Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

bole1st

#1301 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

Ne mogu nasiroko, u zubri sam,

1. Trumpovina imigraciona politika prema muslimanima - odnosi se na imigraciju, ne na turisticko poslovne posjete.

2. Irak, od 2004-te na ovamo Trump je ostro protiv rata, to je nasiroko po medijima razmatrano. To sto nije iz prve bio protiv nije veliki minus jer se on time ne bavi (covjek je biznismen). To dodatno govori da umije korigivat misljenje u svijetlu novih cinjenica. Najvaznija i najteze ostvarljiva osobina ljudskog intelekta je mogucnost prilagodbe mentalnog modela novim cinjenicama.

3. Libija i Sirija, to moram istrazit pa cu napisati, sad nemam vremena.
MyTao

#1302 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

:lol: :lol: Pokusam nesto ozbiljno napisati i onda se samo pocnem smijati kada svatim da pisem o jebenom Donald Trumpu... :-)

Znas sta... volio bi da on pobjedi... fuck it. Ionako je dosadno u pm...
L u c i f e r

#1303 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by L u c i f e r »

tramp - populista, šupljator, lopina

hilari - dugogodišnja prijateljica Bosne, fala joj čoeku do neba što me izvadi iz rova

Image
jeza u ledja

#1305 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

bole1st wrote:Ne mogu nasiroko, u zubri sam,

1. Trumpovina imigraciona politika prema muslimanima - odnosi se na imigraciju, ne na turisticko poslovne posjete.

2. Irak, od 2004-te na ovamo Drumpf je ostro protiv rata, to je nasiroko po medijima razmatrano. To sto nije iz prve bio protiv nije veliki minus jer se on time ne bavi (covjek je biznismen). To dodatno govori da umije korigivat misljenje u svijetlu novih cinjenica. Najvaznija i najteze ostvarljiva osobina ljudskog intelekta je mogucnost prilagodbe mentalnog modela novim cinjenicama.

3. Libija i Sirija, to moram istrazit pa cu napisati, sad nemam vremena.
Trump nema imigracionu politiku prema muslimanima. On nema nikakvu politiku. Samo populisticke izjave, oko kojih njegovi surogati pokusavaju uokviriti politiku.
U vezi muslimana, prvo sto je izjavio je da poziva da se potpuno zaustavi ulazak muslimana u zemlju. Nije rekao imigranata, nije rekao iz muslimanskih zemalja, nije rekao muslimana za kojih se sumnja na terorizam, nije cak ni definisao da se radi o strancima.

O Iraku, hahaha, znaci od 2004e je ostro protiv rata? :lol: (rat je poceo 2003e) A prije toga nije bitno jer on nije bio politicar. :lol: Znaci to je odgovor? :lol: Glasajmo za njega jer nije politicar, a stvari koje je lupio cemo mu oprostiti jer opet - nije politicar. :lol: Retoricka gimnastika.
Ma daj ba, ova rasprava je fakat smijesna. Nema potrebe dalja rasprava kada si u stanju ovakve stvari sebi objasniti kao normalne.
L u c i f e r

#1306 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by L u c i f e r »

L u c i f e r wrote:probajte ovaj test koji određuje gdje spadate na liberalno-konzervativnom spektru :)

http://chartsme.com/

ja ispadoh 76%-ni liberal, što je baš tu negdje i po mom mišljenju :D
jeza u ledja

#1307 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Evo vec je poceo vrludati o debatama, kao sto sam i pretpostavljao. Moja pretpostavka je da ce probati eskivirati iste. To bi bio presedan u americkim predsjednickim izborima dugo decenija iza. A i zasto bi, jel, kad on nije politicar. :lol:
Vec je odlucio da ne objavi svoje takse, sto je bila praksa, kao i da ne ucestvuje na nekim republikanskim debatama, sto je takodje bila praksa.

Danas je optuzio Demokrate da namjerno zele "namjestiti" debate. :? :-) :lol: Ne znam tacno na sta cilja (ne zna ni on, ali je poceo traziti izgovore), ali sada govori kao eto zasto su namjestili debate u satnici kad je fudbal na tv. :D Kao nece biti gledanost velika. (mada je isto tako bilo 2012 i gledanost je bila jako velika) Helem, naravno, opet laze, jer nisu Demokrate odredili kad ce biti debate, a nisu ni Republikanci, vec je to odredila nezavisna privatna komisija i to prije godinu dana, kad im Drumpf nije bio ni na pameti.

Drumpf zna da bi u debatama 1 na 1 mogao dozivjeti potop. Bas me zanima kako ce se pokusati iz njih izvuci jer su one jedne od presudnih stvari za odluku neodlucnih za koga ce glasati. Prva je zakazana za nekad u septembru.
jeza u ledja

#1308 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

L u c i f e r wrote:
L u c i f e r wrote:probajte ovaj test koji određuje gdje spadate na liberalno-konzervativnom spektru :)

http://chartsme.com/

ja ispadoh 76%-ni liberal, što je baš tu negdje i po mom mišljenju :D
Hehe, dobra zajebancija. Ja sam 66% liberal. :D
L u c i f e r

#1309 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by L u c i f e r »

jebem li ga ako se sjećam što li sam ja tebe bio blokiro

haj odblokiraću te ope

evo me ko živko budimir 8-) :D
jeza u ledja

#1310 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Sad cu ja tebe blokirati. :evil:
Kombat

#1311 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kombat »

L u c i f e r wrote:tramp - populista, šupljator, lopina

hilari - dugogodišnja prijateljica Bosne, fala joj čoeku do neba što me izvadi iz rova

Image
choeku u nje mozes zahvaliti i za puno nekih drugih stvari, malo gorih, koje su nam se desile u tom periodu...
a sto se nje tice...jebem je u usta lazljiva!
Nadam se da ce Trump biti izabran jer je to jedini nacin da vidim kako tisucljetni rajh gori u plamenu gradjanskog rata za trajanja nasih zivota...prema tome..>GO GO TRUMP!

L u c i f e r

#1312 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by L u c i f e r »

Kombat wrote:
L u c i f e r wrote:tramp - populista, šupljator, lopina

Image
choeku u nje mozes zahvaliti i za puno nekih drugih stvari, malo gorih, koje su nam se desile u tom periodu...
a sto se nje tice...jebem je u usta lazljiva!
Nadam se da ce Trump biti izabran jer je to jedini nacin da vidim kako tisucljetni rajh gori u plamenu gradjanskog rata za trajanja nasih zivota...prema tome..>GO GO TRUMP!

Ah da

Hvala mu i sto je bombardovao srbiju
Kombat

#1313 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kombat »

evo Sotono, jedna za tebe da se malo zabavis :izet:

Image

sto se tice Srbije, hvala mu i od mene. Btw...znas kako su hamerichanski oficiri zvali tu operaciju nesluzbeno? The blow job war!
KB9

#1314 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by KB9 »

samo trump ameriku spasava :izet:
jeza u ledja

#1315 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kombat wrote: Nadam se da ce Drumpf biti izabran jer je to jedini nacin da vidim kako tisucljetni rajh gori u plamenu gradjanskog rata za trajanja nasih zivota...prema tome..>GO GO DRUMPF!
Pises gluposti.
jeza u ledja

#1316 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ne ogleda se izbor za predjednika niti politika u odabiru potpredsjednickog kandidata, po mom misljenju. No dobro, svako ima izbor.
jeza u ledja

#1317 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Sjeti se Floride 2000. :oops:

Bajdvej, ankete se vec vracaju u "prirodno stanje". :D
Nakon sto je Trump skocio na 1.7% u poll of polls, sad je opet Hillary u prednosti na 2.2%, sto ocekujem da se poveca na oko 5% u narednim danima.

In other news, NY Post (koji inace podrzava Trumpa, al para je para, zamislite ovo na australijskom akcentu :D ) danas na naslovnici objavio gole slike Melanije Trump iz 1995e. I to neke girl-girl photos, tako nesto.
U la la. :stidljiva:

Ne da imam ikakav problem s tim, ali mislim da ce milioni ultra-konzervativnih glasaca imati nesto protiv. :oops:
Nije ovo prvi put da se objavljuju takve slike Melanije, medjutim ovo je prvi put da je bas, je li, gola, plus je sad Trump zvanicno kandidat.
Znam da ce mnogi njegovi glasaci shvatiti ovo cak kao pozitivnu stvar, ali ipak, jel.... :run:

In other other news, ne znam jesam li vec ovo rekao, super-mega-giga-milijarderi Koch brothers i njihova mreza donatora, inace najjaci lobi vjerovatno u svijetu (za koje je Trump mala maca) i koji su najzad - najveci donatori republikanskih politicara i njihove agende vec dugo godina, su javno rekli da nece podrzati Trumpa, niti ce placati anti-Hillary reklame.
I mada je to moguce za ljubitelje Trumpa dobar znak (da kao jel, nije pod uticajem lobija), ovo znaci da ce Trump ostati bez znacajnog izvora prihoda pred izbore.

In other other other news, Mitch McConnell, poznatiji kao kornjaca :D i lider republikanske vecine u Senatu, kao i Paul Ryan, lider republikanske vecine u HoR su izjavili u javnosti da se protive izjavama Trumpa u vezi poginulog vojnika Humayana Khana, ciji je otac imao emocionalan govor na DNC konvenciji. McCain je pogotovo imao jak odgovor i rekao da Trumpovi stavovi ne predstavljaju stavove Republikanaca. To bi otprilike znacilo da Romney, McCain, Bush, otvoreno stali protiv Trumpa. Doduse, McCain je kao rekao da ga podrzava, ranije....al u kurcu.
Nista ovo ne znaci da ce Trump imati manju podrsku, jer ga ne podrzava establishment, ali ne znam da li ce ovako izdrzati do kraja, a bice skandala itekako, i s jedne i s druge strane.
Kolaps bi se mogao desiti nakon debate, ali i one sad nisu sigurne.
baxul

#1318 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by baxul »

prema 538 šanse za pobjedu trumpa su 16%

Image

evo kako ko stoji sa šansama da uzme pojedinačne države:

Image

šanse za pobjedu nisu proporcionalne broju glasova

Image

IZVOR: http://projects.fivethirtyeight.com/201 ... ecast/#now
Ja_Ja

#1319 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ja_Ja »

Jos uvijek jednako ubijedjen kao i pocetkom godine da ce HRC to da rijesi relativno lahko. Ovaj sto vise prica, dublje u blato pada. Vec su mu se i fraze istrosile tako da sada kada biraci traze sustinu, on to ne nudi. Bilo je samo pitanje koliko puta neko moze reci, "believe me", "trust me", i "make America great again", prije no sto ljudima to dopizdi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1320 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

:lol: :lol: :lol: koja patetika :mrgreen:
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/trump ... /160802085
Trump: Američki izbori će biti namješteni, pokušat će nas prevariti
uzmesH nasH trojac RonHilceta, trezorasHa i kladionicara i u prvu birtiju pa zaplacHesH ko coJk :mrgreen:

Image
baxul

#1321 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by baxul »

pasha078 wrote:Mnogo interesantnije desavanje a koje ne privlaci toliko medijske paznje su kandidati za nize nivoe vlasti, senat, house itd, a koji sada emuliraju bilo Trumpa bilo Bernija.
Tako je Paul R. dobio protivnika u Nehlanu, koji je po retorici i politickim stavovima slican Trumpu. Cak ga Trump javno podrzava. Da li ce uspjeti izbaciti Ryana ne znam, ali ako uspije to ce biti shok koji bi jedino Trumpova pobjeda prevazisla.
No poanta je da je Trumpova politika i retorika pocela da se emulira i na nizim nivoima vlasti i bez obzira da li je Trump u stanju pobijediti u novembru, svakako postoje drzave u kojima njegova politika sada moze da pobijedi.
Nisam primijetio da li se slicno desava sa Bernijevcima na ljevici ali iskreno, smatram da je to samo pitanje vremena. Isto tako imas odredjen broj drzava gdje Bernijevci sada mogu istisnuti klasicne demokrate.

Dakle bez obzira na rezultat u novembru, ovaj trend predstavlja veliku opasnost za tradicionalne partije i centar. Dovoljno je par senatorskih pozicija pa da politika centra bude paralizovana.

Sent from my iPad using Tapatalk
da antitrampovski republikanski kongresmeni su poceli padati na unutarstranackim izborima. trump ce im razvalit stranku totalno.
Image
jeza u ledja

#1322 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ha sta fali. Nek se malo razbije monotonija. :D

Ako nista, ova Trumpova retorika je ohrabrila razne fasiste i radikale da come out of the woodworks. Onaj Rep iz Wisconsina, Iowe, odakle vec, King, se vec isprovaljivao sa svojim rasizmom. U LA David Duke odlucio da run for Senate. Malo po malo, sve su glasniji ovakvi politicari. A kad jednom krenes ti putem, nema vise vracanja.

Inace Clinton trenutno u RCP poll of polls up 4.5%. :meza1:

In other news, Trump otjerao bebu iz dvorane na jednom od svojih mitinga. :lol:

Inace citao/cuo sam par interesantnih stvari u vezi Trumpa u zadnjih par dana. Jedna je u vezi oni price o "eliti" i "elitizmu". Druga je u vezi Trumpovih taksi. Kad budem imao vremena potrazicu da postavim.
jeza u ledja

#1323 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Eh da, da ne zaboravim. Nakon sto je niz Republikanskih stranackih ljudi izletio sa pricom da ne samo da nece podrzati Trumpa, vec ce glasati za Hillary, danas je i prvi kongresmen Republikanac javno izjavio da ce glasati za Hillary, mislim neki Rep iz NY.
TAFKAP

#1324 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

Jbt, samo čekam da iz nekog ugla izleti Ashton Kutcher i počne da se dere "You've all been punk'd!" :lol:
Riddle

#1325 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Riddle »

Dobro Predsjednik rece: "Ljudima van SAD nije jasno sta se desava na ovim izborima." :lol:

Ja ne mogu da iscekam debatu. Kako ce ovaj bivol izgledati nasuprot Hillary? I moze li neko zamisliti sta bi mu tek Obama uradio da su se kojim slucajem sreli? Sjeca li se neko rasturanja Romneya prije 4 godine? Zar je moguce da u toj zemlji postoje ljudi koji misle da je nakon 8 godina gledanja Obame, onakve elokvencije i karizme, dobra ideja na toj poziciji imati jebenog Trumpa? Ovo je teska nuspojava americkog sna, kad ovakva karikatura ima sansu da postane najmocnija osoba na planeti.

Nikad u zivotu nisam vidio ovakvo samoubistvo jedne politicke partije. Nema njima mandata jos bar 20 godina.

:lol: :lol: :lol:

Sad ga se ne mogu odreci, jer naravno refleksno odbijaju sve sto Obama ikad kaze i predlozi. :mrgreen:
Post Reply