znanje, ti imas opasnih psiholoskih problema!znanje:Citat:
Znanje, ne mozes ljude siliti da razmisljaju kao ti. Nisi sveznajuci.
Za tebe jesam i ti to trebaš prihvatiti kao činjenicu, bez nekog opiranja.
Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
visocicaguy
Last edited by visocicaguy on 17/11/2005 15:54, edited 2 times in total.
-
visocicaguy
oke, nisam kompetentan da razlucujem da li je OS amater ili ne, ali ako se bavi time, ako je proucio knjige i obisao piramide, vrsio istrazivanja... u koji skup spada? s druge strane, i ova dvojica, carter i schliemann, ne vidim da su zavrsili studij iz toga (mozda se varam), ali ako su takodjer na ovaj nacin dolazili do znanja, na osnovu cega je neko amater a drugi profesionalac...?Prenj wrote:Ako imas dilema oko znacenja rijeci amater, evo pojasnjenje:visocicaguy wrote: univerzitetski obrazovan? diploma?
Merriam-Webster wrote: amateur
Main Entry: am·a·teur
Pronunciation: 'a-m&-(")t&r, -"tur, -"tyur, -"chur, -ch&r
Function: noun
Usage: often attributive
Etymology: French, from Latin amator lover, from amare to love
1 : DEVOTEE, ADMIRER
2 : one who engages in a pursuit, study, science, or sport as a pastime rather than as a profession
3 : one lacking in experience and competence in an art or science
-
novalic
dobri moj care... kada bi ti poredio malo.. sto je za poredjenja...pod B mi zvuci logican protiv-argumenat.. pod A.. hm.. npr. na lajpcig i drezden su saveznici bacili kamaru sto avionskih, sto ostalih bombi.. dan danas se desi, da se prilikom gradnje necega, iskopa poneka bomba.. svako zna da ih tu ima, ali ih niko ne trazi.. za ovu nekropolu oko visokog ja tek sad cujem nakon sto je krenula prica o piramidi.. nit je ko to trazio, nit je znao da tu ima nesto.. osim imamovica naravno, cije su izjave ionako za rezerve..
Na vrh
-
Prenj
- Schliemann je studirao arheologiju u Parizu.visocicaguy wrote:oke, nisam kompetentan da razlucujem da li je OS amater ili ne, ali ako se bavi time, ako je proucio knjige i obisao piramide, vrsio istrazivanja... u koji skup spada? s druge strane, i ova dvojica, carter i schliemann, ne vidim da su zavrsili studij iz toga (mozda se varam), ali ako su takodjer na ovaj nacin dolazili do znanja, na osnovu cega je neko amater a drugi profesionalac...?Prenj wrote:Ako imas dilema oko znacenja rijeci amater, evo pojasnjenje:visocicaguy wrote: univerzitetski obrazovan? diploma?
Merriam-Webster wrote: amateur
Main Entry: am·a·teur
Pronunciation: 'a-m&-(")t&r, -"tur, -"tyur, -"chur, -ch&r
Function: noun
Usage: often attributive
Etymology: French, from Latin amator lover, from amare to love
1 : DEVOTEE, ADMIRER
2 : one who engages in a pursuit, study, science, or sport as a pastime rather than as a profession
3 : one lacking in experience and competence in an art or science
10 godina se bavio SAMO arheologijom do trenutka kada otkriva Troju.
- Carter je 30 godina radio u Egiptu, obavljajuci razne poslove vezane za arheologiju kao clan brojnih timova, jedno vrijeme je radio i kao asistent jednog od vodecih arheologa toga doba sve do trenutka kada pravi svoje cuveno otkrice. Koliko znam nikada nije formalno diplomirao.
Koliko vidim iz njegove biografije, Semir Osmanagic se svojom naukom bavi iz cistog hobija, u svom slobodnom vremenu, nikada prije nije ucestvovao u nekom arheoloskom projektu. Sve sto je do sada uradio jeste da je obisao brojne piramide, ali kao turista, od istrazivackih alata koristeci samo foto-aparat.
U ovom trenutku nije moguce, ni po cemu, uporediti njegovu biografiju sa biografijama dvojice slavnih arheologa.
-
haris.88
Misli da je najveci problem sto muslimani ne žele da priznaju da je to piramida jer da je to u međugorju odmah bi se vec dosad i otkopalo kao što je se nekom derištu ukazala "gospa"nigdje niti jednog dokaza ali milioni ljudi dolazi godišnje na to mjesto
-
znanje
ludost wrote:@znanje - evo da se i ja upisem u fajl teorija zavjera: ti si ili OS glavom i bradom, ili njegov neki haver, koji na ovom forumu, po good-cop-bad-cop strategiji, ima ulogu da pali ove sto navijaju za piramiduizvini, al' do sad si samo to postigao
-
mačak u čizmama
u ova dva stiha leži suština cijele pričeznanje wrote: klepe dva-tri miliona
i povuku nas za nos
-
Propast1
E u zivotu mom rijetko sretnem takvog nadobudnog drkadziju kakav je ovaj 'znanje'. Sta je njemu, procito sam tri zadnje stranice pa ti nema kome nisi odgovorio da je neznam ti kakav....
Boze sacuvaj nafuranog manijaka koji ne samo da je bezobrazan vec usto i laik cime dobijas tipican profil nekadasnjeg titovog komuniste (vjerovatno otac) i sadasnjeg SDA ovca (vjerovatno on). Pa ti si olicenje stoke za koju ocito nije namjenjen internet. ovo mi je prvi put da reagujem na neciji post i to samo sto ovaj manijak 'znanje' toliko provocira sve osale ljude na ovom postu (neznam jel se kaze tako za ovu stranicu o piramidi). Toliko si glup da neznas osnove antropoligije i istorije (o tome sam pisao negdje na pocetku ove teme) vec argumente za svoj stav gradis na nekakvim kuglama (koga briga za njih) i na nekakvim vjetrovima (kakve veze oni imaju sa piramidama). Boze sacuvaj nas ovakvih ljudi koji su spremni preko mrtvih ljudi preci samo da bi bili u pravu odnosno da bi nesta ostvarili.....
uzas,,,, pravo mi se zgadilo
Boze sacuvaj nafuranog manijaka koji ne samo da je bezobrazan vec usto i laik cime dobijas tipican profil nekadasnjeg titovog komuniste (vjerovatno otac) i sadasnjeg SDA ovca (vjerovatno on). Pa ti si olicenje stoke za koju ocito nije namjenjen internet. ovo mi je prvi put da reagujem na neciji post i to samo sto ovaj manijak 'znanje' toliko provocira sve osale ljude na ovom postu (neznam jel se kaze tako za ovu stranicu o piramidi). Toliko si glup da neznas osnove antropoligije i istorije (o tome sam pisao negdje na pocetku ove teme) vec argumente za svoj stav gradis na nekakvim kuglama (koga briga za njih) i na nekakvim vjetrovima (kakve veze oni imaju sa piramidama). Boze sacuvaj nas ovakvih ljudi koji su spremni preko mrtvih ljudi preci samo da bi bili u pravu odnosno da bi nesta ostvarili.....
uzas,,,, pravo mi se zgadilo
-
Ur
Ma pusti ga. Neka radi svoj posao. Dosadio mi je. Nema se vise sta pisati o njemu. On je za mene sveznajuci
. Eto ja sam samo nesvrseni skolarac, a oni su ovce. Znanje, sta drugo da ti kazem, mnogo ti hvala na ovome komplimentu. Svoj karakter si pokazao ovim postom. Evo ti prijedlog sveznajuci " tata" : prijavi se na FTV, ili neku drugu televiziju, pa javno ocitaj bukvicu svima koji misle kao "piramidasi". Tvoji komentari ne zasluzuju nikakav citat. Mogao bih ija da ispalim salvu pogrda na tvoj racun, ali necu da se spustam na tvoj jadni nivo. Olako ocijenjujes ljude koje ne poznajes. Kazes da vodis dijalog. Nista osim uvreda nisi ispalio na ovom forumu. A mozda je samo koincidencija sto si clan na ovom forumu od 3.11.2005 godine, samo par dana nako objave o piramidi? I jos si uz to uzeo nick znanje? Priznajem, i ja sam uskocio negdje u tom periodu, ali samo nakon sto sam procitao tvoje postove. Ne mogu da sutim i neces me usutkati, to ti treba biti jasno. Nisi ti sveznajuci za mene. I ne poznajes mene ni moje profesore. A sto se tice nesvrsenog skolarca..... Ne, nema komentara.