Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
General War

#1301 Re: Blokada puteva

Post by General War »

supercali wrote:Da pribiljezim uhljebe i satelite kojima odgovara stanje glomazne administracije
Le clerk
General war
Nisrin je nekakva na sredini
Uglavnomja
Vidal
Dopunjavam kako se budu javljali ostali
...neka neka...dabogda se ti uhljebio ko ja, jel more vako i dobio od drzave sve kao ja! :thumbup:
Izadji malo napolje, da se pocnes navikavat na zimu, i pogledaj konzerve u Bingu dok ih jos ima.
cvrčak_na_hedonizmu

#1302 Re: Blokada puteva

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Logovan wrote:
supercali wrote:Vec je receno ovdje svi bi mi bolju drzavu al nemoj boga ti da ja na bilo koji nacin patim pa makar bila i ova blokada
Upravo tako. :thumbup:
Da se i mi složimo jednom :D

Ovi naši da su se ikada išta pitali u svijetu mi bi i dalje bili robovi ili maksimum kmetovi kakvim feudalcima. Sitne duše podaničkog mentaliteta.

:thumbup:
salensen

#1303 Re: Blokada puteva

Post by salensen »

http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... i+samo+dva!

Za sve ove koji govore nema posla.. bolje lezat i cekat da padne sa neba. Pozdrav
jasko_ba

#1304 Re: Blokada puteva

Post by jasko_ba »

Golubinja danas. :sad: Motel Hanovi kao neki izbjeglicki kamp, zalosno za vidjeti, ali bar su dopustili zenama sa djecom da se ugriju unutra.
Image
Vidal89

#1305 Re: Blokada puteva

Post by Vidal89 »

ZyzzSar wrote:
Vidal89 wrote:Iskreno se nadam da ce FMUP po okriljem noci i dok obicni gradjani spavaju, odraditi posao i nehljebe rastjerati s ceste.

A mediji ujutro objavit da su se borci mirno razisli.
K
sto nehljebi, pa radili bi ljudi da ima posla, al nema , samo radi rodbina, stranka i koverta
Znam ih nekoliko koji su odmah poslije rata dobili pristojne poslove, ali nece da rade vec im prica kako su oni bili u ratu oni ne treba rade koliko i drugi drzava je njih duzna da izdrzava. Po kladionicama pola plate/naknade trose, uvijek se vade na rat itd.
Janjicar

#1306 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

General War wrote:
supercali wrote:Da pribiljezim uhljebe i satelite kojima odgovara stanje glomazne administracije
Le clerk
General war
Uglavnomja
Vidal
...neka neka...dabogda se ti uhljebio ko ja, jel more vako i dobio od drzave sve kao ja! :thumbup:
Izadji malo napolje, da se pocnes navikavat na zimu, i pogledaj konzerve u Bingu dok ih jos ima.
Još gore, braniš sistem od kojeg nemaš koristi. Samo su takvi gori od uhljeba.
supercali

#1307 Re: Blokada puteva

Post by supercali »

Nisrin i general war vec se odvaja 600 miliona godisnje rijeci samog fadila
Vjerovatno na 1600 udruzenja
Eto odakle pare da se i ovima da 200 maraka umjesto onome u udruzenju 800
Nisrin

#1308 Re: Blokada puteva

Post by Nisrin »

kiligonzales wrote:
Nije rijec o predrasudama. Tako tvoje rijeci zvuce. Jos ih i nazivas stokom jer traze svoja prava. Eto u autu je hladnije nego van auta. Iz gore navedenih rijeci vidi se da ti je sada dobro, kako je bilo prije, ostavimo u proslosti. Ovim ljudima tesko da je ikada bilo dobro, ali koga je danas realno briga za to. Ko se s vlasti slizao, njemu je i bilo dobro, ko nije, taj i danas se kaje za svaki dan koji je u rovu proveo.

Zasto nema tog sentimenta ako neko od njih umre na cesti, za razliku od ovih u autima?

Svako ko ima predrasude prema istima nek podje na protest i poslusa pricu istih izbliza. Jeli to tesko? Postali smo zaludjenici medija. Vise vjerujemo njima nego ljudima oko nas. Svi imamo priliku makar sat biti tamo i oprati usta od svake kritike sistema koju bilo gdje forsiramo, eto prilike da svako od nas solidarise sa sa onim koje u imovinskoj situaciji goroj od nas i pokazati da je na strani slabijih umjesto na strani zulumcara.

Jel to posteno?
Opet, kako znas da nisam sa njima pricala?? Da nemam dodira sa ljudima koji imaju teske oblike PTsPa i svakakve psihoze upravo zbog rata i takvi ne mogu radifi i da zele! Nisu i mogucnosti ni auto voziti zbog jakih tableta koje moraju piti, imaju nocne more 20godina.. prezivjeli su prve linije, strijeljanja, silovanja i sta sve ne!!!
Njih ne vidjeh danas! Oni su najugrozeniji BORCI i njima moramo kao drustvo omoguciti dostojanstven zivot, bas kao i invalidima!!

Svi ostali zemlju i sadi, lopatu u ruke, prodaji na pojaci, bavi se svercom, zaobidji koji put birtiji i kladionicu (cast izuzecima) i pokusaj nesto! Nemoguce da u 23godone nisu pronasli nikakav posao niti nesto sami skontali, a da nisu oboljeli/invalidi!!!
Last edited by Nisrin on 01/03/2018 01:59, edited 1 time in total.
General War

#1309 Re: Blokada puteva

Post by General War »

Janjicar wrote:
General War wrote:
Le clerk
General war
Uglavnomja
Vidal
Još gore, braniš sistem od kojeg nemaš koristi. Samo su takvi gori od uhljeba.
OK, eto vi izgradite bolje, dobro ste poceli :thumbup:
kiligonzales

#1310 Re: Blokada puteva

Post by kiligonzales »

It_is_a_Leclerc wrote:
Benjo34 wrote:
A necija djeca zanacaju svaku noc gladna pa ne places za njima ni blizu. Sticem utisak da si jedan od uhljebovaca.
I kako će glad mog djeteta tvoje dijete učiniti sitim?

Još jednom - izađite na izbore i pobijedite. Od državnog udara nema selameta.
Molim te Leclercu nemoj vise nista pricati o losem sistemu u BiH jer nemas na to pravo. Fino sjedi kuci i kupi kokice.
supercali

#1311 Re: Blokada puteva

Post by supercali »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Logovan wrote:
supercali wrote:Vec je receno ovdje svi bi mi bolju drzavu al nemoj boga ti da ja na bilo koji nacin patim pa makar bila i ova blokada
Upravo tako. :thumbup:
Da se i mi složimo jednom :D

Ovi naši da su se ikada išta pitali u svijetu mi bi i dalje bili robovi ili maksimum kmetovi kakvim feudalcima. Sitne duše podaničkog mentaliteta.

Evo cvrcka jebo ga ja al bar smo na istoj strani :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#1312 Re: Blokada puteva

Post by It_is_a_Leclerc »

jasko_ba wrote:Golubinja danas. :sad: Motel Hanovi kao neki izbjeglicki kamp, zalosno za vidjeti, ali bar su dopustili zenama sa djecom da se ugriju unutra.
Image
Ovo su vaše žrtve, gospodo "borci"! Protiv ovog se vi "borite".

Opet kažem - ogromna većina pravih, poštenih boraca danas se oglasila na društvenim mrežama, zgrožena slikama poput ove. Apeluju na svoje nekadašnje saborce, ako ih uopšte ima u ovoj naplavini svega i svačega, da ne udaraju na ovu djecu.

Ali, 200 maraka je 200 maraka.
costacurta

#1313 Re: Blokada puteva

Post by costacurta »

BlueBlood wrote:
random slika pa sta, i nasi su djedovi, ocevi, braca ovako 4 godine ko ovaj sa slike, da bi oni danas imali 40KM a ti iz tople sobe mogao komentarisati
A šta, otac i djed su išli u rat s namjerom da zarade i profitiraju a ne da odbrane i sačuvaju tebe, majku, sestru, nanu od četnika?! :roll: Koliko to koštaju vaši životi? 300KM? Pitaj starog jel to baš bilo tako, al se odmakni da šamar ne dobiješ

Što npr nisu izvisili transparente "hoćemo da se reguliše zdravstveni fond" pa da nemamo "otvorenu mrežu" da Batko skuplja pare raji za liječenje, ja bih iz auta izašao i sjeo na cestu sa njima. Al jok, DAAAJ NAKNADU! uhar. Za pive da ima
.
General War

#1314 Re: Blokada puteva

Post by General War »

supercali wrote:Nisrin i general war vec se odvaja 600 miliona godisnje rijeci samog fadila
Ja navijam da je to tako, ali bojim se da ce te se neugodno iznenaditi ako slusate fadila.
Nisrin

#1315 Re: Blokada puteva

Post by Nisrin »

supercali wrote:Nisrin i general war vec se odvaja 600 miliona godisnje rijeci samog fadila

sto mene oznacavas, jedno 5x napisah da podrzavam ukidanje SVIH udruzenja jer je rat zavrsio prije 23god, bespotrebna su i podrzavam JAVNi registar na sta valjda imamo pravo kao gradjani BIH!!

NE PODRZAVAM drzanje sugradjana kao taoce!! jer se ide logikom: ako je meni lose bit ce i tebi, sto bi tebi bilo bolje!!

Ja nisam Bruce Svemoguci da promijenim stanje i da pomognem svima, kome uspijem to i uradim!
General War

#1316 Re: Blokada puteva

Post by General War »

costacurta wrote:
BlueBlood wrote:
random slika pa sta, i nasi su djedovi, ocevi, braca ovako 4 godine ko ovaj sa slike, da bi oni danas imali 40KM a ti iz tople sobe mogao komentarisati
A šta, otac i djed su išli u rat s namjerom da zarade i profitiraju a ne da odbrane i sačuvaju tebe, majku, sestru, nanu od četnika?! :roll: Koliko to koštaju vaši životi? 300KM? Pitaj starog jel to baš bilo tako, al se odmakni da šamar ne dobiješ

Što npr nisu izvisili transparente "hoćemo da se reguliše zdravstveni fond" pa da nemamo "otvorenu mrežu" da Batko skuplja pare raji za liječenje, ja bih iz auta izašao i sjeo na cestu sa njima. Al jok, DAAAJ NAKNADU! uhar. Za pive da ima
.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1317 Re: Blokada puteva

Post by malakh »

It_is_a_Leclerc wrote:
Poštedi me patetike, života ti. Daj činjenično.
Ljudi protestuju za nešto što ili je u dobroj mjeri realizirano ili nije ni teoretski moguće realizirati, odbijaju pregovore, prijete ratom i traže da se neko solidizira s njima. Pa to jeste jebeno katastrofa.
neka državnim ministrima stešu plate na 2500 KM, državnim parlamentarcima na 2000 KM, federalnim ministrima i parlamentarcima na 1800KM, u domovima naroda isto, kantonalnim ministrima i zastupnicima na 1200 KM i eto ga za samo 5 godina para preko glave. u svakim krizama se traže neka druga rješenja, a niti jedan zastupnik neće sebi od plate da odbija. to je dokaz da su zapravo svi isti.
BlueBlood

#1318 Re: Blokada puteva

Post by BlueBlood »

It_is_a_Leclerc wrote:
Benjo34 wrote:
A necija djeca zanacaju svaku noc gladna pa ne places za njima ni blizu. Sticem utisak da si jedan od uhljebovaca.
I kako će glad mog djeteta tvoje dijete učiniti sitim?

Još jednom - izađite na izbore i pobijedite. Od državnog udara nema selameta.
kakvi izbori, dokazani lopovluk i kupovanje glasova
kudrilo

#1319 Re: Blokada puteva

Post by kudrilo »

Niko nije protiv boraca, samo ima ljudi koji misle da nemaju pravo terorisati narod 12 sati po ovim minusima, taj isti narod možda ni ne glasa, možda najveća opozicija ovim grobarima, a ono što je bitnije, među narodom žene djece, staraca, bolesnih...
Last edited by kudrilo on 01/03/2018 03:15, edited 1 time in total.
smijesni_ste

#1320 Re: Blokada puteva

Post by smijesni_ste »

Zanimljivo je da ovakvih boračkih protesta nema ( ili barem ne u ovoj mjeri ) kod Srba sa obje strane Drine. Kod Bošnjaka redovno, kod Hrvata takodjer se znaju desiti, ali kod Srba skoro nikad?
supercali

#1321 Re: Blokada puteva

Post by supercali »

General War wrote:
Ja navijam da je to tako, ali bojim se da ce te se neugodno iznenaditi ako slusate fadila.
Ja se bojim da je jos gore koliko se izdvaja za uhljebe po tim udruzenjima od rijeci fadila
Je li posteno da se tim udruzenjima ukine finansiranje pa da ovi imaju bar tih 200 maraka
Ostatak novca u vladi pokretati poslove neke ulagati u nesto sto ce sluziti zajednici
pecpec

#1322 Re: Blokada puteva

Post by pecpec »

Nisrin wrote:

sto mene oznacavas, jedno 5x napisah da podrzavam ukidanje SVIH udruzenja jer je rat zavrsio prije 23god, bespotrebna su i podrzavam JAVNi registar na sta valjda imamo pravo kao gradjani BIH!!

NE PODRZAVAM drzanje sugradjana kao taoce!! jer se ide logikom: ako je meni lose bit ce i tebi, sto bi tebi bilo bolje!!

Ja nisam Bruce Svemoguci da promijenim stanje i da pomognem svima, kome uspijem to i uradim!
Idi bona spavat,radis sutra a trebaces i ovim fadilovcima na temi.
kiligonzales

#1323 Re: Blokada puteva

Post by kiligonzales »

Nisrin wrote:
kiligonzales wrote:
Nije rijec o predrasudama. Tako tvoje rijeci zvuce. Jos ih i nazivas stokom jer traze svoja prava. Eto u autu je hladnije nego van auta. Iz gore navedenih rijeci vidi se da ti je sada dobro, kako je bilo prije, ostavimo u proslosti. Ovim ljudima tesko da je ikada bilo dobro, ali koga je danas realno briga za to. Ko se s vlasti slizao, njemu je i bilo dobro, ko nije, taj i danas se kaje za svaki dan koji je u rovu proveo.

Zasto nema tog sentimenta ako neko od njih umre na cesti, za razliku od ovih u autima?

Svako ko ima predrasude prema istima nek podje na protest i poslusa pricu istih izbliza. Jeli to tesko? Postali smo zaludjenici medija. Vise vjerujemo njima nego ljudima oko nas. Svi imamo priliku makar sat biti tamo i oprati usta od svake kritike sistema koju bilo gdje forsiramo, eto prilike da svako od nas solidarise sa sa onim koje u imovinskoj situaciji goroj od nas i pokazati da je na strani slabijih umjesto na strani zulumcara.

Jel to posteno?
Opet, kako znas da nisam sa njima pricala?? Da nemam dodira sa ljudima koji imaju teske oblike PTsPa i svakakve psihoze upravo zbog rata i takvi ne mogu radifi i da zele! Nisu i mogucnosti ni auto voziti zbog jakih tableta koje moraju piti, imaju nocne more 20godina.. prezivjeli su prve linije, strijeljanja, silovanja i sta sve ne!!!
Njih ne vidjeh danas! Oni su najugrozeniji BORCI i njima moramo kao drustvo omoguciti dostojanstven zivot, bas kao i invalidima!!

Svi ostali zemlju i sadi, lopatu u ruke, prodaji na pojaci, bavi se svercom, zaobidji koji put birtiji i kladionicu (cast izuzecima) i pokusaj nesto! Nemoguce da u 23godone nisu pronasli nikakav posao niti nesto sami skontali, a da nisu oboljeli/invalidi!!!
Znaci sjedis u nekoj zdrastvenoj instituciji i slusas. Hajde i to je lijepo. Ovdje nije prica o meni i tebi, ovdje je prica o svima nama, hoces bolju drzavu, hoces bolji sistem, hoces da se problemi pocnu rjesavati, izadjes i protestvujes zajedno sa svima, bez obzira jeli tebi plata 1000 KM ili je meni 500KM, tamo si ako vec seres na ovaj sistem i branis pravo na bolji i dostojanstveniji zivot.

I kako mislis da ce se to omogucavanje dostojnog zivota desiti, tako sto ces im od kuce pomoci? Da ce se sve sistemske nepravde rjesiti tako sto ces izvaditi cvaju i dati siromahu? 600 miliona je dovoljno da se sagradi par fabrika, obezbjedi kakav takav posao, ova populacija animira, sufinansiraju programi edukacije, ali to se baci na udruzenja od kojih nista nema.
invincible1921

#1324 Re: Blokada puteva

Post by invincible1921 »

Ma gluposti obicne...prvo ni nacin ni vrijeme ni mjesto za proteste.

Druga stvar da se razumijemo ja bi dao mjesecno makar cenera ako si jedan jedini dan linije odgulio...ali ...nismo mi USA ljudino. Drzava sama po sebi je u dubiozi i sad bi jos ti da joj se nakacis na grbacu. Sehidima i invlaidim maksimalnu pomoc dat u svim sferama od para do zaposljavanja, ali ostalim jbg burazeru sta da ti kazem bori se radi trudi se...eo stari mi je prvoborac, fala bogu ziv i zdrav izasao iz rata bio u vojsci do prije 10 godina. Vojna akademija, cin i prije rata imo, pa nije ni marke dobio od drzave za rat nego se bori za porodicu i radi.

Uostalom sta su zahtjevi ovih? DAJ NAM MILJU PENZIJE ? pa sta ima jos ...

Na kraju krajeva otkud sad odjednom ovoliki broj boraca. Pa pola ovih sto se bore za taj registar ne bi trebali bit u njemu...pa skoro 30 godina je proslo neko ko je tad bio u najboljim godinama (30/35) dns je dedo, a da ne govorim kolko je raje pomrlo posliej rata i izgunulo u istom.

Nemoguci uslovi bez realno ikakvog osnova ...ne volim vlast ni 1%, ali ovakvim glupostiam se mora stati u kraj jer onaj zajeb kad su u penziju poslaani vojnici sa 37 godina zivota prilikom reforme vojske se vise ne smije ponoviti. Zbog tadasnjih vojnika dns ispastaju i penizinoeri kao i fondovi drzavni.
supercali

#1325 Re: Blokada puteva

Post by supercali »

Nisrin wrote:

Oznacavam tebe jer ti je u tekstu jednom pisalo
Sta je njihov cilj da se nakace na 200 maraka

Fora je sto tih 200 maraka ide nekom u udruzenju koji dobija mozda i 600 u tom istom udruzenju
Locked