Kikibombona wrote:U svakom slucaju, zivis sa stokom, stoka je na vlasti. I ta stoka sada kao treba rijesiti pitanje lutalica tako sto ce iste ubijati, bez da donese zakon koji ce problem istinski rijesiti. Prica mi drug da je covjeku napusteni staford za vrijeme dzogiranja pokidao misic. Ko je kriv za to? Sta ako tebe ili mene sutra napadne napusteni pit i rastrga nam nogu. Ko ce biti kriv? I ne samo to, ja sam se vec jednom suocio sa napadom psa kojeg je vlasnik pustio sa lanca i koji nije imao brnjicu. Parkovima i setalistima kerovi bezbrizno trce, a vlasnici se deru i porucuju 'ne boj se, nece ti nista'.kakavdanakneiskustvu wrote: ja stoka nisam
kako ne zelim da nema kriminala u drzavi tako isto ne zelim da i nema kerova lutalica po ulicama jer im tu nije mjesto dok hodam sa djetetom,svakoj drzavi je lakse rijesiti se kerova lutalica nego kriminalaca,pa nek krenu od kerova lutalica kojima nije mjesto na ulicamaDa ti iskreno kazem, posto cesto trcim, vise me strah tih pitova, staforda, doga i drugih 'brendiranih' pasa nego lutalica.
Al' evo, SDA ce rijesiti problem tako sto ce pobiti 70-80% lutalica. I mirni smo onda, pravo.
što se mene tice,nek ih maknu sa ulica,tu im nije mjesto,a da li ce ih ubiti,sve staviti u azil,poslati na mjesec,meni je svejedno,samo nek mogu normalno hodati gradom