Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
spreca

#1301 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Hafis wrote:
seherzada_begovica wrote:
Nema multietnicnost i konstitutivnost nikakve veze sa Domom naroda - i prvo i drugo postoje i bez Doma naroda.

Da, bila SRBiH u kojoj je bila jedna partija, nije bilo izbora, i moglo je biti 3/3 i svasta nesto. A onda 90-tih izbori, pa rat, i na kraju potpis Daytonskog ustava gdje su tvoji predstavnici potpisali pristati na sve ono protiv cega su se tada borili, i u toj orbi i UZP prouzrokovali, a to je demokratija.

Tako da ono protiv cega ti i kompanija kmecite, npr. Zeljko Komsic, nemas rad'sta kmecati, jer sa svojih potencijalnih max 10-tak % izborne baze u nacionalnoj poltihitickoj opciji, nikakvim demokratskim alatima ne mozes ocekivati 33% vlasti i uz to ukljucujuci blokiranje svih 100% vlasti.

Potpuno demokratski legitimno, i uskladu sa najbitnijim clanovima ustava BiH po tom pitanju, Bosnjaci na poziciju hrvatskog clana predsjednistva mogu izabrati Bosnjaka, ako imaju dovoljno demokratske izborne baze.
Nisam rekao da po postojećem izbornom zakonu Bošnjaci ne mogu izabrati hrvatskog člana predsjedništva. Postoji dobar postotak Bošnjaka koji će upravo iz tog razloga i glasati za Komšića, ne zato što je on nešto posebno kvalitetan političar, već upravo iz gore navedenog motiva.
ne vjerujem da će to relaksirati situaciju, već naprotiv. Doduše, sve ima svoj cilj i svoju svrhu.
Ja sam mišljenja da ovoj zemlji treba jedan stvarno iskren i temeljit kompromis...neka vrsta reseta, novi početak u kojem bi sva ova dosadašnja besplodna trvenja ostala iza nas. Samo, današnja garnitura političara definitivno to nije u stanju izvesti, niti joj pada na pamet.
Veoma sumorna perspektiva za svakoga tko ne misli bježati odavde.
Mi to predlazemo od pocetka 90tih pa evo i sada ...ali se neki prave gluhi i pametni pa ne primecuju.....samo bojim se da ce nam uskoro dosaditi uvijek nesto nuditi za mir u kuci pa se moze desiti da pocnemo nuditi ono sto priko dvoje visi ali to ce onda ostati jedini izbor vam
Hafis

#1302 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Vaši idu u maticu HR popunjavati one demografske kratere i logično da se neće vraćati nikad. Uz kratere u HR popunjavaju i Irsku, Skandinaviju, Njemačku i sl.
Takav vam je mentalitet. Ja opet sebe vidim u BiH. Možda ne za godinu ili dvije ali za 5 - 10 sigurno. Kužiš razliku?
Aha, kužim sada razliku. Znači, ti si po tom svom specifičnom bošnjačkom mentalitetu sklona povratku nakon 5-10 godina iz austrije, a mali hrvatići su zbog svog hrvatskog mentaliteta neskloni povratku iz irske i Njemačke?
Oplakah :lol:

Inače, svi vi što odete, vidite sebe natrag za 5-10 godina. :D to sam bezbroj puta čuo.
Što se tiče ateizma ja ne glumim, sad što ti i preCjednica KITAROVIĆKA svakog Bošnju i Bošnjakinju vidite kao islamiste i potencijalne teroriste problem je u vašim fašističkim razmišljanjima. A ne u meni. Kužiš?
Glumiš ga itekako. Znam iz iskustva. Svi ste gore manji od makova zrna po pitanju vjere, i trudite se što manje talasati u vezi s tim, da ne bi na sebe skrenuli pažnju.
Što se tiče Kitarevičke, ne čuh da je u Cro bilo zabrana prekrivanja, gradnji džamija ili ne dao bog protjerivanja imama, k'o što je gore kod tebe.
Mislim da nisi stizala doći kući od silnih prosvjeda na kojim si sudjelovala zbog ovih zadnjih Kurtzovih odluka :)
Pametna si ti - tišu mišu, a kad se dođe ovamo ili na forum, onda ožeži.
Last edited by Hafis on 24/06/2018 15:54, edited 1 time in total.
Hafis

#1303 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Pa niko nije kriv Covicu sto i za njega ne glasaju Bosnjaci, jelte...
To je isto kao da izaberes da budes glup, i onda ti drugi krivi sto si ti izabrao da budes glup. :razz:
Ovaj post je za uokviriti.
A tek i ova usporedba....vrh :lol:
seherzada_begovica

#1304 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seherzada_begovica »

Hafis wrote:
Pa niko nije kriv Covicu sto i za njega ne glasaju Bosnjaci, jelte...
To je isto kao da izaberes da budes glup, i onda ti drugi krivi sto si ti izabrao da budes glup. :razz:
Ovaj post je za uokviriti.
A tek i ova usporedba....vrh :lol:
Pa tak je...

Dragan izabrao 10% izbornu bazu i kmecanje, Zeljko izabrao 60% izbornu bazu i smijeh.

Mutavci misle Zeljkec budala... :lol:
Hafis

#1305 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Pa tak je...

Dragan izabrao 10% izbornu bazu i kmecanje, Zeljko izabrao 60% izbornu bazu i smijeh.

Doduše u toj 60% izbornoj bazi ima dosta krokodila. Hoće li ljubitelj dobre kapljice Željkec uspjeti da namakne barem četvrtinu. Jer ima tu ozbiljnih macana, trebat će se izboriti...a i ta baza se poplahko osipa.
SaraFina

#1306 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

:run:
Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Vaši idu u maticu HR popunjavati one demografske kratere i logično da se neće vraćati nikad. Uz kratere u HR popunjavaju i Irsku, Skandinaviju, Njemačku i sl.
Takav vam je mentalitet. Ja opet sebe vidim u BiH. Možda ne za godinu ili dvije ali za 5 - 10 sigurno. Kužiš razliku?
Aha, kužim sada razliku. Znači, ti si po tom svom specifičnom bošnjačkom mentalitetu sklona povratku nakon 5-10 godina iz austrije, a mali hrvatići su zbog svog hrvatskog mentaliteta neskloni povratku iz irske i Njemačke?
Oplakah :lol:

Inače, svi vi što odete, vidite sebe natrag za 5-10 godina. :D to sam bezbroj puta čuo.
Što se tiče ateizma ja ne glumim, sad što ti i preCjednica KITAROVIĆKA svakog Bošnju i Bošnjakinju vidite kao islamiste i potencijalne teroriste problem je u vašim fašističkim razmišljanjima. A ne u meni. Kužiš?
Glumiš ga itekako. Znam iz iskustva. Svi ste gore manji od makova zrna po pitanju vjere, i trudite se što manje talasati u vezi s tim, da ne bi na sebe skrenuli pažnju.
Što se tiče Kitarevičke, ne čuh da je u Cro bilo zabrana prekrivanja, gradnji džamija ili ne dao bog protjerivanja imama, k'o što je gore kod tebe.
Mislim da nisi stizala doći kući od silnih prosvjeda na kojim si sudjelovala zbog ovih zadnjih Kurtzovih odluka :)
Pametna si ti - tišu mišu, a kad se dođe ovamo ili na forum, onda ožeži.

Drugačije je iz Sarajeva otići u Beč, i otići u Berlin, Oslo ili Štokholm iz hercegovačke pripizdine.
Kakvu ti perspektivu vidiš u hercegovačkoj pripizdini i za 50 godina? A u Sarajevu za 5-10 mora biti u budućnosti kako je sada recimo u Beču ili Minhenu. Zato moj povratak je konačan. :D

Ja sam dijete iz ateističkog braka. Moja majka je polukatolkinja :D Kakve su to gluparije bolan? Što misliš ti o Bošnjacima? Da smo krdo kozojeba i kozojebica? E moj Ante :D
Bloo
Globalna šefica

#1307 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

SaraFina wrote: A u Sarajevu za 5-10 mora biti u budućnosti kako je sada recimo u Beču ili Minhenu. Zato moj povratak je konačan. :D

Ja sam dijete iz ateističkog braka. Moja majka je polukatolkinja :D Kakve su to gluparije bolan? Što misliš ti o Bošnjacima? Da smo krdo kozojeba i kozojebica? E moj Ante :D
I još 10 najtežih godina sa vama...
Polukatolkinja? Krsti se samo do pola?

Kozojebice? Na ovo treba staviti trademark. :mrgreen:
SaraFina

#1308 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Bloo wrote:
SaraFina wrote: A u Sarajevu za 5-10 mora biti u budućnosti kako je sada recimo u Beču ili Minhenu. Zato moj povratak je konačan. :D

I još 10 najtežih godina sa vama...
Polukatolkinja? Krsti se samo do pola?

Kozojebice? Na ovo treba staviti trademark. :mrgreen:

Pa da polukatolkinja ili šokica ( tuzlanska). :D Hrvatica :)) Ne znam adekvatan termin. Uglavnom, ni tata ni mama nisu vjernici... pa to zvuči rogobatno :D Kako se tačno kaže za osobu iz mješovitog braka? :D Što znam, ja sam "frtalj" onda :D

Ovaj me u burku zamotao Hercegovac :D

Pa ja imaju i kozojebci a žene bi bile jarcojebice. :))) tOčnije!
Bloo
Globalna šefica

#1309 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

SaraFina wrote: Pa da polukatolkinja ili šokica ( tuzlanska). :D Hrvatica :)) Ne znam adekvatan termin. Uglavnom, ni tata ni mama nisu vjernici... pa to zvuči rogobatno :D Kako se tačno kaže za osobu iz mješovitog braka? :D Što znam, ja sam "frtalj" onda :D

Ne znam ni ja termin, a pogotovo što ti udrobi sada razne termine. Koji nužno ne moraju biti neraskidivno povezani. Šokci i dalje prisutni u Tuzli? Awesome, potražim ih idući put. :mrgreen:

Osoba iz miješanog braka? Potomak, dijete, umetni vlastito ime i prezime.....valjda se vjera/nevjera i nacionalnost ne moraju nužno naslijediti, već mogu i biti stvar izbora.

Mislim da si se zamotala u burku sama. :mrgreen: Ali to nije tema ove priče.

Samo vi nastavite. Ja uletim povremeno i zbrišem.
Hafis

#1310 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Drugačije je iz Sarajeva otići u Beč, i otići u Berlin, Oslo ili Štokholm iz hercegovačke pripizdine.
Kakvu ti perspektivu vidiš u hercegovačkoj pripizdini i za 50 godina? A u Sarajevu za 5-10 mora biti u budućnosti kako je sada recimo u Beču ili Minhenu. Zato moj povratak je konačan. :D

Više je Irskoj mostaraca nego svih onih kako ti kažeš ''iz pripizdine''. To su djeca s asfalta i nemaju stres u susretu sa zapadom.
Veliš perspektiva? A kakva je perspektiva u Bosni, obzirom da smo ipak Kalifornija za vas još uvijek. Naši mogu otići kad god požele, a gore ne mogu ni to.
Sarajevo u budućnosti? Homogena, jednonacionalna, religijski prenaglašena i asimilirajuća sredina u kojoj će svakako nestati i ono malo nebošnjaka koji tu još žive (jer je priljev te vrste stanovništa godinama jednak nuli - što se ne bi moglo reći za ove druge).
Iz moje perspektive: dođi ako baš moraš, obavi posao i razguli.
Iz perspektive nekog Mustafe ugodna sredina, prepuna sadržaja koji su po njegovim religijskim, etičkim, političkim, moralnim i svim drugim parametrima više nego ugodni.
SaraFina

#1311 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Bloo wrote:
SaraFina wrote: Pa da polukatolkinja ili šokica ( tuzlanska). :D Hrvatica :)) Ne znam adekvatan termin. Uglavnom, ni tata ni mama nisu vjernici... pa to zvuči rogobatno :D Kako se tačno kaže za osobu iz mješovitog braka? :D Što znam, ja sam "frtalj" onda :D

Ne znam ni ja termin, a pogotovo što ti udrobi sada razne termine. Koji nužno ne moraju biti neraskidivno povezani. Šokci i dalje prisutni u Tuzli? Awesome, potražim ih idući put. :mrgreen:

Osoba iz miješanog braka? Potomak, dijete, umetni vlastito ime i prezime.....valjda se vjera/nevjera i nacionalnost ne moraju nužno naslijediti, već mogu i biti stvar izbora.

Mislim da si se zamotala u burku sama. :mrgreen: Ali to nije tema ove priče.

Samo vi nastavite. Ja uletim povremeno i zbrišem.
U općini Soli imaju Šokci. :D pq sam pokušala dočarati Hafisagi porijeklo :D A tiiiiii, a tiiiiii...
Gajiš mala predrasude. Ja sam osoba otvorenih pogleda na život :D Kakva burka i figurativno. :D
Novak20

#1312 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Hafis wrote:
Pa tak je...

Doduše u toj 60% izbornoj bazi ima dosta krokodila. Hoće li ljubitelj dobre kapljice Željkec uspjeti da namakne barem četvrtinu. Jer ima tu ozbiljnih macana, trebat će se izboriti...a i ta baza se poplahko osipa.
Ma sve na stranu ali njegovom rukom odabrani članovi stranke DF se prvom prilikom prodadoše SDA i u praksi pokazaše ko su, šta su i zbog čega su u politici.

Zašto onda Ž.K. glumi nekakvog titoistu, mitraljesca, boksera, Hrvata, multietničara? Možda bi bolje prošao da je direktno u SDA jer ga niko osim GS neće.

Doduše, ovako se diže cijena pokvarenoj robi.
Hafis

#1313 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Polukatolkinja :D
Pretpostavljam do pola naučila Vjerovanje i Zdravo Marijo. Veliš započeneš s njima, a dovršiš akuisanjem?
SaraFina

#1314 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:

Više je Irskoj mostaraca nego svih onih kako ti kažeš ''iz pripizdine''. To su djeca s asfalta i nemaju stres u susretu sa zapadom.
Veliš perspektiva? A kakva je perspektiva u Bosni, obzirom da smo ipak Kalifornija za vas još uvijek. Naši mogu otići kad god požele, a gore ne mogu ni to.
Sarajevo u budućnosti? Homogena, jednonacionalna, religijski prenaglašena i asimilirajuća sredina u kojoj će svakako nestati i ono malo nebošnjaka koji tu još žive (jer je priljev te vrste stanovništa godinama jednak nuli - što se ne bi moglo reći za ove druge).
Iz moje perspektive: dođi ako baš moraš, obavi posao i razguli.
Iz perspektive nekog Mustafe ugodna sredina, prepuna sadržaja koji su po njegovim religijskim, etičkim, političkim, moralnim i svim drugim parametrima više nego ugodni.

Pa naravno da nemaju stres, a nemaju stres ni povratka. Kužiš? Kad ti iz pripizdine odeš, kopaš i nogama i rukama da se u nju ne vratiš, a zašto bi ja zazirala od povratka u Sarajevo???
Hercegovina Kalifornija? Djesi' Kalifornijanc ops kamenjarac nisam te prepoznala? :D

Pa za tebe bi život u Sarajevu bio kulturološki šok. No ne iz razloga kojih izmišljaš nego što je teško ispuzati iz one hercegovačke učmalosti. I ZG i Beč, Minhen i Berlin bi ti djelovali isto.
SaraFina

#1315 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Polukatolkinja :D
Pretpostavljam do pola naučila Vjerovanje i Zdravo Marijo. Veliš započeneš s njima, a dovršiš akuisanjem?

Pogrešan izraz obzirom da mama ateistica ali adekvatniji nisam mogla pronaći frtalj brate :D
spreca

#1316 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:

.
Hafize bolan...ubi te sovinizam i nacionalizam...pa nemozes da napises jedan najobicniji post a da ne spomenes muslimane i islam itd.....kod tebe je to vec slucaj za ozbiljno ljecenje...ko tebi spominje crkvu ,fratare isusa mariju itd...a ti pocnes od 'odze,sufare hutbe itd....vrijeme ti je da se ozbiljno pozabavis mentalnim zdravljem inace ce biti kasno.....da nebudemo citali o Mostarskom Breeviku
SaraFina

#1317 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Zglajzo Dotur, konzilij treba sazvati prije no se ulogira na forum :D
Hafis

#1318 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Novak20 wrote:
Ma sve na stranu ali njegovom rukom odabrani članovi stranke DF se prvom prilikom prodadoše SDA i u praksi pokazaše ko su, šta su i zbog čega su u politici.

Zašto onda Ž.K. glumi nekakvog titoistu, mitraljesca, boksera, Hrvata, multietničara? Možda bi bolje prošao da je direktno u SDA jer ga niko osim GS neće.

Pijana gnjida.
Možeš misliti kakav je to odijum prema jednom narodu u glavama tih luzera, da su u stanju tu budaletinu stvarno pogurati.
Uspjeo bi vjerojatno, samo ga je onaj hafis Bećirević prejebo. Tu bošnjaci imaju ''tri u jedan'' - i sdocijaldemokratu, vjernika i nacionalistu.
Da je još samo pametan da se više ne javlja do izbora - prokužit će ga da je žešća landara i da ne zna sastaviti više od 5 rečenica. Govori k'o automat i na bilo kakvo pitanje uvijek daje isti odgovor, bilo da se radi o cijeni šljiva ili europskom putu.
A onda još stari vuk Đaferović, pa ovi hamali što su otpali iz SDA, pa Fahro...i po belaju Falatar...velika gužva u šesnestercu a nije baš da je Bošnjaka k'o Kineza.
Last edited by Hafis on 24/06/2018 16:40, edited 1 time in total.
seherzada_begovica

#1319 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Novak20 wrote:
Hafis wrote:
Pa tak je...

Ih, sta se puta Covke prodao SDA, ako je to kriterij kvarljivosti, onda je sokol ocerupan do koske.

Komsic ce biti izabran za hrvatskog cana predsjednistva, demokratski, i adz-ji tu nemeru nista osim kmecati. Ko gubi ima pravo da se ljuti. :kiss:
Hafis

#1320 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Neće biti izabran. Osvojit će 40-50 000 glasova onih najupornijih.
na jesen na biro rada.
SaraFina

#1321 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Neće biti izabran. Osvojit će 40-50 000 glasova onih najupornijih.
na jesen na biro rada.

Prosječni Bošnjo obožava Komšićev izgled pa čak i podočnjake, jer to je izgled čovjeka iz "susjestva" kome se vjeruje! 150 000 minimum :D
seherzada_begovica

#1322 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Hafis wrote:
Novak20 wrote:

Pijana gnjida.
Možeš misliti kakav je to odijum prema jednom narodu u glavama tih luzera, da su u stanju tu budaletinu stvarno pogurati.
Uspjeo bi vjerojatno, samo ga je onaj hafis Bećirević prejebo. Tu bošnjaci imaju ''tri u jedan'' - i sdocijaldemokratu, vjernika i nacionalistu.
Da je još samo pametan da se više ne javlja do izbora - prokužit će ga da je žešća landara i da ne zna sastaviti više od 5 rečenica. Govori k'o automat i na bilo kakvo pitanje uvijek daje isti odgovor, bilo da se radi o cijeni šljiva ili europskom putu.
A onda još stari vuk Đaferović, pa ovi hamali što su otpali iz SDA, pa Fahro...i po belaju Falatar...velika gužva u šesnestercu a nije baš da je Bošnjaka k'o Kineza.
Zato je jedino logicno rjesenje glasati za Komsu.
Hafis

#1323 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
na jesen na biro rada.

Prosječni Bošnjo obožava Komšićev izgled pa čak i podočnjake, jer to je izgled čovjeka iz "susjestva" kome se vjeruje! 150 000 minimum :D
Ne može ga toliko zapasti.
Velika je gužva za bošnjačkog člana i tu će otići najmanje 90% bošnjačkih glasova. Preostali će biti većinom naivčine koji još padaju na one priče i standardni croatofobi
Zajebo ga je Bećirević.
SaraFina

#1324 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:
na jesen na biro rada.

Ne može ga toliko zapasti.
Velika je gužva za bošnjačkog člana i tu će otići najmanje 90% bošnjačkih glasova. Preostali će biti većinom naivčine koji još padaju na one priče i standardni croatofobi
Zajebo ga je Bećirević.

Bošnjački član je nebitan :D Shvati. A Faraon (što ste priželjkivali) nije ni objavio kandidaturu :D

Zato dajem 150 - 170 000 Komši :D
seherzada_begovica

#1325 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Takodje, glasati za Hrvate iz DF-a na kantonalnom i federalnom nivou, da se domovi naroda popune probosanskim DF snagama.

Nakon toga, na nivou federacije donijeti zakon kojim se iz svakog kantona bira podjednak broj Hrvata u domove naroda.

Time prakticno osigurati DF-u da one ideje koje HDZ zeli postici za sebe kmecanjem, DF to za sebe postigne legalno i demokratski. :thumbup:

Narodski receno, HDZji dali su dobru ideju, istjerujuci iz sume zeca, da Bosnje malo prerade tu ideju i iz sume izvedu DF medzeda. :kiss: Odnosno, da oni Hrvati iz DF-a, uvijek budu oni Hrvati koji ce sjediti u institucijama. Ono sto Covke masta za sebe i svoje HDZ ovce.
Post Reply