Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Hajvan

#1301 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Hajvan »

sikstinajn wrote:
Kejn wrote:Ne zna profesor đe je došo...
Ma znaaa.
A sladak je nako....mislim ono...
Vas tj. sav je od plastike.i misli su mu od plastike.
Mota se po avliji.
Najugladjeniji je od svih avlijanera
I'ma I najljepse naocale.
Cakani:)
U banjaluku brat bratu ne smije primirisat da koju pametnu ka'e.
ni u......kiseljak.
A trebao bi moci I smjeti kao Eto deklarisani panbosanac I nevinasce.
Moze pomalo glumit mubarek mehdiju na prostoru raane bosne.
Dobiti par hiljada (moze on to) glasova od beznadeznih,tetkica , I ocajnih domacica.
Onda ce otici...podviti rep.
Ko da ga ni bog nije dao.
Forevah
za koga onda da glasam?
za kakira izmetbegovica pulene?
General War

#1302 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

sikstinajn wrote:
Ma znaaa.
Mota se po avliji.
ni u......kiseljak.
Dobiti par hiljada (moze on to) glasova od beznadeznih,tetkica , I ocajnih domacica.
Forevah
Jah, ovi ti drugi jarani pometose po banjaluci :-)
Lijepo je cuti da ima i kojima je dobro posvo vidim da se ne osjecas beznadezno u BiH :thumbup:
Makar ocekujes od njega da ode i podvije rep, ovi drugi niti idu niti sta napravise a pobrase nardone pare :bih:
neon-x

#1303 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Jedna vaspitna za Denisa.
Saopštenje: Ostavite Bosnu i Hercegovinu na miru!

Video poruka premijera Republike Makedonije Zorana Zaeva koju je prije nekoliko dana uputio građanima Bosne i Hercegovine, a koju su juče prenijeli mediji u Bosni i Hercegovini, predstavlja direktan napad na suverenitet Bosne i Hercegovine. Uticanje na ishod unutrašnjih pitanja i procesa Bosne i Hercegovine jednostavno nije, i ne smije biti, dozvoljeno bez direktnog poziva državnih organa Bosne i Hercegovine.
Ovo nije prvi put da stranke u Bosni i Hercegovini pozivaju države u regiji da podrže njihove parcijalne interese, bez obzira na to da li su oni u skladu sa voljom naroda ili ne. U svom obraćanju, premijer Zaev je suštinski samo ponavljao predizborni slogan stranke koju navodno podržava i time pokazao površnost svoje podrške toj stranci i njenom kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Pozivanje i prihvatanje miješanja sa strane, od strane stranaka ili pojedinaca iz Bosne i Hercegovine, takođe je atak na Bosnu i Hercegovinu. Zar zaista želimo ljude koji to rade da dođu u poziciju da brane suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu?

Mirsad Hadžikadić – Platforma za progres
neon-x

#1304 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

General War wrote:
sikstinajn wrote:
Ma znaaa.
Mota se po avliji.
ni u......kiseljak.
Forevah
Jah, ovi ti drugi jarani pometose po banjaluci :-)
Lijepo je cuti da ima i kojima je dobro posvo vidim da se ne osjecas beznadezno u BiH :thumbup:
Makar ocekujes od njega da ode i podvije rep, ovi drugi niti idu niti sta napravise a pobrase nardone pare :bih:
Ma pusti supljake. https://mirsadhadzikadic.ba/clanak/1520 ... anjoj-luci
sikstinajn

#1305 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sikstinajn »

neon-x wrote:
sikstinajn wrote:
Ma znaaa.
Mota se po avliji.
ni u......kiseljak.
Forevah
Prvi grad u kojem je odrzao tribinu po najavi kandidature je Banja Luka: https://mirsadhadzikadic.ba/clanak/1520 ... anjoj-luci

Prijateljski savjet je da poslusas svoj stih podvijes rep i vratis se na neku temu koju barem povrsno razumijes.
Pa dobice par hiljada glasova.
Ukljucujuci I onu dvojicu sto si ih ti vrbovao.
Smrcak15

#1306 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Meni nije mrzak ovaj Becirevic zbog patriotizma kooji ima, i javno ispoljava...ali ovo je stvarno bruka

Savjetnik doktora nauka nema fakultetsko obrazovanje
https://www.cin.ba/savjetnik-doktora-na ... razovanje/

Savjetnik doktora historijskih nauka Denisa Bećirovića je Armin Čolić, koji nema fakultetsko obrazovanje.

Piše: Centar za istraživačko novinarstvo

Armin Čolić, po struci elektrotehničar računarske tehnike i automatike, savjetuje Denisa Bećirovića, zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma državnog parlamenta, koji je po struci doktor historijskih nauka. Čolić taj posao obavlja zadnjih sedam mjeseci.

Ljudi moji ima li ovo smisla :-)

Kako uopste sporedit ikoga od kandidata sa ovakvom gromadom od intelektualca :-)

Image
In 1984, he moved to the United States, receiving a degree at Harvard by 1987.[2]

Hadzikadiceve knjige na Amazonu

Image

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1307 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

neon-x wrote:Jedna vaspitna za Denisa.

Video poruka premijera Republike Makedonije Zorana Zaeva koju je prije nekoliko dana uputio građanima Bosne i Hercegovine, a koju su juče prenijeli mediji u Bosni i Hercegovini, predstavlja direktan napad na suverenitet Bosne i Hercegovine. Uticanje na ishod unutrašnjih pitanja i procesa Bosne i Hercegovine jednostavno nije, i ne smije biti, dozvoljeno bez direktnog poziva državnih organa Bosne i Hercegovine.
Ovo nije prvi put da stranke u Bosni i Hercegovini pozivaju države u regiji da podrže njihove parcijalne interese, bez obzira na to da li su oni u skladu sa voljom naroda ili ne. U svom obraćanju, premijer Zaev je suštinski samo ponavljao predizborni slogan stranke koju navodno podržava i time pokazao površnost svoje podrške toj stranci i njenom kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Pozivanje i prihvatanje miješanja sa strane, od strane stranaka ili pojedinaca iz Bosne i Hercegovine, takođe je atak na Bosnu i Hercegovinu. Zar zaista želimo ljude koji to rade da dođu u poziciju da brane suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu?

umjesto što vaspitava nekoga, bilo bi mu pametnije da se informiše o međunarodnim organizacijama poput Partije evropskih socijalista, a čiji su članovi Denisova i stranka Zaeva.

:roll:

jeste li svjesni koliku je ovdje glupost izvalio?

i to da stvar bude gora, u domenu pozicije koju bi trebao zauzeti.

evo ataka i na jadnu Švedsku...
PES welcomes social-democratic win in Sweden, encourages democratic forces to join government
:lol:

kako rekoh

statixx

#1308 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

General War wrote:..i jos jedno me kopka , kazes da Hadzikadic nece imati podrsku parlamenta, znaci li to po tvom misljenju da bi radije tzv"probosanci" koji sjede u novom parlamentu (DF,SDP,SDA, NS,...) nebi podrzali Hadzikadica pa po cijenu raspada drzave? A i sam vidis da nije stvar ko sjedi u predsjednistvu vec u parlamentu.
Kad dodje stani-pani podrzace ga, ali generalno 90% platforme zahtijeva izmjenu zakona i rad u federalnom parlamentu, kantonalnim skupstinama i opcinskim vijecima, i zbog toga je vazna stranka. A to je ono odakle Covic i Dodik crpe snagu, jer njihove stranke ce definitivno biti u vlasti, sto znaci da ce imati vertikalu. Od pravosudja, UIO, SIPA-e, preko finansijskih institucija, do lokalne samouprave. Hadzikadic ne moze ostvariti takvu vrstu simbioze. Njegovo djelovanje bilo bi marginalizovano, a ocekivanja glasaca predstavljala ogroman teret.
Smrcak15

#1309 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

statixx wrote:
General War wrote:..i jos jedno me kopka , kazes da Hadzikadic nece imati podrsku parlamenta, znaci li to po tvom misljenju da bi radije tzv"probosanci" koji sjede u novom parlamentu (DF,SDP,SDA, NS,...) nebi podrzali Hadzikadica pa po cijenu raspada drzave? A i sam vidis da nije stvar ko sjedi u predsjednistvu vec u parlamentu.
Kad dodje stani-pani podrzace ga, ali generalno 90% platforme zahtijeva izmjenu zakona i rad u federalnom parlamentu, kantonalnim skupstinama i opcinskim vijecima, i zbog toga je vazna stranka. A to je ono odakle Covic i Dodik crpe snagu, jer njihove stranke ce definitivno biti u vlasti, sto znaci da ce imati vertikalu. Od pravosudja, UIO, SIPA-e, preko finansijskih institucija, do lokalne samouprave. Hadzikadic ne moze ostvariti takvu vrstu simbioze. Njegovo djelovanje bilo bi marginalizovano, a ocekivanja glasaca predstavljala ogroman teret.
mozemo reci da je Hadzikadic u idealnoj pozicji, jer posto su SDP-SDA-SBB veliki protivnici jedni drugima, ja sam misljenja da bi svi oni voljeli da je neki nezavisni kandidat koji nece biti iz protivnicke stranke na celu drzave ako vec nece biti neko iz svoje stranke, pa bi se svi povinovali za njim...to je neka prednost Hadzije
SSemir

#1310 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SSemir »

statixx wrote:
Sta mislis koga ce sda kao clan vladajuce koalicijie prije podrzati, denisa kao sdp clana ili hadzikadica?
Sta misli koga ce sdp kao clan vladajuce koalicije prije podrzati, tornjaka kao sbb clana ili hadzikadica?
mrjasmin

#1311 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mrjasmin »

Padaj nepravdo! Hadzikadic je novi clan predsjednistva ako Bog da. :bih: :bih:
statixx

#1312 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

To sto ce ga neko podrzati ne znaci da ce provoditi njegov program i reforme.
General War

#1313 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

statixx wrote:
Pa imati ce vertikale i SDP, DF, SBB....mjesto predsjednistva je zasebna izborna kategorija i ne brka mjesta u parlamentima. Razumijem sta pricas ali gledamo iz dva ugla, ja gledam ovo kao priliku da se prosije olos koji se krije iza " probosanstva" usko politickim interesima partije a ne zemlje...ako ti razumijes sta je moja agenda. ..naravno, ispravi me ako grijesim. Neka stisnu pa ne podrze Hadzikadica...jer i sam kazes stvar je biti ili ne biti a ne ekonomskih politika, znamo sta moze a sta ne moze kao clan predsjednistva, ako nista moze yraziti ili lobirati za strucnjake i ambasadore van politickkih partja da se ne brukamo kao do sada.
julisiz es grant

#1314 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by julisiz es grant »

Smrcak15

#1315 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

ne propustite sutra debatu kandidata za clana predsjednistva
Image
SmokingMan

#1316 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SmokingMan »

"Ko će na koga" u ovoj debati? (nisam u potpunosti u toku)
statixx

#1317 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

General War wrote:Razumijem sta pricas ali gledamo iz dva ugla,
Da, ja sam pesimistican uzimajuci u obzir u kakvom sistemu i traljavo uredjenoj drzavi zivimo. :D
SaraFina

#1318 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

Smrcak15 wrote:
statixx wrote:
mozemo reci da je Hadzikadic u idealnoj pozicji, jer posto su SDP-SDA-SBB veliki protivnici jedni drugima, ja sam misljenja da bi svi oni voljeli da je neki nezavisni kandidat koji nece biti iz protivnicke stranke na celu drzave ako vec nece biti neko iz svoje stranke, pa bi se svi povinovali za njim...to je neka prednost Hadzije

Juče si tvrdio da će okupiti ljevicu :D
hadzikadic planira da okupi sve probosanski stranke, pa i taj SDP, koji ce sporoviti te njegove zamisli kako ddrzavu pokrenuti naprijed.
neon-x

#1319 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Chmoljo wrote:
neon-x wrote:Jedna vaspitna za Denisa.

umjesto što vaspitava nekoga, bilo bi mu pametnije da se informiše o međunarodnim organizacijama poput Partije evropskih socijalista, a čiji su članovi Denisova i stranka Zaeva.

:roll:

evo ataka i na jadnu Švedsku...
PES welcomes social-democratic win in Sweden, encourages democratic forces to join government

Kada SDP pobijedi onda neka "PES welcomes social-democratic win in Bosnia", u medjuvremenu premijer drzave iz komsiluka ni po kakvim politickim konvencijama ne bi smio da ucestvuje u predizbornoj kampanji. Nije to nezabiljezenen slucaj ali takvo nesto ni blizu nije normalna praksa.

U svakom slucaju ne razumijem kojom analogijom to sto PES welsomes neciju pobjedu u Svedskoj opravdava mijesanje premijera Makedonije u predizbornu kampanju u BIH. Osjecas da si poentirao sa lolovima i svime ostalim a promasio si cijeli fudbal. Zbilja smug alert.
Smrcak15

#1320 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

SmokingMan wrote:"Ko će na koga" u ovoj debati? (nisam u potpunosti u toku)
bosnjacki kandidati

hadzikadic, becirovic, radoncic, dzaferovic, sepic, jerlagic.
Smrcak15

#1321 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

SaraFina wrote: Juče si tvrdio da će okupiti ljevicu :D
hadzikadic planira da okupi sve probosanski stranke, pa i taj SDP, koji ce sporoviti te njegove zamisli kako ddrzavu pokrenuti naprijed.

pa i ljevicu....
SaraFina

#1322 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

Smrcak15 wrote:
SaraFina wrote: Juče si tvrdio da će okupiti ljevicu :D

pa i ljevicu....

Obatroje? :lol:
Banksy

#1323 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
umjesto što vaspitava nekoga, bilo bi mu pametnije da se informiše o međunarodnim organizacijama poput Partije evropskih socijalista, a čiji su članovi Denisova i stranka Zaeva. :roll:

To je sad već niz izvaljotina...

Prvi grad u kojem je odrzao tribinu po najavi kandidature je Banja Luka
Da ne bi dalje lutao po RS-u, javite mu da se bošnjački član bira samo iz Federacije. :lol: :lol:
MarlboroGold

#1324 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by MarlboroGold »

Neće Mirsad moći ostvariti dobar rezultat na ovim izborima, ali ako ovako nastavi mogao bi biti favorit na sljedećim. Treba njemu još vremena.
U vezi Zaeva je samom sebi zabio autogol, ali hajd valjda će skontati zašto.
Banksy

#1325 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Predlažem da tragikomediju okrenemo u čistu komediju, pravimo popis Mirsin izvaljotina :mrgreen:

kampanju za bošnjačkog člana Predsjedništva počinje iz Banja Luke :lol: :lol:

navodi da je nezaposlenost u BiH 39% iako je ona duplo manja :roll:

kritizira podršku Zaeva Bećiroviću, iako ona stiže iz bratske Partije evropskih socijalista :lol:

...
Locked