Jugoslovenstvo

Post Reply
kakonako

#1301 Re: Jugoslovenstvo

Post by kakonako »

Daj ba Karlinka,smatras forumase blesavim...cuj,kad ti covjek podastre validne podatke o vrijednoszi YU pasosa,a ti njemu - samo su rijetki mogli putovati,aludirajuci na opste siromastvo.Ne glumi budalu,hiljade ljudi je islo u Trst,jos ti drzava proda nesto deviza,da malo guzica vidi puta,a i da se sta prosverca,isto tako u Tursku,Njemacku...Smanji malo dozivljaj jer zaista izgledas odvratno.
Last edited by kakonako on 21/05/2017 22:12, edited 1 time in total.
insomnia78

#1302 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

Jbt koje dostignuc . Imas pasos :lol:
kakonako

#1303 Re: Jugoslovenstvo

Post by kakonako »

Nedo sta,za ono vrijeme jeste...pola Evrope ga nije imalo i nije nigdje mrdalo.A ti sad,dokopo se Francuske,pa mudrujes li mudrujes.EUROPEJAC;FICFIRIC;KO ONAJ STO GA JE IGRAO pok.Ivica Vidovic u seriji "Tale".
Last edited by kakonako on 21/05/2017 22:16, edited 1 time in total.
insomnia78

#1304 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

Jah. Jugosloveni su se naputovali. Doduse samo ovi sa foruma. To nije dolazilo iz Trsta
kakonako

#1305 Re: Jugoslovenstvo

Post by kakonako »

Mali si ti bio,a neki stariji te pogresno informisali.Ne truni i ne glumi intelektualca,previse si ofiran,samo nece niko da ti kaze.
Connaisseur Karlin

#1306 Re: Jugoslovenstvo

Post by Connaisseur Karlin »

kakonako wrote:Daj ba Karlinka,smatras forumase blesavim...cuj,kad ti covjek podastre validne podatke o vrijednoszi YU pasosa,a ti njemu - samo su rijetki mogli putovati,aludirajuci na opste siromastvo.Ne glumi budalu,hiljade ljudi je islo u Trst,jos ti drzava proda nesto deviza,da malo guzica vidi puta,a i da se sta prosverca,isto tako u Tursku,Njemacku...Smanji malo dozivljaj jer zaista izgledas odvratno.
pisemo cinjenice: pola stanovnistva nije imalo pasose, a 50tih i 60tih godina , aktuelan migracija ruralnog stanovnistva u urabane srdine je bila znatno vaznija od odlaska po framerke u Trst 80tih godina :) naravno a nardo nije imoo novac da putuje :) putovana su genrlano receno, kao danasnja putovanja, bila luskuz u svijetu :-D
Connaisseur Karlin

#1307 Re: Jugoslovenstvo

kakonako wrote:Mali si ti bio,a neki stariji te pogresno informisali.Ne truni i ne glumi intelektualca,previse si ofiran,samo nece niko da ti kaze.
jeus moji roditleji i rodbina puno putovali od kasnih 60tih , ali onisu bili mjerilo prosejecne populacije , s obziom na posao i plate :-D
HAVANA

#1308 Re: Jugoslovenstvo

Post by HAVANA »

A sto vi ikako pricate o tim stvarima?Bilo i proslo.Bolje i sretnije vrijeme.Meni bila super zemlja u vremenu u kojem sam zivio.I mojim roditeljima po njihovoj prici.Za ostalo me vise boli kurac poslije svih budalastina koje su se izdesavale.Nacije,vjere,ideale,vodje,hodze i popove ...redom nabijem na qrac.I vartu,i bakira,i sebiju,dodika,covica,cavica...Rodio sam se u toj zemlji i volio je.Izaslo je naopako,jebat je.Borio se za ljiljane,i to naopako izaslo.A tito kome se najebo mame,s razlogom se najebo.Trebo je malo vise,i ostrije.Potrijebit gamad.Da ih nema.Ni roda im ni poroda.Manje bi me noga bolila i vise bi zivih bilo.Gadno zvuci al bolje sprijeciti nego lijeciti.Vidi gamadi sta izroni iz brloga fasistickih.Jebo li im drazo majku,i musolini tatu,handzar divizija mu prcila sestru...
Connaisseur Karlin

#1309 Re: Jugoslovenstvo

HAVANA wrote:A sto vi ikako pricate o tim stvarima?Bilo i proslo.Bolje i sretnije vrijeme.Meni bila super zemlja u vremenu u kojem sam zivio.I mojim roditeljima po njihovoj prici.Za ostalo me vise boli kurac poslije svih budalastina koje su se izdesavale.Nacije,vjere,ideale,vodje,hodze i popove ...redom nabijem na qrac.I vartu,i bakira,i sebiju,dodika,covica,cavica...Rodio sam se u toj zemlji i volio je.Izaslo je naopako,jebat je.Borio se za ljiljane,i to naopako izaslo.A tito kome se najebo mame,s razlogom se najebo.Trebo je malo vise,i ostrije.Potrijebit gamad.Da ih nema.Ni roda im ni poroda.Manje bi me noga bolila i vise bi zivih bilo.Gadno zvuci al bolje sprijeciti nego lijeciti.Vidi gamadi sta izroni iz brloga fasistickih.Jebo li im drazo majku,i musolini tatu,handzar divizija mu prcila sestru...
e ovo je jedan od bisera kojem se uvijek nasmijem :D :lol:
HAVANA

#1310 Re: Jugoslovenstvo

Post by HAVANA »

Biser ne biser,meni tako izgleda.Sto vidjeh,cuh i osjetih.I sto vidim, cujem i osjetim i dan danas...Takav utisak stekoh. :fazlija: A i izvuko je maksimum u onom vremenu.Vidi nas danas poslije 20 i kusur godina kako je rat stao...Jebo lud zbunjenog.Veze s vezom nista nema.
Last edited by HAVANA on 21/05/2017 22:44, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#1311 Re: Jugoslovenstvo

HAVANA wrote:Biser ne biser,meni tako izgleda.Sto vidjeh,cuh i osjetih.I sto vidim, cujem i osjetim i dan danas...Takav utisak stekoh. :fazlija:
tito nista nikad nije mogao uraditi, ipak je juga formirana u poslijeratnim uslovima koji su , mozda tad bili bolja opcija, ali tezanj republika ka odvajanju je bila vruca meta u jugo politici ;-)
HAVANA

#1312 Re: Jugoslovenstvo

Post by HAVANA »

Connaisseur Karlin wrote:
HAVANA wrote:Biser ne biser,meni tako izgleda.Sto vidjeh,cuh i osjetih.I sto vidim, cujem i osjetim i dan danas...Takav utisak stekoh. :fazlija:
tito nista nikad nije mogao uraditi, ipak je juga formirana u poslijeratnim uslovima koji su , mozda tad bili bolja opcija, ali tezanj republika ka odvajanju je bila vruca meta u jugo politici ;-)
https://youtu.be/FJ3egVarkus
Connaisseur Karlin

#1313 Re: Jugoslovenstvo

HAVANA wrote:
https://youtu.be/FJ3egVarkus
o kako je naivna tvoja reakcija :D :lol:
HAVANA

#1314 Re: Jugoslovenstvo

Post by HAVANA »

Jebi ga.Ja sam poglup.Ti si pametna i sve si shvatila u zivotu.Od vagine do aviona i suneta.Pa i tita.
insomnia78

#1315 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

:lol:
SaraFina

#1316 Re: Jugoslovenstvo

Post by SaraFina »

:lol:

Havane :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1317 Re: Jugoslovenstvo

Post by _BataZiv_0809 »

HAVANA wrote:Jebi ga.Ja sam poglup.Ti si pametna i sve si shvatila u zivotu.Od vagine do aviona i suneta.Pa i tita.
I Ive Andrica...
Connaisseur Karlin

#1318 Re: Jugoslovenstvo

HAVANA wrote:Jebi ga.Ja sam poglup.Ti si pametna i sve si shvatila u zivotu.Od vagine do aviona i suneta.Pa i tita.
nisi ti poglup, ti si pametan, ali si nepopravljivi romanticar :D bezveze galamis na mene :lol:
HAVANA

#1319 Re: Jugoslovenstvo

Post by HAVANA »

Eki to.Posalji to mojoj zeni ,napada me da nisam vise romantican.
insomnia78

#1320 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:Eki to.Posalji to mojoj zeni ,napada me da nisam vise romantican.
Oj onda ce te jos vise napadati. A ko ti je ona, a od kud ona zna da si ti romantican. Sto si ti to njoj romantican...
HAVANA

#1321 Re: Jugoslovenstvo

Post by HAVANA »

Jes jebo mater.Ne salji nista.
Fudo387

#1322 Re: Jugoslovenstvo

Post by Fudo387 »

Na ovoj partizanskoj eskadrili vazda jedno te isto.
Pasos-trst-pasos-vegeta-trst-bilo lijepo-trst-sve djaba-trst-zivLo se-trst....
Alija, Alija, dje ce ti dusa Alija
Connaisseur Karlin

#1323 Re: Jugoslovenstvo

aaa previse si se opustio, dobro ti je rekla :kiss:

a idi, imamo ja i ona isto misljenje u vezi one susilice, pa u vezi noh plocica na stepenicama, a to znaci,da je ona , u vezi romatnike, opet u pravu :D :lol:
HAVANA

#1324 Re: Jugoslovenstvo

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:Na ovoj partizanskoj eskadrili vazda jedno te isto.
Pasos-trst-pasos-vegeta-trst-bilo lijepo-trst-sve djaba-trst-zivLo se-trst....
Alija, Alija, dje ce ti dusa Alija
Ih vegeta.Ja po wrangler iso.Zar nije bolje bilo po vegetu u madjarsku?U amsterdam po hasis... :lol:
HAVANA

#1325 Re: Jugoslovenstvo

Post by HAVANA »

aaa previse si se opustio, dobro ti je rekla :kiss:

a idi, imamo ja i ona isto misljenje u vezi one susilice, pa u vezi noh plocica na stepenicama, a to znaci,da je ona , u vezi romatnike, opet u pravu :D :lol:
Kake ba susilice? :lol: Atmosfera je pravo romanticna.Ona pegla posteljine,ja lezim i stalno nesta iscem,boli me noga,daj tabletu,otvori prozor,zatvori prozor,mala uci fiziku i ronda,velika sprema ispit,i ona nesta ronda svako malo,cuko lezi i jebe se njega za sve...
Post Reply