Jesam, ba, iz prvog safa. Nemoj mu kvarit dernekNero Histrion wrote: Kata veze nema sa SDA, ali veze nikakve. Katoooo
Narod i Pravda (Konakovic)
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1301 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- It_is_a_Leclerc
#1302 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
NiP je uz A-SDA meni jedini simpatični SDA produkt.
Samo zato što su uvijek korak ispred SDA i tuku ih njihovim oružjem.
Samo zato što su uvijek korak ispred SDA i tuku ih njihovim oružjem.
-
MUNAFIK
#1303 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da je Kifla bio upravu sto je napustio SDA pokazali su rezultati izbora.KatarinaKosaca wrote:Kifla je opet izasao sa novim priopcenjem zbog cega je napustio SDA/izbacen iz SDA. Nikako da se usaglasi sam sa sobom. Nikako da saznamo. Sad je navodno radi Hubijarovog kioska. Svaki treci dan, drukcije kaze. Kako mu, onda, vjerovati?
Kifla je rekao da je on i ostali koni su s njim pokusavali rjesavato sukobe unutar stranke... Popravljati stvari itd... Kad su vidjeli da stranka daje sve da zastiti Hubijara i ostale Hubijare, nakon visegodisnje borbe odlucili su napustiti SDA i to je to, ti dalje spinuj
-
The 51st State
#1304 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kifla bi trebao poceti raditi na infrastrukuribstranke, ovaj prvobitbi period je odradio perfektno.
- Porodice Foht
#1305 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Uzdam se da samo Kifla i Forto mogu bar malo zatlasati oko ove brutalne pljacke s kioskom u reziji Hubijara i SDA i da ne prodje bas kao da se nista nije desilo.MUNAFIK wrote:Da je Kifla bio upravu sto je napustio SDA pokazali su rezultati izbora.KatarinaKosaca wrote:Kifla je opet izasao sa novim priopcenjem zbog cega je napustio SDA/izbacen iz SDA. Nikako da se usaglasi sam sa sobom. Nikako da saznamo. Sad je navodno radi Hubijarovog kioska. Svaki treci dan, drukcije kaze. Kako mu, onda, vjerovati?
Kifla je rekao da je on i ostali koni su s njim pokusavali rjesavato sukobe unutar stranke... Popravljati stvari itd... Kad su vidjeli da stranka daje sve da zastiti Hubijara i ostale Hubijare, nakon visegodisnje borbe odlucili su napustiti SDA i to je to, ti dalje spinuj
-
El_comadante
#1306 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
to je to. nakon izbora bi treba raditi na infrastrukturi na onom područiju gdje mili djelovati, ali eto radi tiho daleko od očiju javnosti.The 51st State wrote:Kifla bi trebao poceti raditi na infrastrukuribstranke, ovaj prvobitbi period je odradio perfektno.
- studiorum_tuzlaensis
#1307 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
kako će oni nešto zatalasat kad je "sve po zakonu". Pijanica Hubijar je imao ovlaštenje da potpiše taj Ugovor i završena priča. SDA KADAR, znači kadar je sve, neuzubillah. O sudstvu i tužilaštvu da ne govorim, njima već 30 godina samo nek plata legne.
Nikad mi neće biti jasna ovolika doza sadomazohizma kod ovih SDA pobočnika na temi. Jel volite kad vas SDA grubo je*e u onu stvar?
Nikad mi neće biti jasna ovolika doza sadomazohizma kod ovih SDA pobočnika na temi. Jel volite kad vas SDA grubo je*e u onu stvar?
- Kikibombona
#1308 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne bi bilo lose da uzme Kasumovica i Sepica. Jedan i drugi su dokazali da su zavrsili sa SDA i tako stekli odredjen kredibilitet.The 51st State wrote:Kifla bi trebao poceti raditi na infrastrukuribstranke, ovaj prvobitbi period je odradio perfektno.
Kasumovic je prejak u Zenici a Sepic ima odredjenu snagu u Krajini.
Tim potezom bi dobio novih 40-50 000 anti-SDA glasova.
-
The 51st State
#1309 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I ja ocekujem neki *joint venture* u kojoj formi ostaje da se vidi, mada nije ni to jednostavno, ljudski resursi su prilicno potroseni, a svaki kiks u smislu prislepavanja nekih ispuhanih *snaga* bi bio poguban.Kikibombona wrote:Ne bi bilo lose da uzme Kasumovica i Sepica. Jedan i drugi su dokazali da su zavrsili sa SDA i tako stekli odredjen kredibilitet.The 51st State wrote:Kifla bi trebao poceti raditi na infrastrukuribstranke, ovaj prvobitbi period je odradio perfektno.
Kasumovic je prejak u Zenici a Sepic ima odredjenu snagu u Krajini.
Tim potezom bi dobio novih 40-50 000 anti-SDA glasova.
- madner
#1310 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Valjda nece pasti na tome. Sepic bi ga potopio.
- Kikibombona
#1311 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mozda si u pravu za Sepica... mozda.madner wrote:Valjda nece pasti na tome. Sepic bi ga potopio.
Lik je ambiciozan i vremenom bi mogao praviti probleme.
Kasumovic bi bio pogodak. Pun je energije i ostar kao Konakovic. Zestoka anti-SDA retorika. Sam rastura cijelu SDA u Zenici.
I sto je bitno za Konakovica, Fuke ne pretenduje na funkcije na visim nivoima, ne zeli biti lider i sl. Njemu je bitno da je glavni u Zenici i da unistava SDA.
Konkovic ne moze nista izgubiti a moze dobiti dodatnih 30 000 glasova i biti ozbiljan faktor na federalnom nivou.
- madner
#1312 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sa Kasumicem se moze praviti savez lokalnih stranaka, ali Sepic je pokazao da nema kvalitet.Kikibombona wrote:Mozda si u pravu za Sepica... mozda.madner wrote:Valjda nece pasti na tome. Sepic bi ga potopio.![]()
Kasumovic bi bio pogodak. Pun je energije i ostar kao Konakovic. Zestoka anti-SDA retorika. Sam rastura cijelu SDA u Zenici.![]()
I sto je bitno za Konakovica, Fuke ne pretenduje na funkcije na visim nivoima, ne zeli biti lider i sl. Njemu je bitno da je glavni u Zenici i da unistava SDA.
Konkovic ne moze nista izgubiti a moze dobiti dodatnih 30 000 glasova i biti ozbiljan faktor na federalnom nivou.
Kifla ako odigra mudro moze napraviti velike stvari 2022. Samo se mora paziti da ga ne prevare ljudi koji ce mu biti minus umjesto plusa.
- Kikibombona
#1313 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U Sarajevu hoce.madner wrote:Sa Kasumicem se moze praviti savez lokalnih stranaka, ali Sepic je pokazao da nema kvalitet.Kikibombona wrote:Mozda si u pravu za Sepica... mozda.madner wrote:Valjda nece pasti na tome. Sepic bi ga potopio.![]()
Kasumovic bi bio pogodak. Pun je energije i ostar kao Konakovic. Zestoka anti-SDA retorika. Sam rastura cijelu SDA u Zenici.![]()
Kifla ako odigra mudro moze napraviti velike stvari 2022. Samo se mora paziti da ga ne prevare ljudi koji ce mu biti minus umjesto plusa.
Da bi napredovao u ZE i TZ, mora naci jake ljude u tim gradovima. Niko nece u ZE glasati za NiP radi Konakovica. On je ovdje nepoznat za vecinu ljudi. Treba mu jak covjek na lokalu.
A to je Kasumovic, dokazani anti-SDA pojedinac. Sa njim bi ubo pravo. Slicna im je prica a imaju ogromnu energiju i odvazne nastupe. Kasumovic bez zadrske govori SDA-ovcima u facu da su kriminalci i da rade zajedno sa HDZ na unistenju Bosnjaka. Nema niko na BH politickoj sceni zesce anti-SDA nastupe od Fuketa.
A slazem se, mora paziti da ga ne zajebu. Sepica su zajebali, pola stranke preslo kod SDA.
- mousstapha
#1314 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nesto nisam vidio ambicije kod Konakovica da ide izvan sarajevskog kantona. Cijela retorika je bazirana na rijesavanju problema koje su nadleznost kantona, a za visi nivo je potrebna neka platforma, ideologija i jasan narativ kako ucestvovati u vlasti sa strankama poput HDZ-a. Mozda se to promijeni, ali isto tako mislim da je to nesto sto nove stranke moze da potrosi. Primjer je Radoncic koji mislio da moze poklopiti cijelu piramidu vlasti pa je na kraju ostao bez fokusa i jasne ideje.
- madner
#1315 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Konakovic ima puno vece ambicije od kantona.
Samo igra pametno, pokazi sta si kada znas baru.
Samo igra pametno, pokazi sta si kada znas baru.
- Banksy
#1316 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Za uspjeh je potrebno djelovati na dva nivoa. Prvi, brutalno i oštro razotkrivanje i, gdje može, kažnjavanje za krađu, korupciju, kriminal. Drugi, svojim primjerom, kroz cijeli mandat, pokazati da nisi isti. Pa ćemo vidjeti šta dalje. Isto vrijedi i za NS.
-
A_A_AKCIJA
#1317 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Šepić nije profil za NiP, nažalost.
Nezavisni blok se na kraju ispostavio kao skupina SDA nezadovoljnika, koji bi ostali u SDA da im je ponuđeno više. Ono što su Konakovića sve vrijeme i optuživali. Što Bakir reče, neka se ohlade mlade glave
(čuj mlade, a sve prdonje u sredini 40ih)
Nije nikakva novost, a ni neka insajderska info, ali mislim da je Hadžikadić pravi partner za vlast na nivou BiH, koji će sigurno rasti do sljedećih izbora. NiP će se fokusirati na općinski nivo, jer se na ova dva nivoa i može najviše unaprijediti kvalitet života, ali i ugušiti kriminal i korupcija. Dosta vjećnika čeka da obuče dres NiP.
O Kasumoviću ne znam previše, ali ako je neko ko može kontrolirati svoje strukture, i ne napraviti SDA umjesto SDA, dakle da samo tenderi promijene pobjednike, nema ni od toga ništa.
Traži se supstencijalna promjena, jako jednostavna, a opet užasno teška za provedbu. Etičko vođenje svih nivoa vlasti, sa nultom tolerancijom na kriminal i korupciju. Jedine dvije stranke koje su trenutno ispunile ovo obećanje su NiP i NS. Ostali kaskaju.
Mislim da je budućnost ovog etičkog pristupa na individuama tipa Konaković i Kojović i svim onima koji su u stanju da to prate. U strankama se može desiti svašta, omasovljivanjem i uzimanjem budžeta u ruke. Očekivati je koalicije kao u KS, koje super odgovaraju na napade SDA, jer pokrivaju i taj desni front, ali se i bave ostalim realnim unaprjeđenjima. Naivno je očekivati da jedna stranka može nadjačati samu strukturu jedne SDA-HDZ... Tu je potreban zajednički napor.
Kantoni i općine su najbolja mjesta za to, najviše jer tu nema nacionalnog blokiranja od strane HDZ ili SNSD. Nadati se da će i ostatak države vidjeti da se može značajno bolje i da će to biti početak kraja ovih trenutnih struktura. Ako se pročuje da postoji bar jedno mjesto u državi u kojem više ne rade štele i gdje ima manje korupcije, nema bolje jednačine za ujedinjavanje države.
Nezavisni blok se na kraju ispostavio kao skupina SDA nezadovoljnika, koji bi ostali u SDA da im je ponuđeno više. Ono što su Konakovića sve vrijeme i optuživali. Što Bakir reče, neka se ohlade mlade glave
Nije nikakva novost, a ni neka insajderska info, ali mislim da je Hadžikadić pravi partner za vlast na nivou BiH, koji će sigurno rasti do sljedećih izbora. NiP će se fokusirati na općinski nivo, jer se na ova dva nivoa i može najviše unaprijediti kvalitet života, ali i ugušiti kriminal i korupcija. Dosta vjećnika čeka da obuče dres NiP.
O Kasumoviću ne znam previše, ali ako je neko ko može kontrolirati svoje strukture, i ne napraviti SDA umjesto SDA, dakle da samo tenderi promijene pobjednike, nema ni od toga ništa.
Traži se supstencijalna promjena, jako jednostavna, a opet užasno teška za provedbu. Etičko vođenje svih nivoa vlasti, sa nultom tolerancijom na kriminal i korupciju. Jedine dvije stranke koje su trenutno ispunile ovo obećanje su NiP i NS. Ostali kaskaju.
Mislim da je budućnost ovog etičkog pristupa na individuama tipa Konaković i Kojović i svim onima koji su u stanju da to prate. U strankama se može desiti svašta, omasovljivanjem i uzimanjem budžeta u ruke. Očekivati je koalicije kao u KS, koje super odgovaraju na napade SDA, jer pokrivaju i taj desni front, ali se i bave ostalim realnim unaprjeđenjima. Naivno je očekivati da jedna stranka može nadjačati samu strukturu jedne SDA-HDZ... Tu je potreban zajednički napor.
Kantoni i općine su najbolja mjesta za to, najviše jer tu nema nacionalnog blokiranja od strane HDZ ili SNSD. Nadati se da će i ostatak države vidjeti da se može značajno bolje i da će to biti početak kraja ovih trenutnih struktura. Ako se pročuje da postoji bar jedno mjesto u državi u kojem više ne rade štele i gdje ima manje korupcije, nema bolje jednačine za ujedinjavanje države.
-
MUNAFIK
#1318 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja ipak mislim da bi vecina stanovnika naše BIH to neko mjesto bez korupcije i nepotizma odmah spalili i zatrpali. Naravno da mogu...
-
El_comadante
#1319 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ako bude pametno radio u SKS Konakovic može samo rasti.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1320 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kakav Sepic, covjek nije nista uradio u Krajini, a kamoli sta dalje. Sega lik. Kasumovic je vec druga prica sto i rezultat dokazuje.
- paleoconservative
#1321 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pozdrav svima na temi.
Kakvi su odnosi Konakovica i Hadzikadica? Djeluju mi podosta ideoloski slicni, jesu li ikad pominjali jedno drugog ili?
Kakvi su odnosi Konakovica i Hadzikadica? Djeluju mi podosta ideoloski slicni, jesu li ikad pominjali jedno drugog ili?
- MaksprotivMarksa
#1322 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bio je Konaković na osnivačkoj skupštini Platforme, ali ne vidim neku ideološku podudarnost, Dinara je više onako el-mumini tip, a Mirsad do sada nije iskazivao te momente, mada okupljaju slično članstvo, SDA mezadovoljnike kojima je NS previše džahlijetska, a SDA previše lopovska, svi oni zajedno cine jedan najbrojniji korpus, a to su glasači desnog centra i kada se pojavi ozbiljna organizacija da to poklopi, imat ćemo najnoviju političku silu u BiH. Dino bi da je pametan iskoristio Hadžikadića za izbijanje na sve nivoe, a da on Sarajevo drži kao šerif, a u zadnje vrijeme, iako sam protiv Kifle, on to radi vrhunski.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1323 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
preduslov bilo kakvog napretka jeste pad sda - što više padnu i izgube pozicija sa kojih odlučuju to se otvara više prostora za napredak
za početak oduzeti kontrolu nad budžetom i javnim firmama, makar u kantonima gdje je to moguće
za početak oduzeti kontrolu nad budžetom i javnim firmama, makar u kantonima gdje je to moguće
-
El_comadante
#1324 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
to je tačno, medjutim zavisi od toga ko dodje kako če se ponašati, hočeli nastaviti po starom ili če zaista poduzeti nešto.japin_mutapi wrote:preduslov bilo kakvog napretka jeste pad sda - što više padnu i izgube pozicija sa kojih odlučuju to se otvara više prostora za napredak
- Porodice Foht
#1325 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Elmedin Konaković nije vlasnik nekretnina. Njegova ušteđevina iznosi 60.000 KM. Posjeduje automobil KIA Sportage, kupljen na leasing 2014. godine za 54.000 KM.
Njegova supruga je suvlasnica više nekretnina u Sarajevu. Dobila ih je u nasljedstvo iz zaostavštine poznate sarajevske porodice Merhemić. Konaković kaže da nije imao informacije o njenom imovinskom stanju prije nego su se vjenčali.(CIN)
Jao Kifle. Pravi kokuz. A i nije znao da mu je novinarka ´´teska´´ s nekretninama.
Njegova supruga je suvlasnica više nekretnina u Sarajevu. Dobila ih je u nasljedstvo iz zaostavštine poznate sarajevske porodice Merhemić. Konaković kaže da nije imao informacije o njenom imovinskom stanju prije nego su se vjenčali.(CIN)
Jao Kifle. Pravi kokuz. A i nije znao da mu je novinarka ´´teska´´ s nekretninama.