Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Satori

#1301 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Satori »

_BataZiv_0809 wrote:Mnogo bre idete u krajnost. Cim nije gazda u vezi odmah je submisivna :-)

Ne radi se o tome uopste, nego u prihvatanju biolskih uloga.

Ali hajde dobro tesko je o tome pricati na ovakvim temama jer odmah krene poistovjecivanje. A sa njim u paketu i sujeta.
Hajd 'vako.
OK mi je "dominacija" u smislu da me ogrne džemperom kad mi je hladno bez da me pita "draga, želiš li džemper?". I kad mi napravi čaj kad sam bolesna bez obzira što ja čaj generalno ne volim, i natjera me da to popijem. Kontaš poentu.
Nije mi ok da kada dođem s posla on kaže, spremaj se, "idemo na kafu/večeru/nebitno s tim i tim, i ti ima da ideš, nisam te ništa pitao", ili da donosi odluke od značaja za nas oboje (on smatra da nam treba novi frižider/tepih, pa ode i sam probere, kao u slučaju jednog para kojeg poznajem). Tu već potežem argument ravnopravnosti u vezi.
cLo

#1302 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by cLo »

:( jbg :( ta me je nada drzala na zivotu :(
:lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1303 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by _BataZiv_0809 »

Satori wrote:Tu već potežem argument ravnopravnosti u vezi.
Bas sam se zacudio da bas tu potezes. :oops:

A kad ti nesto slicno uradis tada je, predmnjevam, druga prica i postoje okolnosti koje opravdavaju tvoj postupak :mrgreen:
Satori

#1304 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Satori »

_BataZiv_0809 wrote:
Satori wrote:Tu već potežem argument ravnopravnosti u vezi.
Bas sam se zacudio da bas tu potezes. :oops:

A kad ti nesto slicno uradis tada je, predmnjevam, druga prica i postoje okolnosti koje opravdavaju tvoj postupak :mrgreen:
Ne radim ni ja ništa slično. Sada. :D Neću reći da nisam nikad pokušala, ali ovaj moj me brzo doveo u red. :D
cLo

#1305 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by cLo »

Cuj oko cega oni stresaju, oko frizidera i tepiha. Ebo tepih, neka bira, ako mu je to napeto :lol: Ja bih ga jos poljubila sto se ja ne moram smarat tim i otvorila bih mu kolu :D i to onu u limenci, ufffff onaj zvuk kad otvaras tc pssssssss neprocjenjivo :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1306 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by _BataZiv_0809 »

Satori wrote:
Ne radim ni ja ništa slično. Sada. :D Neću reći da nisam nikad pokušala, ali ovaj moj me brzo doveo u red. :D
Mislim da je ovo bas slagvort za temu koju sam pokrenuo :thumbup:

O tome sam pricao. Mada je primjer za ilustraciju bio izabran nasumice i prijetio da odvede pitanje u ambis :mrgreen:

Elem drage dame je li vam privlacan muskarac koji je svoju njezniju polovicu "doveo u red" na nacin kojeg je opisala Satori :thumbup:
HAVANA

#1307 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by HAVANA »

Satori wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Mnogo bre idete u krajnost. Cim nije gazda u vezi odmah je submisivna :-)

Ne radi se o tome uopste, nego u prihvatanju biolskih uloga.

Ali hajde dobro tesko je o tome pricati na ovakvim temama jer odmah krene poistovjecivanje. A sa njim u paketu i sujeta.
Hajd 'vako.
OK mi je "dominacija" u smislu da me ogrne džemperom kad mi je hladno bez da me pita "draga, želiš li džemper?". I kad mi napravi čaj kad sam bolesna bez obzira što ja čaj generalno ne volim, i natjera me da to popijem. Kontaš poentu.
Nije mi ok da kada dođem s posla on kaže, spremaj se, "idemo na kafu/večeru/nebitno s tim i tim, i ti ima da ideš, nisam te ništa pitao", ili da donosi odluke od značaja za nas oboje (on smatra da nam treba novi frižider/tepih, pa ode i sam probere, kao u slučaju jednog para kojeg poznajem). Tu već potežem argument ravnopravnosti u vezi.
Cuj njemu do probiranja tepiha.Sta ga boli kurko za tepihom,nek ona probere,klimnes glavom i cao.Ako ti se ne svidja ,ruzno ti to bogme ...i zensko se odma zamisli kad joj kazes da je sta ruzno.A ne moze vazda ni dzemper ni caj...mora nekad i progutati nesta.Ako joj nije do izlaska,odo ja sam.Postoji realna opasnost da ne dodjem 2 dana,tako da nije ni to problem.Ide bez problema...Sve u svemu,kakvi ba mi i dominacija...okolo kole sve je po vasem. :roll: A mozda je i bolje tako.Da nema zene,ne bi dugo osto pri pameti ,zivotu i zdravlju. :D
Last edited by HAVANA on 22/07/2016 11:20, edited 1 time in total.
Satori

#1308 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Satori »

cLo wrote:Cuj oko cega oni stresaju, oko frizidera i tepiha. Ebo tepih, neka bira, ako mu je to napeto :lol: Ja bih ga jos poljubila sto se ja ne moram smarat tim i otvorila bih mu kolu :D i to onu u limenci, ufffff onaj zvuk kad otvaras tc pssssssss neprocjenjivo :D
Nije poenta u frižideru i tepihu. Poenta je u tome da ti kažeš mužu - čuj, ne da mi se ići i birati, možeš li ti to sam bez mene, meni valja svaki koji ti probereš. Itd. Valjda ste vas dvoje tim, valjda trebate raditi zajedno i dogovarati se zajedno, planirati život zajedno.
Kako bi reagovao tvoj partner da ti prodaš vaš auto i kupiš neki koji se tebi sviđa? A da ti se sviđa npr. mini moris :D
HAVANA

#1309 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by HAVANA »

To se ne moze desiti. :D
HAVANA

#1310 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by HAVANA »

Eki mene sto se petljam.
mad_max_ba

#1311 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by mad_max_ba »

HAVANA wrote: okolo kole sve je po vasem. :roll: A mozda je i bolje tako.Da nema zene,ne bi dugo osto pri pameti ,zivotu i zdravlju. :D
E to :thumbup:
Euridika
Globalna šefica

#1312 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

HAVANA wrote:To se ne moze desiti. :D
Haman da može. Samo se ti petljaj... :D :D
Euridika
Globalna šefica

#1313 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

Satori wrote:
cLo wrote:Cuj oko cega oni stresaju, oko frizidera i tepiha. Ebo tepih, neka bira, ako mu je to napeto :lol: Ja bih ga jos poljubila sto se ja ne moram smarat tim i otvorila bih mu kolu :D i to onu u limenci, ufffff onaj zvuk kad otvaras tc pssssssss neprocjenjivo :D
Nije poenta u frižideru i tepihu. Poenta je u tome da ti kažeš mužu - čuj, ne da mi se ići i birati, možeš li ti to sam bez mene, meni valja svaki koji ti probereš. Itd. Valjda ste vas dvoje tim, valjda trebate raditi zajedno i dogovarati se zajedno, planirati život zajedno.
Kako bi reagovao tvoj partner da ti prodaš vaš auto i kupiš neki koji se tebi sviđa? A da ti se sviđa npr. mini moris :D
Clo malo zeza, taman bi ona svog pustila da tepih bira... :oops: :D :D. Ne samo što ga ne bi birao, nego bi morao pisati hvalospjeve kako nikad ljepši, bolji i mekši nije vidio od onog kojeg je Clo odabrala... :D :D :D

Inače, u pravu si.
Euridika
Globalna šefica

#1314 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

_BataZiv_0809 wrote:Elem drage dame je li vam privlacan muskarac koji je svoju njezniju polovicu "doveo u red" na nacin kojeg je opisala Satori :thumbup:
Znaš na šta mene ovo podsjeća? Eto, draga, tebe roditelji nisu vaspitali, dođi meni da te ja vaspitam... Ne ide, jelde? ;-)

Šta imaš trošiti svoje vrijeme i nekog dovoditi u red? Ako ta nije u redu sama od sebe, nećeš je ni ti u suru utjerati. Bezveze trošiti vrijeme i živce.
Ne mislim ovdje na onu fazu prilagođavanja u početku veze, kad se još ne poznajete dovoljno, pa ne znate šta kome paše/smeta. Tada svak treba zauzeti svoj stav, porazgovarati o svemu, dogovoriti kako ćete skupa i toga se pridržavati. Ali, ako ti u dužoj vezi stalno moraš nekog korigovati ili biti korigovan, batali to, nema tu hajra... :wink:
HAVANA

#1315 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by HAVANA »

Euridika wrote:
Imam profesionalnu deformaciju sto se tice automobila.
Cim vidim da je zenu doveo ,odma gledam u nju,ako je dominantna naka, potencijalni problem. :lol: Covjek probro porodicno,nije to ni sminka,ni kurcenje,ni muski izbor...porodicno.Jok,ne valja...Kontam sta ne valja u pm :? On sve pregledo,milion stvari koje se na autu mogu pregledati.Jeba ga dezen. :lol: Ko ima boljih dezena i boja.Moja se u to ne petlja.I onako ne zna u sta ce sutra sjest.Za prva dva tri je bila emotivno vezana :lol: Tu sam malo tezak,oko para i u pare mi se ne petljaj.Sta ti treba i cao.Ako mislis da znas bolje,bujrum.Stvori novu vrijednost,ja bi jedva doceko.
Euridika
Globalna šefica

#1316 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

HAVANA wrote:
Euridika wrote:
Imam profesionalnu deformaciju sto se tice automobila.
Cim vidim da je zenu doveo ,odma gledam u nju,ako je dominantna naka, potencijalni problem. :lol: Covjek probro porodicno,nije to ni sminka,ni kurcenje,ni muski izbor...porodicno.Jok,ne valja...Kontam sta ne valja u pm :? On sve pregledo,milion stvari koje se na autu mogu pregledati.Jeba ga dezen. :lol: Ko ima boljih dezena i boja.Moja se u to ne petlja.I onako ne zna u sta ce sutra sjest.Za prva dva tri je bila emotivno vezana :lol: Tu sam malo tezak,oko para i u pare mi se ne petljaj.Sta ti treba i cao.Ako mislis da znas bolje,bujrum.Stvori novu vrijednost,ja bi jedva doceko.
A teških ljudi... :lol: ... ja sama rekla treba nam porodičan... :D ... i trebao nam je što jest - jest. Za boju rekla sam nek nije drečava i nek se ne vidi prljavština puno na njoj (ako je moguće). A presvlake smo svakako radili u Autotex-u, gledali opet da se uklope s bojom auta, ništa upadno. Ma muški... :D
A za pare, pa svak ima svoje. Platimo šta trebamo režija i ostalih troškova pola-pola, a za ostalo brate nek radi kako hoće. Odrasli smo ljudi svi, znaš koliko ti je dug jorgan - koliko se možeš prostrijeti, nit ćeš luksuzirat, nit ćeš stezat kaiš (ako ne moraš). Normala neka.
annoy

#1317 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by annoy »

L u c i f e r wrote:srećom smo na pravoj temi da priupitam

koje li su to

please continue :D
Branim se sutnjom :D
djevojka bez imena

#1318 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by djevojka bez imena »

Cuj da kupuje frizider bez mene? E nema sanse :oops:
:lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1319 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by _BataZiv_0809 »

Euridika wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Elem drage dame je li vam privlacan muskarac koji je svoju njezniju polovicu "doveo u red" na nacin kojeg je opisala Satori :thumbup:
Znaš na šta mene ovo podsjeća? Eto, draga, tebe roditelji nisu vaspitali, dođi meni da te ja vaspitam... Ne ide, jelde? ;-)

Šta imaš trošiti svoje vrijeme i nekog dovoditi u red? Ako ta nije u redu sama od sebe, nećeš je ni ti u suru utjerati. Bezveze trošiti vrijeme i živce.
Ne mislim ovdje na onu fazu prilagođavanja u početku veze, kad se još ne poznajete dovoljno, pa ne znate šta kome paše/smeta. Tada svak treba zauzeti svoj stav, porazgovarati o svemu, dogovoriti kako ćete skupa i toga se pridržavati. Ali, ako ti u dužoj vezi stalno moraš nekog korigovati ili biti korigovan, batali to, nema tu hajra... :wink:
Ne radi se o preodgoju nego o shvatanju uloga.

No ne da mi se sad sa plaze puno tipkati :kiss: :thumbup:
Euridika
Globalna šefica

#1320 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

_BataZiv_0809 wrote:Ne radi se o preodgoju nego o shvatanju uloga.

Bato, nema pravila u životu. Nemoj se tim opterećivati.

Bućni se i za mene jednom. :kiss:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1321 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Tomahawk11 »

Bato, ne znam ni sto pises dok si na moru, uhvati se plaze, sanka, pecaj ribu :D

Na temu...
Zena kupuje tepihe, lustere, zavjese i sl. Sto bi to mene zanimalo je li tepih crni ili bijeli?

Ja kupujem tehniku (npr. TV, laptop) - jer se ona vodila time da moze i ako je jeftino (a marka znj), e to ne moze.

Auto....pa tu se i moze dogovoriti. Samo nek nije Ford Ka ili nesto slicno :oops:
Satori

#1322 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Satori »

_BataZiv_0809 wrote:
Euridika wrote:Ne radi se o preodgoju nego o shvatanju uloga.

Teško je to objasniti jednom muškarcu kad ne možemo ni same sebi. :D

Ženama povremeno odgovaraju mačo muškarčine, a većinu vremena ravnopravni partneri. Sve je stvar tajminga, treba aktivirati taj mačizam onda kad nama to odgovara. :D Ono, postoje momenti kad mi želimo biti savladane, ali muškarci sami trebaju intuitivno spoznati i predosjetiti kad je to. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1323 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahavk-ne mogu bez vas :oops:

Satori je na neki nacin napisala sustinu koju sam mislio veceras srociti na terasi potaknut vinom i oradom :D

A to je da pravila nema, da su zene nevjerovatna bica koje vole kombinaciju ruze i buzdovana. Jednostavno sa nekim kliknemo i ne trebaju taktike ni strategije, sa drugim pak ni pod razno.

Treba se radovati zivotu i uzivati u potrazi. Stvoreni smo da bismo bili komplementarni da se nadopunjujemo, a inspirisano potragom za tom polovicom nastala je skoro sva svjetska umjetnost :thumbup:
HAVANA

#1324 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by HAVANA »

Satori wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Euridika wrote:Ne radi se o preodgoju nego o shvatanju uloga.

Teško je to objasniti jednom muškarcu kad ne možemo ni same sebi. :D

Ženama povremeno odgovaraju mačo muškarčine, a većinu vremena ravnopravni partneri. Sve je stvar tajminga, treba aktivirati taj mačizam onda kad nama to odgovara. :D Ono, postoje momenti kad mi želimo biti savladane, ali muškarci sami trebaju intuitivno spoznati i predosjetiti kad je to. :D
E haj ti budi pametan. :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1325 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Tomahawk11 »

Ovo sa aktiviranjem....padaju mi na pamet Power Rangeri. Aktiviraj moc :mrgreen:
Izgleda da je zenama idealan partner Power Ranger :lol: :lol:
Post Reply