Jos nesto da dodam
Ne gledam Barbu kao nekogvrhunskog trenera, nego sam tvrdim da je napravio dobar rezultat u ovim kvalama i da neke osnovne stvari ima u malom prstu. Osnovne stvari da u postavi ima i lijevog i desnog beka, da nema postavu koja je napravljena skoro iskljucivo od ofanzivnih igraca (kao da neki tinejdzer igra Manager igricu), ne poziva igraci zbog menadzera ili love i slicno.
Ali, ima i stvari koje mu nedostaju.
Odredjene stvari vezano za defanzivnu igru nisu uvijek na nivou. Evo par stvari koje su nas mogle kostati u Velsu a nisu. Mozda su to previse specificne stvari, ali su vazne jer se desavaju cesto.
Kada je protivnik u tvom sesnaestercu, ili blizu istog, mozda je bolje reci na zadnjoj trecini terena, mora biti pritisak na igraca koji ima loptu. Znaci ne smije se igracu koji ima loptu i koji vreba da napravi dobar pas, dati previse prostora i vremena. To radimo sa vremena na vrijeme, a protiv Velsa smo to radili u prvom poluvremenu.
Druga stvar vezana za defanzivu je sto stoperi moraju stajati na liniji, i to Muharemovic i dalje ne radi. To nas je kostalo gola u becu.
Sto se ofanzive tice, Barba ne vjeruje da ekpa moze da ima svoj posjed, ali ja mislim da Barba i ne zna kako da to izvede. Kako da igrace nauci odrdjene sablone, kako da iznesu lotptu i kako da orhanizuju napad. Naravno, nije ni najlaksi zadatak sa nasim veznim redom, ali opet mislim da bi mogli imati loptu u svom posjedu mnogo vise nego sto je to slucaj. Imamo dosta igraca koji su dobri za taj segment igre, a najvazniji su u odbrani, Muharemovic, kolasinac, Dedic.... Da imamo loptu, mogli bi mozda Alajbegovic i Bajraktarevic vise igrati.....Mozda bi mogli igrati i sa Gigovicem itd...Ali taj dio igre skoro da nije napredovao nikako, i za to je krivac barba. To je njegovo ogranicenje.