Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bosanski_kralj wrote: ↑30/05/2023 13:19
Naći će se jedna budala među onim vojnicima KFOR-a, kojem će pasti mrak na oči, koji će iz straha reagovati, i povaljati ih sve ko zečeve.
Nece. Nisu to amateri pobogu. Ljudi su tu da odrade posao, vecinom ne rade nista. Nece njemu mrak pasti na oci zbog jednog dana u X godina kad par huligana krene da divlja.
Da su to stalne pojave i tesko nasilje i oni bi imali odrijesenije ruke da stoku dovedu u red. Al zasad su to sve male, smijesne predstave za srbijansku javnost.
Svi mi to znamo ali dzaba kada nemas niti jednog predstavnika niti KFORa niti zapadnih zemalja koji ce ovu sliku predstaviti u javnosti i reci to.
Dok im srpski provokatori udaraju vojnike, zapovjednici KFORa sute, a sefovi njihovih zemalja tjeraju Kosovo da "obustavi nepotrebnu upotrebu sile".
Ne znam samo cime je Srbija zasluzila, i koja je njena uloga da joj se ovoliko popusta.
Da li je to samo zato sto zapadu treba neki tiranin nad lokalnim muslimanima, ako zatreba kao devedesetih, a bez da zapad uprlja ruke.
Bez toga apsolutne ne mogu da nadjem nikakvo objasnjenje za kontinuirano popustanje Srbiji, cetnitetu, pa i ovima srbima u CG, josnod 1990. pa do danas.
Nije nicim. Balansira se da ne pukne jos negdje osim Ukrajine, jer bi to bio problem za Zapad. Sad je sve u Ukrajini.
Kad zavrsi Ukrajina, pozabavit ce se sa njima. A onda im ne bi bio u kozi. Anglo-saksonci i Ameri duuuuuugo pamte.
Truba wrote: ↑30/05/2023 11:43
meni je tenk bio wau do 2022
i strah od minobacača..svi mi iz 1992 i 1993
jarane 21. je stoljeće
spizdi te raketom u oko s udaljenosti 150 kilometara
jebote rat to nije rat
nema smisla više ratovat
A sta ako protivnik nema te rakete?
Naravno da ima smisla, cak i pracka ima smisla ako ne mozes da se odbranis od nje.
Bolje da se mi pozabavimo time sta mi imamo ako krenu preko Drine..
Ja govorim o ratu protiv amera i brita
Nista vise
Ako krenu preko drine nasi MUPovi ce ih povaljat samo nek dodju
Gospodin Kurti zna šta radi. Vučkova vojska i da ih je pet puta toliko može samo da promatra. Ni bombarderi nelete uzalud...
Vučku se zaljuljalo oko stolice pa pokušava tim "trajnim aspirinom za Srbe" da malo preusmjeri one mase što izlaze na proteste. Ne kažem da on ne bi i zaratio ako vidi da stolica izmiće a režim tone. Ukrajina je ipak jasna lekcija svima onima koji su i imali iluzije.
Samo napraviti analizu stanja prije ovog upada i kad se situacija smiri pa vidjeti ima li nekih promjena ili je sve vraceno na staro, moglo bi se ustanoviti da su napravljena 2 koraka naprijed pa jedan nazad, bilo je i ranije ne dam gazivode pa dade gazivode i jos dosta slucajeva gdje nesto ne das pa se na kraju ispostavi da si dao itd
sehohari wrote: ↑30/05/2023 16:02
Znaci ipak konacni rezultat
Srbi iz birtije 1 : 0 NATO
Iz vizure nekoga ko podrzava sda df vucica sps dodika itd, tako nekako mozda i ubjedljivije, ali od ljudi koji se informisu sa hayata pinka informera istrage rtrs faktora kurira stava hepija tesko je ocekivati drugaciji nacin razmisljanja, njih na kraju price rezultati pomnoze sa nulom svaki put. Nadam se da nisi u ovoj grupi
Last edited by sajber87 on 30/05/2023 16:20, edited 1 time in total.
sehohari wrote: ↑30/05/2023 16:02
Znaci ipak konacni rezultat
Srbi iz birtije 1 : 0 NATO
Iz vizure nekoga ko podrzava sda df vucica sps dodika itd, tako nekako mozda i ubjedljivije, jbg ali od ljudi koji se informisu sa hayata pinka informera istrage rtrs faktora kurira stava hepija tesko je ocekivati drugaciji nacin razmisljanja, njih na kraju price rezultati pomnoze sa nulom svaki put. Nadam se da nisi u ovoj grupi
Sarkazam je u pitanju
Meni je ovo na Kosovu svakako na razini National Geographic dokumentarca.
Ja sam cijelo vrijeme mislio da je kosovo "palo" 1999. OK
Da tacno, oslobodjeno je 1999, ovo se odnosi na tri opstine sa sjevera kosova, kad budes imao vremena analiziraj od te 1999 a odnosi se na te tri opstine sta su imale 1999 pa godinu za godinom sta imaju danas a kakav je narativ vlasti bio sve to vrijeme, posebno se fokusiraj na zadnjih 11 godina vuciceve vladavine pa ces vidjeti da se politika vodi dugoricno a da ovo sto ti postas je dobro samo kao trenutni adrenalinski bust ultradesnicarskih mozgova nakon kojeg po pravilu dolazi do razocarenja u najmanju ruku da ne upotrebljavam adekvatnije izraze
F&N wrote: ↑30/05/2023 13:17
Svi mi to znamo ali dzaba kada nemas niti jednog predstavnika niti KFORa niti zapadnih zemalja koji ce ovu sliku predstaviti u javnosti i reci to.
General War wrote: ↑30/05/2023 16:46
Ja sam cijelo vrijeme mislio da je kosovo "palo" 1999. OK
Da tacno, oslobodjeno je 1999, ovo se odnosi na tri opstine sa sjevera kosova, kad budes imao vremena analiziraj od te 1999 a odnosi se na te tri opstine sta su imale 1999 pa godinu za godinom sta imaju danas a kakav je narativ vlasti bio sve to vrijeme, posebno se fokusiraj na zadnjih 11 godina vuciceve vladavine pa ces vidjeti da se politika vodi dugoricno a da ovo sto ti postas je dobro samo kao trenutni adrenalinski bust ultradesnicarskih mozgova nakon kojeg po pravilu dolazi do razocarenja u najmanju ruku da ne upotrebljavam adekvatnije izraze
Sta se tacno drasticno desilo sto nije bilo, osim sto je UN neke nadleznosti prebacio na kosovske institucije, i OK
A vidi se da su srbi naucili lekciju, rade isto sto i ultradesni lijevi srednji albanci osamdesetih i devedesetih.
Ljudino, pokusavas pocetniku nesto objasniti u vezi Kosova.. uzalud se trudis.
Vjeruj koliko god glumili da su ravnodusni, ultradesnicari fasisti autokrati diktatori itd u dubini sebe najvecu bol osjete kad ih suocis sa cinjenicama koje im neodgovaraju i kad im stvari ne idu kako su zamislili. Oni su navikli da im svi titraju navikli su na jednoumlje da zive u balonu zla lazi i manipulacija u kojem se komotno i ugodno osjecaju. Zato potrositi par minuta razbijajuci desnicarsko fasisticke mantre najmanji je problem. Pozz
Ljudino, pokusavas pocetniku nesto objasniti u vezi Kosova.. uzalud se trudis.
Vjeruj koliko god glumili da su ravnodusni, ultradesnicari fasisti autokrati diktatori itd u dubini sebe najvecu bol osjete kad ih suocis sa cinjenicama koje im neodgovaraju i kad im stvari ne idu kako su zamislili. Oni su navikli da im svi titraju navikli su na jednoumlje da zive u balonu zla lazi i manipulacija u kojem se komotno i ugodno osjecaju. Zato potrositi par minuta razbijajuci desnicarsko fasisticke mantre najmanji je problem. Pozz
Sta se tacno drasticno desilo sto nije bilo, osim sto je UN neke nadleznosti prebacio na kosovske institucije, i OK
A vidi se da su srbi naucili lekciju, rade isto sto i ultradesni lijevi srednji albanci osamdesetih i devedesetih.
Ne, srpski nacionalisti i fasisti pokusavaju da rade isto sto i rusi rade sa donbasom i luganskom, ista je logika s tim sto su startne pozicije potpuno bile razlicite u korist rusa. Srpskim nacionalistima i fasistima treba vanjski neprijatelj stalno jer u nedostatku istog svo nasilje i zlo koje produkuju okolini vratice se njima u srbiji ali na kvadrat