AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
General War

#1302 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

O'zone wrote:SDS ima svoj interes u ovome a to je da kontriraju SNSD-u i da se nadaju da će rs otići u financijsku dubiozu sa SNSD-om na čelu a onda će oni da zasjednu i onda pazi čuda će oni tražiti da se uvedu akcize :mrgreen:
Pa svaka stranka ima svoj interes...samo sto se sada interes naroda poklapa sa SDS- ovim ili SDP...a da su svi govna to stoji, mada je ovo prvi put da se desi svojevrstan udar na zakon izglasavajuci zakon a da se ne zna ni ko ga je predlozio :mrgreen:
Znaci, kad jednom zajebes procedure, mozes to opet uradit ti ili onaj drugi bez konsekvenci...i onda ce sutra srat kako imamo demokratiju i da je do naroda. :-)
ke_ma

#1303 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by ke_ma »

hizo ramidovic wrote:Puna podrzka za akcize!
To sto fukara i sitna burania nezna kolko cenam ovo donjet para toje njihov problem. Do oktobra iduce godine bih dobija novih 476,4 km auto puta
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: bože sačuvaj kakvih nas sve ima
oakville

#1304 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by oakville »

Alfons Kauders wrote:
Itsoktobealone wrote:
Alfons Kauders wrote:
Jesi li ti zadnjih 20 godina ovdje? Jer ako nisi, nemoj molim te...

Kakvo covjece rasterecenje? Pa izjebali ih tako da su od cijele "agende" proveli samo stvari kojim su sebi dizali prihode. Nijedan namet nije ukinut, nista covjece nije rastereceno, vec naprotiv - dodatno optereceno.

Nije narod bolan debilan pa da ne konta sta znaci priliv sredstava tog obima za privredu, punjenje budzeta i fondova, i za standard svakog ponaosob. Svi znaju da bi od tog imali visestruke koristi koju bi osjecali godinama, ali ovdje se uopste ne radi o tome, ni o usranih 15 feniga po litru.

Ovdje se radi o politici. EU je odlucila vjestacki odrzati ove nesposobne kretene na vlasti o nasem trosku. To je covjece problem i mani se tog nastupa "ovo je ekonomija 101" ... Ekonomski jeste opravdano, ali politicki nije, jer ni nasa vlast ni EU vise ne uzivaju trunku povjerenja.

Niko normalan im odavno ne vjeruje
Puno me ljudi citiralo pa ću u jedan post sve:

@alfons kauders Ja sam zadnjih 25 tu. Drugo, gdje sam ja napisao da su nameti ukinuti? Moraš malo čitati jer bi samo nešto da odgovoriš bez obzira na šta je napisano. Ja sam ti predstavio činjenično stanje stvari, tj. kako su stvari zamišljene po reformskoj agendi. To što stvari iz reformske agende nisu prihvaćene je pitanje vlasti koja te zastupa. Njima se obrati za sva pitanja tog tipa.
Pa njima se i obracam kad kazem da sam protiv. Sad bi ih trebao podrzavati kad uvode nove namete, a zaboravljaju ostatak "agende"? Evo samo sto nisam...
Dalje, narod nije debilan al' jeste letargičan. Kad bude Sarajevo iznjedrilo proteste od 200.000 ljudi iz čitave Bosne onda možemo pričati o nekim pravim promjenama.

Još nešto, ja sam ekonomista i tako stvari gledam. Nigdje u svom postu ne branim trenutnu vlast niti se smatram dio nje. Koliko EU doprinosi svemu tome je sad za druge diskusije. Slažemo se naravno da je povjerenje davno izgubljeno i dok ne bude ova država imala nekog novog (do sada neviđenog) lidera, situacija se nažalost sporo (ili nikako) neće mijenjati.

-----------------------------------------------------------------
Kakvih 200,000 ljudi? Ne moze se skupiti 2,000. Nema bolan vise budala, i zadnja sansa nekog bunta je propala 2014.

I sam govoris da je povjerenje izgubljeno i da se situacija nece mijenjati, ali eto, ne treba odbiti pare? Pa ne treba onda ni alkosu zabraniti pivu poslije rucka...

Nema covjece povjerenja, zaboli me kurac za obecanja EU, da i ne gubim rijeci na ove nase. Ljudi bolan tri godine nisu u stanju napraviti kruzni tok na ulazu u Tuzlu, a sad trebamo vjerovati da ce za 2-3 godine implementirati preko dvije milijarde maraka projekata?

Bolan, 1.6 milijardi vec stoji nepovuceno, a odobreno, mimo ovog. Pa ni za ovo jos uvijek ne znaju kako ce se iskoristiti - samo se prica o postojecim projektima, novim grant sredstvima iz transportne zajednice, i dionicama Vc... A gdje je ostatak tih projekata? Gdje su rokovi? Pola stvari o kojim je Zvizdic pricao ne postoji ni kao idejno rjesenje, pa sad skontaj koliko ce potrajati da dodju na dnevni red.

Stvarno ne znam kako ozbiljni, obrazovani ljudi mogu vjerovati da je ovo bilo sta osim spasavanja tudjih politickih projekata preko nasih ledja. Daj pare, pa cemo dalje skontat sta cemo i kako cemo...
Akcize, krediti, MMF i sve ostalo je nastavak iste priče - EU, MMF i ostali finansiraju nacionalne političke stranke i administraciju koju ove upošljavaju po svim "nivoima vlasti" (nivoima harača). Nekad se to radi na konto "relaksiranja situacije i sprečavanja eskalacije" a nekad na konto "evropskog puta" - rezultat je isti. U BiH EU vodi istu politiku kao i u Makedoniji i na Kosovu pa i Srbiji - nađi najgore i finansiraj ih. MZ je stvaralac i finansijer 50 posto problema BiH i cijelog Balkana. Priče o vladavini prava, tržištu i ostalo za nas ne vrijede.

U BiH je to specifično, radi "konstitutivnosti" koja znači konstitutivnost političkih partija. Za "konstitutivnost" narod uopšte nije potreban - hebat ga, nek crkne ili neka ide negdje, jer su pozicije političkih partija zagarantovane na konto konstitutivnosti.

Umjesto bespotrebnog razmišljanja o tome da li će sredstva od akciza biti upotrebljena za razvoj i puteve( :lol: ) i još nekorisnijeg razgovora o "narodnom buntu i političkim promjenama" (koji se neće desiti, jer narod ima gdje odseliti, a svaki bunt bi samo doveo do još većeg finansiranja današnjih političkih partija od strane EU radi "smirivanja situacije") predlažem @Alfonsu, kao vođi NVZ-a :mrgreen: da pokrene plan stvaranja alternativnog financijskog sistema vođenog motom "Ne dajmo dejtonskim institucijama ni Pfeniga." :mrgreen:
Evo mog skromnog doprinosa tom novom alternativnom sistemu:
1. Prokrčiti puteve za otvaranje nerezidentnih računa za sve pojedince i firme iz Bih van BiH s ciljem da tzv. dejtonske institucije ne dobiju ni pfeniga. Bahami, Sejšeli, Sicilija, virtuelne jurisdikcije - sve može, samo ne novac dati na raspolaganje dejtonskim institucijama. Svaka mafija pruža bolji kvalitet usluga zaštite nego dejtonske političke partije.
2. Početi stvarati novu kripto virtuelnu valutu, ne kao Bitcoin, već više kao Ethereum, koja bi bila što šire prihvaćena kao sredstvo plaćanja u trgovinama i pri razmjeni roba. U slučaju da nova valuta bude proglašena ilegalnom ili je dejtonske institucije počnu oporezivati, preći na novu valutu sa još zatvorenijim sistemom transakcija. Biti transparentan s dejtonskim institucijama je smrtni grijeh.
3. Osnovati virtuelne mjenjačnice sa serverima u Kini i Indiji, i direktno mijenjati novu valutu u dolare i eure, i transferirati na nerezidentne račune van BiH.
4. Ako su gornje tri ideje tehnički previše zahtjevne, preći na potpunu nenovčanu ekonomiju.
5. Potaći kućnu proizvodnju i trgovinu duhanom i alkoholom kao u vrijeme prohibicije. :mrgreen:

Ideje zvuče malo nadrealno, ali nisu neostvarive. Idejni koncept nije nov, naprotiv. Svoje historijskog porijeklo može zahvaliti Musić Hamdiji vlasniku Hametove pijace, čiji je moto uvijek bio "Državi ništa, s lubenicama sve" :mrgreen:
Dasi

#1305 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Dasi »

ke_ma wrote:
To sto fukara i sitna burania nezna kolko cenam ovo donjet para toje njihov problem. Do oktobra iduce godine bih dobija novih 476,4 km auto puta
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: bože sačuvaj kakvih nas sve ima
Image
Riba sa udicom
General War

#1306 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

ke_ma wrote:
Hizo imaj duse malo, ovoliko ribe da po temama upecas :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#1307 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by O'zone »

General War wrote:
O'zone wrote:SDS ima svoj interes u ovome a to je da kontriraju SNSD-u i da se nadaju da će rs otići u financijsku dubiozu sa SNSD-om na čelu a onda će oni da zasjednu i onda pazi čuda će oni tražiti da se uvedu akcize :mrgreen:
Pa svaka stranka ima svoj interes...samo sto se sada interes naroda poklapa sa SDS- ovim ili SDP...a da su svi govna to stoji, mada je ovo prvi put da se desi svojevrstan udar na zakon izglasavajuci zakon a da se ne zna ni ko ga je predlozio :mrgreen:
Znaci, kad jednom zajebes procedure, mozes to opet uradit ti ili onaj drugi bez konsekvenci...i onda ce sutra srat kako imamo demokratiju i da je do naroda. :-)
Ne postoji interes naroda :mrgreen: samo partije

Međutim odgovrno tvrdim da je opozicija pozicija i obratno isto bi se ovo događalo (a i događat će se) jer svima je mila lova
Acid25

#1308 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Acid25 »

Zašto ovaj Hizo još uvijek nije banovan zbog ekstremnih stavova?
:sax:

:lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1309 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by pici »

hizooooo ocel biti sHarana na rostilj :thumbup:
ke_ma

#1310 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by ke_ma »

O'zone wrote:
General War wrote:
Ne postoji interes naroda :mrgreen: samo partije

Međutim odgovrno tvrdim da je opozicija pozicija i obratno isto bi se ovo događalo (a i događat će se) jer svima je mila lova
Na ovakav hinjski način gdje se ne zna ko je predlagač zakona i gdje se krše sve procedure,zakoni,sigurno ne bi..
Ne mislim da bi bilo i kupovanja glasova jer je očito da je "ikeašica" kupljena
Matzan

#1311 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Matzan »

Kažu parlamentarci koji su glasali za akcize da ih je jako iznenadila negativna reakcija širokih narodnih masa.
Čak razmišljaju da ponovo preispitaju svoju odluku.
colt

#1312 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by colt »

. . od mene podrska za akcize. . .
ke_ma

#1313 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by ke_ma »

Matzan wrote:Kažu parlamentarci koji su glasali za akcize da ih je jako iznenadila negativna reakcija širokih narodnih masa.
Čak razmišljaju da ponovo preispitaju svoju odluku.
1 april je još daleko :D
manijak1

#1314 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by manijak1 »

colt wrote:. . od mene podrska za akcize. . .
To može samo značiti da ćeš uzimati a ne davati :D
Odlično :D za tebe
Acid25 wrote:Zašto ovaj Hizo još uvijek nije banovan zbog ekstremnih stavova?
:sax:

:lol:
Zato što dobro balansira latinicu i ćirilicu :D
jer svima je mila lova
Ima nekih kojima je miliji obraz od love po svaku cijenu .
Acid25

#1315 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Acid25 »

pici wrote:hizooooo ocel biti sHarana na rostilj :thumbup:
Pusti to. Novi album je tu. Vidim Hizo aktivno odrađuje turneju zadnjih dana. :lol:
Image
colt

#1316 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by colt »

. .manijak . .

. . Više puta su nas zajebali i svaki put sam bio protiv ali sad nesto nisam!!! Samo tezina donošenja zakona mi daje nadu da ce biti drugacije. Bez ovoga nema prosperiteta, pod uslovom da urade kako treba. . .
It_is_a_Leclerc

#1317 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by It_is_a_Leclerc »

Priča o akcizama pomoći će SDS-u i Nezavisnom bloku koji su jučerašnje zasjedanje iskoristili da se nametnu kao svojevrsni lideri opozicije u državnom Parlamentu. SDP bezličan i nejasan, DF anemičan i dosadan, pa su jedino Šepić i Pandurević pravili utisak nekog realnog konflikta, galame, vike i podgrijavali atmosferu kako i priliči ovakvim sjednicama.

Ono što bih volio je da ovakve sjednice izrode neke - hajmo reći - predizborne dogovore, predizborna partnerstva, čista da ne kupujemo mačka u vreći svaki put na izborima, kad ne znamo hoće li ili neće onaj za koga smo glasali u zagrljaj SDA-u. Nažalost, taj bazični nivo demokratije i poštovanja volje birača je još uvijek jako daleko od nas.
irac300

#1318 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by irac300 »

Jest da je Corba cetnik, al' 'ebo majku, ovi stihovi pogadjaju srz. :mrgreen:

I treba da nam skrsite vrat
prebijte nas, slobodno, prebijte nas
umesto ljubavi vodili smo rat
jebite nas, samo napred, jebite nas

Jebite nas, stojimo na usluzi
za dzabe, sto da se izlazete trosku
spremni su okrunjeni kukuruzi
da na njima klecimo u cosku
probook

#1319 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by probook »

Najvise mi je smijesno sto padate na foru opozicije kao oni su zabrinuti za gradjane. Picka im materina gdje su bili da kazu kada je gorivo bilo 2,50 KM da se smanje nameti i cijena ako brinu za gradjane?
Drugo - ni jedna drzava na Balkanu ne moze bez mmf i opozicija je bila protiv svega ovoga ne bi li drzavu gurnula u bankort i na taj nacin preotela vlast. Da se opozicija domogne vlasti prva stvar koju bi uradili jeste ispunjavanje svih uslova za mmf kredit.

Tako da - sve su to ista govna, samo je pitanje sta je ciji interes.
radostan dan

#1320 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by radostan dan »

u ime svih nas sa entitetskog budžeta,
za zakletvu milu ja spevo sam stih...
zippoo87

#1321 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zippoo87 »

probook wrote:Najvise mi je smijesno sto padate na foru opozicije kao oni su zabrinuti za gradjane. Picka im materina gdje su bili da kazu kada je gorivo bilo 2,50 KM da se smanje nameti i cijena ako brinu za gradjane?
Drugo - ni jedna drzava na Balkanu ne moze bez mmf i opozicija je bila protiv svega ovoga ne bi li drzavu gurnula u bankort i na taj nacin preotela vlast. Da se opozicija domogne vlasti prva stvar koju bi uradili jeste ispunjavanje svih uslova za mmf kredit.

Tako da - sve su to ista govna, samo je pitanje sta je ciji interes.
niko ovdje niti misli niti spominje opoziciju...jer svi ovi danasnji "opozicionari" su bili u vlasti i radili su iste ili slicne stvari
smisao opozicije i jeste da koristi ovakve teme da sebi dize rejting

ostala je jos jedna nada u BiH ,kao opozicija a to je NS a ako i oni to ne uspiju,to je to,nema dalje
It_is_a_Leclerc

#1322 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by It_is_a_Leclerc »

Koji MMF? :lol:
Država da spusti cijene goriva :lol:

Dozovite se.
howdy

#1323 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by howdy »

Itsoktobealone wrote:
commendatore wrote:ove orgijske cestitke oligarhiji koju su prije 7-10 dana optuzivali za nacionalizam i ko zna sta sve jos pokazuje svo licemjerje medjunarodne zajednice.... sad im je odjednom vladajuca oligarhija predmet pohvala.....

izgleda da ce se od ovih para finansirat vanjski dug BIH jer drugacije mi nema logike ovoliko hvalospjeva jbt....

volio bih ako ima neko strucniji da mi objasni ove cestitke - jebo te odjednom smo drzava za pohvalu - iako smo juce bili propali ko kauc?????
Ja ću ti objasniti činjenično stanje na terenu a na tebi je da izabereš koliko ćeš toga prihvatiti a koliko ne. Ako ti šta znači, ja sam jedan od onih koji su (indirektno) radili na sastavljanju reformske agende.

Vrlo jednostavno. Akcize su bile dio agende. Nijemci i Britanci fakat (u dubini duše) vjeruju da će ove akcize biti dobar korak naprijed za izgradnju infrastrukture u državi koja je NEOPHODNA za bilo kakvu internacionalizaciju prometa i poslovanja te rasta i izvoza i uvoza sa ostatkom Evrope (ne samo države u okruženju). Ponavaljam već n-ti put da akcize ko akcize (set ekonomskih mjera) nisu problem i da 97% ljudi koji ovdje pišu protiv toga nemaju veze sa vezom. Vjerovatno nisu nikad ni pročitali slova kako akcize djeluju generalno a niti kako te akcize utječu na specifičan primjer, u ovom slučaju BiH.

Prihvatanjem akciza ti je sada otvoreno da dobiješ ostatak tranše od €550 miliona koji je namijenjen BiH kao dio extended stand-by aranžmana. I ponovo nema veze ove akcize sa garancijom prema stranim kreditorima (IMF i EU) kao što neki pišu jer su krediti od strane internacionalnih institucija po automatizmu "first priority" krediti. U prevedenom, sutra da država bankrotira i krene iz početka, IMF bi bio prvi koji bi se isplatio, tj. radilo na vračanju kredita nazad. Znači garancija nije upitna, garancije je uvijek bilo makar trebalo 500 godina za to.

Čestitke dolaze od stranaca jer je ovo dobar potez gledajući striktno reformne polise. Nezadovoljstvo ljudi nije (i ne bi trebalo biti) tom reformom nego nedostatkom povjerenja da će povećani priliv novca u državi ići na ono što je namijenjeno: izgradnju puteva (u najmanju ruku) kao u Sloveniji, Mađarskoj, Bugarskoj a da ne pričam možda o nekoj razvijenijoj EU državi.

Plan agende (DE i GB) jeste da se ovo ukorporira fino sa poreskim rasterećenjem privrednika (68-71% je neto opterećenje, 41.5% je u bruto - zakonska kategorija) gdje bi onda privatni sektor prodisao i aman više zapošljavao -> više proizvodili -> više trgovali -> više plate -> više cijene -> viši standard. Ovo ti ne moram puno objašnjavati, ovo je ekonomija 101.

Nadam se da shvataš šta hoću da kažem. Ovo su činjenice koje se mogu provjeriti. Živio!

Pa da li je ovo Adnan Terzic licno? Nece nista poskupit uvodjenjem PDV-a a i ako poskupi imamo mehanizme da zastitimo najugrozenije kategorije. :lol: :lol:
Smrcak15

#1324 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Smrcak15 »

http://avaz.ba/vijesti/bih/332053/ekono ... predak-bih

Ekonomski analitičar / Hurtić za "Avaz" o usvajanju seta zakona o akcizama: Nepotrebno se odugovlačilo, očekuje se napredak BiH

Ekonomski analitičar Zlatko Hurtić u razgovoru za “Dnevni avaz” pohvalio je usvajanje izmjena i dopuna paketa zakona o akcizama u Predstavničkom domu Bosne i Hercegovine, naglašavajući da se bespotrebno otezalo sa izglasavanjem odluke.

Bitna podrška

- Ova odluka omogućit će Bosni i Hercegovini da radi na izgradnji modernog autoputa i putne infrastrukture. Sve to, uz bitnu podršku međunarodnih partnera, među kojima je i Evropska unija. A da bismo dobili određene kredite, potrebna nam je podrška EU. Smatram da se sve ovo s usvajanjem paketa zakona o akcizama nepotrebno oteglo – kazao je Hurtić za portal “Avaza”.

On je iznio razloge zbog čega je opozicija jutros do ranih sati pravila opstrukcije u donošenju ovih izmjena i dopuna.

- Opozicija nije željela da putem usvajanja ovih akciza vodeće stranke poprave svoje šanse na predstojećim izborima. Kada je riječ o Republici Srpskoj, konkretno smatram da nisu željeli da Dodik, koji je na čelu SNSD-a, dobije novac. Kada govorimo o Federaciji BiH, nekome nije u interesu da se grade putevi, da nam država izgleda ljepša i bolja – priča Hurtić.

Uzlazna putanja

Zanimalo nas je koliko će građani Bosne i Hercegovine dobiti usvajanjem seta zakona o akcizama.

- U kratkom roku građani neće osjetiti, ali se očekuje napredak. Mnogo toga će zavisi kakva će biti implementacija i ispunjavanje uvjeta koja bude tražila međunarodna zajednica. Ako sve bude kako treba, Bosnu i Hercegovinu očekuje uzlazna putanja. Da li će doći do rasta penzija i plaća u prve tri godine, to je teško procijeniti. Za takvo nešto potreban je rasta BDP-a od šest posto, a ja se nadam, kao i svaki građanin BiH, da će to omogućiti upravo ovaj set zakona o akcizama – kaže Hurtić za “Avaz”.
howdy

#1325 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by howdy »

Smrcak15 wrote:http://avaz.ba/vijesti/bih/332053/ekono ... predak-bih

Ekonomski analitičar / Hurtić za "Avaz" o usvajanju seta zakona o akcizama: Nepotrebno se odugovlačilo, očekuje se napredak BiH

Ekonomski analitičar Zlatko Hurtić u razgovoru za “Dnevni avaz” pohvalio je usvajanje izmjena i dopuna paketa zakona o akcizama u Predstavničkom domu Bosne i Hercegovine, naglašavajući da se bespotrebno otezalo sa izglasavanjem odluke.

Bitna podrška

- Ova odluka omogućit će Bosni i Hercegovini da radi na izgradnji modernog autoputa i putne infrastrukture. Sve to, uz bitnu podršku međunarodnih partnera, među kojima je i Evropska unija. A da bismo dobili određene kredite, potrebna nam je podrška EU. Smatram da se sve ovo s usvajanjem paketa zakona o akcizama nepotrebno oteglo – kazao je Hurtić za portal “Avaza”.

On je iznio razloge zbog čega je opozicija jutros do ranih sati pravila opstrukcije u donošenju ovih izmjena i dopuna.

- Opozicija nije željela da putem usvajanja ovih akciza vodeće stranke poprave svoje šanse na predstojećim izborima. Kada je riječ o Republici Srpskoj, konkretno smatram da nisu željeli da Dodik, koji je na čelu SNSD-a, dobije novac. Kada govorimo o Federaciji BiH, nekome nije u interesu da se grade putevi, da nam država izgleda ljepša i bolja – priča Hurtić.

Uzlazna putanja

Zanimalo nas je koliko će građani Bosne i Hercegovine dobiti usvajanjem seta zakona o akcizama.

- U kratkom roku građani neće osjetiti, ali se očekuje napredak. Mnogo toga će zavisi kakva će biti implementacija i ispunjavanje uvjeta koja bude tražila međunarodna zajednica. Ako sve bude kako treba, Bosnu i Hercegovinu očekuje uzlazna putanja. Da li će doći do rasta penzija i plaća u prve tri godine, to je teško procijeniti. Za takvo nešto potreban je rasta BDP-a od šest posto, a ja se nadam, kao i svaki građanin BiH, da će to omogućiti upravo ovaj set zakona o akcizama – kaže Hurtić za “Avaz”.
:lol: :lol: :lol:
Post Reply