Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post Reply
Banksy

#1301 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Banksy »

General War wrote:
Banksy wrote:
General War wrote:
:lol:
Samo mali UZP- eic i agresijicu napravili u BiH i genocidic u samoj hrvatskoj...ali to su tricarije jel de? :D
Koji 'genocidic'?
Ma ona mala vragolija u Hrvatskoj nad Srbima...
Otkad je to 'genocid(ic)'?
General War

#1302 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

Banksy wrote:
General War wrote:
Banksy wrote: Koji 'genocidic'?
Otkad je to 'genocid(ic)'?
Pa Karlinka tepa Tudzmanovim vragolijama u BiH...pa ja nastavio :D
Hrvati su useruckali sa politikom vezanom za BiH , kao i tokom rata u BiH
Banksy

#1303 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Banksy »

General War wrote:
A-ha, zafrkavaš se. Učinilo mi se kao da si zaista tvrdio da su Hrvati počinili genocid nad Srbima, a ono šala. :thumbup:
General War wrote:
Samo mali UZP- eic i agresijicu napravili u BiH i genocidic u samoj hrvatskoj...ali to su tricarije jel de? :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1304 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by sabina1 »

hAZNADAR wrote:
Volim i ja i dalje pjesme Bore Corbe,... ne mogu sebe slagati. Ne naravno one gdje siri mrznju i politiku. Ali da je supcina ko covjek, cetnik,... je druga prica.

Balasevic je i umjetnik i dobar covjek. Neka neko pokusa dokazati da nije.
Kad Pero Luković napiše tekst o Bori Đorđeviću svaki put dočara sav besmisao tog čovjeka https://www.xxzmagazin.com/izjava-dana/322/2018-06-22.

Šteta zbog antlogijske muzike koja je postala "pišanje uz vetar".

https://pescanik.net/corba-s-kostunicama/
General War

#1305 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

Banksy wrote:
General War wrote:
A-ha, zafrkavaš se. Učinilo mi se kao da si zaista tvrdio da su Hrvati počinili genocid nad Srbima, a ono šala. :thumbup:
General War wrote:
For the record; Dijelom ne salim se...ili UZP ako ima kakve razlike.
JBG, kod mene isti arsini za sve.
Banksy

#1306 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Banksy »

General War wrote:
Banksy wrote: A-ha, zafrkavaš se. Učinilo mi se kao da si zaista tvrdio da su Hrvati počinili genocid nad Srbima, a ono šala. :thumbup:
General War wrote:
For the record; Dijelom ne salim se...ili UZP ako ima kakve razlike.
JBG, kod mene isti arsini za sve.
Stani, sad ne razumijem. Tvrdiš li to da su Hrvati počinili genocid nad Srbima?

Kakvi 'isti aršini'? Prema kome i prema čemu?
General War

#1307 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

Banksy wrote:

Da...po arsinu vojnika profesionalca kome su poznati zakoni obicaja ratovanja plus dostupna literatura. Jel OK, posto nije tema?
Banksy

#1308 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Banksy »

General War wrote:
Banksy wrote:

Da...po arsinu vojnika profesionalca kome su poznati zakoni obicaja ratovanja plus dostupna literatura. Jel OK, posto nije tema?
Cijeli svijet, pa i ja, priznaje isključivo 'aršine' međunarodnih sudova. Individualni 'aršini' su pristrasno i subjektivno oko posmatrača, a ono često zna da prevari, te stoga nije nikome i nigdje relevantno.

Kako nije tema, možda je bolje da se ostaviš 'genocidica' i ne provlačih ih prvi tamo gdje im nije mjesto.
General War

#1309 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

Banksy wrote:
General War wrote:
Banksy wrote:

Cijeli svijet, pa i ja, priznaje isključivo 'aršine' međunarodnih sudova. Individualni 'aršini' su pristrasno i subjektivno oko posmatrača, a ono često zna da prevari, te stoga nije nikome i nigdje relevantno.

Kako nije tema, možda je bolje da se ostaviš 'genocidica' i ne provlačih ih prvi tamo gdje im nije mjesto.
Tako je, mada istim arsinom kazem da su srbi pocinili genocid nad Bosanjcima na cijeloj teritoriji BiH pod srpskom kontrolom, i izvrsili nevidjene ratne zlocine, kao i to da je srbija izvrsila agresiju na BiH, ali ko sam ja da imam misljenje na osnovu licnog iskustva posebno prema likovima tipa Karlinke...Hag rekao sto je rekao i treba ga postovati.
Hakiz

#1310 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Hakiz »

Banksy wrote:
General War wrote:
Banksy wrote:

Slažem se sa tobom. Samo, kada bih se našao oči u oči s onim ko je ispalio granatu koja me je pogodila, ne znam koliko bih se obazirao na međunarodne sudova. A ima ljudi koji su mnogo gore prošli.
Connaisseur Karlin

#1311 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Connaisseur Karlin »

General War wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
nisu tricarije, vec tragedija :roll: ja svoje Hrvate kritikujem bez problema :)

i dalje, opet, ne optuzujes svoje srbe :D
Pa i ja svoje Bosance bez problema kritikujem, a ako tebe kritikujem onda sam srbin, to ti ja i govorim...vidis kako nalegnes na poentu :D
Srbi( vecina ) iz BiH se ne osjecaju Bosancima , i naravno da ih NIKAD ne kritikujes :)
Connaisseur Karlin

#1312 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

General War wrote:
Tako je, mada istim arsinom kazem da su srbi pocinili genocid nad Bosanjcima na cijeloj teritoriji BiH pod srpskom kontrolom, i izvrsili nevidjene ratne zlocine, kao i to da je srbija izvrsila agresiju na BiH, ali ko sam ja da imam misljenje na osnovu licnog iskustva posebno prema likovima tipa Karlinke...Hag rekao sto je rekao i treba ga postovati.
eo, opet branis svoje Srbe iz BiH :D
Connaisseur Karlin

#1313 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

General War wrote:
hAZNADAR wrote:
Nemoj grijesit dusu. Kritikovao je Bogicevica sto je glasao pogresno na presudnoj sjednici i da je inicijator "autostrade pakla i stradanja". A moglo je bit sve bolje. Ah ti Srbi,...
...Mislis Jugosloveni?
zna se jasno sto je haZNADAR napisao :thumbup: a ti nastavi biti neumjesno saljiv :-)
General War

#1314 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

General War wrote:
nisu tricarije, vec tragedija :roll: ja svoje Hrvate kritikujem bez problema :)

i dalje, opet, ne optuzujes svoje srbe :D
Pa i ja svoje Bosance bez problema kritikujem, a ako tebe kritikujem onda sam srbin, to ti ja i govorim...vidis kako nalegnes na poentu :D
Srbi( vecina ) iz BiH se ne osjecaju Bosancima , i naravno da ih NIKAD ne kritikujes :)
Post prijavljen jer veze sa temom nema a nisi ni dosla radi teme jer bi nesto i procitala sta se pise :thumbup:
Connaisseur Karlin

#1315 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

General War wrote:
General War wrote:
Post prijavljen jer veze sa temom nema a nisi ni dosla radi teme jer bi nesto i procitala sta se pise :thumbup:
ima veze sa temom, jer Dezulovic ni Petar nius nikad kritikovali Bosance , vec Bosnjkae Hrvate i Srbe :)
Hakiz

#1316 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Hakiz »

General War wrote:
Banksy wrote:
General War wrote:
Koji 'genocidic'?
A genocidom ga je označio koji sud ili koja institucija za to nadležna?

Ima u svoj toj priči jedan problem. Možda je razbijanje Jugoslavije bila greška. Možda su osamostaljenja i Hrvatske i BiH bile majorizacije nad Srbima. Ja mislim da nisu, ali možda.

Međutim, ljudi koji su se kao reakciju na to prihvatili prihvatili pušaka, opsada i granatiranje gradova, protjerivanja, ratnih zločina (i u obliku masovnih silovanja), zločina nad čovječnosti i na kraju genocida (a sve osim što ej poynato još je i potvrđeno od međunarodnog suda) izgubili su pravo da bilo kome bilo šta prigovore. Pa i kada im se desilo nešto ružno, ali u mnogo slabijem i obliku i obimu nego u kojem su oni radili drugima.

A da su UZP-ovci i njihovi pokrovitelji preko zapadne i sjeverne granice prošli bolje nego što su trebali, i to je tačno.

Eto, da ne idemo u osvetu, biće dovoljna dva čina od obje, i UZP-ovske i genocidne strane, da se stvari malo poprave.

1. Odustajanje od postojanja konstitutivnosti naroda.
2. Odustajanje od postojanja entiteta.

Sve čisto, bez nasilja, civilizacijski.
General War

#1317 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

Hakiz wrote:

Ima u svoj toj priči jedan problem. Možda je razbijanje Jugoslavije bila greška. Možda su osamostaljenja i Hrvatske i BiH bile majorizacije nad Srbima. Ja mislim da nisu, ali možda.

Međutim, ljudi koji su se prihvatili prihvatili pušaka, opsada i granatiranje gradova, protjerivanja, ratnih zločina (i u obliku masovnih silovanja), zločina nad čovječnosti i na kraju genocida (a sve osim što ej poynato još je i potvrđeno od međunarodnog suda) izgubili su pravo da bilo kome bilo šta prigovore. Pa i kada im se desilo nešto ružno, ali u mnogo slabijem i obliku i obimu nego u kojem su oni radili drugima.

A da su UZP-ovci i njihovi pokrovitelji preko zapadne i sjeverne granice prošli bolje nego što su trebali, i to je tačno.
Eh sad vidis...da bi to tako islo zavisi iz perspektive iz koje (hoces) da gledas... pa i ova tema razradjuje dio stvari za koje se ne zeli cuti kod ciljne grupe, pa zato ovakve reakcije
A djaba je sad diskutovati na tu temu koju je karlinka "opetovano"zamutila ;-)

Za ona dva prijedloga sam sasvim saglasan...ali valjda znas osnove nase politike da: nacionalizam se podgrijava radi ostajanja u vlasti i kontrole novca a ne radi provodjenja nacionalnih interesa, primjera imas bruku.
Connaisseur Karlin

#1318 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

General War wrote:
Za ona dva prijedloga sam sasvim saglasan...ali valjda znas osnove nase politike da: nacionalizam se podgrijava radi ostajanja u vlasti i kontrole novca a ne radi provodjenja nacionalnih interesa, primjera imas bruku.
GRADJANSKIH INTERESA a ne nacionalnih interesa :-D
Connaisseur Karlin

#1319 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

General War wrote:
ne tepam, Franjo je bio kreten :roll:

post ti je prijavljen, jer neumorno tvrdis da pisem nesto sto nije dio mog satava ili mojih postova
Edin H.

#1320 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Edin H. »

sabina1 wrote: u njegovom gradu imam baš i prijatelje (koji nisu ludi za njim da se razumijemo :lol: )
:D
Hajvan

#1321 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Hajvan »

Hakiz wrote:

Međutim, ljudi koji su se kao reakciju na to prihvatili prihvatili pušaka, opsada i granatiranje gradova, protjerivanja, ratnih zločina (i u obliku masovnih silovanja), zločina nad čovječnosti i na kraju genocida (a sve osim što ej poynato još je i potvrđeno od međunarodnog suda) izgubili su pravo da bilo kome bilo šta prigovore. Pa i kada im se desilo nešto ružno, ali u mnogo slabijem i obliku i obimu nego u kojem su oni radili drugima.

Eto, da ne idemo u osvetu, biće dovoljna dva čina od obje, i UZP-ovske i genocidne strane, da se stvari malo poprave.

1. Odustajanje od postojanja konstitutivnosti naroda.
2. Odustajanje od postojanja entiteta.

Sve čisto, bez nasilja, civilizacijski.

:thumbup:
General War

#1322 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

General War wrote:

post ti je prijavljen, jer neumorno tvrdis da pisem nesto sto nije dio mog satava ili mojih postova
Post ti je prijavljen sto vrijedjas hrvate i time siris nacionalnu netrepeljivost :D
Connaisseur Karlin

#1323 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

General War wrote:

Post ti je prijavljen sto vrijedjas hrvate i time siris nacionalnu netrepeljivost :D
post ti je prijavljen jer opet tvrdis i zakljucujes nesto sto nisam napisala :-D
Obi Wan Bosnian

#1324 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Obi Wan Bosnian »

Znači da se vratimo na temu:

1. Ovo prepisivati Bakiru i SDA je putpuna besmislica. U ova 4 mjeseca kako nisam na forumu moj stav o Bakiru i SDA se toliko radikalizirao da ih sada bukvalno prezirem i povraća mi se na svako pominjanje istih (upravo sada mi je muka). Ali očigledno nemaju veze sa ovim jer Oslobođenje i ta ista Vildana imaju pregršt tekstova protiv Bakira i Erdogana i to je jasno.

2. Vildana se jednostavno prepala selefijske zajednice i zato je rekla stop tom tekstu. Nema tu nikakve političke pozadine. Čisti, osnovni, nagonski, prirodni strah. Sve više prisutan diljem planete zemlje sa različitim negativnim posljedicama.

3. Dežulović i ono što on predstavlja (čista 100% SLOBODA) zaista nema dodirnih tački sa današnjim Sarajevom i duhom današnjeg Sarajeva. Ovih 7 godina njegovog pisanja za Oslobođenje je meni lično uvijek dijelovalo neprirodno i nazor. Drago mi je da to silovanje napokon prestalo.

4. Doduše, Dežulović i sve što on predstavlja nema dodirnih tačaka sa bilo čime na balkanu a bogami ni u Evropi i većem dijelu svijeta. Današnja planeta je sve više planeta straha a što je više straha sve je manje sloboda. Čovjek poput Dežulovića je praktično vanzemaljac današnjice. Nekada sanjam da ljudi poput njega neće umrijeti već da će kada dođe vrijeme jednostavno nestati i preći u neki drug vid postojanja.

5. A mi ostali strahom okovani? Teško nama. Još jednom teško nama. I još jednom teško nama.
JThomas

#1325 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by JThomas »

razočarani bakirov glasač :lol:
Post Reply