Jedete li svinjetinu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Jedete li svinjetinu?

Da
57
61%
Ne
37
39%

Total votes: 94

nineinchnails

#1301 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by nineinchnails »

Streptokok wrote:
nineinchnails wrote:Puno se napiskaralo na ovu temu, a mrsko mi čitati.
Ukratko, jedem svinjetinu, ali vrlo ograničeno. Tek par puta mjesečno. Uglavnom, za doručak je nekada dobro malo slanine uz jaja. Odlično je za pluća i bronhije ako imate problema s tim. Nekada pancetu, pršutu, dobro ide na picu, i to je to.
Nikakve gluposti kao npr.čvarke ili komadine pečenog mesa ili prasetine. Prasetina je odvratna maksimalno. Ko god ono voli nije normalan.
i, jesi li štogod izumio?
Pa jesam izumio nekih sitnica, ali nisam ništa patentirao. Po profesiji nisam izumitelj. Što pitaš?
Gojeni H

#1302 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Gojeni H »

uglavnomja wrote:
i tebi :lol: :lol:

ovo je tvoj zakljucak, o intilignciji :D

moja prica je bila o gadjenju ... ako ti se gadi i ako je smece, kako ti se ne gadi sto je neko ko je jeo smece napravio to sto svaki dan diras?
Long live islamofobija i eurocentrizam, ali ipak Zivio drug Tito! Dugo te nije bilo s mrznjom?

Znam ljudi koji smatraju da su Mek i Burger King smece od hrane. Logika @uglavnomja? - Mrze ljude koji jedu Meka i BK.
Streptokok

#1303 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

nineinchnails wrote:
Streptokok wrote:
nineinchnails wrote:Puno se napiskaralo na ovu temu, a mrsko mi čitati.
Ukratko, jedem svinjetinu, ali vrlo ograničeno. Tek par puta mjesečno. Uglavnom, za doručak je nekada dobro malo slanine uz jaja. Odlično je za pluća i bronhije ako imate problema s tim. Nekada pancetu, pršutu, dobro ide na picu, i to je to.
Nikakve gluposti kao npr.čvarke ili komadine pečenog mesa ili prasetine. Prasetina je odvratna maksimalno. Ko god ono voli nije normalan.
i, jesi li štogod izumio?
Pa jesam izumio nekih sitnica, ali nisam ništa patentirao. Po profesiji nisam izumitelj. Što pitaš?
pa haman smo postavili hipotezu da su ljudi koji jedu klempu inteligentiniji i podlozniji izumima. i ti nam sad pokvari koncept. mogao si barem reći da si izumitelj, pa makar i ne bio, nećemo mi provjeravati.
condy

#1304 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by condy »

Streptokok wrote:
condy wrote:[q
Svakom svačiji izbor. Ali griješiš da način prehrane ne igra nikakvu ulogu kod dilbera. Način ishrane je jako važan za zdravlje. Ljepo se počastiti telećim odreskom ili drugom poslasticom. Teleći odrezak nije ni loš ni nezdrav niti sam to tvrdio jer teletina nije masna. Međutim, dilbere moj, mnogima kojima je stil života ssvako malo roštiljada zavše sa šećerom, pritiskom, ili ih strefi srčka :-D
rekao sam brzina apsorpcije ne igra nikakvu ulogu kod onih koji ne bilduju. znam za anabolički prozor/priliku no većina ljudi se nikada ne nalazi u tom stanju.
Jasno. Gore je rečeno da nema razlika u kvaliteti i apsorpciji proteina, bez obzira iz koje se hrane ili mesa konzumira pa je moj post bio osvrt na to, da nije tako bez neke želje za polemiku oko toga. Nikog ja ne nagovaram kako će se hraniti.

On topic. Ja ne konzumiran svinjetinu. Iz tradicionalnih vjerskih razloga, niko u porodici je ne konzumira, pa ni ja. Nemam nikakvu odbojnost prema ljudima koji je koriste u prehrani. Par puta sam se vani zeznuo i dobio u hrani svinjetinu, i nije mi ništa posebno iako ja gotovo i da nemam iskustva sa njom. Ne bih je najvjerovatnije koristio da i nema ovih razloga jer je premasna.
Gojeni H

#1305 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Gojeni H »

uglavnomja wrote:
Rampage wrote:Ne jedem, nisam nikad probao niti bih probao.

Inače ne jedem smeće :)
bravo

i nije ti problem sto gotovo su gotovo sve stvari koje svakodnevno koristis izmislili i napravili ljudi koji jedu smece?
pocinjuci od struje, interneta i kompjutera-telefona na kojem sad lupas, cak i kuce u kojoj sjedis ...

:lol: :lol: :lol:

Idi bona skoci u vodu dje kod Stavangera. Dodji sebi malo.
Streptokok

#1306 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

condy wrote:
Streptokok wrote:
Svakom svačiji izbor. Ali griješiš da način prehrane ne igra nikakvu ulogu kod dilbera. Način ishrane je jako važan za zdravlje. Ljepo se počastiti telećim odreskom ili drugom poslasticom. Teleći odrezak nije ni loš ni nezdrav niti sam to tvrdio jer teletina nije masna. Međutim, dilbere moj, mnogima kojima je stil života ssvako malo roštiljada zavše sa šećerom, pritiskom, ili ih strefi srčka :-D
rekao sam brzina apsorpcije ne igra nikakvu ulogu kod onih koji ne bilduju. znam za anabolički prozor/priliku no većina ljudi se nikada ne nalazi u tom stanju.
Jasno. Gore je rečeno da nema razlika u kvaliteti i apsorpciji proteina, bez obzira iz koje se hrane ili mesa konzumira pa je moj post bio osvrt na to, da nije tako bez neke želje za polemiku oko toga. Nikog ja ne nagovaram kako će se hraniti.

On topic. Ja ne konzumiran svinjetinu. Iz tradicionalnih vjerskih razloga, niko u porodici je ne konzumira, pa ni ja. Nemam nikakvu odbojnost prema ljudima koji je koriste u prehrani. Par puta sam se vani zeznuo i dobio u hrani svinjetinu, i nije mi ništa posebno iako ja gotovo i da nemam iskustva sa njom. Ne bih je najvjerovatnije koristio da i nema ovih razloga jer je premasna.
i uzgred da dodam, uzmem i ja whey poslije treninga, ponekad i sutradan ujutro. :D
Streptokok

#1307 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

Gojeni H wrote:
uglavnomja wrote:
Rampage wrote:Ne jedem, nisam nikad probao niti bih probao.

Inače ne jedem smeće :)
bravo

i nije ti problem sto gotovo su gotovo sve stvari koje svakodnevno koristis izmislili i napravili ljudi koji jedu smece?
pocinjuci od struje, interneta i kompjutera-telefona na kojem sad lupas, cak i kuce u kojoj sjedis ...

:lol: :lol: :lol:

Idi bona skoci u vodu dje kod Stavangera. Dodji sebi malo.
nek se udari hrkljuš
condy

#1308 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by condy »

Streptokok wrote:
Netolerantnost na laktozu je bolest i malo ljudi od toga boluje. Izolat i hidrolizat wheya ne sadrže laktozu.
I ljudi koji ne podnose laktozu mogu ga koristiti. Laktoza ima u svim liječnim proizvodima.

Mliječni proizvodi, što nije slučaj sa sirutkom, sadrže značajnu količinu kazeina ili sporog proteina. Omiljen kod žena. Međutim, on se uglavnom zbog svoje sporosti i ne koristi kod sportaša, osim pred spavanje. Tako da trebaš razlikovati whey protein od kazeina, kad pričaš o apsorpciji proteina iz mliječnih proizvoda.

Apsorpcija mesa nije brza jer u mesu pored proteina ima i nezdrava masnoća i drugi sastava koji usporavaju apsorpciju. Pored toga, meso se mora razgraditi u organizmu, probaviti jer je u krutom stanju, za razliku od wheya koji je u tečnom gotovom stanju pa je samim tim asporpcija puno brža. Whey je čist hemijski proizvod, a njegova čistoća se vrlo lako izračuna. Maksimalna moguća čistoća je oko 90%, a veoma dobra je oko 80+%. Zbog toga, i služi deklaracija, i sl. a radi se o velikim svjetskim brendovima, koji odgovaraju za sadržaj svoje dekleracije. Na piletini koju ti kupuješ nemaš deklaraciju zar ne?

Sad ako ima u jednoj mjerici 23 grama whey proteina, a mjerica sadrži 25 grama praška, koliko je on hemijski čist proizvod u procentima ? Ili ako ti je lakše u gramima koliko ima nečistoća ? Pretpostavljam da odgovor znaš pošto govoriš o njegovoj hemijskoj čistoći.
i jel ti nama sada preporučuješ da umjesto mesa krkamo whey? pa kako bi ti napravio grah bez mesa? ili ispržio jaje sa dimljenim whey?
Pa vidiš jaja se ne bi trebala jesti sa mesom. Mislim jeste ukusno, volim i ja to, ali zašto ne bi trebalo ?
Šta treba jedan obrok nutricionistički sadržavati ?

Sa whejom se može neka i hrana praviti. Nisam nikad probao niti želim iako sam gledao kako prave na youtube. Nikom ja ne preporučujem kako će se hraniti ili grah praviti :-D samo osvrt na hranu koja sadži proteine. Btw. Voliš čokoladice ???? Probaj čokoladice od wheya ima ih u protein shopovima, dobre su :D
Euridika
Globalna šefica

#1309 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Euridika »

Tomahawk11 wrote:Mislim da nije bilo ovo sa ženom i utorkom. Havana, otvaraj, baš me zanima kakva je tu finta.
Bila je tema, zaboravila sam kako se zvala. :D
Streptokok

#1310 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

condy wrote:[Probaj čokoladice od wheya ima ih u protein shopovima, dobre su :D
preskupe za udio proteina koji nude
moonca

#1311 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by moonca »

Mangalica- :thumbup:
KIseljak12

#1312 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by KIseljak12 »

Ko god jede piletinu, ne moze cista obraza izjaviti "NE JEDEM SMECE".

Ne jedem leseve uopste.

Kako vam se gadi jesti crkotine ptica, sisara, vodozemaca, mnoge od njih fermentirane i ustajale na dimu, odvratno.
Streptokok

#1313 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

KIseljak12 wrote:Ko god jede piletinu, ne moze cista obraza izjaviti "NE JEDEM SMECE".

Ne jedem leseve uopste.

Kako vam se gadi jesti crkotine ptica, sisara, vodozemaca, mnoge od njih fermentirane i ustajale na dimu, odvratno.
a šta onda da jedemo? žive ptice dok još krilaju? i kako onda ubaciti živu pticu u šerpu sa grahom?
Last edited by Streptokok on 12/03/2018 12:03, edited 1 time in total.
condy

#1314 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by condy »

Streptokok wrote:
i uzgred da dodam, uzmem i ja whey poslije treninga, ponekad i sutradan ujutro. :D
:D :thumbup:

Ma to je samo dodatak prehrani. Ne znači sad ako to uzmemo da se moramo lišiti teletene, janjetine i sl. :D
Streptokok

#1315 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

condy wrote:
Streptokok wrote:
:D :thumbup:

Ma to je samo dodatak prehrani. Ne znači sad ako to uzmemo da se moramo lišiti teletene, janjetine i sl. :D
svakako
Euridika
Globalna šefica

#1316 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Euridika »

Streptokok wrote:
Euridika wrote: Cijena kaže samo to da su niži troškovi proizvodnje, a veća potražnja. O kvaliteti mesa, svih vrsta, u današnje vrijeme se itekako da diskutovati. Kakvog mi sve smeća generalno jedemo, i to čak i onog zeljastog... :(
a troškovi su niži zbog?
Načina prehrane i uzgoja svinja. Bila je diskusija o tome, vjerovatno i na ovoj temi, prošle godine.
condy

#1317 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by condy »

Streptokok wrote:
condy wrote:[Probaj čokoladice od wheya ima ih u protein shopovima, dobre su :D
preskupe za udio proteina koji nude
Imaju organski kikiriki puteri kupit. Malo su nezgodni za naviknuti se jesti ako se nisu prije jeli, ali su nutritivno bogata namirnica. Njima ne manjka proteina, zdravih masnoća a cijena je fer za ono što dobiješ.
John Cleese

#1318 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by John Cleese »

Slogan teme: Krmetina konekts pipl - makar i da bi se medjusobno pljuvali :|

Sto se mene tice, sta god da jedem, ne upalim se k'o kutnjak kad cujem da neko ne jede sto ja jedem ili jede sto ja ne jedem.
Nekako se opustenije zivi tako.
Probajte bas.
KIseljak12

#1319 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by KIseljak12 »

Streptokok wrote:
KIseljak12 wrote:Ko god jede piletinu, ne moze cista obraza izjaviti "NE JEDEM SMECE".

Ne jedem leseve uopste.

a šta onda da jedemo? žive ptice dok još krilaju? i kako onda ubaciti živu pticu u šerpu sa grahom?
Moze grah i bez leseva.
Rampage

#1320 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Rampage »

Gojeni H wrote:
uglavnomja wrote:
i tebi :lol: :lol:

ovo je tvoj zakljucak, o intilignciji :D

moja prica je bila o gadjenju ... ako ti se gadi i ako je smece, kako ti se ne gadi sto je neko ko je jeo smece napravio to sto svaki dan diras?
Long live islamofobija i eurocentrizam, ali ipak Zivio drug Tito! Dugo te nije bilo s mrznjom?

Znam ljudi koji smatraju da su Mek i Burger King smece od hrane. Logika @uglavnomja? - Mrze ljude koji jedu Meka i BK.
Ja da sam na njegovom mjestu sve bih se lup'o tastaturom po glavi, ne bih nikako sebi mogao oprostiti Muhameda Musu ibn Kwarizmija i njegovu "Algebru" :D

Logika u tiltu :)
Thorgerson

#1321 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Thorgerson »

Jedem samo sta hodza kaze.
Streptokok

#1322 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

KIseljak12 wrote:
Streptokok wrote:

Ne jedem leseve uopste.

Moze grah i bez leseva.
ali to onda nije grah s mesom? odakle da namirimo proteine?
Streptokok

#1323 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

Thorgerson wrote:Jedem samo sta hodza kaze.
pa sta veli za klempu?
medvjed23

#1324 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by medvjed23 »

John Cleese wrote:Slogan teme: Krmetina konekts pipl - makar i da bi se medjusobno pljuvali :|

Sto se mene tice, sta god da jedem, ne upalim se k'o kutnjak kad cujem da neko ne jede sto ja jedem ili jede sto ja ne jedem.
Nekako se opustenije zivi tako.
Probajte bas.
kako je ovo jednostavan recept za bolje; ljepše i slobodnije društvo, al džaba, neće pa neće u glavu
Bodkin

#1325 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Bodkin »

“Svinjetina je smece” rece lik i zagrize virslu u kojoj je 20% mesa, a ostalo smrvljene kosti, koza, iznutrice i ostalo :D
Locked