Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
spree

#1301 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by spree »

Logovan wrote:
spree wrote:Realno tri losa kandidata, mada eto svi hvalite robija. Nadam se da moze uletiti jos neko, ali bolji od ova tri, ako ne hajde nek onda to bude robi, a ako i on nece nek bude amar. Kodro je vec probao, a i nije se nesto proslavio vodeci sarajevo. Amar je bio autoritet u zelji, ali sumnjam da to moze biti u reprezentaciji. To bi bilo fantasticno ako bi mogao nametnuti autoritet. Ako ga izaberu press konferencije bi trebale biti prejake.
Bio par sedmica i napustio reprezentaciju. Isto kao da nije ni probao.
Ma znam, al' eto nekako nije bas briljirao ni u klubovima poslije. Realno osim je prekucao nasu ligu, a on brzi otkaz dobio. Ne kazem da je sad to neko mjerilo, ali ipak. U svakom slucaju izmedju njih dvojice vise sam za amara, mada bolje niko od njih.
bjelave

#1302 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by bjelave »

kakotakonikako wrote: Četveročlana komisija na spomenutom sastanku je usaglasila i da kod kriterija prilikom pregovora potencijalni selektor ne mora u CV-u imati referencu “vrhunski fudbaler”,
A sta kaze Komisija jesu li brkovi pozeljni? Ima li na to kakvih poena?
Last edited by bjelave on 26/10/2017 12:18, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1303 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Zuti ni u sali nije spomenuo BiH kao opciju........

http://sportske.jutarnji.hr/nogomet/leg ... u/6684948/
Point.

#1304 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

kakotakonikako wrote:
Point. wrote:Tvrdim da ovi sto guraju Amara za selektora ne zele dobro reprezenetaciji. Cuj on kao ima iskustva, kakvog crnog iskustva mozes imati radeci u beha cirkusu od lige, nije ga Baban mogao ni u propali Sturm uvaliti pa se skrasio u atraktivnoj i fudbalski jakoj Katarskoj ligi, poslije ga evo opet u beha sivilu, nema posla vec godinu i sad bi on takav trebao biti kakav autoritet bilo kome?
Pises nebuloze. Baban ( kako ti kazes ) iliti Ivica Osim je daleko veca gromada od tvojih insinuacija. Ti ako si navikao na veze i stele, shvati da ima jos uvijek postenog svijeta.
Novi selektor, ko god bude, nece imati veliku podrsku jer smo na zalost takvi.

Na prvom sastanku Komisije za izbor selektora NSBiH u utorak, 24. oktobra, utvrdila je i uslove po kojima će birati selektora, ali i koliko ga može platiti. Zaključeno je da su mogućnosti Saveza da novom selektoru, u najboljem slučaju, ponude mjesečnu platu identičnu ranijim primanjima Baždarevića, tj. u iznosu od 30.000 maraka. Selektorov i cilj reprezentativaca BiH je plasman na EURO 2020, kroz Ligu nacija ili kroz kvalifikacije za predstojeće kontinentalno takmičenje. Mora biti osoba koja poznaje prilike u nacionalnom timu BiH i u radu treba posjedovati autoritet i poraditi posebno na disciplini u timu, što je utvrđeno kao jedan od glavnih problema u mandatu Baždarevića.

Četveročlana komisija na spomenutom sastanku je usaglasila i da kod kriterija prilikom pregovora potencijalni selektor ne mora u CV-u imati referencu “vrhunski fudbaler”, ali mora posjedovati profi trenersku licencu. Predložit će članovima IO N/FS BiH da selektor bira saradnike u stručnom štabu. Obzirom na kompleksnu situaciju i uređenje BiH, ali i NSBiH i podijeljena razmišljanja među članovima IO, drugi prijedlog komisije bit će da, kao kod Safeta Sušića i Baždarevića, selektor izabere prvog asistenta, a rukovodici Saveza mu u stručni štab “pošalju” preostala dva, kako bi se, u tom slučaju, zadovoljio očigledno neizbježni nacionalni ključ.
U Savezu da ima postenog svijeta? Izaberu li Amara, znaj da ce ljudi govoriti da je dobio poziciju jer mu je Babo u komisiji. To ti je tako. Posebno kad se uzme u obzir da on nema nikakve jake reference da uopste bude pozvan na intervju. Vodjenje kluba u PL nije neka Bog zna kakva referenca.
Logovan

#1305 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

spree wrote:mada bolje niko od njih.
Upravo, ali eto bira se između njih, jebi ga.
Point. wrote:Vodjenje kluba u PL nije neka Bog zna kakva referenca.
Nije da "nije neka Bog zna kakva referenca", nego nije nikakva referenca. :D
Radio Sarajevo

#1306 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

Logovan wrote:
Rekoše isključivo navijači Sarajeva :)
hrasno38

#1307 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
a koje reference imaju ostali? Jel mislis da je Kodrin Servete jaci od Zelje i Sarajeva i Zrinjskog???
palermo

#1308 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

north wrote:
jedu bijele bubrege :D ...Evo ja ne jedem, više sam za janjetine :D , .....
drug moj, beli bubrezi na žaru, plus ako ih na kraju malo pokisiš su vrhunski specijalitet pa ti vidi......

da se vrnem na temu. Što god ja mislio o Amaru, on ako bude izabran, ima šansu da sve nas koji smo u ovom trenutku protiv natjera da se sakrijemo u mišje rupe. Fudbal ima svoju egzaktnost, ako bude imao rezultat svi ćemo vikati Amara, Amar, Amar Osim......Ja bih čak rekao da on ima šanse da uspije taman koliko i svaki drugi selektor koji bude izabran. Utakmice će biti pred svima, i bujrum. Uostalom, hajmo biti pošteni, ako je mogao Baka što ne bi mogao i Amar.

Al moj problem, odnosno ono gdje ja vidim problem je da bi Amarov neuspjeh (a on je tako moguć) imao mnogo veće reperkusije na reprezentaciju nego neuspjeh Prosinečkog, Kodre ili Kataneca. Ako je naša mala forumska zajednica na neki način preslika ovoga društva (a jeste manje više) onda mislim da ne treba previše pameti da zaključimo kako bi se stvari odvijale. Podijeljenost uniutar zajednice., nespremnost da se traži odgovornost od on ih koje smatramo svojima, sa druge strane likovanje zbog neuspjeha anamo onoga, tapkanje u mjestu .... mislim otiđite na podforum politike vidjet će te kako to izgleda i kako bi izgledalo.Posljedica,gubitak interesa za reprezentaciju, ravnodušnost, i svođenje fudbala na našu malu seosku zajednicu u kojoj ima i pobjeda i poraza, samo što one nikoga drugog osim par zanesenjaka ne interesuju.

Nama treba netko ko će doniejti jedinstvo, ko će probuditi euforiju, ko će probuditi nadu......ko će ponovno učiniti da fudbalska reprezentacija ove zemlje bude njena najvažnija stvar. Ako Amar to može, peke.......ali sumnjam........vrlo...

Juče je BiH igrala protiv Estonije rukometnu utakmicu......ko je znao za nju ? Koliko ljudi? KOme je bila važna? Bojim se da i naša fudbalska reprezenatcija ne pođe tim putem.....
dječak sa šibicama

#1309 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by dječak sa šibicama »

Dok ovi baljezgaju o Prosineckom kao kandidatu, lik vec dogovara poslove za Premier ligu, hoce li Everton ili neki drugi klub, ili ce ga Azeri ipak primamiti jos boljom financijskom ponudom.

Koje mazanje ociju. Proglasite Amara pa da se raja razilazi.
kakotakonikako

#1310 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by kakotakonikako »

palermo wrote:
north wrote:
drug moj, beli bubrezi na žaru, plus ako ih na kraju malo pokisiš su vrhunski specijalitet pa ti vidi......

da se vrnem na temu. Što god ja mislio o Amaru, on ako bude izabran, ima šansu da sve nas koji smo u ovom trenutku protiv natjera da se sakrijemo u mišje rupe. Fudbal ima svoju egzaktnost, ako bude imao rezultat svi ćemo vikati Amara, Amar, Amar Osim......Ja bih čak rekao da on ima šanse da uspije taman koliko i svaki drugi selektor koji bude izabran. Utakmice će biti pred svima, i bujrum. Uostalom, hajmo biti pošteni, ako je mogao Baka što ne bi mogao i Amar.

Al moj problem, odnosno ono gdje ja vidim problem je da bi Amarov neuspjeh (a on je tako moguć) imao mnogo veće reperkusije na reprezentaciju nego neuspjeh Prosinečkog, Kodre ili Kataneca. Ako je naša mala forumska zajednica na neki način preslika ovoga društva (a jeste manje više) onda mislim da ne treba previše pameti da zaključimo kako bi se stvari odvijale. Podijeljenost uniutar zajednice., nespremnost da se traži odgovornost od on ih koje smatramo svojima, sa druge strane likovanje zbog neuspjeha anamo onoga, tapkanje u mjestu .... mislim otiđite na podforum politike vidjet će te kako to izgleda i kako bi izgledalo.Posljedica,gubitak interesa za reprezentaciju, ravnodušnost, i svođenje fudbala na našu malu seosku zajednicu u kojoj ima i pobjeda i poraza, samo što one nikoga drugog osim par zanesenjaka ne interesuju.

Nama treba netko ko će doniejti jedinstvo, ko će probuditi euforiju, ko će probuditi nadu......ko će ponovno učiniti da fudbalska reprezentacija ove zemlje bude njena najvažnija stvar. Ako Amar to može, peke.......ali sumnjam........vrlo...

Juče je BiH igrala protiv Estonije rukometnu utakmicu......ko je znao za nju ? Koliko ljudi? KOme je bila važna? Bojim se da i naša fudbalska reprezenatcija ne pođe tim putem.....
Jedini koji je to uspio je Ciro. Cak je on najzasluzniji za odlazak na SP. A proglasise ga ublehasem.
hrasno38

#1311 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
north wrote:

Niti jedan dosadasnji selektor osim naravno Cire Blazevica nije imao nekakav trenerski background iza sebe da bi se moglo reci e on je klasa a Amar je karina. I od ovih ponudjenih kandidata razlike su mizerne ali ako nista ima Amar ima onaj DNK uspjesnosti koji je imao i njegov otac. U PL je najtrofejniji trener....u Japanu je uzeo kup....jedino u Kataru je uzeo samo pare sto mu je mozda i bio osnovni cilj. Jedino Amar i Husref u nasoj ligi su pokazali da imaju gard i da mogu postrojiti svakoga ko se kurci. Ali dzaba ti sve ako iza sebe nemas sitem. Ne posotji trener na svijetu koji ce nekog reprezentatvca postrojiti ako sistem ne stoji iza njega.
Sto se tice BiH:Estonija odlicna utakmcia....lijepa atmosfera....za istu kartu si mogao gledati i doduse blamazu KK Bosne ali poslije toga zaista lijepu predstavu nase reprezentacije. Ima neko ko i to prati:)
Tomahawk11
Globalni moderator

#1312 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Radio Sarajevo wrote:
Logovan wrote:
Rekoše isključivo navijači Sarajeva :)
Kako, bolan? Point. niti je iz Sarajeva niti je navijač Sarajeva :)
incognito071

#1313 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by incognito071 »

A otkud zakljucak da Zuti nije realna opcija i da nece klupu BiH?
Jel' ko otiso da poprica s njim? Jesu li mu ponudili nesto pa da moze reci NE?
Last edited by incognito071 on 26/10/2017 13:10, edited 1 time in total.
hrasno38

#1314 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Kako, bolan? Point. niti je iz Sarajeva niti je navijač Sarajeva :)
Point nije ali vecina pljuvaca jeste :D
Last edited by hrasno38 on 26/10/2017 13:12, edited 1 time in total.
turbofolk

#1315 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by turbofolk »

hrasno38 wrote:Sto se tice BiH:Estonija odlicna utakmcia....lijepa atmosfera....za istu kartu si mogao gledati i doduse blamazu KK Bosne ali poslije toga zaista lijepu predstavu nase reprezentacije. Ima neko ko i to prati:)
Respect :thumbup: :thumbup:
hrasno38

#1316 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

incognito071 wrote:A otkud zakljucak da Zuti nije realna opcija i da nece klupu BiH?

Znaci ni u mislima ni u Spilbergovim filmovima nas savez mu ne moze ponuditi ono sto moze Azerbejdzanski ili neki klub iz lige petice ako ima ponude.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1317 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:Kako, bolan? Point. niti je iz Sarajeva niti je navijač Sarajeva :)
Point nije ali vecina jeste :D
Gdje većina? Na forumu? Možda.
Šta znači većina? Od 100 forumaša, 40 su navijači Sarajeva koji su protiv?
mikogoago

#1318 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mikogoago »

Sve se moze sazeti u tri rijeci: Tuga Cemer i Jad.

Nazalost.

Kada spominje se rukometna reprezentacija treba reci da daju sve od sebe i trude se da budu bolji koliko to uspijeva,a koliko su limitirani to je nesto drugo,ali ja im se divim i svaka im cast za ono juce i njima i navijacima koji su dosli u velikom broju.
Ono sto se moze povuci kao paralela izmedju rukometnog-nogometnog- kosarkaskog saveza je ta rak rana u sva tri sjede ljudi koji su neizainteresirani za uspjeh repke bitne su im pare,. O drzavi i ne govorim jos gore dovoljno je vidjeti koliko xrzava izdvaja za sport.Ne vrijedi to ni spominjati.
Tuga
hrasno38

#1319 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:
Point nije ali vecina jeste :D
Gdje većina? Na forumu? Možda.
Šta znači većina? Od 100 forumaša, 40 su navijači Sarajeva koji su protiv?
ajde nemoj me tjerati da brojim mrsko mi majke mi :D
turbofolk

#1320 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by turbofolk »

Pa dobro. Između redova bi se moglo i pročitati da on ustvari traži angažman sa timom koji može ostvariti neki značajniji uspjeh. A reprezentacija BiH sigurno ima potencijal koji nedostaje Azerima, a o kojem on govori. Svejedno mislim da će teško on biti izabran. Jednom sam već napisao... Nemamo mi para za Roberta.
Logovan

#1321 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Radio Sarajevo wrote: Rekoše isključivo navijači Sarajeva :)
Mogu ti reći da si ćorav ili ako nisi ovo, onda si bezobrazan. Kakvi više navijači Sarajeva, šta je vama živi bili 100 godina.

Jebo te život i selektor, čitajte malo šta drugi pišu. Čitajte malo bolje šta pišu oni što navijaju za isti klub za koji i vi navijate.
hrasno38 wrote: a koje reference imaju ostali? Jel mislis da je Kodrin Servete jaci od Zelje i Sarajeva i Zrinjskog???
Hajde ti čitaj malo bolje. :D Citirao sam @spree, rekao sam njemu.
dimitrov

#1322 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by dimitrov »

hrasno38 wrote:
incognito071 wrote:A otkud zakljucak da Zuti nije realna opcija i da nece klupu BiH?

Znaci ni u mislima ni u Spilbergovim filmovima nas savez mu ne moze ponuditi ono sto moze Azerbejdzanski ili neki klub iz lige petice ako ima ponude.
Niko od naših ga nije kontaktirao 100%,pa ne možemo znati.Upravo se tu između redova može pročitati da bi pristao i na manje para da vodi neku ambiciozniju ekipu.Na kraju će produžiti sa Azerbejdžanom,a nama će po običaju naši iz saveza pričati neke šuplje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1323 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Ma ne, ne moraš brojati, hrasno. To sam onako rekao.
Ali hajmo realno, koliko je Zeničana, Tuzlaka, Mostaraca, Bišćana, da ne kažem navijača, jer mi to baš bezveze....a eto, da idemo dalje, koliko navijača/simpatizera Lazio, Barsa, Bayern itd. je za to da bude Amar selektor i koliko nije i zašto nije.
Je li moguće da su isključivo razlozi, jer je on, eto, vodio Želju i sad ga ljudi ne mogu?!
Dakle, ako Point, dječak sa šibicama, palermo, north, Logovan, ako svi napišu da Amar Osim nije materijal za selektora, da li su svi napisali jer ne mogu Amara kao bivšeg trenera Želje?!
Nekako mi to dođe ko odbrambena floskula, najlaše svima zalijepiti etiketu pitara i vozi dalje.
Logovan

#1324 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Džaba pričati.

Forum cijeli bordo bijeli, svi navijaju za FK Sarajevo i svi su protiv Osima.

Pogasite ostale teme, ne trebaju nam, ovdje su samo navijači FK Sarajevo.
incognito071

#1325 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by incognito071 »

hrasno38 wrote:

ti ko da ne znas citati majke mi
ne pricam o reakciji Zutog ili sta mu drugi nude

ako niko nije ni popricao s njim niti mu se ista nudi, kako onda znamo da lik nece klupu BiH?
Locked