jedvaj pokazao da se s pravom ocekuje da ce biti nas najbolji stoper. nadam se da je vec sad istisnuo vidu iz prvih 11. isto se moze reci i za pjacu. pjaca in, badelj out. kalinic in, mandzo out
Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zg1911
#1301 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
boli tikva, al nista kako ce bolit 11. srpnja 
jedvaj pokazao da se s pravom ocekuje da ce biti nas najbolji stoper. nadam se da je vec sad istisnuo vidu iz prvih 11. isto se moze reci i za pjacu. pjaca in, badelj out. kalinic in, mandzo out
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1302 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Ili kad Srbi dobise Njemacku, a zijan od Gane i Australije 
- ExNihilo
#1303 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Ma nije samo Đoković u pitanju. Imaš niz šampionskih ekipa u regionu, u raznim sportovima. Što njih ne hebe balkan?Tomahawk11 wrote:Zato sto je nadisao taj koncept.ExNihilo wrote:Bumo vidjeli. Interesantno je da se koncept "balkanskog mentaliteta" uglavnom veže za fudbal. Primjerice, niko ne pominje balkanski mentalitet kad igra Đoković.
Imao je i on epizodu istog, ali se uspio izdici.
Uostalom, ako pretpostavimo da postoji ta mentalna barijera, i da je izlječiva, ko kaže da je Kroate nisu također nadišle?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1304 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Individualni vs kolektivni sport.ExNihilo wrote:Bumo vidjeli. Interesantno je da se koncept "balkanskog mentaliteta" uglavnom veže za fudbal. Primjerice, niko ne pominje balkanski mentalitet kad igra Đoković.
Osim toga Nole Djole ima inostrane trenere i infrastrukturu, zar ne
- Banksy
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1306 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Ne kaze niko da je jesu/nisu nadisle. Dobro kaze ovaj mis mekinjas
Mi iznosimo predikcije bazirane na pozamasnom dosadasnjem iskustvu, sto daje odredjen stepen vjerovatnoce.
Mi iznosimo predikcije bazirane na pozamasnom dosadasnjem iskustvu, sto daje odredjen stepen vjerovatnoce.
- ExNihilo
#1307 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Ima sada, nije uvijek imao. Kao što rekoh gore, ima i timskih sportova gdje su ex-Yu republike šampioni ili redovno u vrhu._BataZiv_0809 wrote:Individualni vs kolektivni sport.ExNihilo wrote:Bumo vidjeli. Interesantno je da se koncept "balkanskog mentaliteta" uglavnom veže za fudbal. Primjerice, niko ne pominje balkanski mentalitet kad igra Đoković.
Osim toga Nole Djole ima inostrane trenere i infrastrukturu, zar ne
- zg1911
- ExNihilo
#1309 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Ma to što mi nazivamo "balkanski mentalitet" je zapravo klasični kompleks inferiornosti, koji nije tipičan za Balkan, već za manje i neafirmisane timove svugdje u svijetu. Pred gigantima (ili kad je ulog veliki) mnogi dobiju proljev niz nogavice, bili s Balkana ili ne.
Last edited by ExNihilo on 22/06/2016 10:26, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1310 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Ima, ali su manje popularni od fudbala. Samim tim pritisak javnosti je manji. Igraci su pod manjim stresom i suoceni sa manjim ocekivanjima. Sve vrlo bitne stavke koje prate balkanski raspad sistema u fudbalu.ExNihilo wrote:
Ima sada, nije uvijek imao. Kao što rekoh gore, ima i timskih sportova gdje su ex-Yu republike šampioni ili redovno u vrhu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1311 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Pa ne kazem, odnosno bice prije da je sve ovo puhanje na hladan jogurt, pouceni ranijim iskustvima.ExNihilo wrote:Ma nije samo Đoković u pitanju. Imaš niz šampionskih ekipa u regionu, u raznim sportovima. Što njih ne hebe balkan?Tomahawk11 wrote:Zato sto je nadisao taj koncept.ExNihilo wrote:Bumo vidjeli. Interesantno je da se koncept "balkanskog mentaliteta" uglavnom veže za fudbal. Primjerice, niko ne pominje balkanski mentalitet kad igra Đoković.
Imao je i on epizodu istog, ali se uspio izdici.
Uostalom, ako pretpostavimo da postoji ta mentalna barijera, i da je izlječiva, ko kaže da je Kroate nisu također nadišle?
- Point.
#1312 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Zasto spominjete Hrvatsku u kontekstu balkanskog mentaliteta kad oni nisu na Balkanu? 
- Banksy
#1313 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Čini mi se da svi navijaju za Hrvatsku, kao nikad dosad, i ovaj forum je potvrda, istina je da Mamić, Šuker, Šimunić na klupi, ne djeluju poticajno
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1314 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
I spominjana proslava pobjede Turske je najvise inat reakcija na ponizavanje BiH reprezenatacije i drzave od strane jednog dijela Hrvata u BiH. A to se najcesce demonstrira kad igra reprezentacija Hrvatske.zg1911 wrote:
jebenica![]()
-
statixx
#1315 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Samo da ne dobiju crveni karton ili neku drugu glupost da naprave...
Ovom igrom mogu daleko doci, nisu ekipe u njihovom zdrijebu nista posebno.
Ovom igrom mogu daleko doci, nisu ekipe u njihovom zdrijebu nista posebno.
- ExNihilo
#1316 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Ja sam presiguran da idu do polufinala. Dalje, upitno je. Ekipe koje im stoje na putu do polufinala su tu samo zbog retardiranog formata takmičenja, a ne kvaliteta.
- ultima_palabra
#1317 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Pa Češka je još manje kvalitetna, pa im se vrati sa 0:2.ExNihilo wrote:Ja sam presiguran da idu do polufinala. Dalje, upitno je. Ekipe koje im stoje na putu do polufinala su tu samo zbog retardiranog formata takmičenja, a ne kvaliteta.
- zg1911
#1318 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
rece mi frend iz bg-a da su bile ovacije u birtiji kad je perisic zabioBanksy wrote:Čini mi se da svi navijaju za Hrvatsku, kao nikad dosad, i ovaj forum je potvrda, istina je da Mamić, Šuker, Šimunić na klupi, ne djeluju poticajno, ali čini se da su igrači OK momci, Srna je svakako domaći
i zaista igraju odlično ...
a sto se bande tice, vidis i da se dio hrvatske okrenuo kontra repke samo iz inata hns-u. tko ima sta za zamjerit srni, raketi, modricu
- ExNihilo
#1319 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Jest, uz pomoć deus ex machine.ultima_palabra wrote:Pa Češka je još manje kvalitetna, pa im se vrati sa 0:2.ExNihilo wrote:Ja sam presiguran da idu do polufinala. Dalje, upitno je. Ekipe koje im stoje na putu do polufinala su tu samo zbog retardiranog formata takmičenja, a ne kvaliteta.
- zg1911
#1320 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
koliko vidim ovog puta toga nije bilo. tako treba! ruka ruku mije_BataZiv_0809 wrote:I spominjana proslava pobjede Turske je najvise inat reakcija na ponizavanje BiH reprezenatacije i drzave od strane jednog dijela Hrvata u BiH. A to se najcesce demonstrira kad igra reprezentacija Hrvatske.zg1911 wrote:
jebenica![]()
- ultima_palabra
#1321 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Nije to... balkanski mentalitet je kad pobijediš jakoga, pa potcijeniš slaboga i izgubiš. Ili kreneš dobro, pa se opustiš i dopustiš protivniku da se vrati.ExNihilo wrote:Ma to što mi nazivamo "balkanski mentalitet" je zapravo klasični kompleks inferiornosti, koji nije tipičan za Balkan, već za manje i neafirmisane timove svugdje u svijetu. Pred gigantima (ili kad je ulog veliki) mnogi dobiju proljev niz nogavice, bili s Balkana ili ne.
Ili kad primiš rani gol i imaš hrpu vremena da se vratiš, a ti srljaš iz greške u grešku, začiniš to sa kojim crvenim kartonom i doživiš debakl.
-
statixx
#1322 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Onaj Perisic je poludio, gledao sam ga bar 5 puta ove sezone u Seriji A i nije to bilo ni blizu ove igre. Cak mi je ostao u sjeni onog Ljajic.
- zg1911
#1323 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
stoji, ali to je zbilja specificna tekma bila. em lukin izlazak, em gol za 2-1 koji se zabija doslovno jednom u 100 takvih prigoda, em prekid. cesi su, po onom sto vidih kontra nas i spanjolske, bzvz momcad. 50 i neka minuta oni nemaju suta na gol...ultima_palabra wrote:Pa Češka je još manje kvalitetna, pa im se vrati sa 0:2.ExNihilo wrote:Ja sam presiguran da idu do polufinala. Dalje, upitno je. Ekipe koje im stoje na putu do polufinala su tu samo zbog retardiranog formata takmičenja, a ne kvaliteta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1324 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Sanjam dan kad cemo gledati utakmice obaju reprezentacija svi zajedno.zg1911 wrote:koliko vidim ovog puta toga nije bilo. tako treba! ruka ruku mije
- ExNihilo
#1325 Re: Grupa D - Češka, Turska, Hrvatska, Španija
Pošteno.ultima_palabra wrote:Nije to... balkanski mentalitet je kad pobijediš jakoga, pa potcijeniš slaboga i izgubiš. Ili kreneš dobro, pa se opustiš i dopustiš protivniku da se vrati.ExNihilo wrote:Ma to što mi nazivamo "balkanski mentalitet" je zapravo klasični kompleks inferiornosti, koji nije tipičan za Balkan, već za manje i neafirmisane timove svugdje u svijetu. Pred gigantima (ili kad je ulog veliki) mnogi dobiju proljev niz nogavice, bili s Balkana ili ne.
Ili kad primiš rani gol i imaš hrpu vremena da se vratiš, a ti srljaš iz greške u grešku, začiniš to sa kojim crvenim kartonom i doživiš debakl.