Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
respo

#1301 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

na koji nacin mozes zavrsiti ko bugarka sa divljim taksistom a ne mozes sa nekim iz vaseg udruzenja?
Jon Spencer

#1302 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

respo wrote:na koji nacin mozes zavrsiti ko bugarka sa divljim taksistom a ne mozes sa nekim iz vaseg udruzenja?
Pa može ti se svašta u životu desiti, samo što ovdje govorimo o stvarima koje su se već desile. Ja koliko znam da bi bio regularan moraš prilikom svakog produžavanja licence donijeti potvrdu iz Suda da nisi osuđivan niti da te krivično gone. To se odnosi samo za samostalne taxi prevoznike, za ostale privatne firme to ne vrijedi jer vozač mora samo imati državni ispit (što jedno 70% njih nema jer ih ne prijavljuju uopšte pa im nije ni potreban bilo kakav papir) i ništa drugo im ne traže. Kod divljaka ti se lako može desiti da sjedneš nekom liku sličnog profila kao u spomenutom slučaju.
Tako da regularni samostalni taxo teško da će rizikovati posao i djelatnost radi neke slične protivzakonite situacije.
respo

#1303 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

i kakve to veze ima sa bugarkom?
bas su bomba i ovaj drugi vozali taxije :-)
ako neko nije kaznjavan ne znaci da mozda i on ne radi protuzakonite radnje
ne bi se zacudio da i regularni taxisti rade na crno nesto tipa droge prostitucije i sl
Mr.Fundamental

#1304 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Mr.Fundamental »

quarterback wrote:scena od prije par minuta

Kovacici, buregdzinica pored Mrkve

Izlazi mladji tip, oko 23 godine i podrignu koliko je god mogao, njegov jaran isto tako, sa zanimanjem gledam u koje ce auto uci. Ispostavlja se da je ovaj prvi vozac Adin i Benjo taksija a ovaj drugi jaran mu.

Tamno zelena fabija, njemacke table BAN 739I.
Pa u tom "Adinu i Benji" sve neki krkani rade. Prije jedno mjesec dana vozio se sa jaranom u A&B taksiju, znači taksista međed pravi, cvili sjedište pod njim od težine. Došli mi na destinaciju, 8.80 KM račun. Dajem ja 20KM, on hladno odmahnu rukom, nemam ti ja kaže za toliko kusur vratit. Jaran daje 10 KM, kaže nemam ti ni toliko :-) A jbg, subota navečer, malo se i cvrcnulo, i haj sad ti traži feninge da mu platiš tačan iznos. A garant je imao kusur, ali kontao da mu u duhu dobrog raspoloženja od votke damo cijenera i halalosum.
Jon Spencer

#1305 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

respo wrote:i kakve to veze ima sa bugarkom?
bas su bomba i ovaj drugi vozali taxije :-)
ako neko nije kaznjavan ne znaci da mozda i on ne radi protuzakonite radnje
ne bi se zacudio da i regularni taxisti rade na crno nesto tipa droge prostitucije i sl
Pa dobro onda jarane izvini. Nema veze niščim. Ja sam najgori a ovo su cvjećke.
Vozi se skim god hoćeš. Pametan si dečko.
Last edited by Jon Spencer on 21/07/2012 21:39, edited 1 time in total.
respo

#1306 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

pa glupa ti prica
kao eto u svim ostalim taxi vozilima vreba opasnost da zavrsis kao bugarka a kao u sa taxiju a otprilike je isti profil ljudi i tamo i ovamo te ne vreba nikakva opasnost
ma daj
Jon Spencer

#1307 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

respo wrote:pa glupa ti prica
kao eto u svim ostalim taxi vozilima vreba opasnost da zavrsis kao bugarka a kao u sa taxiju a otprilike je isti profil ljudi i tamo i ovamo te ne vreba nikakva opasnost
ma daj
Evo ja sam ti prvi primjer za sve tvoje teze. Sve si u pravu. Bravo.
Bilo bi lijepo da navedeš barem jednu situaciju.
respo

#1308 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

i u jednom i drugom taxiju ces naci "sanere" ocam ja sam ovo ono
naci ces pegla ljude koji pricaju o svojim dogodostinama za koje ih niko nije pitao
naci ces normalne koji ce pricati nesto u vezi teme koju ste zajedno zapoceli
naci ces kulturne koji ce postovati sve tvoje "zelje" i bez puno price dovesti do tacke gdje si trebao
znaci i medju jednim i medju drugim ces se sresti sa ovim vrstama ljudi
i ajde ti znaj koji od svih ovih se bavi razvozenjem droge oko prostitucije ili bilo sta nelegalno
taj moze biti bilo koji nabrojani u ovom postu bez obzira na izgled i na ponasanje
Jon Spencer

#1309 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

respo wrote:i u jednom i drugom taxiju ces naci "sanere" ocam ja sam ovo ono
naci ces pegla ljude koji pricaju o svojim dogodostinama za koje ih niko nije pitao
naci ces kulturne koji ce postovati sve tvoje "zelje" i bez puno price dovesti do tacke gdje si trebao
i ajde ti znaj koji od svih ovih se bavi razvozenjem droge oko prostitucije ili bilo sta nelegalno
taj moze biti bilo koji nabrojani u ovom postu bez obzira na izgled i na ponasanje
Može biti svako slažem se, ali u ovom slučaju je to taj i taj. Razumiješ. Ima frajer Ime i prezime i bavi se cjelim spektrom kriminalnih radnji a između ostalog i divljim taxiranjem.
zeko071

#1310 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zeko071 »

ukoliko hocu da prijavim taxistu (sarajevo taxi) zbog naplacivanja necega sto niije trebao naplatit, kome da se obratim, kojoj inspekciji?
respo

#1311 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

Jon Spencer wrote:
Može biti svako slažem se, ali u ovom slučaju je to taj i taj. Razumiješ. Ima frajer Ime i prezime i bavi se cjelim spektrom kriminalnih radnji a između ostalog i divljim taxiranjem.
pa reci onda kako se zove koji taxi vozi da ne sjedamo u njega jbm ga ja
drndalo

#1312 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

ukoliko hocu da prijavim taxistu (sarajevo taxi) zbog naplacivanja nse obratim, kojoj inspekciji?
Vidis da covjek kaze: Modnoj inspekciji... Taman ih se clanovi udruzenja toliko boje...

Ti Joe ne smaras, ti si zlatan...Zub...
Bimmer_

#1313 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

drndalo wrote:
ukoliko hocu da prijavim taxistu (sarajevo taxi) zbog naplacivanja nse obratim, kojoj inspekciji?
Vidis da covjek kaze: Modnoj inspekciji... Taman ih se clanovi udruzenja toliko boje...

Cemu sarkazam :lol:

Mozes prijaviti centrali SA taxi ili policiji, policija sada ima ovlasti da kazni kao i nadlezna inspekcija ;-)
poznanik

#1314 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

Bimmer_ wrote:
Mozes prijaviti centrali SA taxi ili policiji, policija sada ima ovlasti da kazni kao i nadlezna inspekcija ;-)
Nadležno je Odjeljenje za inspekciju Sektora za promet, Ministarstva prometa i komunikacija Kantona Sarajevo.

Adresa: Reisa Džemaludina Čauševića 1, Sarajevo. Tel. 033 562-152

Policija ima slične nadležnosti, ali u konkretnom slučaju nadležna je ova inspekcija. Prijavljivanje "Centrali SA-Taxi" ne postiže se prekršajna odgovornost, možda jedino koja riječ prekora ili prigovora, i to u izuzetno teškim slučajevima, ništa više :(
Jon Spencer

#1315 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

respo wrote:
Jon Spencer wrote:
pa reci onda kako se zove koji taxi vozi da ne sjedamo u njega jbm ga ja
Image
Jon Spencer

#1316 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

poznanik wrote:
Bimmer_ wrote:
Nadležno je Odjeljenje za inspekciju Sektora za promet, Ministarstva prometa i komunikacija Kantona Sarajevo.

Adresa: Reisa Džemaludina Čauševića 1, Sarajevo. Tel. 033 562-152

Policija ima slične nadležnosti, ali u konkretnom slučaju nadležna je ova inspekcija. Prijavljivanje "Centrali SA-Taxi" ne postiže se prekršajna odgovornost, možda jedino koja riječ prekora ili prigovora, i to u izuzetno teškim slučajevima, ništa više :(
Ma to sa Inspekcijom je smješno. To je korumpirana bagra koja neće uraditi ništa. Ako smatraš da si zakinut ne plaćaj ništa nego odmah za mobitel i zovi muriju, oni moraju napraviti zapisnik sa kojim ganjaš dalje. Potrudi se da imaš što više podataka o vozilu, vozaču, firmi i broju na krovu, reg. tablice itd.
Jon Spencer

#1317 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

drndalo wrote:

Uh dobro je tu si. Već sam se bio zabrinuo za tebe, bio si 3 sata odsutan sa foruma. Javašluk (Yavash look Emeriče)!
drndalo

#1318 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Jon Spencer wrote: Uh dobro je tu si. Već sam se bio zabrinuo za tebe, bio si 3 sata odsutan sa foruma.
by Jon Spencer on 21/07/2012 20:55
by Jon Spencer on 21/07/2012 23:23
Hmmm, ti nisi izdrzao ni 3 sata, cak ni 2 i po... :thumbup:
Jon Spencer

#1319 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

drndalo wrote:
Jon Spencer wrote: Uh dobro je tu si. Već sam se bio zabrinuo za tebe, bio si 3 sata odsutan sa foruma.
by Jon Spencer on 21/07/2012 20:55
by Jon Spencer on 21/07/2012 23:23
Hmmm, ti nisi izdrzao ni 3 sata, cak ni 2 i po... :thumbup:
pipo :dance:
drndalo

#1320 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

I moj tebe...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1321 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by PipiDugaDevetka »

Jul 29, 2012, 5:33 PM
Hi! Just did the Zagreb - Sarajevo train 3 days ago the 8.53am so here are my tips!

Tickets bought the day before (ticket counters 10 or 11) 30euros each

There is no first class tickets but there are first class carriages. Grab a seat in these for a comfier seat.

Toilets are bad but I've seen worse. Have wipes.

There is no shop on board but there is no problem bringing food and drink aboard.

They checked our tickets 3 times throughout.

Border control. Croat swiped our passports on a e- reader thingy and were quick. BiH took our passports to be stamped. Train was delayed by 20mins here.

Our train fell behind schedule by 35mins.

Grabbed a taxi from Sarajevo train station into the old town part of the city. No meter on taxi. Negotiated before we left. 10Euros for the trip for 4 ppl. Initially he wanted 20.

We caught this train a couple of months back, but only from Banja Luka to Sarajevo, and our experience was similar to DogsWatch. Points to add:

- totally agree re toilets!

- our arrival was also about 35-40 minutes late, due to some unexplained hold-up about an hour before Sarajevo.

- at one stage a guy came through selling drinks. He was pretty obviously unofficial and charged me 3.5 Bosnian marks for a not-very-cold beer, which was a bit of a rip-off, but I needed it. Definitely take your own food & drink (everyone does).

- our taxi fare from the station to the old town was nearly 10 Bosnian marks on the meter, and I suspect even that was a bit inflated! There is a tram, but if it's your first time in Sarajevo, it wouldn't be worth the hassle. And when we were there, there were massive tram works going on, so there was a replacement bus for the part of the route around the old town (and when we went to catch it, we just missed one and had to wait 15 minutes for the next).

Hope DogsWatch is enjoying Sarajevo - there's lots to see & do.

Dog Watch nisu ljubitelji iz nekog udruženja, pa im drago pomilkiti lutalice. Ima na Pofalićima i konja lutalica.
SARAJKA75

#1322 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by SARAJKA75 »

Prije 2 dana sam bila svjedok kako taksista na zeljeznickoj/autobuskoj stanica od roma kupuju ukradeni mobitel.
Cekala sam neke prijatelje da stignu i iz dosade posmatram taksiste i razmisljam koji su jad i bijeda i sta gosti prvo vide kad stignu u Sarajevo vozom ili autobusom.

prilaze im mali romi i nude im neki mobitel koji ocito nije odgovarao njihovim zahtjevima i cujem jednog od njih kako govori donesi mi bolji.
Kako kod nas sve kasni pa i autobusi ja sam jos uvijek tu, nakon 20-ak minuta dolaze opet mali romi i nose Iphone
Ulaze u sivi karavan Ford i cjenkaju se sa taksistom.

Posle 5 minuta romi odlaze a on pokazuje kolegama telefon i govori da ga je kupio za 100KM i da ce donijeti jos jedan malo kasnije jer su vidjeli neke strance da sjede u basti zeljeznicke stanice i da imaju Iphone.

Za to vrijeme policajci sjede u Zmaju i zderu cevape iako vide sta se desava ali oni su na pauzi :x

PS: romi imaju 12-13 godina i na +34 stepena su u zimskim jaknama pa pazite ako se krecete po stanici
quarterback

#1323 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

taksisti su sto se mene tice uglavnom zlo ovog grada, izuzimam normalne tipove kakav je ovaj Bimmer ali takvih je jako malo
sarajevomd

#1324 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sarajevomd »

dosta divljih bude ispred zeljeznicke i skoro svaki ce se "dogovoriti" da relaciju da ne pali mjerac....to je tako sa ovima koji znaju njihovo ponasnaje, turiste zajebu debelo...

Da smo mi ko narod (namjerno necu reci kao drzava) normalni, na ovakvim mjestima ulaza u grad/drzavu bili bi neki standardi, pa bi tako turiste docekala najnovija vozila, uljudni vozaci i obuceni skladno svome poslu i slicno.
Bimmer_

#1325 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

sarajevomd wrote:dosta divljih bude ispred zeljeznicke i skoro svaki ce se "dogovoriti" da relaciju da ne pali mjerac....to je tako sa ovima koji znaju njihovo ponasnaje, turiste zajebu debelo...

Da smo mi ko narod (namjerno necu reci kao drzava) normalni, na ovakvim mjestima ulaza u grad/drzavu bili bi neki standardi, pa bi tako turiste docekala najnovija vozila, uljudni vozaci i obuceni skladno svome poslu i slicno.
Znaci u udruzenju sam ali fkt ne znam koji je k... ovim sa zeljeznicke... Gledam ga kako uzima covjeku 10KM sa Zeljeznicke na Carsiju i na moj komentar (ne bih citirao) odgovata mi "Svoj ti poso". Nije u sistemu samo mu pise Sarajevo taxi, mozda nije ni u udruzenju ko zna jbg, mozda mi je zato i odbrusio. A ovi divlji su svakim danom sve bezobrazniji...
Zaustavlja ga policajac i pise mu kaznu, on je uze, potpisa i hladno se uvali ispred mene i uze mi musteriju :x
Samo cekam septembar da se regulise novim zakonom taksi prevoz, da olaksa i klijentima i nama legalnim...

Da vidimo sta ce onda ovi "padobranci"...
Post Reply