A jebote, tri sata, kao iz najgorih dana na DoljanimaITNet wrote:Sestra sa familiom sad u Subotu skoro 3 sata provela na cepikucama na graniciisto otisli na Peljesac
Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
- jazzer
#1301 Re: Gdje na more? - 2017
- Haris033
#1302 Re: Gdje na more? - 2017
Šta je sa Svitavom? 
-
ITNet
#1303 Re: Gdje na more? - 2017
Doduse jesu nesto ujutru/u po dana krenuli ko zadnji delegati, i to kontali nece tamo dugo zaglaviti jer nisu nikad docim haosjazzer wrote:A jebote, tri sata, kao iz najgorih dana na DoljanimaITNet wrote:Sestra sa familiom sad u Subotu skoro 3 sata provela na cepikucama na graniciisto otisli na Peljesac
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1304 Re: Gdje na more? - 2017
ja sam u subotu 70 minuta bio na doljanima 
- beni-bu-man
#1305 Re: Gdje na more? - 2017
Jel iso ko u zadnje vrijeme preko Scepan Polja ?????
- Truba
#1306 Re: Gdje na more? - 2017
ne znam ni gdje je tro
znam samo metkovic i imotski
znam samo metkovic i imotski
- beni-bu-man
-
walk_M-A-N
#1308 Re: Gdje na more? - 2017
Eto ljudi, šta će vam bolje od balkona, kad pitaju gdje ste bili kažete "Istomore"lijepa u dusi wrote:Pa Boze ima li vece miline? Mislim ima, kad je sve ovo isto, samo negdje na plazi... Evo me na balkonu, glava u hladu, lagano suncanje, forum, knjiga, limunada... Ko ne zna sebi, ne zna ni drugome![]()
Samo pazite da ravnomjerno pocrnite haha
- Truba
#1309 Re: Gdje na more? - 2017
to ono sranje s jednom trakom
prestravio se kad sam isao busem
samo zatvorio oci kad sam vidio provaliju
- beni-bu-man
#1310 Re: Gdje na more? - 2017
eh to toBlack swan wrote:to ono sranje s jednom trakom
malo su sad sredili put ukopali se u brdo
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1311 Re: Gdje na more? - 2017
Sredili jesu.
Al rodjo sparta cesto tamo, ide poslom.
Kaze da je bilo nekih odrona.
Ali je prohodno.
Ali je prohodno.
- beni-bu-man
#1312 Re: Gdje na more? - 2017
ma to je normala poslije zime s odronimaTomahawk11 wrote:Sredili jesu.
Ali je prohodno.
mene zanima ima li guzve na granici
prosle godine sam super proso nisam 5min cekao
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1313 Re: Gdje na more? - 2017
Zavisi u koje doba dodjes.beni-bu-man wrote:ma to je normala poslije zime s odronimaTomahawk11 wrote:Sredili jesu.
Ali je prohodno.
mene zanima ima li guzve na granici
prosle godine sam super proso nisam 5min cekao
Ako potrefis kad su oni slavari i kajakasi, onda se zna uhvatiti red.
Obicno je to u jutarnjim satima.
- drugtito2011
#1314 Re: Gdje na more? - 2017
Znate li nekog da renta auto, po iole normalnoj cijeni
-
lijepa u dusi
#1315 Re: Gdje na more? - 2017
Koji tripwalk_M-A-N wrote:Eto ljudi, šta će vam bolje od balkona, kad pitaju gdje ste bili kažete "Istomore"lijepa u dusi wrote:Pa Boze ima li vece miline? Mislim ima, kad je sve ovo isto, samo negdje na plazi... Evo me na balkonu, glava u hladu, lagano suncanje, forum, knjiga, limunada... Ko ne zna sebi, ne zna ni drugome![]()
Samo pazite da ravnomjerno pocrnite haha
Helem, do godisnjeg, moze i ovako...
- shalla
#1316 Re: Gdje na more? - 2017
Majke mi po meni je čisti sado-mazo ići na Doljane pored alternativnih granica...ITNet wrote:Doduse jesu nesto ujutru/u po dana krenuli ko zadnji delegati, i to kontali nece tamo dugo zaglaviti jer nisu nikad docim haosjazzer wrote:A jebote, tri sata, kao iz najgorih dana na DoljanimaITNet wrote:Sestra sa familiom sad u Subotu skoro 3 sata provela na cepikucama na graniciisto otisli na Peljesac
Krenuli u subotu za Tučepe oko 6h, išli na GP Orahovlje pa Vrgorac, došli za 4 sata dole uz jedno stajanje na pogačicama u Čelebićima... Na granici bili nekih 15ak minuta a kad smo se vraćali (krenuli u nedjelju oko 16h sa mora) bili doslovce PRVO auto na granici... Sretnem drugaricu u Tučepima, kaže bila na Doljanima 2 sata, pa reko ne kontam te nikako, jebe ona sve od-do, kaže ne prisjedaj mi na muku
- klixoris
#1317 Re: Gdje na more? - 2017
Motorom je zadrzavanje max 5 min, koliko je potrebno da provjeri sve papire 
Ne bi autom da mi neko plati
Ne bi autom da mi neko plati
- Nisrin
#1318 Re: Gdje na more? - 2017
PREUZETO S DRUGOG FORUMA:
"Evo i našeg iskustva s nedavnog putovanja na Bali, možda nekome pomogne.
Cjelokupni trošak za dvije osobe nam je bio 2.000 eura (prijevoz, smještaj, hrana, suveniri - apsolutno sve).
Avionske karte smo pronašli putem Skyscannera, dvije povratne za 7.600 kn. Letjeli smo najprije s Emiratima do Kuala Lumpura (uz presjedanje u Dubaiu), a zatim s AirAsiom do Balija. Emirati u fantastični u svakom pogledu. Prvi let s AirAsiom je kasnio 20 min, a drugi sat vremena, no imali smo 4 sata između letova pa nije bilo panike.
Smještaj smo pronašli preko Bookinga, 13 noćenja za 2.600 kn. Prvu noć smo ostali u Kuti, a sljedeći dan smo krenuli u Ubud, u mali privatni hotel Alam Terrace Cottages, gdje smo ostali 6 noći. Posljednjih 6 noći odsjeli smo u Sanuru, također u malom privatnom hotelu Kamboya Homestay. Oba smještaja su bila odlična - s bazenom, doručkom i izuzetno ljubaznim osobljem, pa ih toplo preporučamo.
Vezano uz međugradski i gradski prijevoz, pokušali smo čim više koristiti Uber budući da je dosta jeftiniji od taxija, no to baš i nije bilo jednostavno. Nakon slanja zahtjeva za vožnju, najčešće smo na WhatsApp dobivali poruke vozača koji su se nalazili u blizini i željeli nas voziti bez korištenja aplikacije, uz plaćanje u gotovini. Tako da se naoružajte strpljenjem, znali smo čekati i do sat vremena i dobiti Uber vozača tek iz sedmog pokušaja. Za cjelodnevne izlete smo u oba grada našli vozače za nekih 200 do 250 kn, i to bez ikakvih problema, jer ih na ulici ima na svakom koraku.
Od izeta preporučujemo Monkey Forest, rižina polja, plantaže kave, otok Serangan s rezervatom morskih kornjača, Elaphant Safari park, izlazak sunca na Mt. Baturu, hramove (nama su daleko najljepši Tanah Lot i Uluwatu), plaže Canggu, Padang Padang (top) i Kuta… Obavezno isprobati snorkeling, pogledati ples Barong i Keris, otići na tržnicu u Ubudu i cjenkati se za što nižu cijenu. Isprobajte čim više njihovog voća, i lokalnih specijaliteta – sve je odlično! Na plaži u Kuti kupite Nasi bunkus – najbolji koji smo na Baliju probali, za samo 10ak kuna.
Jeli smo u warunzima koji su nam izgledali čisto i uredno, a trošili smo prosječno 60 kuna za dva glavna jela i dva pića, često i desert. Redovito smo konzultirali TripAdvisor i uvijek smo bili jako zadovoljni. Ima brdo vegetarijanske rane i ribljih specijaliteta, ako ne želite eksperimentirati s mesom.
Neka od razočaranja su nam Kecak and Fire dance koji nam se uopće nije svidio, plaža u Sanuru (more je puno trave, algi i smeća), i večera na Jimbaranu (predivan zalazak sunca, ali skupa i neukusna hrana – no vjerojatno smo sami krivi jer smo naivno otišli u restoran koji nam je preporučio vozač). Ostalo je bilo savršeno, vratili bi se odmah. U dva tjedna uspjeli smo proći sve što smo željeli vidjeti, s tim da nismo uopće bili u žurbi. Ipak smo bili na medenom mjesecu."
"Evo i našeg iskustva s nedavnog putovanja na Bali, možda nekome pomogne.
Cjelokupni trošak za dvije osobe nam je bio 2.000 eura (prijevoz, smještaj, hrana, suveniri - apsolutno sve).
Avionske karte smo pronašli putem Skyscannera, dvije povratne za 7.600 kn. Letjeli smo najprije s Emiratima do Kuala Lumpura (uz presjedanje u Dubaiu), a zatim s AirAsiom do Balija. Emirati u fantastični u svakom pogledu. Prvi let s AirAsiom je kasnio 20 min, a drugi sat vremena, no imali smo 4 sata između letova pa nije bilo panike.
Smještaj smo pronašli preko Bookinga, 13 noćenja za 2.600 kn. Prvu noć smo ostali u Kuti, a sljedeći dan smo krenuli u Ubud, u mali privatni hotel Alam Terrace Cottages, gdje smo ostali 6 noći. Posljednjih 6 noći odsjeli smo u Sanuru, također u malom privatnom hotelu Kamboya Homestay. Oba smještaja su bila odlična - s bazenom, doručkom i izuzetno ljubaznim osobljem, pa ih toplo preporučamo.
Vezano uz međugradski i gradski prijevoz, pokušali smo čim više koristiti Uber budući da je dosta jeftiniji od taxija, no to baš i nije bilo jednostavno. Nakon slanja zahtjeva za vožnju, najčešće smo na WhatsApp dobivali poruke vozača koji su se nalazili u blizini i željeli nas voziti bez korištenja aplikacije, uz plaćanje u gotovini. Tako da se naoružajte strpljenjem, znali smo čekati i do sat vremena i dobiti Uber vozača tek iz sedmog pokušaja. Za cjelodnevne izlete smo u oba grada našli vozače za nekih 200 do 250 kn, i to bez ikakvih problema, jer ih na ulici ima na svakom koraku.
Od izeta preporučujemo Monkey Forest, rižina polja, plantaže kave, otok Serangan s rezervatom morskih kornjača, Elaphant Safari park, izlazak sunca na Mt. Baturu, hramove (nama su daleko najljepši Tanah Lot i Uluwatu), plaže Canggu, Padang Padang (top) i Kuta… Obavezno isprobati snorkeling, pogledati ples Barong i Keris, otići na tržnicu u Ubudu i cjenkati se za što nižu cijenu. Isprobajte čim više njihovog voća, i lokalnih specijaliteta – sve je odlično! Na plaži u Kuti kupite Nasi bunkus – najbolji koji smo na Baliju probali, za samo 10ak kuna.
Jeli smo u warunzima koji su nam izgledali čisto i uredno, a trošili smo prosječno 60 kuna za dva glavna jela i dva pića, često i desert. Redovito smo konzultirali TripAdvisor i uvijek smo bili jako zadovoljni. Ima brdo vegetarijanske rane i ribljih specijaliteta, ako ne želite eksperimentirati s mesom.
Neka od razočaranja su nam Kecak and Fire dance koji nam se uopće nije svidio, plaža u Sanuru (more je puno trave, algi i smeća), i večera na Jimbaranu (predivan zalazak sunca, ali skupa i neukusna hrana – no vjerojatno smo sami krivi jer smo naivno otišli u restoran koji nam je preporučio vozač). Ostalo je bilo savršeno, vratili bi se odmah. U dva tjedna uspjeli smo proći sve što smo željeli vidjeti, s tim da nismo uopće bili u žurbi. Ipak smo bili na medenom mjesecu."
-
lijepa u dusi
#1319 Re: Gdje na more? - 2017
Ima li ko da je bio ove godine u Drveniku? Kakvo je stanje sa smjestajem, guzvom?
-
betametazon
#1320 Re: Gdje na more? - 2017
Pitao sam jednom...i opet cu
gdje moze otici samac, od 2. Septembra...a da nije bas Bali
ima li neko neku ideju, prijedlog...?
- animals
#1321 Re: Gdje na more? - 2017
Samac...betametazon wrote:Pitao sam jednom...i opet cugdje moze otici samac, od 2. Septembra...a da nije bas Bali
u samicu..
- mayab
#1322 Re: Gdje na more? - 2017
Para ?betametazon wrote:Pitao sam jednom...i opet cugdje moze otici samac, od 2. Septembra...a da nije bas Bali
Dana ?
-
betametazon
#1323 Re: Gdje na more? - 2017
Pa nije iskljuceno da se do tad "zalomi" i kakva samicaanimals wrote:Samac...betametazon wrote:Pitao sam jednom...i opet cugdje moze otici samac, od 2. Septembra...a da nije bas Bali
u samicu..
-
betametazon
#1324 Re: Gdje na more? - 2017
Sta znam...planirani budzet negdje 700 - 800 KM...pa sad cener gore dolemayab wrote:Para ?beta :bih: metazon wrote:Pitao sam jednom...i opet cugdje moze otici samac, od 2. Septembra...a da nije bas Bali
Dana ?
- banjaluka078
#1325 Re: Gdje na more? - 2017
Nekim mojim penzionerkama sam rezervisala 2+1 apartman za 7 noćenja u Tučepima u prvoj sedmici septembra za 800 KM preko booking.com. Možda direktnim upitima može i jeftinije.betametazon wrote:Sta znam...planirani budzet negdje 700 - 800 KM...pa sad cener gore dolemayab wrote:Para ?beta :bih: metazon wrote:Pitao sam jednom...i opet cugdje moze otici samac, od 2. Septembra...a da nije bas Bali
Dana ?a dana do 7, valjda mi je dovoljno...dan dva gore dole...