Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Coconut

#1301 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Coconut »

Eh, da napisem i ja nesto za En studio (SCC).
Isla sam par puta kod Harisa, zadovoljna sam bila farbanjem i sto se tice toga tu nemam zamjerke, farbe su im dobre, itd.
Narucila sam se za jucer farbanje i sisanje u 3h, dodem tacno na vrijeme, kad Haris radi neku musteriju i govori meni da sacekam 10 minuta, hajd nije problem, kazem mu dobro, ja odoh prosetati. Vratim se ja nakon 10-15 minuta a on preuzeo drugu musteriju, radi nekog momka :shock: :shock:
mene je primio u pola 4, znaci pola sata sam cekala,

ofarbao me dobro, ali sisanje UZAS! moram cekati par mjeseci da mi poraste kosa da odem kod nekoga da mi popravi! A o feniranju da ne pricam!
Po dva puta prede preko svakog pramena, a meni je kosa zahtjevna i gusta i treba minimalno 5x da se prede da bi ona bila dobro isfenirana i slozena. Bukvalno me je sfuserio da bi stigao uradit jos par musterija. UZAS! Nikad vise necu otici kod njih

I jos me jedna stvar nervira kod njih, gdje god sam bila u frizerkom salonu, uvijek stave i regenerator na kosu ili ulje po zavrsetku, ovi ovdje koriste samo sampon a digli cijene. Ako im je skupo da koriste i regenerator ili serum nek predu na neki jeftiniji brend tipa Macadamia. U KS-u stave i regenerator i Macadamijino ulje na vrhove kose.
hanamontanaa

#1302 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by hanamontanaa »

Tako je to kad frizer umisli da je elita :skoljka:
Balaševićka

#1303 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Balaševićka »

Iskustva sa Hair studio "Madam"? Konkretno pramenovi, balayage, ombre, sombre :-) :-)
Nisrin

#1304 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 25/12/2018 11:58, edited 1 time in total.
radenska

#1305 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by radenska »

Balaševićka wrote:Iskustva sa Hair studio "Madam"? Konkretno pramenovi, balayage, ombre, sombre :-) :-)
Ja sam isla do prosle godine. Belma odlicno radi, ima bas puno posla (Izbor za MIss, spotove razne, razna desavanja itd itd). Meni je licno bilo preskupo svaka dva mjeseca izdvojiti 140 KM z pramenove (a isla sam dvije godine) pa sam sad nasla pribliznu varijantu za 50. Ugl ko moze finansijski podnijeti dobra je. Super fenira figarom, pravi divne lokne, sisa, za svadbe pravi divne frizure, meni je pravila. Elem meni odgovara sve osim cijene trenutno :D:D:D
Klotzina

#1306 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Klotzina »

http://friz.ba/zavirite-u-jedan-od-najz ... ona-u-bih/
zavirite-u-jedan-od-najzanimljivije-uredenih-frizerskih-salona-u-bih
MrsJ

#1307 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by MrsJ »

Kakve su cijene kod Ensara? Vidim da elita ide kod njega pa vjerujem da su onda i cijene prilagodjene njima. Nadam se da grijesim. :)
MellyCullen

#1308 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by MellyCullen »

Da li bi neko mogao da mi preporuci neki frizerski salon gdje dobro rade pramenove/balayage ali da nisu bas preskupi? :-?
Angel_of...

#1309 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Angel_of... »

Ja se razvlacim da odem u Ogledalce na Carsiji, neko ga je preporucio vec.
Ako je neko vec bio, moze napisati utiske i okvirne cijene :-D
suza81

#1310 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by suza81 »

Greska :) trebalo je ici u pp.
Last edited by suza81 on 02/11/2015 08:00, edited 1 time in total.
suza81

#1311 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by suza81 »

.
Balaševićka

#1313 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Balaševićka »

Angel_of... wrote:Ja se razvlacim da odem u Ogledalce na Carsiji, neko ga je preporucio vec.
Bila ja. Balayage na kosu dužine do leđa, uz Olaplex i šišanje 177 KM. :-)
Od cijene mi se zamantalo, iskreno. Imam baš dugu i gustu kosu, prvo me farbala pa šišala. Ošišala me za 3 minute, očekivala sam malo više rada, ali opet dobro je ispalo. Farbanje također super, samo što sam htjela baš plavu, a dobila sam neku verziju malo tamnije plave, pa ću otići na još jedan tretman za par mjeseci, ne znam da li kod njih ili negdje drugo. Cure divne, atmosfera super, osim cijene eto sve za 10.

Mene zanimaju sad iskustva za frizerskim studio "Vision". Vidim da rade novu tehniku za balayage pa me baš zanima na šta liči :D.
Nisrin

#1314 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

studentica21 wrote:Da li je neko probao vec ovaj sampon http://ustedite.ba/artikal/27576/bc-cud ... osu-200-ml
Imam uzasno tanku kosu i bas joj treba volumena,... Probala sam sve moguće sampone i nista :? i naravno ako imate kakvu preporuku super bi bilo :-D

Bonacure sam ja koristila, ali neki drugi...dobri su! Nista specijalno ali OK-.-
Ja imam problem sa masnom kosom, danas operem, sutra vec masna, NISTA NA SVIJETU mi nije pomoglo, od luka, sirceta, sampona, trava, caja...nista, samim tim tanka je dlaka, kosa je opala nenormalno i nema volumena...
Volumen imam JEDINO kada je susim tako da glavu okrenem prema dole i onda je susim fenom sa svih strana i taj cijeli dan kosa bude puna volumena...drugacije nikako :D
Taj sam savjet pokupila od frizerke...ako je operes navece tako je osusi i onda dok drzis glavu nagnutu prema dole zavezi lagano rep na sred glave, ali skroz lagano, bez da stezes jer ce ostati obrisi gumice...eto :D
Angel_of...

#1315 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Angel_of... »

177 KM????? :O Boze sacuvaj, ipak cu preskociti Ogledalce. Mislim da mi je jeftinije da odem u En Style:)
Balaševićka wrote:
Angel_of... wrote:Ja se razvlacim da odem u Ogledalce na Carsiji, neko ga je preporucio vec.
Od cijene mi se zamantalo, iskreno. Imam baš dugu i gustu kosu, prvo me farbala pa šišala. Ošišala me za 3 minute, očekivala sam malo više rada, ali opet dobro je ispalo. Farbanje također super, samo što sam htjela baš plavu, a dobila sam neku verziju malo tamnije plave, pa ću otići na još jedan tretman za par mjeseci, ne znam da li kod njih ili negdje drugo. Cure divne, atmosfera super, osim cijene eto sve za 10.

Mene zanimaju sad iskustva za frizerskim studio "Vision". Vidim da rade novu tehniku za balayage pa me baš zanima na šta liči :D.
Nisrin

#1316 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

Angel_of... wrote:177 KM????? :O Boze sacuvaj, ipak cu preskociti Ogledalce. Mislim da mi je jeftinije da odem u En Style:)
Balaševićka wrote:

Ne znam koliko je kod drugih, ali ako ti je kosa bas gusta i duzine do ledja, ne shvatam je li to znaci i do ramena ili do polovine ledja ili sta vec?
Sve su to segmenti kako formiraju cijene, ja nekad imam kosu, kao sad- duboki paz, a nekad je ravna do pola ledja, cijena pramenova ili ombre-a ne bude ista, logicno...vise boje treba ...isto tako ako radim povrsinske pramenove ili ako radim samo unutrasnje nije ista cijena...:D
Helem, za farbanje treba puno boje- logicno, a ako koriste kvalitetne boje i taj olaplex ipak kosu OZIVLJAVA...

Znam da je trajno ravnanje kose koje traje do cca 8 mjeseci oko 300-400KM, zavisi kako gdje, ne uradi svako dobro, i to je po meni realna cijena za neku cupavu, gustu kosu...8 mjeseci si rahat, a imas lijepu, ravnu kosu...
MrsJ

#1317 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by MrsJ »

177 KM :-) :run: Nisu normalni. A ja sam bas htjela ici kod njih na te pramenove, ali poslije ovoga sigurno necu. Sto je previse, previse je.
Angel_of...

#1318 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Angel_of... »

Ja sam npr dobila jako rano sijede, genetika na mamu. Trenutno se farbam svake tri sedmice. Kad bih isla kod njih svake tri sedmice na 177 KM, gdje bi mi kraj bio. Jos sam mislila raditi sve navedeno i olaplex i sve, ali kad vidim cijenu, mislim da cu potraziti navedeno u nekom drugom salonu. :thumbup: :run:
MrsJ

#1319 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by MrsJ »

Cak je i Image jeftiniji od njih, a oni su na glasu kao najskuplji. :D Zaista se ne isplati, jos ja imam kosu do ramena, sta bi tek bilo da je do pola ledja, ne bih bez 250 KM izasla.
Better Man

#1320 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Better Man »

U što vi plaćate skupo šišanje i druge tretmane kose. Moja najbolja prijateljica nikad ne ide u frizerski salon, jer ne voli sjedenje i čekanje i slušanje mahalskih priča, a ima svoju frizerku koja dođe njoj kući i završi joj sve šta želi i ne plaća ni blizu skupo koliko vi plaćate. Ona ima dugu kosu i šišanje plaća 20 KM, a ako je i farba mislim da ne plaća ništa skuplje.
Amazonka27

#1321 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Amazonka27 »

ma ja kako god okrenem, uvijek se vratim u Fashion na korekcije. Nikada me nisu mlatnuli po novcaniku, pitam koliko ce biti i kazem ako mi je skupo...Ali kako su se preselili, nisu mi na ruku...

Otvorila neka treba frizerski blizu moje zgrade...klasicni mahalski frizerski...nikakva sminka i krema... ocekujes i normalniji pristup i cijene. Sisnula me dva puta i farbala, sve ok. Malo me nervira sto koluta ocima, al ko je jebe. Elem, dodjem ja kod nje i kazem pramenove takve i takve u 3 smeđe boje/nijanse. Niko joj nije rekao da me farba...ona opalila cokoladnu pa poslije toga izvlacila. Ja nisam htjela nikakve tamne boje....budem i crna i crvena i ljubicasta i smeđa ali sad sam htjela da posvijetlim kosu. naplati hamša 75 KM - bez racuna...ok je to cijena za dugu ili duzu kosu...ali ja imam samo na jednoj strani neku duzinu do ramena...ostalo je sve kratko...jos mi ujebala jednu stranu i kaze - dodji sutra na korekciju - necuuuuuu ti vise nikad doci...
Lijepi moj Fashion, uvijek fino saslusaju sta hoces, objasne sta ce ti raditi i u slucaju da nisi zadovoljan, nema ici kuci dok ne budes zadovoljan. Izvinite sto vas varam sa drugim ocnokolutajucim arogantnim frizerkama.
Pandakonda

#1322 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Pandakonda »

Neki dobar frizer za muskarce da prati novije trendove ?
dpjokala26

#1323 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by dpjokala26 »

neka dobra frizerka da samo osisa stariju osobu,a da se svaka dlaka poslozi poslije prvog narednog pranja. :)
hurmasica:D

#1324 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by hurmasica:D »

Da se osvrnem i ja na EN studio u SCC sto je jedna djevojka na stranici prije napisala...citam njezin post a kao da sam svoje iskusvo pisala ..kod mene je isto gusta kosa i stvarno sam "teska" po pitanju feniranja jer zelim da bude odradjeno kako treba ...medjutim isto tako samo mi je kosu oprao samponom ... feniranje mahnuo sto bi se reklo .. ja sjedim, "cekam" da mi kakvo ulje stavi na kosu ..al jok ..kosa mi je uzasna bila. napuhana kao sto imam obicaj reci ... bolje se sama kuci isfeniram ...
definitivno nije vrijedno 35KM za pranje, sisanje vrhova i feniranje ... a da spomenem i da me nije lik osisao kako treba..ostao pramen pozada duzi ...inace idem u KS i moje iskustvo s njima je zaista zadovoljavajuce ... isto sve uradim za 18 KM ..
PS imam drugaricu koja se farba kod njih (scc) ...kod jednog momka, ne znam mu ime al je onak cooler-sski (ima tetovaze) i samo rijeci hvale ima :)
Klotzina

#1325 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Klotzina »

http://friz.ba/studio-besic-moderni-sal ... ti-lijepo/
Moderni salon namjenjen svima koji zele izgledati lijepo...
Post Reply