Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima 2018 za skupštinu Kantona Sarajevo glasat ću za:

Poll ended at 06/10/2018 23:59

BPS
2
1%
DF
13
6%
GS
8
4%
NBL
4
2%
NiP
15
7%
NS
85
39%
SBB
5
2%
SDA
30
14%
SDP
45
21%
Neka druga
10
5%

Total votes: 217

A_A_AKCIJA

#1301 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by A_A_AKCIJA »

JThomas wrote:to nije baš tako. eto znaš li jel ono namjerno zavrtana voda da se smijeni direktor i uzme kredit ili nije? kakvo je stvarno stanje mreže, je li onako loše da ono mora, ili ipak malo manje loše pa je isforsirano?

ne znaš, i ne zna niko van vodovoda i vlasti. a ne može biti životnije i bliže, jel.
Nema nikakve logike u ovoj izjavi. Mogla je biti zavrtana da se uzme kredit, ali pod starim direktorom, jer je Nezir bio Ćesirov mali od palube, još iz rata. Zavrtalo se da se stvori pritisak na stanovništvo, uz jako lošu mrežu, ali nižih profila. Jasnije i preciznije, reketirali su nas. Plan je bio da se raskopa cijeli grad i mijenjaju veliki profili, gdje bi tender dobila Ćesirova firma, a Ćesir milione. Iz tog perioda idu dopisi o Dini kao guji u njedrima sa Ćesirovim potpisom.

Htio to neko priznati ili ne, vode je bilo cijelo ovo ljeto, kad je Dino otjerao Nezira i to je momenat kada je dobio moje povjerenje. Onakav uhljup, i neradnik poput Nezira je vrhunac SDA kombinatorike i trebalo je dosta hrabrosti da se začačka to osinje gnijezdo. Dok ga nije otjerao u ViK-u nisu imali timove za otklanjanje malih kvarova. Niko nije uzimao lopatu u ruke, bukvalno. Sa formiranjetih timova, otklonjeno je dosta manjih kvarova i poboljšana situacija na redukcijama kada su stvarno količine vode bile problem, a ne reket.

Ovo samo govori kako je malo potrebno da bismo vidjeli promjene. KS može biti preporođen u narednih 4 godine i da bude uzor ostatku države kako se može.
JThomas

#1302 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by JThomas »

to nije izjava, to je pitanje. koje mislim da se samo nameće, obzirom da je prošlo ljeto bilo redukcija višestruko više nego ovo, a da je vrijeme nedovoljno za neke velike zahvate taman se radilo 24h. a šira javnost odgovor ne zna, može samo nagađati.
kudrilo

#1303 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by kudrilo »

jel ko gledo Kaplana na N1 :mrgreen:
Zaha iz Stoca.
invincible1921

#1304 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

JThomas wrote:kako kad ne znaš sadašnje stanje? kad za ime boga ne znaš levate li te ili ne?
Nisam ja reko da je sve sredjeno,,,ali evo tri banalne stvari koje je svak mogo sredit prvo oni KEROVI koji su dosadili i Bogu i ljudima drugi je cijena grijanja, treci sprijecavanje zaposljavanja u KJKP firme bez ikakvog plana sto bi vodilo ka kolapsu istih(vidi primjer GRAS.a) ...eto sto se mene ko mene tice i vise nego dovoljno za glas. :thumbup:

A ovo sto se provodi na nivou Federacije uglavnom građani teško vide na nekom primjeru jer nije opipljiv problem.
A_A_AKCIJA

#1305 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by A_A_AKCIJA »

JThomas wrote:to nije izjava, to je pitanje. koje mislim da se samo nameće, obzirom da je prošlo ljeto bilo redukcija višestruko više nego ovo, a da je vrijeme nedovoljno za neke velike zahvate taman se radilo 24h. a šira javnost odgovor ne zna, može samo nagađati.
Kažem ti šta je bilo. Bavio sam se time i u okviru jednog od poslova kojim se bavim. Klasični UZP. Htjeli uzeti pare od kredita i vršili pritisak preko Nezira koji je zavrtao, plus nije znao raditi posao. Taj miks je bio poguban. Jedna od situacija kada kriminalcu odgovara idiot na položaju, jer radi za njega.

Uz mali napor i fokus javnosti, dovedeno je dotle da nema redukcija. ViK i dalje ima ogromne gubitke po pitanju neoprihodovane vode, ali je bolja situacija i plus, ne prevaljuju to na leđa građana, jer se ne smiju više zajebavati, jer im je provaljen plan.
JThomas

#1306 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by JThomas »

pa znate vi. eh.
JThomas

#1307 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by JThomas »

invincible1921 wrote:
JThomas wrote:kako kad ne znaš sadašnje stanje? kad za ime boga ne znaš levate li te ili ne?
Nisam ja reko da je sve sredjeno,,,ali evo tri banalne stvari koje je svak mogo sredit prvo oni KEROVI koji su dosadili i Bogu i ljudima drugi je cijena grijanja, treci sprijecavanje zaposljavanja u KJKP firme bez ikakvog plana sto bi vodilo ka kolapsu istih(vidi primjer GRAS.a) ...eto sto se mene ko mene tice i vise nego dovoljno za glas. :thumbup:

A ovo sto se provodi na nivou Federacije uglavnom građani teško vide na nekom primjeru jer nije opipljiv problem.
ono što ja kažem je da obični čovjek nema pristupa, ni okvirno, ni otprilike, informaciji u kakvom je zaista stanju vodovodna mreža. dobrom, lošem, katastrofalnom, nebitno. on to NE ZNA, i sa njim se manipuliše juče, danas, sutra. kad sutra opet nešto bude, on neće znati je li konačno došlo do kolapsa, ili je opet problem ko će tušiti cijevi. ili sa plaćanjem računa za struju. i kad se popravi on neće znati je li se popravilo zbog početka sezone kiše, dogovora oko tala za cijevi, ili je stvarno nešto urađeno. zna onaj ko radi tamo, ko je radio na tome, i ko je u vlasti.
Prpa.ba

#1308 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Prpa.ba »

Banksy wrote: I, šta je sad? Koje su mogućnosti i planovi?

Kifla, NS, SDP i ko još?

SDA i ko?
Sudeci po medijskim istupima, u igru krecu NiP, NS, SDP i NBL (17) nasuprot SDA i BOSS (12). Kifla mora sacuvati svoju ekipu i kupiti dvoje za komotnu vecinu, SDA mora sacuvati svoju ekipu i kupiti sestero ili sedmero za komotnu vecinu. Dajem prednost za SDA, i to u varijanti SDA-BOSS-DF i 5 (ne)zavisnih zastupnika, od cega iz SBB minimalno 3.
A_A_AKCIJA

#1309 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by A_A_AKCIJA »

JThomas wrote:
invincible1921 wrote:

ono što ja kažem je da obični čovjek nema pristupa, ni okvirno, ni otprilike, informaciji u kakvom je zaista stanju vodovodna mreža. dobrom, lošem, katastrofalnom, nebitno. on to NE ZNA, i sa njim se manipuliše juče, danas, sutra. kad sutra opet nešto bude, on neće znati je li konačno došlo do kolapsa, ili je opet problem ko će tušiti cijevi. ili sa plaćanjem računa za struju. i kad se popravi on neće znati je li se popravilo zbog početka sezone kiše, dogovora oko tala za cijevi, ili je stvarno nešto urađeno. zna onaj ko radi tamo, ko je radio na tome, i ko je u vlasti.
Ja ne radim tamo, a nisam ni na vlasti. Jesam radio na stvarima koje su se ticale toga, ali sam i sam prikupljao informacije, jer me zanimalo. Sklapao mozaik dio po dio. ViK kompletan posao radi katastrofalno i bilo bi naivno očekivati da posao informiranja građana rade kako treba.

Recimo, imao si javne rasprave koje je organizovalo udruženje Eko akcija, koje je imalo jako dobar uvid u situaciju. Koga je zanimalo, trebalo se potruditi da dođe do informacija.
invincible1921

#1310 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

ViK ima desetak uposlenih koji ne rade uospte tu, a primaju platu jer su nekakvi pocasni clanovi....da ne idemo dalje
A_A_AKCIJA

#1311 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by A_A_AKCIJA »

invincible1921 wrote:ViK ima desetak uposlenih koji ne rade uospte tu, a primaju platu jer su nekakvi pocasni clanovi....da ne idemo dalje
... imaju 200 ljudi u finansijama, ko da su Goldman and Sachs. Svi bivši direktori su i dalje u firmi kao savjetnici, ima ih 19 ukupno...
invincible1921

#1312 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

A_A_AKCIJA wrote:
invincible1921 wrote:ViK ima desetak uposlenih koji ne rade uospte tu, a primaju platu jer su nekakvi pocasni clanovi....da ne idemo dalje
... imaju 200 ljudi u finansijama, ko da su Goldman and Sachs. Svi bivši direktori su i dalje u firmi kao savjetnici, ima ih 19 ukupno...
Image

:D :D
Cherry-Cherry

#1313 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Cherry-Cherry »

Nezir nije, on je kod Efendića, isto neki savjetnik ili tako neki k.... :mrgreen:
bumerangss

#1314 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by bumerangss »

cyprus wrote:Ali jebemu, ne može zaposlit više hiljada ljudi u domove zdravlja :-)

Ovaj broj glasova su mogli dobiti isključivo uz pomoć SDA - kupovanjem ili štimanjem...
U Domu zdravlja KS radi 2200 ljudi i godišnje ode 100-tinjak ljudi u penziju, na bolovanje, umre... pa se tako svakog mjeseca zaposli po 10 15 ljudi a pred izbore je to 30 40
baxus

#1315 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

cyprus wrote:Od dobro kotirajućeg SDA-ovca danas čujem da računaju da će uspjet prevest SBB i DF na svoju stranu :-D
Neće vala kćerka Nijaza Durakovica preletit za SDA pa makar.
Nero Histrion

#1316 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nero Histrion »

Stav, Faktor i SB vidno uznemireni, na vrata kuca sve izvjesnija vecinska koalicija stranaka koje su "izgubile" izbore. :izet:

Saff: na aparatima. :D

Sudeci po danasnjem intervjuu s lokalnim politickim analiticarima, Avaz "diskretno" priprema teren za pristupanje sbb-a koalicji.

Komsic: stanje jos uvijek nepromijenjeno.

:meza1:
baxus

#1317 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

Kako je Kerla Biblija glasala kad se smjenjivao Dino?
Zna li neko?
I koliko ono zastupnika bi za s smjenu?
Nero Histrion

#1319 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nero Histrion »

last mohicans wrote:Glasala za smjenu.
http://ba.n1info.com/a249497/Vijesti/Vi ... ovica.html

Bilo je ovdje i clanova buduce koalicje koji su glasali za smjenu. Sad ce se pridruziti istom tom covjeku. I ni trepnuti nece.
studiorum_tuzlaensis

#1320 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by studiorum_tuzlaensis »

Nero Histrion wrote:Stav, Faktor i SB vidno uznemireni, na vrata kuca sve izvjesnija vecinska koalicija stranaka koje su "izgubile" izbore. :izet:

Sudeci po danasnjem intervjuu s lokalnim politickim analiticarima, Avaz "diskretno" priprema teren za pristupanje sbb-a koalicji.

Ko su glavni protagonisti tvoje serije? :mrgreen: :mrgreen:
Nero Histrion

#1321 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nero Histrion »

studiorum_tuzlaensis wrote:
Nero Histrion wrote:Stav, Faktor i SB vidno uznemireni, na vrata kuca sve izvjesnija vecinska koalicija stranaka koje su "izgubile" izbore. :izet:

Ko su glavni protagonisti tvoje serije? :mrgreen: :mrgreen:

Ma evo valja mi skontat, vise se ne zna ni ko je ko ni ko koga ni oklen ni s koje strane. :D
baxus

#1322 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

Uzela pare.
Garant će opet pogurati SDA
gidra

#1323 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by gidra »

Nero Histrion wrote:

Bilo je ovdje i clanova buduce koalicje koji su glasali za smjenu. Sad ce se pridruziti istom tom covjeku. I ni trepnuti nece.
Prije ce biti da ce nastaviti po istim šemama uz SDA i stati uz SDA nego se uklapati u nove na nepoznatom terenu sa Našom strankom i ostalima.
Nero Histrion

#1324 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nero Histrion »

gidra wrote:
Nero Histrion wrote:

Prije ce biti da ce nastaviti po istim šemama uz SDA i stati uz SDA nego se uklapati u nove na nepoznatom terenu sa Našom strankom i ostalima.
SBB kadar listom bio za smjenu. Sad nece, kazu, ni u ludilu uz SDA vise. A ni ovi njih nece.

Zanimljiv ovaj Amel Mekic - u to vrijeme novopeceni kadar SDA glasao protiv smjene. Sad je uz Kiflu. Ovo mu je, mašala, treci brak po redu, ali sto kazu "treca sreca", eto mozda mu se miraz svidi pa ostane. :skoljka:
last mohicans

#1325 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by last mohicans »

@nero
Zanimljiv ovaj Amel Mekic - u to vrijeme novopeceni kadar SDA glasao protiv smjene. Sad je uz Kiflu. Ovo mu je, mašala, treci brak po redu, ali sto kazu "treca sreca", eto mozda mu se miraz svidi pa ostane. :skoljka:
Lik misterija. Ne idu mi u glavu, ama baš nikako profili njegovih birača. Namijenjao se stranaka samo zarad lične koristi i opet bude šesti, a stranka osvoji šest mandata. Nije svijestan koliko je sretan ili mozda spretan.
Locked