SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
holowey

#1301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

mirzet87sa wrote:
man_464 wrote: Zaustavni put vozila teškog 30 tona može biti i kilometar ako je pak velika brzina. Ne bih komentarisao fiziku jer baš ne vladam pojmovima i računom.
40tona pod teretom ima, zaustavni put je 300-500m kad ga "nagari". nema tih kocnica koji mogu zaustaviti prije, nazalost to neki ne razumiju..
a kojim rezonom "gari" ako se na pruzi izvode radovi?
pa nisu parkari iz dosade dosli da kose travu
mirzet87sa

#1302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

holowey wrote: a kojim rezonom "gari" ako se na pruzi izvode radovi?
Zna se kad i u koje vrijeme se izvode "radovi" kosenja trave duz sinske obale. A to nikako nije po najvecoj spici. Ako ko treba odgovarati, to je kjkprad, a ne gras. Ne mozes s zastitnim slusalicama kositi po sinama, nikako. "Gari" 40-50km, ako i toliko jer nema prostora da razvije brzinu na onoj relaciji.
Org

#1303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Org »

mirzet87sa wrote:
Zna se kad i u koje vrijeme se izvode "radovi" kosenja trave duz sinske obale. A to nikako nije po najvecoj spici. Ako ko treba odgovarati, to je kjkprad, a ne gras. Ne mozes s zastitnim slusalicama kositi po sinama, nikako. "Gari" 40-50km, ako i toliko jer nema prostora da razvije brzinu na onoj relaciji.
Polako, oni rade, kose po sinama u toku dana godinama i to je praksa. Nismo mi Njemačka da se to bolje organizuje. Možda se čovjek okliznuo u trenutku kad je tramvaj prolazio.
mirzet87sa

#1304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Org wrote: Polako, oni rade, kose po sinama u toku dana godinama i to je praksa. Nismo mi Njemačka da se to bolje organizuje. Možda se čovjek okliznuo u trenutku kad je tramvaj prolazio.
U pravu si. Samo sam iznio neke cinjenice o zaustavnom putu teretnog vozila na sinama, uticaju nerasporedjenog tereta unutar njega i lahkog izbijanja iz sina.
holowey

#1305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

mirzet87sa wrote:
svoje guzice znaju paziti kada izvode radove na pruzi a za tudje ih nije briga, pa nije park samoinicijativno odlucio da kosi travu na pruzi, kjkp je isto kao gras, ne lete ni oni da rade
vješalica

#1306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

nije ovo prvi put ni prva godina da park kosi travu po gradu
što svake godine nekoga ne opali tramvaj i svaki dan košenja trave?
imate li vi forumski emeritusi neko logično objašnjenje za to?
radiša

#1307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

zna li se ko je vozio trajvan?vidim da se gras ponovio sa zenskim vozacima,ako je zensko vozilo sve jasno.
Quaresma

#1308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Quaresma »

i šta bi na kraju, kakvo je stanje tog radnika, šta se zapravo desilo?
jao_situacije

#1309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

vješalica wrote:
jao_situacije wrote:
:lol:
wow
:lol:
wow
tramvaj mora biti ispravan i moći se zaustaviti u predviđenom vremenu i prostoru a ne pola sata i 3 km poslije pritiska kočnice većina grasovih vozila su tehnički neispravna ili na granici ispravnosti, ali to ne mora biti slučaj ovdje konkretno
vozač bilo kojeg vozila mora biti svjestan i koncentriran na vožnju i sve ostalo što se dešava na cesti i oko ceste, ne znam ko je tebe učio voziti ako te iko učio, ali se vožnja mora prilagoditi uslovima na cesti
ovdje su uslovi da je neko na šinama i to po službenoj dužnosti, sutra će neka budala ubiti policiju na uviđaju na sred ceste i reći ja sam trubio policiji oni se nisu sklonili
dalje vozač je morao vidjeti radnika par stotina metara prije i usporiti nije se radnik teleportirao nego je bio na ili pored šina a vozač tramvaja je bio dužan usporiti da se ne bi desilo upravo ovo tj. da zgazi nekoga
ako ga nije učio kriv je vozač ako ne rade kočnice kriva je firma i oni koji su pustili neispravan tramvaj na šine a u firmi je neko odgovoran za tehničku ispravnost vozila
odgovornost se može tražiti i od uprave kjkp rad jer možda nisu obavijestili gras da će uređivati oko šina ako jesu obavijestili opet se vraćamo da je kriv neko u grasu ili onaj ko nije obavijestio vozače ili vozač jer nije pazio

neko iz grasa bi morao u zatvor plus još možda neko iz uprave rada ili uprave grasa

prijatno :kiss:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dečko idi se uhvati lektire proćerdaj raspust školski na pametan način
po mogućnosti prvo

Image
upravu si, ja zaboravio ko si ti
kud te citirah uvalih se bez veze

zaboravi da sam te citirao, šta god ti kažeš tako je
apsolutno se slažem i nemam nikakvih primjedbi
Thorgerson

#1310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

I onda kazete dajte nam trave, zelenila i drveca. I evo sta se desi.
Thorgerson

#1311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

stetoskop wrote:Vozačev posao je da vozi i da vodi brigu o učešću u saobraćaju.
Kosačev posao je da kosi i teško mu je nametnuti brigu o saobraćaju, jer gleda u travu, a ne u saobraćaj, a i košenje nikako nije saobraćaj.
Zašto je kosio u toku saobraćaja ili zašto saobraćaj ide dok on kosi? Ovo dvoje se nije smjelo nikako spojiti, bez obzira i da nije došlo do nesreće. Po meni, kriv je RAD. Morala je biti treća osoba koje će upozoriti kosača dok nailazi tramvaj.
Meni samo nije jasna jedna stvar. Kosenje trave po pruzi je ipak pomalo rizicno da se radi u jebenih 12h kada je najveca spica, kad sve bruji od automobila, kamiona, tramvaja.

To se mora obavljati iza ponoci, kada tramvaji ne voze. Brate izadjes i pokosis od Ilidze do grada sve odjednom i zavrsis posao. Govorim za ovaj dio sto je bas po pruzi. Ovo okolo moze i po danu.

I inace takve radove, sitne popravke po cestama, ocrtavanje horizontalne signalizacije itd to treba raditi navecer, a ne po najvecoj guzvari. Sto zbog sigurnosti radnika, sto zbog smanjenja guzvi.
vješalica

#1312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

pa da se buni neradni sloj što ne može oka sklopiti od galame po noći
julisiz es grant

#1313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Imam imanje, imam i avliju oko kuće, ali još nisam skonto kako se može kositi po noći. Valjda to ovi sa betona bolje znaju (garant će reći, neka koriste one rudarske šljemove sa svjetiljkama :-) ).
vješalica

#1314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

julisiz es grant wrote:Imam imanje, imam i avliju oko kuće, ali još nisam skonto kako se može kositi po noći. Valjda to ovi sa betona bolje znaju (garant će reći, neka koriste one rudarske šljemove sa svjetiljkama :-) ).
uvedi stubove kao javna rasvjeta što je
zavezata-vreca

#1315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zavezata-vreca »

ne znam koji ce kurac trava na sinama ... nek zaliju to betonom (al po noci da se tramvaj ne zabetonira)
mirzet87sa

#1316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

http://www.klix.ba/lifestyle/u-kafani-u ... /160523037
za crne hronike
Vezano za temu, ne serite. Svaka iole normalna zemlja kosi po noci, imaju jebene lampe. Ne moze nas seljo kosit sa slusalicama u usima i upaljenom kosilicom, ne cuje jebenu sirenu tramvaja.
zavezata-vreca

#1317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zavezata-vreca »

mirzet87sa wrote:http://www.klix.ba/lifestyle/u-kafani-u ... /160523037
za crne hronike
Vezano za temu, ne serite. Svaka iole normalna zemlja kosi po noci, imaju jebene lampe. Ne moze nas seljo kosit sa slusalicama u usima i upaljenom kosilicom, ne cuje jebenu sirenu tramvaja.
ne vidim sta je ovdje problem? vazda su se mature proslavljane uf narodnjake ... djeca izabrala djeca uzivala
mirzet87sa

#1318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

zavezata-vreca wrote:
ne vidim sta je ovdje problem? vazda su se mature proslavljane uf narodnjake ... djeca izabrala djeca uzivala
Sto ces za 10 godina imati novu generaciju kockastih glava.Nisu bas sva djeca birala, prije bih rekao pojedinci birali pojedinci uzivali.
GaRGa

#1319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by GaRGa »

u tvom selu se kazes vazda slavilo uz narodnu ?
mirzet87sa

#1320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

A inace se slavi iskljucivo uz hektolitre alkohola, krkanluk u barlotiju? Pa se onda cude sto imamo kockastih glava na izvoz. Ne odgojam ih ja, ni roditelji, nego ustanove poput barlotija/bazena i co. Novi lajfstajl, petkom u barloti na slavlje :D
zavezata-vreca

#1321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zavezata-vreca »

mirzet87sa wrote:
zavezata-vreca wrote:
Sto ces za 10 godina imati novu generaciju kockastih glava.Nisu bas sva djeca birala, prije bih rekao pojedinci birali pojedinci uzivali.
pogresno ... ne znam pamtis li svoju maturu, ja svoju pamtim ... meni je na maturi pjevao al dino, atmosfera je bila nikakva dok je pjevao limunade i svoje pjesme, tek kad je poceo narodnu pjevati, svi su sutali na noge, od repera, rokera, metalaca itd. to je jednostavno tako.

pravi roker ce uvijek uzivati uz pjesme harisa dzinovica, tome zdravkovica, kvake, tozovca, zorice brunclik, i sl.

problem su oni koji ovu muziku smatraju seljackom, a zadaju se uz razne MCjeve i DJjeve ... kojekakvi, marovici, serifovici, joksimovici su im vrhunac umjetnosti i poetskog izrazaja ... e ti likovi nemaju ukusa.
mirzet87sa

#1322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

zavezata-vreca wrote:
pogresno ... ne znam pamtis li svoju maturu, ja svoju pamtim ... meni je na maturi pjevao al dino, atmosfera je bila nikakva dok je pjevao limunade i svoje pjesme, tek kad je poceo narodnu pjevati, svi su sutali na noge, od repera, rokera, metalaca itd. to je jednostavno tako.

pravi roker ce uvijek uzivati uz pjesme harisa dzinovica, tome zdravkovica, kvake, tozovca, zorice brunclik, i sl.

problem su oni koji ovu muziku smatraju seljackom, a zadaju se uz razne MCjeve i DJjeve ... kojekakvi, marovici, serifovici, joksimovici su im vrhunac umjetnosti i poetskog izrazaja ... e ti likovi nemaju ukusa.
Pamtim, pjev'o nam sipovic karatista. Atmosfera je umrla, bukvalno bila mrtva. Jedino sto pamtim da je bilo dobro ovima sto su se udarali jeftinom spidarom, a nisu daleko dogurali u zivotu kad ih pogledas sad.. Ja ovu muziku ne smatram seljackom, vec objekat. A i ne zadajem se uz razne mcjeve, djeve nit slusam popisane..
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

zavezata-vreca wrote: pravi roker ce uvijek uzivati uz pjesme harisa dzinovica, tome zdravkovica, kvake, tozovca, zorice brunclik, i sl.
siđe rokeru :lol: :lol: :lol:
GaRGa

#1324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by GaRGa »

rokeri s'moravu....
Post Reply