Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
- KB9
#1301 Re: Jala Brat & Buba Corelli
ti lutas sidri, skreno si s puta sidri

- zomri
#1302 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ako je tebi onaj klip samo niz rijeci, onda nista.
- Edin H.
#1303 Re: Jala Brat & Buba Corelli
HAVANA wrote: Meni ovo sve ima smisla.![]()
Ima da ti ne kazem sta
Ovo nema smisla ni kad si gudriran ili ko vinta, a kamoli nako...
- KB9
#1304 Re: Jala Brat & Buba Corelli
evo malo da vam omeksaju hardkor srca
-
Hakiz
#1305 Re: Jala Brat & Buba Corelli
on my own...dale cooper wrote:Here we go again...![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1306 Re: Jala Brat & Buba Corelli
hoćemo pjesmu s Nikolijom!
-
Hakiz
#1307 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Koji egotrip...zomri wrote: slušam ja svašta, malo sam otvorenijeg sluha i uma nego većina na temi. mogu reći i da prilično dobro poznajem kretanja u popularnoj muzici, što novijeg što starijeg datuma. ovo što oni rade je po meni u vrhu ičega što je Sarajevo ikada dalo.
Hvalite me usta moja.
- KB9
#1308 Re: Jala Brat & Buba Corelli
da znaju sta mi raaaaaaaaaadis ........ A ONI NISU ZNALIIIIIIIIIIIIIII

-
Hakiz
#1309 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Koliko sam ja shvatio, ova moderna muzika je prognala emociju, harmoniju i melodiju. Eventualno je ostavila ritam. Emocija je za p.čke, pravi muškarci to nemaju.HAVANA wrote:Haj nek mi samo neko objasni sta osjeca kad cuje ovo?Ne mogu da dokucim. Sta je to sto tu pjesmu cini dobrom,sta osjeti,koja je to emocija,ton,akord,tekst...sta je to sto ga dotakne.Kako se osjeca kad cuje ovo? Dodje li mu da zaplace,il se nasmije,sjeti li se stare ljubavi il osjeti li neki bunt,ljutnju,bil se casom opalio po glavi od tuge i jada il bi cijeloj kafani zvao turu,voli li je slusati u miru,sam u sobi i odmarati uz muziku ili ludovati u diskoteci uz ludi ritam i ples,jel za rezat se ziletom il izazov za odsvirati na nekom instrumentu? Iz kojeg akorda pocinje?Kad je refren i jel zahtjevan za pjevati i svirati,kako,sta?
Nije mi ni za gudre,i da je na gudri,na tripu bi furo floyde il tako nesta,naduvan bi rege ovo ono,na horsu bi je razvuko ko teraviju,lagano soliro dok ne zakljuca,na koki bi i sinan ko lutka zvucao,na bobama bi maho glavom i skrguto zubima dok ne poispadaju na neki ludi ritam...Koji je ovo qrac? Neka nova droga,star sam,ne razumijem se vise u te stvari?I od droge zna covjek jako kreativan biti u muzici,umjetnosti...Ovaj ba glup,jednako glup.Mene stid kad slusam,sve mi nezgodno da ko ne cuje.Molim objasnjenje emocije koja te obuzme nakon slusanja ovih genijalaca? Svaka njima cast,uzimaju pare,jebe ih se.Mene interesuju ovi sto ovo smatraju muzikom,i to dobrom.I ko objasnjavaju nesta.Eto de objasni,da i ja osjetim sta.
Tako da je cilj ove muzike da probudi porive da izađeš vani, sretneš lika sa dobrom kokom (da budem u skladu sa muzikom, rekao bih p.čkom ali da budem pristojan prema ženama iz tog kulturnog kruga), njega razbiješ a nju siluješ, ili nju razbiješ a njega siluješ, zavisi od preferencija. Ili oboje razbiješ i oboje siluješ.
A onda se vratiš kući da plijeviš bradu.
- medvjed23
#1310 Re: Jala Brat & Buba Corelli
klip je više od riječi, no ja pitanje ograničih na riječi.. al ok, imaš, naravno, pravo da ne odgovoriš..zomri wrote:Ako je tebi onaj klip samo niz rijeci, onda nista.
- dale cooper
- zomri
#1312 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pitanje je besmisleno. Tekstovi pop pjesama vrlo rijetko funkcioniraju u kontekstu vrhunske poezije, iznimno rijetko kao elitna poezija.medvjed23 wrote:klip je više od riječi, no ja pitanje ograničih na riječi.. al ok, imaš, naravno, pravo da ne odgovoriš..zomri wrote:Ako je tebi onaj klip samo niz rijeci, onda nista.
Razlog je vrlo jednostavan: nisu pisani s tom namjerom.
dale cooper wrote:
- medvjed23
#1313 Re: Jala Brat & Buba Corelli
šta je vrhunska poezija? samo subjektivna kvalifikacija skovana u glavi čitatelja?zomri wrote:Pitanje je besmisleno. Tekstovi pop pjesama vrlo rijetko funkcioniraju u kontekstu vrhunske poezije, iznimno rijetko kao elitna poezija.medvjed23 wrote:klip je više od riječi, no ja pitanje ograničih na riječi.. al ok, imaš, naravno, pravo da ne odgovoriš..zomri wrote:Ako je tebi onaj klip samo niz rijeci, onda nista.
Razlog je vrlo jednostavan: nisu pisani s tom namjerom.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1314 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa otprilike, nekome su soneti npr. vrhunac umjetnosti, meni su škrabotine 
- zomri
#1315 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ne znam šta uopšte pokušavaš dokazati sa ovim?
Vrhunska poezija je valjda ona koja se izvodi po poetskim večerima ili objavljuje u specijaliziranim književnim časopisima koje uređuje uredništvo na čelu sa urednikom, dakle subjektom. Ne postoji objektivno mjerenje kvalitete u umjetnosti, najviše što se može je određeni, manji ili veći konsenzus oko nečega. Bob Dylan je dobio Nobela pa se mnogi iz književnog miljea nisu složili s tim.
I sve to opet važi za umjetnost, dok za Jalu i Bubu, koji ne nastupaju u umjetničkom miljeu, čije su aspiracije sasvim drugog karaktera, vrijede sasvim drugi, više objektivni kriteriji poput broja streaminga na Spotify ili pregleda na youtube-u recimo.
Vrhunska poezija je valjda ona koja se izvodi po poetskim večerima ili objavljuje u specijaliziranim književnim časopisima koje uređuje uredništvo na čelu sa urednikom, dakle subjektom. Ne postoji objektivno mjerenje kvalitete u umjetnosti, najviše što se može je određeni, manji ili veći konsenzus oko nečega. Bob Dylan je dobio Nobela pa se mnogi iz književnog miljea nisu složili s tim.
I sve to opet važi za umjetnost, dok za Jalu i Bubu, koji ne nastupaju u umjetničkom miljeu, čije su aspiracije sasvim drugog karaktera, vrijede sasvim drugi, više objektivni kriteriji poput broja streaminga na Spotify ili pregleda na youtube-u recimo.
- zomri
#1316 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Velkoski wrote:Pa otprilike, nekome su soneti npr. vrhunac umjetnosti, meni su škrabotine
-
Hakiz
#1317 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Broj konzumenata ne znači kvalitet.zomri wrote:Ne znam šta uopšte pokušavaš dokazati sa ovim?![]()
- Point.
#1318 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ko god se usudi ovo smeće od muzike nazvati kao dobrim i vrh nečega, on je operisan od dobre muzike. Džaba mu i sve knjige, časopisi, magazini i šta sve već svijeta a posebno kobajagi otvoreni duh, sluh i ostali egotripovi.
- zomri
#1319 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Za popularnu muziku znaci.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1320 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Veći je egotrip isticati da vrijediš više jer slušaš Bacha i Mozarta. 
Opet, šta je mjerilo za kvalitet? Moja nana koja tvrdi da je Linolada bolja od Nutelle?
Zašto sva ta kvalitetna muzika ne može da se proda? Talkin' about egotrip 
PS
Slušam i klasiku kad se osjećam klasično
Opet, šta je mjerilo za kvalitet? Moja nana koja tvrdi da je Linolada bolja od Nutelle?
PS
-
Hakiz
#1321 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Može da se proda. I to po višoj cijeni. Onima koji traže kvalitet i koji su spremni da ga plate.Velkoski wrote:Veći je egotrip isticati da vrijediš više jer slušaš Bacha i Mozarta.
Opet, šta je mjerilo za kvalitet? Moja nana koja tvrdi da je Linolada bolja od Nutelle?Zašto sva ta kvalitetna muzika ne može da se proda? Talkin' about egotrip
PS
Pogledaj bilo kojeg proizvođača, davaoca usluga, bilo čega šta je vrhunskog kvaliteta i vidjećeš da prodaju manje proizvoda nego proizvođač proizvoda medikritetskog kvaliteta.
Kvalitet ima dodatan problem, naročito kada je umjetnost u pitanju. Traži obrazovanog konzumenta i konzumenta koji je spreman da se angažuje, da razmišlja.
Zato masovnost ne znači veći kvalitet, upravo je obrnuto.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1322 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Dakle traži egotrip

- dale cooper
#1323 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Vrijeme je najbolji sudac, svakako se na kraju to sve isprofilira i ono što je dobro će trajati, ono što nije neće. O današnjoj muzici
je teško govoriti nama koji živimo u ovome momentu i koji smo nešto starije ili mlađe generacije. Sjećam se kada su se 80-te završile
i 90-te nastale bilo je pljuvačine po navodnoj površnosti i sintetici 80-tih. Međutim nekih desetak godina poslije počela je neka trezvenija
procjena pa se skontalo da stvari uopšte nisu bile tako loše, pa su se polako pojedini zvuci i žanrovi 80-tih počeli ponovo pojavljivati u
novom i modernom kontekstu, što traje i danas. Naravno ne govorim sad ovdje konkretno o Jali i Bubi, ovi prostori su svakako fusnota
muzičke istorije i teško da će se to promijeniti i da će neko globalno ostaviti traga sa ovih prostora. I najvećim bendovima bivše države
to nije uspjelo.
je teško govoriti nama koji živimo u ovome momentu i koji smo nešto starije ili mlađe generacije. Sjećam se kada su se 80-te završile
i 90-te nastale bilo je pljuvačine po navodnoj površnosti i sintetici 80-tih. Međutim nekih desetak godina poslije počela je neka trezvenija
procjena pa se skontalo da stvari uopšte nisu bile tako loše, pa su se polako pojedini zvuci i žanrovi 80-tih počeli ponovo pojavljivati u
novom i modernom kontekstu, što traje i danas. Naravno ne govorim sad ovdje konkretno o Jali i Bubi, ovi prostori su svakako fusnota
muzičke istorije i teško da će se to promijeniti i da će neko globalno ostaviti traga sa ovih prostora. I najvećim bendovima bivše države
to nije uspjelo.
-
Hakiz
#1324 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ako misliš da su obrazovanje i razmišljanje egotripovi, onda traži.Velkoski wrote:Dakle traži egotrip![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1325 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Dakle da poderem ovaj master jer mi nije mrsko nekad upaliti "trash"? Ok....