Eh kakve je Pesta nekad kupleraje imalaNiemand wrote:Ma ne radi se o cigarama, vec zbilja ta evropska kultura nekako izmice. Dobro, ovi tvrdoglavi francuzi se bas ne daju, i treba takoanimals wrote:
Ja ne pusim..
ali nabijem sve koji se bune i koji bi zabranjivali..
ne znaju da sami sebi ogranicavaju slobode..![]()
Stalo vidjam neke gluposti po net-u kako francuzi zive, kako ovo, kako ono. Poenta je da su ipak uspijeli zadrzati svoj nacin zivota a ne tek tako prihvatiti amerikanizaciju zivota. Mi lajk det.
BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
-
detroit-mercy
#1301 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
- pustopoljina
#1302 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Omg
da ne pijete matchu, gluho bilo
-
Niemand
#1303 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Oplaka.Fudo387 wrote: Moze razduziti litar tekile, al' ako zapali nece mu biti dobro...smijesno.
- Connaisseur Karlin
#1304 Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
ne znam Balkance koji ne vole kafu, eto ti odgovor na tvoje "pa sta"Karabaja wrote:Ne pijem ni ja, pa šta?Connaisseur Karlin wrote:
ne pijes kafu
- Connaisseur Karlin
#1305 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
da li si probala, a ja sam dobila pakovanje iz Japanapustopoljina wrote:Omg
- animals
#1306 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
U sumu,u prirodu,pa disi..MyTao wrote:
Tako je... nabiti sve one koji bi zabranjivali nekome pravo da udisu cist zrak.
stas u kafani
- MyTao
#1307 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Nije isto... u kafani u kojoj se pusi, svako ko u nju udje mora udisati nikotin u sebe... Sto nije slucaj sa mjestima na kojim se sluzi samo alcohol. Tada imas izbor da pijes ili ne... na mjestima gdje se pusi, nemas taj izbor.Fudo387 wrote:Ma ovo sa cigarama postaje poprilicno bezveze.MyTao wrote:Tako je... nabiti sve one koji bi zabranjivali nekome pravo da udisu cist zrak.
Razumijem zabranu na odredjenim mjestima, ali kafana?
Pa sta's kojeg djavla u kafani ako ne pusis i ne pijes?
Moze razduziti litar tekile, al' ako zapali nece mu biti dobro...smijesno.
Plus mrzim smrad cigare
- MyTao
#1308 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Pa doso da sagledam tekmu, popijem pivu, pojedem nesto dobroanimals wrote:U sumu,u prirodu,pa disi..MyTao wrote:
stas u kafani
- insomnia78
#1309 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Samo sto nepusaci uvijek zavrse sa pusacima 
- insomnia78
#1310 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
U bivsoj firmi mjesto za pusenje bilo skroz u cosku dvorista ali uvijek se svi skupljali tu
- animals
#1311 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
I onaj sto pusi isto doso, i ne buni se zbog tebe..MyTao wrote:Pa doso da sagledam tekmu, popijem pivu, pojedem nesto dobroanimals wrote:U sumu,u prirodu,pa disi..MyTao wrote:
stas u kafanieto sta cu...
- MyTao
#1312 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
izgleda da se u Evropi pusi daleko vise nego u SAD-u... Ja ne znam ni jednu osobu u mom department od 50 ljudi koji puse.
-
Fudo387
#1313 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Upravo, odes vani da zapalis, u neka doba eto ih za tobom.insomnia78 wrote:Samo sto nepusaci uvijek zavrse sa pusacima
Koji klosari.
- MyTao
#1314 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Pa probaj malo skontati kako ja ne uticem na njega, a kako on utice na mene... u tome je fazon... ako do mene sjedi vegeterijanac ja na njega necu uticati tako sto jedem meso, a pusac ce na nepusaca uticati samo tako sto sjedi pored njega i pusi.animals wrote:I onaj sto pusi isto doso, i ne buni se zbog tebe..MyTao wrote:
Pa doso da sagledam tekmu, popijem pivu, pojedem nesto dobroeto sta cu...
- pustopoljina
#1315 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Jasta sam.Connaisseur Karlin wrote:da li si probala, a ja sam dobila pakovanje iz Japanapustopoljina wrote:Omg
da ne pijete matchu, gluho bilojos nisma otvorila
Imam je i kuci...
Iz japana sam dobila od prijateljice koja je tamo bila na nekakvoj konferenciji...bila vec zasecerena...cudno.
a kad smo kod japana, ona je odusevljena cistocom wc-a tamo i hepecima na wc solji koji ti peru i posuse cijenjenu guzicu
- animals
#1316 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Isto ono, dosla majka sa bebom u kafanu i smeta joj dim..
stas sa bebom u kafani

stas sa bebom u kafani
- pustopoljina
#1317 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Kako neces? Zamisli ti jedes kokos, a pored tebe neko jede covjeka??? Ne bi ti smetalo?MyTao wrote:Pa probaj malo skontati kako ja ne uticem na njega, a kako on utice na mene... u tome je fazon... ako do mene sjedi vegeterijanac ja na njega necu uticati tako sto jedem meso, a pusac ce na nepusaca uticati samo tako sto sjedi pored njega i pusi.animals wrote:I onaj sto pusi isto doso, i ne buni se zbog tebe..MyTao wrote:
Kako jedan vegetarijanac da bude siguran da i njega neces pojesti???
- animals
#1318 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Razumijem ja tebe..MyTao wrote:Pa probaj malo skontati kako ja ne uticem na njega, a kako on utice na mene... u tome je fazon... ako do mene sjedi vegeterijanac ja na njega necu uticati tako sto jedem meso, a pusac ce na nepusaca uticati samo tako sto sjedi pored njega i pusi.animals wrote:I onaj sto pusi isto doso, i ne buni se zbog tebe..MyTao wrote:
ali kafane su uvijek bile za pusace..
i sad se majmuni dosjetili da naprave zone za disanje..
- MyTao
#1319 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Pa ako joj smeta dim, to bi bio slucaj i sa bebom i bez bebe... ili nisam u pravuanimals wrote:Isto ono, dosla majka sa bebom u kafanu i smeta joj dim..
stas sa bebom u kafani![]()
- MyTao
#1320 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Say what??pustopoljina wrote:Kako neces? Zamisli ti jedes kokos, a pored tebe neko jede covjeka??? Ne bi ti smetalo?MyTao wrote:
Pa probaj malo skontati kako ja ne uticem na njega, a kako on utice na mene... u tome je fazon... ako do mene sjedi vegeterijanac ja na njega necu uticati tako sto jedem meso, a pusac ce na nepusaca uticati samo tako sto sjedi pored njega i pusi.
Kako jedan vegetarijanac da bude siguran da i njega neces pojesti???
-
Niemand
#1321 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Meni je taj japan totalno cudan. S jedne strane daleko odmakli od prirode, tokio, tehnologija i fazoni, a na drugoj strani skroz povezani s prirodom. Ono, kontra smjer u istoj drzavi.
Gledala ja doku o bebama, jedna iz mongolije, jedna iz usa, jedna nedje iz afrike i iz tokia. Bas zanimljivo kako se djeca razvijaju u odnosu na okolinu i to, i sad ta mala iz japana hoce da stavi neki hepek od igracka na neku stangu, ono slaze kao. I ne ide nikako, nisu joj razvijene jos mot.sposobnosti fino. Ja kad se dijete baci na pod, totalno frustrirana, nista, ustaje i opet proba, ne ide opet, ono, gotovo je, baca se opet u ocaj.
Zakljucila sam da se radjas s japanskim mentalitetom ocito.
Gledala ja doku o bebama, jedna iz mongolije, jedna iz usa, jedna nedje iz afrike i iz tokia. Bas zanimljivo kako se djeca razvijaju u odnosu na okolinu i to, i sad ta mala iz japana hoce da stavi neki hepek od igracka na neku stangu, ono slaze kao. I ne ide nikako, nisu joj razvijene jos mot.sposobnosti fino. Ja kad se dijete baci na pod, totalno frustrirana, nista, ustaje i opet proba, ne ide opet, ono, gotovo je, baca se opet u ocaj.
-
detroit-mercy
#1322 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Bili na odmoru u Mexicu i u hotelu bile te soljepustopoljina wrote:Jasta sam.Connaisseur Karlin wrote:da li si probala, a ja sam dobila pakovanje iz Japanapustopoljina wrote:Omg
da ne pijete matchu, gluho bilojos nisma otvorila
Imam je i kuci...
Iz japana sam dobila od prijateljice koja je tamo bila na nekakvoj konferenciji...bila vec zasecerena...cudno.
a kad smo kod japana, ona je odusevljena cistocom wc-a tamo i hepecima na wc solji koji ti peru i posuse cijenjenu guzicu
- pustopoljina
#1323 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Mislis, imaju gen za harakiri? Lol crnjakNiemand wrote:Meni je taj japan totalno cudan. S jedne strane daleko odmakli od prirode, tokio, tehnologija i fazoni, a na drugoj strani skroz povezani s prirodom. Ono, kontra smjer u istoj drzavi.
Gledala ja doku o bebama, jedna iz mongolije, jedna iz usa, jedna nedje iz afrike i iz tokia. Bas zanimljivo kako se djeca razvijaju u odnosu na okolinu i to, i sad ta mala iz japana hoce da stavi neki hepek od igracka na neku stangu, ono slaze kao. I ne ide nikako, nisu joj razvijene jos mot.sposobnosti fino. Ja kad se dijete baci na pod, totalno frustrirana, nista, ustaje i opet proba, ne ide opet, ono, gotovo je, baca se opet u ocaj.![]()
-
detroit-mercy
#1324 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Imam dosta raje sa posla koja je radila u Japanu, kazu dobro je za bit par godina ali ostati tamo zauvijekNiemand wrote:Meni je taj japan totalno cudan. S jedne strane daleko odmakli od prirode, tokio, tehnologija i fazoni, a na drugoj strani skroz povezani s prirodom. Ono, kontra smjer u istoj drzavi.
Gledala ja doku o bebama, jedna iz mongolije, jedna iz usa, jedna nedje iz afrike i iz tokia. Bas zanimljivo kako se djeca razvijaju u odnosu na okolinu i to, i sad ta mala iz japana hoce da stavi neki hepek od igracka na neku stangu, ono slaze kao. I ne ide nikako, nisu joj razvijene jos mot.sposobnosti fino. Ja kad se dijete baci na pod, totalno frustrirana, nista, ustaje i opet proba, ne ide opet, ono, gotovo je, baca se opet u ocaj.![]()
- HAVANA
#1325 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
+9 Nisam ni zaluto,proso jednom pored.Od cega zacine prave?Oj matero.Fudo387 wrote:+1insomnia78 wrote:Ne bih kod indijca nista poj'o za drzavu
Jednom zalutao u njihov restoran, smrad necega sto krckaju u kuhinji je nepodnosljiv.
Ja ne znam kako neko moze tamo jesti, ono je za zatvora.