Pariz
- GeeTnT
#1302 Re: Pariz
Pobijte sve vjernike i opet ostaje problem, a to je jaz izmedju bogatih i siromasnih....a tu lezi najveci problem drustva koji fantasticno prebacuje lopticu na polje religije...raoul duke wrote:Valjda ce ljudi konacno shvatiti koliko religija truje drustvo, eksplicitno Islam.
...eksplicitno...
-
bull21
#1303 Re: Pariz
Ja sam govorio o dokumentarcu koji sam gledao (Al Jazeera) o priči kako ne mogu u školu, kako im se ne da. O tome kakvi su i ko su, ne bih ti znao reći no činjenica je da ima kukolja, baš kao i kod nas, koji misle da novac u Francuskoj, Njemačkoj i VB raste na grani. O kriminalu, kroničnom nedostatku obrazovanja i kulture, o masovnoj nezainteresovanosti za bilo kakav napredak - ne treba ni pričati, toga ima i kod nas.uglavnomja wrote:bas te ne kontam?
u koju skolu ne mogu ici? u kojoj je to zemlji zabranjeno ici u skolu? ili je tacnije u kojoj nije obvezno ici u skolu? u kojoj europskoj drzavi se placa skolovanje?
ili omladinci nece u skolu?
ili hoce skolu na arapskom (suplja ubleha, opet ne bi isli u skolu, to su kockaste glave, nista skola, samo lova na brzaka).
ako su dosli u drugu zemlju valjda je red da se prihvate osnove zivota te zemlje, a tu je jezik prvi.
siromasni su zato sto su neobrazovani. neobrazovani su zato sto nece da idu us kolu.
zato sto imaju stav da im je drzava duzna sve obezbijediti. a oni da leze. i da se razmnozavaju, vertikalno i horizontalno, kao gremlini.
problem je sto ima masa, ogromna masa magrebovaca koji su uspjesni u zivotu, ali oni se ne vide, zive na "pravim" adresama zato jer su zagrijali guzicu pa nesto uradili od zivota.
ko nece da se asimilira, nek ne dolazi, ha ja. neces neko meni u mojoj kuci svoja pravila uvoditi. sorry, neka kupi prnje i razguli. jos da mu obzbijedim stan, hranu, skolu, placene rezije, dzaparac ... i da me jos hebe u zdrav mozak ... e nece da moze
a ove sadasnje "izbjeglice", mislim organizovana i orkestrirana masovna invazija dobrostojecih i dobroobucenih ljudi sa parama i sa jasnim ciljevima ... to izbjeglice vidjelo nije. da ne pricamo o vremenu od pocetka rata u siriji.
http://ba.n1info.com/a69565/Svijet/Svij ... vizor.html
O priči da mu ti bilo šta obezbjeđuješ - e tu si se zajebao, i to dobro. On ako plaća poreze, kao i ti, onda ima svako pravo kao i ti. Ono o čemu ja govorim jeste jasna i čista diskriminacija od strane "originalnih" Francuza. Ja o tome govorim.
O ovim "izbjeglicama" sam već pisao. Ti da se meni na kućnom pragu nađu, mogli bi dobiti samo nogu u dupe. Poznata je već priča da je veliki broj njih već prije posalo svoje bolje polovice u određene države u Evropi i sada samo pokušavaju da se domognu Kontinenta i tih zemalja. Ekonomski migratni u velikom broju, kukolj koji treba istrijebiti. Oni koji su bježali nisu birali hoće li u Njemačku ili VB već su bježali. Ti su ostali u Turskoj, Libanonu i Jordanu. Ovi koji bježe u Europu bježe iz istog razloga iz kojeg bih i ja bježao iz Bosne - radi para (ja bih bježao radi posla, ne para; shvataš poentu).
-
kakavdanakneiskustvu
#1304 Re: Pariz
insomnia78 wrote:Najmanje pet mrtvih i dosta povrjedjenih
sta je ovo,gdje je ovo?
p.s tek sad vidjeh da je neko vec odgovorio
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 14/11/2015 16:55, edited 1 time in total.
-
bull21
#1305 Re: Pariz
Izvoli pa vidi. Koliko je koga.BHCluster wrote:bull21 wrote:
Kakav belaj to tačno dozivaju? Nevinih muslimana je mnogo manje u Evropi nego krvoždernih kršćana, agnostika i ateista. Ako će iko najebati nakon svega ovoga u Europi, to će biti muslimani.

- Koshpa
-
bull21
#1307 Re: Pariz
Strazburg, voz iskočio iz šina. Pet mrtvih.kakavdanakneiskustvu wrote:insomnia78 wrote:Najmanje pet mrtvih i dosta povrjedjenih
sta je ovo,gdje je ovo?
- insomnia78
#1308 Re: Pariz
Izgleda da nema povezanosti sa napadimakakavdanakneiskustvu wrote:insomnia78 wrote:Najmanje pet mrtvih i dosta povrjedjenih
sta je ovo,gdje je ovo?
p.s tek sad vidjeh da je neko vec odgovorio
Prema prvim izvjestajima u pitanju je prevelika brzina
-
kakavdanakneiskustvu
#1309 Re: Pariz
trenuci prije napada na koncertu
- HAVANA
#1310 Re: Pariz
budza wrote:napad pod laznom zastavom ilitiga false flag.
za cilj ima primarno 3 cilja.
1. satanizacija islama.
2. mogucu kopnenu ofanzivu u siriji (stabilizacija granice izraela).
3. stopiranje priliva izbeglica (posebno iz musl. zemalja).
kada pojedem strudlu, pojasnicu vam detaljnije o ovome, a vi nakon toga, moj post kopirajte na printeru i uramite medju vrednim dokumentima.
Bolje izadji,idi nedje na sampitu,ne objasnjavaj zdravlja ti.
-
emmir1
- BHCluster
#1312 Re: Pariz
Sta je onda? Mozda "entrepreneur"?
-
oridjidji
#1313 Re: Pariz
Glupost je da religija truje drustvo, otrcana fraza ljudi kojih nemaju veze s vezom s religijom, politikom, poimanjem drustva i drzave. Nista nije malicioznija tvrdnja nekog Idilovca koji na jednak nacin demonizira demokratiju jer se s njom ne slaze i da je rat protiv njih rat svih krscana. Pogotovo su dobre ove predrasude prema muslimanima i ovaj medijski usiljeni pojam koji hrani strahove ljudi islamski ili muslimanski terorizam, kao sto Idilova tvrdnja o krizarskim ratovima hrani strahove muslimana Iraka, Sirije, Libije i ko zna gdje vec ne,dok su im prvi politicki saveznici bili ovi iz zemalja NATO na putu da sruse pomenute rezime. Muslimani su sastavni dio francuske historije od prvog svijetskog rata na ovamo, pa se Francuska tek sada suocava sa terorizmom islamista. Na ovo pitanje moraju odgovoriti svi oni koji se smatraju Francuzima danas, da li je Francuska vanjska politika doprinjela tome da njeno drustvo postane metom islamista i zasto je uopste meta islamista ona, a nije recimo Njemacka? Ono sto je vidljivo neko opasno radi na destabilizaciji Evrope.kakavdanakneiskustvu wrote:raoul duke wrote:Valjda ce ljudi konacno shvatiti koliko religija truje drustvo, eksplicitno Islam.
daj boze,nesto ne vjerujem u to
Presudni momenat koji je Francusku odveo u polozaj da trpi napade terorizma bio je dolazak Sarkozija, koji je odmah pristao da bude saveznik americke vanjske politike. Sirak bas i nije bio americki igrac. Olande je pokusao da napravi pojedine piruete u politickom zivotu Francuske, sto na unutrasnjem i vanjskom planu, te napraviti otklon od uticaja Amerike, medjutim sve ovo vrlo vjerovatno ce rezultirati time da ce u Francuskoj on biti sporedna zrtva svog ovoga haosa.
-
Latte
#1314 Re: Pariz
Hapsenje u Belgiji.u autu koje je koristeno sinoc pronadjen tiket za parkiranje iz gradica u belgiji.
- uglavnomja
#1315 Re: Pariz
bull21 wrote:Ja sam govorio o dokumentarcu koji sam gledao (Al Jazeera) o priči kako ne mogu u školu, kako im se ne da. O tome kakvi su i ko su, ne bih ti znao reći no činjenica je da ima kukolja, baš kao i kod nas, koji misle da novac u Francuskoj, Njemačkoj i VB raste na grani. O kriminalu, kroničnom nedostatku obrazovanja i kulture, o masovnoj nezainteresovanosti za bilo kakav napredak - ne treba ni pričati, toga ima i kod nas.uglavnomja wrote:bas te ne kontam?
u koju skolu ne mogu ici? u kojoj je to zemlji zabranjeno ici u skolu? ili je tacnije u kojoj nije obvezno ici u skolu? u kojoj europskoj drzavi se placa skolovanje?
ili omladinci nece u skolu?
ili hoce skolu na arapskom (suplja ubleha, opet ne bi isli u skolu, to su kockaste glave, nista skola, samo lova na brzaka).
ako su dosli u drugu zemlju valjda je red da se prihvate osnove zivota te zemlje, a tu je jezik prvi.
siromasni su zato sto su neobrazovani. neobrazovani su zato sto nece da idu us kolu.
zato sto imaju stav da im je drzava duzna sve obezbijediti. a oni da leze. i da se razmnozavaju, vertikalno i horizontalno, kao gremlini.
problem je sto ima masa, ogromna masa magrebovaca koji su uspjesni u zivotu, ali oni se ne vide, zive na "pravim" adresama zato jer su zagrijali guzicu pa nesto uradili od zivota.
ko nece da se asimilira, nek ne dolazi, ha ja. neces neko meni u mojoj kuci svoja pravila uvoditi. sorry, neka kupi prnje i razguli. jos da mu obzbijedim stan, hranu, skolu, placene rezije, dzaparac ... i da me jos hebe u zdrav mozak ... e nece da moze
a ove sadasnje "izbjeglice", mislim organizovana i orkestrirana masovna invazija dobrostojecih i dobroobucenih ljudi sa parama i sa jasnim ciljevima ... to izbjeglice vidjelo nije. da ne pricamo o vremenu od pocetka rata u siriji.
http://ba.n1info.com/a69565/Svijet/Svij ... vizor.html
O priči da mu ti bilo šta obezbjeđuješ - e tu si se zajebao, i to dobro. On ako plaća poreze, kao i ti, onda ima svako pravo kao i ti. Ono o čemu ja govorim jeste jasna i čista diskriminacija od strane "originalnih" Francuza. Ja o tome govorim.
O ovim "izbjeglicama" sam već pisao. Ti da se meni na kućnom pragu nađu, mogli bi dobiti samo nogu u dupe. Poznata je već priča da je veliki broj njih već prije posalo svoje bolje polovice u određene države u Evropi i sada samo pokušavaju da se domognu Kontinenta i tih zemalja. Ekonomski migratni u velikom broju, kukolj koji treba istrijebiti. Oni koji su bježali nisu birali hoće li u Njemačku ili VB već su bježali. Ti su ostali u Turskoj, Libanonu i Jordanu. Ovi koji bježe u Europu bježe iz istog razloga iz kojeg bih i ja bježao iz Bosne - radi para (ja bih bježao radi posla, ne para; shvataš poentu).
jedino ovo za poreze - onaj ko ne radi ne placa porez, tako da se na njega to ne odnosi.
a diskriminacija - svaki dan sve veca i veca, u citavoj eu. i rast ce i dalje proporcionalno povecanju broju azilanata po glavi zaposlenika. i po broju djece stranaca sa diplomom ili bilo kojim konkurentnim papirom i aspiracijom za kulturan posao.
- Kikibombona
#1316 Re: Pariz
insomnia78 wrote:Gradjani u Lilu otjerase desnicare sa skupa podrske
https://twitter.com/yannick059/status/6 ... 0380802048
To je ta Francuska
Da posluze kao primjer ovim 'nasim' jadnicima sa 'ALI', koji su u principu isti kao francuski desnicari.
-
kakavdanakneiskustvu
#1317 Re: Pariz
Bloo wrote:zelim samo da ukazem da kao ponosni ateista da mi nikoga necemo dizati u zrak
-
Latte
#1318 Re: Pariz
Jos jedno hapsenje,na francuskom aerodromu uhapsen lik sa pistoljem.
- House
#1319 Re: Pariz
samo neka hapse
da ne bude "svi teroristi pobijeni" jer mrtva usta ne govore
- Kikibombona
#1320 Re: Pariz
Ovo kod nas nema sanse da se desi.Vitezanin wrote:insomnia78 wrote:Gradjani u Lilu otjerase desnicare sa skupa podrske
https://twitter.com/yannick059/status/6 ... 0380802048
To je ta Francuska
Ono što mi se generalno sviđa kod Francuza je ta kultura prosvjedovanja. Ljudi su vazda na ulicama dok im nešto ne paše i što je najvažnije oni protiv kojih se prosvjeduje to shvaćaju ozbiljno, a ne ono "ajd daj im termin sat vremena ispred trga i otići će kući." Tako da me ova rekacija protiv desničara ne iznenađuje.
Da se ne znam kakvi zlocinci i fasisti velicaju, niko prstom ne bi mrdnuo.
I zalosno je vidjeti da ove Francuze odobravaju pojedini nacionalisti i vjerski fanatici. Necu ih imenovati, neka se sami prepoznaju.
-
dpjokala26
#1321 Re: Pariz
frajer je bosnjak iz bijelog polja.Latte wrote:De Maiziere (ministar u njemackoj) upravo drzi govor.
Potvrdio je da je uhapseni crnogorac u njemackoj u svojoj navigaciji imao adresu u parizu kao krajnju destinaciju.
-
Latte
#1322 Re: Pariz
Ne znam,De Maiziere nije spominjao termine bosnjak,musliman i slicno.dpjokala26 wrote:frajer je bosnjak iz bijelog polja.Latte wrote:De Maiziere (ministar u njemackoj) upravo drzi govor.
Potvrdio je da je uhapseni crnogorac u njemackoj u svojoj navigaciji imao adresu u parizu kao krajnju destinaciju.
Rekao je samo da se radi o opasnoj osobi sa mnogo naoruzanja.
Cak je rekao da nije iskljuceno da uopste nema poveznica izmedju njega i ovog napada.
- zagortenej
#1323 Re: Pariz
ovaj voditelj govori šta je srž problema, zašto ISIl radi ovo što radi i zbog čega se u svojim djelima pozivaju na islam:
Nobody Dares to Admit That ISIS Crimes Are Based on Islamic Sources
dok se to ne riješi i otvoreno prizna, ovi slučajevi će se stalno ponavljati.
Nobody Dares to Admit That ISIS Crimes Are Based on Islamic Sources
dok se to ne riješi i otvoreno prizna, ovi slučajevi će se stalno ponavljati.
Last edited by zagortenej on 14/11/2015 17:23, edited 1 time in total.
-
AmirBaa
#1324 Re: Pariz
Sa facebooka: " Ko je mijenjao profilne dok je Bosna bila opkoljena četnicima? Kako ljudi nimalo ne koriste svoj mozak. "
(inace 92-95 ljudi visili na facebooku) Samo pogledajte ko opravdava ove zlocine i okrece pricu, najcesce oni NEZNAM, NE BIH FRANCUSKA TO RADILA i slicni njima. Nisu ni osnove gramatike svog jezika naucili ali eto brinu se o islamskom i europskom svijetu.
-
dpjokala26
#1325 Re: Pariz
mozda je frajer samo prodavao oruzje pa izabrao pogresan dan za put.Latte wrote:Ne znam,De Maiziere nije spominjao termine bosnjak,musliman i slicno.dpjokala26 wrote:frajer je bosnjak iz bijelog polja.Latte wrote:De Maiziere (ministar u njemackoj) upravo drzi govor.
Rekao je samo da se radi o opasnoj osobi sa mnogo naoruzanja.
Cak je rekao da nije iskljuceno da uopste nema poveznica izmedju njega i ovog napada.
kad krenu nesrece,bas krenu....
http://www.index.hr/vijesti/clanak/poku ... 55951.aspx