"Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
salik79

#1301 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by salik79 »

sahara1428 wrote:
Smrcak15 wrote:
normalno da ce covjek tako pricati pred toliko sunija , hajde nek prica pred tako puno shija u teheranu

Posto si ti zagovornik Shiizma, da te pitam nesto kakvo je tvoje misljenje o Aisi, Ebu Bekru Omer i Osmanu?

Dali vjerujes da je Kur'an iskrivljen, da nije onakav kakav je objavljen?
Ja zagovornik šiizma, ti si totalno prolupo

Aiša, majka vjernika, radijallahu anha

Ebu Bekr, Es-Siddik, radijallahu anhu

Omer, El-Faruk, radijallahu anhu

Osman, Zu-n-nurejni, radijallahu anhu

Ne vjerujem u nikakvu iskrivljenost Kur`an čak vjerujem da su El-Felek i En-Nas od Kur`ana

Eh sad ćeš ti reći meni TUKJAAAAA
:thumbup: :mrgreen:
sahara1428

#1302 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by sahara1428 »

@SMRČAK

uvijek ti mogu ponuditi mubahelu ako znaš šta je...
zagortenej

#1303 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by zagortenej »

asurbanipal wrote:
kritichar wrote:I Muavija je ashab, i sa Muavijom je bilo ashaba koji su ratovali protiv Alije.

Đe će im duša... :mrgreen:
ovi što su u pravu imaju 2 nagrade, a ovi što su u krivu imaju 1 nagradu :mrgreen:
a 50 000 mrtvih ćemo zanemariti, zarad "jedinstva ummeta".
salik79

#1304 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by salik79 »

sahara1428 wrote:
Towelie wrote:Sad si ga saterao u ugao. Ako se izjasni negativno o njima, dokazao si da je siija, a ako se izjasni pozitivno uvek mozes da ga optuzis za tukju. :D
:lol: :lol: :lol:

Towelie je car, koji je kroz sve njihove finte prosao, te im uvijek dva koraka ispred :mrgreen:
kritichar

#1305 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by kritichar »

salik79 wrote:
kritichar wrote:I Muavija je ashab, i sa Muavijom je bilo ashaba koji su ratovali protiv Alije.
A neprijatelj hz Alije je i ciji jos neprijatelj?!
Nemoj skretat s teme, da li se fetva odnosi na njih?
salik79

#1306 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by salik79 »

kritichar wrote:
salik79 wrote:
A neprijatelj hz Alije je i ciji jos neprijatelj?!
Nemoj skretat s teme, da li se fetva odnosi na njih?
Ko skrece, jesi li pogledao onaj video?! Muavija je munfik.
kritichar

#1307 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by kritichar »

salik79 wrote:
Pa jel Reis i delegacija upoznati sa tim da se fetva ne odnosi na te ashabe, i da se oni smatraju munaficima, ili su to munafički prešutali ?
zagortenej

#1308 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by zagortenej »

premotati na 28:02 :mrgreen:

[youtube] http://youtu.be/hrAPtM5HqoI [/youtube]
salik79

#1309 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by salik79 »

kritichar wrote:
salik79 wrote:
Pa jel Reis i delegacija upoznati sa tim da se fetva ne odnosi na te ashabe, i da se oni smatraju munaficima, ili su to munafički prešutali ?
Zaboli Reisa za Muavijom, da ti iz prve ruke velim. On mu nije svetinja, dok hz Ebu Bekr, Omer, Osman i Aisa jesu.
sahara1428

#1310 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by sahara1428 »

zagortenej wrote:premotati na 28:02 :mrgreen:

:lol:

Dobro izraz nije baš popušiti al et budući da je Lat žensko, nego možda bolje je siši klitoris Lata
zagortenej

#1311 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by zagortenej »

sahara1428 wrote:
zagortenej wrote:premotati na 28:02 :mrgreen:

:lol:

Dobro izraz nije baš popušiti al et budući da je Lat žensko, nego možda bolje je siši klitoris Lata
:thumbup:
kažu da je kod tadašnjih arapa to bila najgora psovka, ono kad baš hoćeš nekog da uvrijediš, samo što se umjesto božice al Lat spominjala majka sugovornika.
Last edited by zagortenej on 24/02/2016 13:57, edited 1 time in total.
sahara1428

#1312 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by sahara1428 »

kritichar wrote:
salik79 wrote:

Hoće li imam Šafija biti šija ako nikada kada bi spomenuo Muaviju NASAMO u svom Kitabu-l-umm nije napisao radijallahu anhu, a ehli sunnetske uleme koji su govorili protiv Muavije ima i previše, jesu li i oni šije ali bez TUKJE
Smrcak15

#1313 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Smrcak15 »

salik79 wrote:A kako su tek tuknuli u svojoj drzavi, kada im je strasni Reis sa delegacijom bio u posjeti :-) :-) :-) :
Domaćini su istakli da su trajno podržavali saradnju i razumijevanje Šiija i Sunija, te da je nedopustivo razjedinjavanje pripadnika IZ-e u BiH na mezhebskoj i akaidskoj osnovi. Iznijeli su stav svojih vrhovnih vjerskih autoriteta da treba poštovati tradiciju muslimana Bosne i Hercegovine i regiona, te goste upoznali sa činjenicom da u Iranu postoji opće obavezujuća fetva i zakon o zabrani proklinjanja ashaba i pokudnog govora o njima. Istakli su da u cijelosti podržavaju jedinstvo naših muslimana na temeljima hanefijskog mezheba i maturidijskog akaida. Goste su upoznali sa činjenicom da u Iranu živi više od 10 % pripadnika Ehli sunneta, na zapadu, sjeveru i istoku zemlje i da oni u cijelosti slijede sunnijsko učenje u naučavanju i praksi, uključujući njegovu primjenu u sudskoj praksi kod porodičnog i nasljednog prava. Iznijeli su zabrinutost zbog radikalnih grupa koje djeluju u svijetu pod plaštom islama i iznijeli uvjerenje da muslimani zajedno trebaju djelovati u odbijanju devijacija od islama. Iznijeli su opredjeljenje da žele sarađivati sa Zajednicom i da ne žele nered u mezhebskom prostoru kod nas, već da taj prostor mora biti uređen i jedinstven na principima koje slijedi Islamska Zajednica.
http://www.islamskazajednica.ba/index.p ... Itemid=457
evo ako bi se slozili po tome da u sustini je zabranjeno proklinjanja ashaba i ruznog govora o njima po shijskoj ideologiji

sta je onda to sto shiju cini shijom a suniju sunijom?

sta cemo sa svim shijskim ucenjaci koji proklinju ashabe i aishu, Jesu li to oni toliko glupi da se nepridrzavaju fetwi drugih vrhovni shijski ucenjaka??

video jasno pokaziva dva lica shijsko ucenjaka, kad je tukja On i kad je tukja Off

prvo kaze mora se fino sa sunijama, a na drugom videu sunije su Bastards(kako prevesti na nas ovo, kao djubrad ili tako zestoko nekako)
isto tako govori za omera, sad Ovako sad onako

kako li samo lijepo oplete ovaj shijski ucenjak po sunijama i ashabima

i ovaj video jasno u debati pokaze SHijsko pravo lice , kako ha je samo Ahrur nasamario i pokazao svijetu njihovo pravo lice
Smrcak15

#1314 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Smrcak15 »

sahara1428 wrote:
Smrcak15 wrote:
normalno da ce covjek tako pricati pred toliko sunija , hajde nek prica pred tako puno shija u teheranu

Posto si ti zagovornik Shiizma, da te pitam nesto kakvo je tvoje misljenje o Aisi, Ebu Bekru Omer i Osmanu?

Ne vjerujem u nikakvu iskrivljenost Kur`an čak vjerujem da su El-Felek i En-Nas od Kur`ana

pobrkao sam vas, mislio sam na Salika , to su pitanja za njega.
sahara1428

#1315 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by sahara1428 »

Smrcak15 wrote:
sahara1428 wrote:
Smrcak15 wrote:

pobrkao sam vas, mislio sam na Salika , to su pitanja za njega.
Allah prima pokajanje...ali šta ćeš ako ti čovjek ovo isto napiše???
salik79

#1316 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by salik79 »

A, @Salik79, naravno, potvrdjuje.
kritichar

#1317 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by kritichar »

salik79 wrote:
kritichar wrote:
salik79 wrote:
Zaboli Reisa za Muavijom, da ti iz prve ruke velim. On mu nije svetinja, dok hz Ebu Bekr, Omer, Osman i Aisa jesu.
Opet dolazimo do činjenice da ti poznaješ šta je ko od bosanske uleme jutros jeo, samo još nam reci da li to znaš jer si sa svima njima tako prisan ahbab ili si neki leteći šejh koji istovremeno može klanjati namaz u dvije džamije :mrgreen:

šta je i sa Aišom, i ona je bila na Muavijinoj strani?
sahara1428

#1318 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by sahara1428 »

salik79 wrote:A, @Salik79, naravno, potvrdjuje.
Eh sad će biti nema šta to potvrđuje... :-D
arzuhal

#1319 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by arzuhal »

sahara1428 wrote:
Hoće li imam Šafija biti šija ako nikada kada bi spomenuo Muaviju NASAMO u svom Kitabu-l-umm nije napisao radijallahu anhu, a ehli sunnetske uleme koji su govorili protiv Muavije ima i previše, jesu li i oni šije ali bez TUKJE
Imam Šafija je rekao: Ako ljubav prema Ehli-bejtu znači da je neko rafidija - ja sam prvi rafidija!
sahara1428

#1320 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by sahara1428 »

kritichar wrote:
Opet dolazimo do činjenice da ti poznaješ šta je ko od bosanske uleme jutros jeo, samo još nam reci da li to znaš jer si sa svima njima tako prisan ahbab ili si neki leteći šejh koji istovremeno može klanjati namaz u dvije džamije :mrgreen:

šta je i sa Aišom, i ona je bila na Muavijinoj strani?[/quote]

Pronađi hadis u kojem sama Aiša radijallahu anha govori o tome, a usput šejh Albani ga je ocijenio ispravnim hadisom i sve će ti biti jasno
kritichar

#1321 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by kritichar »

sahara1428 wrote:
kritichar wrote:
salik79 wrote:

vidim voliš riječ tukja
pisao sam o drugoj temi, nemoj me prebacivat u neku tvoju temu

jesi ti hanefijskog mezheba?
sahara1428

#1322 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by sahara1428 »

kritichar wrote:
sahara1428 wrote: vidim voliš riječ tukja

Nisam hanefijskog mezheba...
Smrcak15

#1323 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Smrcak15 »

ako potvrdjujes ono sto Sahara napisao

onda se pitam kako to da ti ides protiv Shijski ucenjaka koji mnogi od njih nisu takvog vjerovanja?

gdje onda zapelo?

Dobro evo pitanje za tebe, sta je to sto Tebe cini shiju shijom, a mene suniju sunijom?

ako su ti vjerovanja ista kao moja, sta je onda to sto Tebe cini Shijom? mozda kazes ti slijedis ehlu bejt, pa ja kazem i svi vjernici slijede Ehlu bejt.

Hocu da mi objasnis kako to da shije kako narodi tako i njihovi ucenjaci , pljuju po ashabima toiliko, i ne samo to kako to da rade tako satanisticke rituale , rezanjem sebe i udaranjem sebe sto je protiv islama i logike.
sahara1428

#1324 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by sahara1428 »

Smrcak15 wrote:
ako potvrdjujes ono sto Sahara napisao

onda se pitam kako to da ti ides protiv Shijski ucenjaka koji mnogi od njih nisu takvog vjerovanja?

gdje onda zapelo?

Dobro evo pitanje za tebe, sta je to sto Tebe cini shiju shijom, a mene suniju sunijom?

ako su ti vjerovanja ista kao moja, sta je onda to sto Tebe cini Shijom? mozda kazes ti slijedis ehlu bejt, pa ja kazem i svi vjernici slijede Ehlu bejt.

Hocu da mi objasnis kako to da shije kako narodi tako i njihovi ucenjaci , pljuju po ashabima toiliko, i ne samo to kako to da rade tako satanisticke rituale , rezanjem sebe i udaranjem sebe sto je protiv islama i logike.
Preče ti je da TRAŽIŠ HALALA od čovjeka, a ne da nastavljaš neke druge teme, da si se "izdoktrinirao" malo bolje saznao bi šta npr kod učenjaka ehlul hadisa znaći biti šija, biti rafidija, imati pri sebi šiizma pa bi shvatao sve moguće kombinacije, evo ti primjer imam Abdurrezak Es-Sanani poznati autor Musanefa vele za njega imao pri sebi šiizma, Ahmed ibn Hanbel stavljo prste u uši da ne čuje predaje gdje govore negativno o nekim stvarima koje su se dešavale između ashaba, a opet "kukala ti majka" da su ga odbacili kao raviju pola ehli sunnetskih zbirki hadisa ne bi bilo, a od kakvih je "rafidija" imam Buharija uzimao hadise u svom sahihu pamet bi ti stala, stoga ne trči "izdoktriniraj" se polako u prvoj brzini, nekad ima "brda" koja nije lako preći petom...
kritichar

#1325 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by kritichar »

sahara1428 wrote:
kritichar wrote:
sahara1428 wrote: vidim voliš riječ tukja

Nisam hanefijskog mezheba...
Nema veze, vjerovatno džaferija, htio sam reći da je moj imam Šafija, koliko i Ebu Hanifa, Ahmed, Malik
Post Reply