Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
gidra

#1301 Re: Bitcoins

Post by gidra »

Tomahawk11 wrote:
victom wrote:
gidra wrote:Da li je pametno uletiti na još XRP-a po ovoj cijeni 0.8$ sada, ili ipak sačekati dan-dva još?
pričekj, sad ionako ide globalni kolaps kripto valuta
Kad sad?
Ja ga imam kupljenog kad je bio na cca 0.25$ vidim da ode strašno gore i niko ne zna da li će još rasti, vrlo lahko se može desiti da danas ode i preko 1$, zato sam i pitao :D
Hoću još da uložim pa se kontam evo oko IOTA-e ili XRP-a, a primamljivija mi je IOTA-a zato što pada...
Last edited by gidra on 15/12/2017 08:50, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1302 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Naravno da se još uvijek isplati, realno je sve to mlado i ima potencijal.
Za male pare se može dobiti puno. Ako se i izgubi, nikom ništa.
I BTC je nekad bio ispod dolara, a vidi gdje je danas.
drndalo

#1303 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Tomahawk11 wrote:
victom wrote:
Ja sam mislio do nove godine, tj za par sedmica.
Možda sam tu fulo, ali definitvno nekad u prvoj polovini 2018.
Ja nisam mislio, ali sam po nekim informacijama skontao da bi moglo i prije, ali imali smo već datume pada, pa se nije desilo.
Eto i WS, šta bi, ništa, BTC od tog datuma ima manje-više konstantu vrijednost sa tendencijom blagog rasta, dok imamo slučajeve da se bude neke druge kriptovalute i vrtoglavo rastu.
Pored WS ocekivanja pravo pitanje je sta ce oni koji su izasli/izaci ce skroz/parcijalno iz BTC, da bi se "naplatili"...

To je potencijalna kamara para. U sta ce te pare ici nakon prodaje BTC-a? Ako i pola toga ostane na trzistu kripto valuta, morace kupovati neke od njih, pa ce cijene tih rasti... Dakle kolaps ne znam moze li, i sta je nekome kolaps. Korekcija ce biti...

E sad, ko gleda kratkorocno da obrne i zaradi kao na berzi, a kupio je po .212 XRP, bi sinoc sretan prodao 0.9... Posebno ako je imao 1 mil. kom...

Dugorocnije, pretpostavljam i nadam se, da to hoce ici i na vise, u skladu sa kolicinom para i potraznjom... Pa za 1-2-3 godine kucica na moru... :pliska:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1304 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

drndalo wrote: Pored WS ocekivanja pravo pitanje je sta ce oni koji su izasli/izaci ce skroz/parcijalno iz BTC, da bi se "naplatili"...

To je potencijalna kamara para. U sta ce te pare ici nakon prodaje BTC-a? Ako i pola toga ostane na trzistu kripto valuta, morace kupovati neke od njih, pa ce cijene tih rasti... Dakle kolaps ne znam moze li, i sta je nekome kolaps. Korekcija ce biti...
Kome se prodaje?
Ti prodaš, ja kupim. Ako si ti izašao, ja sam ušao.
Kolaps može, ali kad krahira poznati nam finansijski sistem.
Nije realno da iz čistog mira dođe do kraha.
victom

#1305 Re: Bitcoins

Post by victom »

AsharaK wrote:Joj jarane de svega ti, popusti malo
navedi kome se obraćaš ?
Last edited by victom on 01/03/2021 04:34, edited 2 times in total.
AsharaK

#1306 Re: Bitcoins

Post by AsharaK »

A tebi jebote, ne moras svaki dan napisati bar pet puta kako su ljudi glupi koji su ulozili, a ti koji nisi da si pametan, mislim stvarno ...
victom

#1307 Re: Bitcoins

Post by victom »

Tomahawk11 wrote:
victom wrote:
Ja sam mislio do nove godine, tj za par sedmica.
Ja nisam mislio, ali sam po nekim informacijama skontao da bi moglo i prije, ali imali smo već datume pada, pa se nije desilo.
Eto i WS, šta bi, ništa, BTC od tog datuma ima manje-više konstantu vrijednost sa tendencijom blagog rasta, dok imamo slučajeve da se bude neke druge kriptovalute i vrtoglavo rastu.
WS još nije gotov, 18.12. ulazi novi veći. i to je dugoročan proces.
BTC trenutno ima konstantnu vrijednost, ne zbog WS, već zbog toga što nema potražnje.
Neki su mislili da že WS imati pozitav uticaj, međutim nije imao nikakav uticaj, ni pozitavn ni negativan.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:33, edited 2 times in total.
victom

#1308 Re: Bitcoins

Post by victom »

AsharaK wrote:A tebi jebote, ne moras svaki dan napisati bar pet puta kako su ljudi glupi koji su ulozili, a ti koji nisi da si pametan, mislim stvarno ...
na koju nogu su ti ustao danas ?
Ja ću pisati koliko hoću, šta hoću i kad hoću, jer mi forum to dozvoljava.Mimo toga ja pokušavam da uvijek iznesem argumente uz moja pisanja.
A ti ako si uložio pa si nervozan, ja ti tu drug nisam ništa kriv.
Najbolje da i ne čitaš forum, ako si osjetljive prirode.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:33, edited 3 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1309 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

victom wrote: WS još nije gotov, 18.12. ulazi novi veći. i to je dugoročan proces.
BTC trenutno ima konstantnu vrijednost, ne zbog WS, već zbog toga što nema potražnje.
Neki su mislili da že WS imati pozitav uticaj, međutim nije imao nikakav uticaj, ni pozitavn ni negativan.
Vidi, imao sam jednog takvog pesimistu, on je ''kriv'' što nisam ranije ušao u ovo, ispostavilo se da sam mogao puno više zaraditi, ali dobro, na kraju je do svakog lično.
Ne bih se složio, rekoh da se kurs stabilizovao sa tendencijom blagog rasta, dakle to bi bio neki pozitivan uticaj.
Netačno, potražnje itekako ima. Misliš da je kurs previsok, pa zato? Nikako.
AsharaK

#1310 Re: Bitcoins

Post by AsharaK »

Dobro hajd :thumbup:
victom

#1311 Re: Bitcoins

Post by victom »

Tomahawk11 wrote:
victom wrote: WS još nije gotov, 18.12. ulazi novi veći. i to je dugoročan proces.
Vidi, imao sam jednog takvog pesimistu, on je ''kriv'' što nisam ranije ušao u ovo, ispostavilo se da sam mogao puno više zaraditi, ali dobro, na kraju je do svakog lično.
Ne bih se složio, rekoh da se kurs stabilizovao sa tendencijom blagog rasta, dakle to bi bio neki pozitivan uticaj.
Netačno, potražnje itekako ima. Misliš da je kurs previsok, pa zato? Nikako.
ako je ovaj vako nervozan kad zarađuje (valute rastu), zamisli kakav će biti kad balon pukne.
victom

#1312 Re: Bitcoins

Post by victom »

meni je drago da vi zarađujete.
Ja sam analiziram i iznosim prognoze.
_Reds_

#1313 Re: Bitcoins

Post by _Reds_ »

victom wrote: Ja sam mislio do nove godine, tj za par sedmica.
ja stvarno tebe ne razumijem. tebe ispunjava biti pesimista i ovdje na sve zivo bacati negativnost.

Jedna čekaš da šta padne da pišeš ovdje, hajde sad nadji tamo ša si ono pisao ako BTC ne padne da ćeš uraditi i do kada.

P.S.

Moze li se kako ovdje da se ne vide tvoji postovi, tj. da ih ja ne vidim, pa ti piši koliko ti je volja.
Last edited by _Reds_ on 15/12/2017 09:21, edited 1 time in total.
esso_sa

#1314 Re: Bitcoins

Post by esso_sa »

Dozer wrote: 3. Digitalnim valutama, gdje se zapravo kladite, tj. pokusavate predvidjeti/pogoditi rast ili pad neke valute u odnosu na drugu koju ste odabrali. Ulozite koliko hocete, od 1$ ili EUR do koliko hocete, i pratite stanje. Za ovo preporucujem da ipak iscitate uputstvo da biste skontali kako fercera. Uglavnom, na ovome se moze za minut zaraditi i do 900%. Logicno - i izgubiti ulozeno. (Meni je ova najdraza jer svaki dan na ulaganja po 5$ klepim 80-200% po ulaganju :D. A sve je kao video igrica, samo treba malo pratiti trend i na vrijeme opaliti SELL. Recimo, dok ovo pisem klepio sam 30$ u 5-6 kupovina/prodaja :D)
Svaka cast ! Ja sta god uradim, krivulja okrene kontra i ostanem bez para :mrgreen: Ocito sam teski antitalent :lol: Inace, ovo sa digitalnim valutama izgleda k'o prava kocka. Isto ona opcija "veca-manja" na poker aparatima :mrgreen:
mO k3

#1315 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

_Reds_ wrote:
ja stvarno tebe ne razumijem. tebe ispunjava biti pesimista i ovdje na sve zivo bacati negativnost.

Jedna čekaš da šta padne da pišeš ovdje, hajde sad nadji tamo ša si ono pisao ako BTC ne padne da ćeš uraditi i do kada.
pesimista je iskusni optimista , iskreno u ovome trenutku ni ja na vjerujem u btc , da je btc dobra stvar to nije debata , ali ta dobra stvar ima i losu stranu .
Ovaj rast btc nije zdrav jer svaki dan skace sve rekord iza rekorda , ali zasto je to tako jer sada i domacice kupuju bitocin .
dot.com bubble crash ... samo da podsjetim neke ovdje
Tomahawk11
Globalni moderator

#1316 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

victom wrote:
ako je ovaj vako nervozan kad zarađuje (valute rastu), zamisli kakav će biti kad balon pukne.
Šta će biti kad bude smak svijeta?
_Reds_

#1317 Re: Bitcoins

Post by _Reds_ »

mO k3 wrote:
_Reds_ wrote:

pesimista je iskusni optimista , iskreno u ovome trenutku ni ja na vjerujem u btc , da je btc dobra stvar to nije debata , ali ta dobra stvar ima i losu stranu .
Ovaj rast btc nije zdrav jer svaki dan skace sve rekord iza rekorda , ali zasto je to tako jer sada i domacice kupuju bitocin .
dot.com bubble crash ... samo da podsjetim neke ovdje
Šta ti imaš od criptovaluta?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1318 Re: Bitcoins

Post by un1ted »

drndalo wrote:Jebem ti sindrom macka i telece glavuse... Uhvatio sam se da razmisljam sta ako XRP krene BTC putem... I na kojem moru cu kucu... :zzzz:
Nece, ne brini, ima ih previse. BTC-a imas 21,000,000 Dok XRP ukupno ima 99,993,093,880. Sada sracunaj koliki market cap ce imati XRP ako dodje do 10$ i to je neki plafon u narednim godinama.
phillie

#1319 Re: Bitcoins

Post by phillie »

esso_sa wrote:
Dozer wrote: 3. Digitalnim valutama, gdje se zapravo kladite, tj. pokusavate predvidjeti/pogoditi rast ili pad neke valute u odnosu na drugu koju ste odabrali. Ulozite koliko hocete, od 1$ ili EUR do koliko hocete, i pratite stanje. Za ovo preporucujem da ipak iscitate uputstvo da biste skontali kako fercera. Uglavnom, na ovome se moze za minut zaraditi i do 900%. Logicno - i izgubiti ulozeno. (Meni je ova najdraza jer svaki dan na ulaganja po 5$ klepim 80-200% po ulaganju :D. A sve je kao video igrica, samo treba malo pratiti trend i na vrijeme opaliti SELL. Recimo, dok ovo pisem klepio sam 30$ u 5-6 kupovina/prodaja :D)
Svaka cast ! Ja sta god uradim, krivulja okrene kontra i ostanem bez para :mrgreen: Ocito sam teski antitalent :lol: Inace, ovo sa digitalnim valutama izgleda k'o prava kocka. Isto ona opcija "veca-manja" na poker aparatima :mrgreen:
Ma nije drug...lovu mozes izgubiti samo ako se crypto u koju si ulozio ugasi. Vecinom, ljudi su optereceni vremenom zaradjivanja. i ocekuju da cim uloze u neku crypto, da ce ona skociti, 10, 20, 30%...medjutim ona krene u suprotnom smjeru i covjeku proradi panika i on brze bolje proda (i tako bude u gubitku)...nakon sedam dana ta kripto dodje na zeljeni nivo ali biva kasno. Malo sabura i sebi zacrtas vrijednost na kojoj ces prodati. Opet kazem, nemojte da ste optereceni nekim vremenskim rokovima u kojem trebate zavrsiti trejdanje.

ps. glasine kazu da bi xrp mogao otici i do 1.5$ dont shoot the messenger
Last edited by phillie on 15/12/2017 09:31, edited 1 time in total.
mO k3

#1320 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

@reds nista drug , samo dionice i etf
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1321 Re: Bitcoins

Post by un1ted »

:lol: :lol: :lol: :lol: pa jadan nebi vidis li koliki je dnevni promet BTCa? Cuj nema potraznje :lol: :lol: eto zbog cega ne bi trebao pisati na ovoj temi, jer sa pogresnim informacijama doprinosis neznanju :)

Ali malo da ti izvadim mast :) Na ulozenih 2000$ u zadnih 5 dana zaradjeno je dodatnih 10000$ :)

pozz

I ljudi manite se eltorro i iqoption. To nisu klasicne mjenjacnice...cuj ne mozes prodati tokene kako zelis, vec moras odjednom.

Evo vam lista svih mjenjacnica https://coinmarketcap.com/currencies/volume/24-hour/ i apsolutno je svejedno koju koristite, jer na SVAKU mozete poslati BTC koji kupite BILO GDJE.

Naravno, preporuka je koristiti americke mjenjacnice, npr Bittrex, jer su regulisane prema njihovim zakonima, pa su zajebi svedeni na minimum.
victom

#1322 Re: Bitcoins

Post by victom »

_Reds_ wrote:

P.S.

Moze li se kako ovdje da se ne vide tvoji postovi, tj. da ih ja ne vidim, pa ti piši koliko ti je volja.
hahahaha.
panika se polako uvlači.

Zamisli imaš ogromni spremnik vode, koji curi.
Gubi 1 litru po sekundi.
I ja kažem: "Ovaj spremnik kapaciteta milion litara će biti prazan za milion sekundi"

I onda dođeš ti i kažeš:
"ti si pesimista. možda padne kiša pa ga napuni, bacaš negativnost na spremnik i vodu, jedva čekaš da se spremnik isprazni"

Ako neko ukazuje na problem, to neznači da se automatski i raduje problemu.

Isto kao što ti ložiš ljude, da investiraju u Bitcoin, ja ih upozoravam da paze na novac.
Jer njihova investicija će pogurati tebe, i to se zove piramida.

Ti iznosi svoje mišljenje, a ja ću svoje. ;)
mO k3

#1323 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

un1ted wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: pa jadan nebi vidis li koliki je dnevni promet BTCa? Cuj nema potraznje :lol: :lol: eto zbog cega ne bi trebao pisati na ovoj temi, jer sa pogresnim informacijama doprinosis neznanju :)

Ali malo da ti izvadim mast :) Na ulozenih 2000$ u zadnih 5 dana zaradjeno je dodatnih 10000$ :)

pozz

I ljudi manite se eltorro i iqoption. To nisu klasicne mjenjacnice...cuj ne mozes prodati tokene kako zelis, vec moras odjednom.

Evo vam lista svih mjenjacnica https://coinmarketcap.com/currencies/volume/24-hour/ i apsolutno je svejedno koju koristite, jer na SVAKU mozete poslati BTC koji kupite BILO GDJE.

Naravno, preporuka je koristiti americke mjenjacnice, npr Bittrex, jer su regulisane prema njihovim zakonima, pa su zajebi svedeni na minimum.
....kako si zaradio 10000=???
Osim toga nisi ih zaradio .... ili recimo jos nisi
AsharaK

#1324 Re: Bitcoins

Post by AsharaK »

E ne vjerujem fakat
victom

#1325 Re: Bitcoins

Post by victom »

Tomahawk11 wrote:
victom wrote:
Šta će biti kad bude smak svijeta?
LOL
Post Reply