Mala ispravka nije Podgradina nego Podromanija, i za mene je ono prema Rogatici pravo.rahmetli dedo wrote: ↑15/06/2021 10:09 Evo da se i ja tuspasim, i ja sam juče bio u Priboju i primip vakcinu (Pfizer). Imao sam jedan sastanak na romaniji pa sam krenuo iz Mokrog oko 14h, u Priboju bio u 1645, vakcinisao se i u autu prema Sarajevu bio u 1705. Na Vijećnici na semaforu bio tačno u 1930.
Obzirom da nisam nikad prije vozio tim dijelovima, uradio sam detaljnu pripremu i ruta ide ovako: Vijećnica - Han Derventa, tu lijevo prema Sokocu, ne ulazi se u Sokolac nego se u mjestu Podgradina skrene desno prema Rogatici, prođe se kroz grad, pa dalje Ustiprača, pa pored Drine do mjesta Međeđa, poslije koje se skrene desno preko mosta prema Rudom, prođe se pored Rudog i dalje prate putokazi prema Priboju, pa na granični prelaz Uvac, pa se ide pravo u Novi Priboj. Poslije fabrike FAP koja je sa desne strane se skrene desno preko mosta, ima stadion sa lijeve strane, skrene se oko stadiona lijevo u Nemanjinu pa opet prva lijevo Limska i ona poslije 100m mota udesno i kad se prođe križanje sa ul. Sandžačkih Brigada sa desne strane poslije 20m je Školski Dispanzer gdje se vrši vakcinacija. Mjesta za parking ima okolo. Alternativa mi je bio Dom zdravlja u Prijepolju koje je nekih 20-30 min dalje, ali nije bilo potrebe.
Put je uglavnom solidan, policiju nisam vidio nigdje ni u odlasku ni u povratku. uvijek vozim 10 - 15 preko ograničenja, osim kad se ispred mene montira neki "zec", uglavnom većina puta se vozi 80+ km/h. u odlasku sam na granici čekao možda 10 min, u povratku ništa. Obratiti pažnju na dionicu puta od Međeđe prema Rudom jer imaju neosvijetljeni tuneli i moje đuturumske oči se ne adaptiraju dobro na tu promjenu sunce - mrak, iako su farovi LED i dobro svijetle. Isto, mislim da se pređe u Srbiju i iz Srbije u BiH par puta prije samog graničnog prelaza, u mjestu Ustibar ima neka raskrsnica gdje treba ići lijevo a desno je rampa BH granične policije, to me je zbunilo.
Sam proces vakcinacije ide super; ja sam prije ispunio onaj obrazac kojeg je neko ovde postavio, ali se može ispuniti i tamo. Tu me prvo jedna fina sestra dočekala na ulazu, uzela formular i zavela... u djelovodni protokol... onda me odvela doktoru, doktor na jedan papirić napisao "Pfizer 1. doza", poslije toga sačekao da primim vakcinu, prije mene bilo troje. Dok sam čekao, dali mi potvrdu o vakcinisanju. Onda me sestra vakcinisala, nisam osjetio apsolutno nikakvu bol. Ukupno minuta unutra - manje od 15. Revakcinacija za 21 do 42 dana. Svi pristojni i ljubazni. Nemam zasad nikakvih nuspojava, rame me jako slabo boli, ne registrujem uopšte dok ne pomislim na to.
Eto nadam se da će nekome pomoći
Ne zamjeri na ispravci.