crveni protiv vas.
Pozdrav 8-)
LongDong

#1323 Re: Serie A

Post by LongDong »

:D

Image
2407

#1324 Re: Serie A

Post by 2407 »

Dokle je doslo s ovim Juventusom da u Torinu policija mora ispracati igrace Juventusa, a sve zbog jebene uprave i njihovog (ne)upravaljanja klubom. Strasno:

Pogledajte na 0:37 sto Zebina primi jednu samarcinu za uho :mrgreen:
Il Capitano

#1325 Re: Serie A

Post by Il Capitano »

2407 wrote:
Il Capitano wrote: moze li mi neko reci kako je to sudija navlacio za nas(osim ofsajda),sta je to on jos dosudio u nasu korist :shock: citam sudije pomazu interu-neka mi neko kaze samo dvije utakmice kada je inter pobijedio zaslugama sudija ove sezone,a ja cu mu pet,sest kada je inter izgubio bodove upravo zbog sudija..evo da vam pomognem-kada smo igrali sa dva crvena protiv sampe od 30 min,kada je snajder dobio crveni protiv milana vec u 20-25 minuti,protiv barija kada roseti sudi 2 penala u 5 minuta za bari,trebali vam jos-na cudan nacin sudije navlace za nas..mislim da smo u vrhu sa crvenim kartonima..upravo su sudije napravile da su nas ostale ekipe sustigle-protiv napolija 2 penala,protiv sampe 2 crvena,protiv djenove penal..
Objektivnost ti i nije bas najjaca osobina, ne?

Redom i logicno :mrgreen: :
1. Oba crvena protiv Sampdorie su bila itekako opravdana, imas Youtube pa provjeri. To je ona utakmica kada je Mou fasovao 3-4 utakmice zabrane zbog sugerisanja da sudija zasluzuje hapsane(hajd reci da i savez navlaci protiv Intera). Poslije toga su svi mediji u Italiji, neki u svijetu i par legendi Intera rekli da su crveni itekako zasluzeni i da je Mou pretjerao sa reakcijama i svi su zajedno nazvali Interovce, mislim, nazivom crybabies.

2. Crveni protiv Sneijdera je takodje zasluzen, samo sto je sudija u toj utakmici imao gresaka na obje strane ali je crveni opravdan. I koliko me pamcenje sluzi, a ne zalim se u tom segmentu, Inter tu nije izgubio niti jedan bod vec je osvojio sva tri.

3. Oba penala za Bari su bila na mjestu. Prvi za igranje rukom Samuela u sesnaestercu, drugi Lucio starta u sesnaest na igraca bez ikakvog kontakta sa loptom. Hoce li mi molim te objasniti kako ovo nisu opravdani penali?

Ja ne znam kako ovo moze biti sudjenje protiv Intera ako im se sudi onako kako treba? Mozda jedino ako vi Interisti na celu sa onim lalokasem Mou-om mislite da vam se ne smije suditi niti jedan penal ni crveni protiv vas.
Pozdrav 8-)
1.Vidi se da nisi gledao utakmicu..oba su kartona zsluzena,ali postoj zasto se svi bune-poslije prvog crvenog samuelu pacini u sesnaestercu namjerno udara lusija sto se vidi sa snimka(sacekao je da mu lusijo pridje),a sudija mu daje samo zuti sto je iznerviralo kordobu a fala Bogu maalo mu fali i budala pravi drugi faul..u tome je problem,razliciti kriteriji za kartone i penale citavu sezonu..pored suspenzije mou,suspendovan i cambiaso zbog navodno sukoba sa nekim igracem sampe iako su svi igraci sampe rekli da do toga uopste nije doslo :shock: i u toj utakmici inter bolji iako je imao dva igraca manje

2.Da,ali je protiv merdi citavih sat vremena igrao sa igracenjem manje,za onaj potez poneke sudije daju samo zuti,ali ne sudije na interu pokazuju autoritet..sta da se drukcije zavrsila utakmica,ali nam oni penzioneri ne bi dali go da se igrala jos jedna utakmica

3.Kod penala za inter,kada je oboren pandev,igrac barija bio zadnji igrac utakmice i roseti mu pokaze samo zuti karton :shock: (milan-siena-golman rusi zubinja i dobija crveni+penal),vjerujem da bi inter na kraju pobijedio da je imao igraca vise..taj isti roseti ne svira dva penala protiv napolja-igranje rukom u sesnaestercu i povlacenje milita

4.Protiv Djenove ona budala Baloteli vise je padao i setao nego sto je igrao,ali kada na kraju kada bude povucen za dres pri prekidu,lopta isla na njega-nista..iskreno ne bi ja tu dosudio penal zbog malog umisljenka

5.Protiv palerma u posljednjih 20-25 minuta inter nije dobio nijedan prekrsaj u krugu 20-25 metara od gola,a bilo ih je par(slicno kao protiv rome)

6.sudije mozda u nekim utakmicama ne uticu na sami rezultat,ali zato cekaju svaki mali prekrsaj da bi dali davali zute,pa u slijedecoj utakmici nece igrati mislim maikon,lusio,zaneti-skoro pa citava odbrana

hoces jos,samo reci..

Mozes li mi iskreno reci koliko si pogledao utakmica intera ove sezone?

p.s ovdje ima i drugih navijaca intera,pa oni mogu reci da li sam u pravu ili nisam
Post Reply