Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
dječak sa šibicama

#1301 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dječak sa šibicama »

luxury1 wrote:
dječak sa šibicama wrote:https://www.facebook.com/michael.stuerz ... 655110245/

izbjeglice u Makedoniji odbijaju primiti pakete Crvenog kriza. Jel zbog kriza, ili zbog straha od krmetine, ali odbijaju.

Hoce u jurop, ali po svojim pravilima :-)
I eto sad meni neke bosnje pametuju kako su mnogi iz BI fini i obrazovan narod a nikad na zapad nisu bili ili imali kontakta sa ovim ljudima. Pa gdje to jos ima da neko ne prima pakete hrane i sta ja znam zbog crvenog kriza?!

Govorim vam o kojoj se bagri radi. Zivim preko 20 godina sa ovim sranjem. I vi se cudite sto se desnicari i narod po Evropi pale. Kako ste glupi jebote.
Pretjerujes.

Eto vjerovat cemo da odbijaju pomoc iz protesta prema policiji... mada moguce je i da imaju druge razloge.

Nisu svi bagra, nemoj tako, ima tu finih ljudi. Gledao sam na b92 prilog iz Bujanovca ili Preseva, pa iz Makedonije, mnogi sirijci imaju novac, nekakva srednja klasa koja bjezi od rata.
Cak ih Makedonci iskoristavaju, osvanuli su gril standovi, prodaju sokove, hranu, sve po "ekskluzivnim cijenama". Odmah se sjetim onog djecaka iz Pianiste, kad prodaje karamelu po cijeni suhog zlata. Odmah ratni profiteri vide svoju priliku.

A da ima svega, ima. Da se mene pita, ja bi sve ove ljude lijepo na avion, pa Obami. Hajde jarane, razjebo si im drzave, sad se brini za ljude. I Francuzima i Talijanima, njima Libijce. Nije vam valjao Gadafi, sad kusajte sta ste zabiberili.
ActionWoman

#1302 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ActionWoman »

NataliDizdar wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne valja ti citat, nisam tako rekao, citiraj ponovo. :mrgreen: Drugo, činjenica je da su Evropljani poveli dva svjetska rata, ta nećeš reći da su Arapi?
Evropa ima tradiciju mržnje, netrpeljivosti prema drugom i drugačijem, to što je u zadnjih 50-60 godina stanje bolje po tom pitanju ne znači da sutra neće Dahau ponovo otvoriti vrata za svoje goste. :oops: Mislim možeš se ti ljutiti na mene koliko hoćeš ali to su istorijske činjenice, zaista mi je žao.
Nope, ti si koristio bas te rijeci koje sam citirala (sovinisticka, hirovita nacistkinja). Tacno je da su Evropljani poveli dva svjetska rata, cinjenica je i da Arapi danas u 2015 godini ruse samostane i crkve, sjeku glave humanitarcima, arheologima, umjetnicima, ateistima...da arapski muslimani masovno siluju arapske krscanke, Arapi masakriraju ljude koji kritikuju islam i poslanika, Arapi se raznesu bombama na trgovima, u vozovima, autobusima, avionima, cak i po plazama i skolama...najcesce u ime islama.

Jel moze tako? Ili se samo moze reci da su "Evropljani" uradili ovo i ono, da su oni ovakvi i onakvi, a kad je rijec o Arapima ili muslimanima moramo birati rijeci i naglasavati da se radi samo o pojedincima? Da ne bude generalizacija i fasizma? :)
U ovim citatima u jednom se govori o Somalijcima u jednom o Marokancima tinejđerima koji su vjerovatno rođeni i odraslu u tom zapadnom sistemu. Po meni ovo ti je vrlo loš dokaz da su ljudi sa Bliskog istoka skloniji kriminalnim aktivnostima. Po meni u većem dijelu citata se govori općenito o imigranitima a tu spadaju i svi ostali pa i naši Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Albanci...itd. a ne samo Arapi. V.
Ne, kada se govore o ovakvim podacima kriminaliteta na zapadu, statisticari operiraju sa 3 kategorije: "istocni" imigranti, "zapadni imigranti" i "starosjedioci". Zapadni imigranti (Amerikanci i drugi etnicki zapadno Evropljani) se ne razlikuju od domicilnih ljudi kad je rijec o kriminalitetu, dok su istocni imigranti, a pogotovo muslimani, prezastupljeni u kriminalu. Sad, medju tim istocnim imigrantima spadaju recimo i Poljaci, Litvanci i juznosloveni koji imaju stopu kriminala nesto iznad zapadnoevropskog prosjeka. Ali da se isticu toliko ekstremno kao Arapi (i ostali muslimani iz recimo Afganistana, Pakistana, Turske), to nikako nije istina.
Vrlo, vrlo tendenciozno od tebe i zlonamjerno podmetanje Arapima. Arapi nisu ništa gori niti bolji od ostalih imigranata. Zar može iko biti gori od naših ljudi sa Balkana, ja smatram da ne može.
Ajmo redom, cinjenicama i statistikama :kravata:
“The percentage of people who are suspected of crimes are greater in groups from certain geographical areas than from others. For example, people from some parts of Africa and Western Asia. The percentage of people from North Africa who are suspected of crimes during the period, for example, is almost four times higher than it “should” be based on their share of the population.”
(Crime among people born in Sweden and abroad Brå-report 2005: 17)
“The trend of the results is that the felonies, the greater proportion of the crimes committed by immigrants. The largest shares are for rape and murder/manslaughter, 38 and 30 per cent. High shares in relative terms also applies to assault offences, 20-21 percent and robbery, 24 percent” …
“… As far as street violence, however, there is a selected major concentration of immigrants from North Africa and Western Asia with the highest participation values (Algeria-Libya-Morocco-Tunisia, Iraq, Turkey, Lebanon, Jordan-Palestine-Syria in that order).”
Immigrants are, of course, not a uniform group and the vast majority of immigrants are committing no crimes at all, while others do it to a very large extent. The largest overrepresentation in crime is displayed by immigrants from Muslim countries like Algeria, Iraq, Libya, Morocco and Tunisia as well as from Chile. The lowest numbers of crimes are committed by immigrants from Western Europe, Southeast Asia, USA, Canada, Australia and New Zealand.
ccc, bas su zlobne ove statistike. Mislim da su brojke rasisticke, islamofobicne i diskriminatorske :D
Ja se ne pravim blesav ali slažem se u jednom dijelu sa tobom kada kažeš animozitet prema imigrantima nije samo rezultat fašističke prirode Evrope. :wink:
Na dobrom si putu :)

Evo maksuzija za Natali Dizdar:

Podaci iz Austrije

Od 246.378 osoba koje je policija privela u prosloj godini gotovo jedna trecina (28%) su bili stranci. Većina počinioca su bili državljani Njemačke, potom državljani Srbije i potom državljani Turske

Bei kriminellen Ausländern führen Deutsche Statistik an 246.378 Menschen hat die Polizei im Vorjahr bundesweit als Tatverdächtige ermittelt. Fast jeder Dritte (28 Prozent) war ein Ausländer. Die meisten Verdächtigen waren Staatsbürger Deutschlands, gefolgt von Serbien und der Türkei. Asylwerber spielen in der Kriminalstatistik eine vergleichsweise geringe Rolle.

Dakle, Nijemci su oni koji pocine najvise kriminala u Austriji, a za njima slijede:

auf platz zwei kamen 8117 personen mit serbischer staatsbürgerschaft. platz drei belegten türken (6722), sowie rumänen (6530) und staatsbürger aus bosnien-herzegowina (4459).

(na drugom mjestu su državljani Srbije sa 8117 počinioca), drugo mjesto zauzimaju Turci sa 6722, Rumuni 6530 i (12 points goes to Bosnia) 4459 državljana Bosne i Hercegovine.

Prema boravišnom statusu 23,4% prekršioca su gastarbeiteri, a nakon njih dolaze nezaposleni stranci (njih 18,5%). Na trećem mjestu su aplikanti za azil (10.582 osobe) koji cine 15% od ukupnog broja stranih kriminalaca dok kod 9492 osobe koje su počinioci kriminala boravišni status nije poznat. Od stranih počinitelja kriminal njih 2009 (13,2%) su bili turisti.

gliedert man die ausländischen tatverdächtigen nach ihrem aufenthaltsstatus, liegen gastarbeiter (23,4 Prozent) an der spitze,
gefolgt von arbeitslosen ausländern (18,5 Prozent).
erst an dritter Stelle folgen asylwerber (10.582 Personen), mit einem anteil von 15 prozent an der gesamten ausländerkriminalität.
bei 9492 ausländischen verdächtigen (13,6 prozent) war der polizei der aufenthaltsstatus unbekannt.
13,2 prozent der ausländischen verdächtigen waren 2009 touristen.
verglichen mit der gesamtkriminalität (in- und ausländische tatverdächtige) betrug die Verbrechensrate der asylwerber 4,2 prozent.
die meisten verdächtigen asylwerber kamen laut statistik aus russland (1744 Personen), gefolgt von georgiern (1296) und personen aus nigeria (1121).
zitatende. (auszug)

http://www.nachrichten.at/oberoesterreich/art4,365003

Volim brojke i slova. Znam da cete poceti polemisati da su to gradjani Njemacke, a ko zna koje su nacije, ali ako nemate dokaze kojeg su porijekla onda se prodjite tog argumenta u pokusaju :)

I mi smo bili pod Austro-Ugarskom i idemo prema svom bivsem direktnom, a danas indirektnom kolonizatoru. Tako isto i ova raja iz Sirije ide onima koji imaju najvise koristi od rata u Siriji i svim zemljama koje je zapljusnulo proljece. I ja volim da se ne talasa, ali neke stvari se moraju desiti.

Vidim da si pod uticajem medija. Licno mislim da sve radikalne hajvane treba eliminisati (ali bas mislim sve (one koji koriste islam kao izgovor za terorizam, naciste, rasiste, fasiste i ostale bolesne na isti ili slican nacin u mozak). Nadam se da ne odobravas ovakve i slicne stvari http://www.thelocal.at/20141209/muslim- ... ienna-bank
http://www.worldbulletin.net/haber/1436 ... in-austria

Napad suzavcem na islamsko obdaniste u Becu (samo sto to niko ne stavlja u fokus jer je nevazno, ipak se radi o djeci koja su muslimani so who cares) http://www.heute.at/news/oesterreich/wi ... 20?ref=rss

itd.
http://www.heute.at/news/oesterreich/wi ... 20?ref=rss
ActionWoman

#1303 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ActionWoman »

_BataZiv_0809 wrote:
luxury1 wrote:

izbjeglice u Makedoniji odbijaju primiti pakete Crvenog kriza. Jel zbog kriza, ili zbog straha od krmetine, ali odbijaju.

I eto sad meni neke bosnje pametuju kako su mnogi iz BI fini i obrazovan narod a nikad na zapad nisu bili ili imali kontakta sa ovim ljudima. Pa gdje to jos ima da neko ne prima pakete hrane i sta ja znam zbog crvenog kriza?!

Govorim vam o kojoj se bagri radi. Zivim preko 20 godina sa ovim sranjem. I vi se cudite sto se desnicari i narod po Evropi pale. Kako ste glupi jebote.
Dobro ba, smanji dozivljaj sa nazivanjem glupima ili cu te prijaviti moderatorskoj miliciji :-)
Luxury 1, jesi ti siguran da ljudi ne primaju pomoc zato sto je znak Crvenog krsta na njima? Imas info iz prve ruke? Pa bi li ti uzeo te pakete da ti je cilj da ides dalje, a da ti neko ne dozvoljava da predjes i klofa te pendrekom jedan dan, a sljedeci dan ti nosi paketice? Ja ne bih, izuzev da mi dijete moze podleci od gladi. Sta fantaziras vise? I ja zivim vani i ne svidja mi se ponasanje izvjesnih pojedinaca iz svih nacionalnih skupina koje zive u ovoj zemlji gdje zivim, ukljucujuci i domorodce, ali to nije razlog da ocrnim sve pripadnike tih nacionalnih skupina ili da uskratim ljudima pravo na bolji zivot. Ima policija, ima sistem koji se nosi sa takvim stvarima. CINJENICA JE da Zapadne zemlje ne bi mogle imati takvo blagostanje da ne idu po resurse u Proljetne zemlje. Kmečo ti i vrijeđao Bošnje ili ne, moraš biti zahvalan tim ljudima (Sirijci, Iracani, Afganistanci, itd.) koji dolaze u Svedsku za sve sto su izgubili u svojoj zemlji, oni, njihovi preci i njihovi potomci bar 5 sljedecih generacija, da bi tebi bilo potaman u Svedskoj. Bez obzira sto si se ti ko biva uklopio u sistem i ti si dosljak i nesto si poremetio/promijenio u rutini Svedjana prije tvog dolaska u Svedsku. Dusice moja, globalizacija je u punom zamahu. I ti i ja, i sirijska izbjeglica, i Hans Rumenige se mozemo samo slikati sada :)
dale cooper

#1304 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dale cooper »

_BataZiv_0809 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ono kontam ako se odbijanje Švicarca da sjedi sa Arapom u istoj kancelariji pravda nekakvim slobodama i demokratijama pitam se je li sljedeće da se zabrani i vožnja imigrantima (ili samo Arapima?) javnim prevozom. Rosa je u tom slučaju klasičan primjer segragacije i rasizma od strane bijelih KKK pedera kao i ovih Švicaraca. :oops:
Znaci Svicarac nema ljudsko pravo da u svojoj drzavi izabere da ne dijeli 8 sati dnevno kancelariju sa osobom koja je nepozvana dosla u njegovu drzavu i dobila sve.
Nema, radni prostor je javno mjesto. A drvosječa je to nazvao svojim pravim imenom - segregacija. Anticivilizacijski i nemoralni
projekat koji je svoju propast doživio i u Hitlerovoj Njemačkoj i u Južnoj Africi i na Američkom jugu.
Objektivni navijac

#1305 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Objektivni navijac »

ActionWoman wrote:

Luxury 1, jesi ti siguran da ljudi ne primaju pomoc zato sto je znak Crvenog krsta na njima? Imas info iz prve ruke? Pa bi li ti uzeo te pakete da ti je cilj da ides dalje, a da ti neko ne dozvoljava da predjes i klofa te pendrekom jedan dan, a sljedeci dan ti nosi paketice? Ja ne bih, izuzev da mi dijete moze podleci od gladi. Sta fantaziras vise? I ja zivim vani i ne svidja mi se ponasanje izvjesnih pojedinaca iz svih nacionalnih skupina koje zive u ovoj zemlji gdje zivim, ukljucujuci i domorodce, ali to nije razlog da ocrnim sve pripadnike tih nacionalnih skupina ili da uskratim ljudima pravo na bolji zivot. Ima policija, ima sistem koji se nosi sa takvim stvarima. CINJENICA JE da Zapadne zemlje ne bi mogle imati takvo blagostanje da ne idu po resurse u Proljetne zemlje. Kmečo ti i vrijeđao Bošnje ili ne, moraš biti zahvalan tim ljudima (Sirijci, Iracani, Afganistanci, itd.) koji dolaze u Svedsku za sve sto su izgubili u svojoj zemlji, oni, njihovi preci i njihovi potomci bar 5 sljedecih generacija, da bi tebi bilo potaman u Svedskoj. Bez obzira sto si se ti ko biva uklopio u sistem i ti si dosljak i nesto si poremetio/promijenio u rutini Svedjana prije tvog dolaska u Svedsku. Dusice moja, globalizacija je u punom zamahu. I ti i ja, i sirijska izbjeglica, i Hans Rumenige se mozemo samo slikati sada :)
Ne bih ulazio u ove smijesne rasprave ali prosto bode oci kolicina mrznje prema Evropi i Evropljanima,kao i enormno neznanje i predrasude. Pa evo samo par cinjenica.
Afghanistan : Kao sto s ponosom tvrde,uvijek su bili nezavisni i nikada,ni dana kolonija ( sto je razlog zaostalosti ). Prvi strani vojnik koji je stuio u Afghanistan su zanimljivo bili Rusi a ne mucki Zapad. Poslije kratkotrajnog dolaska Rusa je uslijedio gradjanski rat sa milionima izbjeglica,vanjski faktori u gradjanskom ratu su bili Iran i Pakistan. Rat su prekinuli i izbjeglice vratili Amerikanci. Svedzana nigdje a Afghani ionako nemaju nikakvih resursa.
Sirija i Irak : njihov kolonizator,osvajac,porobljivac,koji je tamo dosao ognjem i macem,terorom i silom se drzao na vlasti je Turska. Te dvije zemlje su bile pod Turkom sve do 1918. Samo par decenija su trajale francusko-britanske uprave da bi vec od sredine 50-ih te zemlje imale punu samostalnost.
Posto su potpuno tehnicki zaostale,nisu imale izbora,nego zaposljavati strane kompanije. U Iraku su sigurno prisutnije bile Yu kompanije od svedskih firmi. Znaci mi smo eksploatisali Irak,tako sto smo im izgradili zemlju preko ugovors,koje smi dobijali na tenderu kao najeftiniji izvodjaci. Irak niko ne tjera da prodaje naftu,svaki litar nafte im je ionako isplacen a uglavnom naftu prodaju Kinezima. Sirija je od samostalnosti do danas ruska interesna sfera. Sirija nema nikakvih resursa. Sirija je preko 30 godina drzala vojsku u Libanonu.
Tako da od Afganistana,Iraka i Sirije nikada Evropa a posebno Svedska nije vidjela ni probusenoga dolara. I nista im nisu duzni. Niti imaju neke krivice za njihove ratove,njihovu nesposobnost za samostalan zivot.
A inace izbjeglice treba primati. Medicinski zbrinuti,nahraniti i vratiti u zemlju porijekla ili u kampove blizu zemlje porijekla.
KAMI666

#1306 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by KAMI666 »

Znaci da zakljucimo: vi se bojite da ce vam oni oduzeti posao, zeniti vase djevojke, kcerke, da ce vam postati tjesno tamo negdje gdje ste, a vi ste do jucer bili u istoj situaciji, ako ne vi, vasi preci, jer svi smo mi "doslje" kako god da okrenes.
Te iste zapadne zemlje ne bi bile u takvom blagostanju da im druge zemlje ne robuju, da ih ne prevare, da im ne otmu. To je danas kapitalizam, gdje jedan mali dio uziva na racun veceg koji za njega radi. E pa jbg ljudi skontali da bi i oni u rahatluku zivjeli tako, pa navalili. Pustite ih preko granice, sta fali, ja nemam nista protiv toga. Doci ce do prirodne selekcije, najjaci ostaju. :)
Paul F.

#1307 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Paul F. »

Neće doći do prirodne selekcije nego do paralelnih svjetova.
Gojeni H

#1308 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote: Ne postoji ali bi ti ekspresno dobio nogu
Znaci ne postoji pravo da se trazi premjestaj?
Mozes traziti, da li ces dobiti je drugo pitanje.
Gojeni H

#1309 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

Leons wrote:
Super. Dakle pravo Švicarca se proteže dotle dok ne počne ugrožavati kolegu imiganta koji je tu legalno (ima radnu i boravišnu dozvolu). Švicarac svojom žalbom nadređenom da ne želi da djeli istu kancelariju sa Arapom ugrožava Arapa. Šta ako je Arap kvalifikovaniji, produktivniji od tog hipotetičkog Šivcarca? Zamisli firmu koja ima kancelarije za domaće i za imigrante. Zamisli atmosferu u takvoj firmi, produktivnost bi bila ravna nuli jer ovi domaći vjerovatno ne bi htjeli kontaktirati kolege imigrante. Ma ludnica...to je obični rasizam. :oops:
Ne ugrozava Arapa. Ima pravo da ga izbjegava isto kao i on njega. Ko je taj koji ce ga natjerati da se ponasa onako kako on misli da treba? Ko je taj ko ce zabraniti povratniku u RS npr. vlasniku biznisa da zaposljava samo Bosnjake ako on tako zeli?
Zasto su Svicarci ksenofobi ako se grupisu po jeziku kojim pricaju?

Pa jel kontas sada zasto ti pricam o svicarskom minarhizmu? Tu firmu ce trziste ocjeniti i to je to. Mozda ce zbog produktivnosti pasti prihodi mozda zbog toga sto se potrosacima ne svidja politika firme. Ali glavno je da postoji slobodna volja.

Vidis zato je Svica najstarija demokratija na svijetu.
Po zakonu ne mozes diskriminirati na nacionalnoj ili rasnoj osnovi, pa da je firma i u 100% vlasnistvu jednog covjeka. Ni kod primanja kandidata, ni kod odredjivanja mjesta rada. Ima prikrivenog rasizma, ali poslodavac to prikaze kao "nekvalifikovanost", "prekvalifikovanost", ili "manjak komunikacijskih sposobnosti".
Za to su Evropa i SAD tu gdje jesu. Nisu ljudska prava ostvarena radi imigranata vec zbog samih stanovnika ovih zemalja koji nisu vise zeljeli zivjeti u drustvima koja im odredjuju status na osnovu vjerske, rasne, ili etnicke pripadnosti.

Ne znam otkud vam ovakve informacije.
Gojeni H

#1310 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

_BataZiv_0809 wrote: Znam, ali opet ti kazem to je privatna sfera (ako govorimo o privatnim firmama). Konvencije obavezuju drzave i njene organe, a ne privatna lica.
Jesi li kada cuo za Race Relations Act, Americans with disabilities act, ...?

https://en.wikipedia.org/wiki/Race_Relations_Act_1976
https://en.wikipedia.org/wiki/Americans ... ct_of_1990

Gdje is zavrsio to svoje pravo, da idem upisati magistrat? :D
Gojeni H

#1311 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

.
Last edited by Gojeni H on 25/08/2015 06:22, edited 1 time in total.
Gojeni H

#1312 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

NataliDizdar wrote: Tacno je da su Evropljani poveli dva svjetska rata, cinjenica je i da Arapi danas u 2015 godini ruse samostane i crkve, sjeku glave humanitarcima, arheologima, umjetnicima, ateistima...da arapski muslimani masovno siluju arapske krscanke, Arapi masakriraju ljude koji kritikuju islam i poslanika, Arapi se raznesu bombama na trgovima, u vozovima, autobusima, avionima, cak i po plazama i skolama...najcesce u ime islama.

Jel moze tako? Ili se samo moze reci da su "Evropljani" uradili ovo i ono, da su oni ovakvi i onakvi, a kad je rijec o Arapima ili muslimanima moramo birati rijeci i naglasavati da se radi samo o pojedincima? Da ne bude generalizacija i fasizma? :)
Tacno, ali najvece zrtve "Arapa" su Arapi-muslimani, zar ne? Dakle, ipak moramo govoriti o pojedincima.

Ako govorimo o kulturama onda moramo generalizovati, ali to je drugi par cipela.
Drinski

#1313 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

Bodkin wrote:
Drinski wrote:A kako ih obavezuje Evropska konvencija o ljud. pravima?
Recimo po konvenciji o izbjeglicama. Po ucescu u NATO savezu koji je suodgovoran za ovo stanje....je li dovoljno. ..da ne spominjemo humanitarni i ljudski segment....pogotovo ne i istorijsku obavezu.
Evropaka konvencija o ljudskim pravima ih obavezuje zbog ucesca u nato savezu i zbog historijske obaveze. Ni manje ni vise nego historijske. Imaju li kakvu historijsku obavezu prema nama? Imaju li prema srbiji zbog intervencije nato saveza.

I po 10 put, zasto zbog intervencije? Zar nije to bilo dugo trazeno skidanje diktatora? Evo skinut je . U cemu je sad problem? I kakva nato intervencija u egiptu, somaliji ili sri lanki? Pakistanu? Rekao sam da necu odgovarati ali ujedem se za jezik svaki put
Nema nikakve veze Konvencija i NATO.

a skidanje diktatora? :lol: pa nije valjda da su EU i ameri samo ispunjavali zelje tamošnjeg stanovnistva, upravo su ovi prvi i promovisali pricu da su njihovi vladari diktatori.
Bodkin

#1314 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

A nije ti palo na pamet da je možda zbog policije? Može li biti barem teorietski da je neko fasov'o od policije prije pa ovi iz principa odbijaju pakete?
:lol: :lol: :lol: dakle dijete ti gladno i zedno hiljadama kilometara od doma i nemas pojma gdje ides ali ti iz principa odbijes paket. Ja sam ba skontao da ti nas zjebavas svojim postovima
Bodkin

#1315 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

Drinski wrote:
Bodkin wrote:
Evropaka konvencija o ljudskim pravima ih obavezuje zbog ucesca u nato savezu i zbog historijske obaveze. Ni manje ni vise nego historijske. Imaju li kakvu historijsku obavezu prema nama? Imaju li prema srbiji zbog intervencije nato saveza.

I po 10 put, zasto zbog intervencije? Zar nije to bilo dugo trazeno skidanje diktatora? Evo skinut je . U cemu je sad problem? I kakva nato intervencija u egiptu, somaliji ili sri lanki? Pakistanu? Rekao sam da necu odgovarati ali ujedem se za jezik svaki put
Nema nikakve veze Konvencija i NATO.

a skidanje diktatora? :lol: pa nije valjda da su EU i ameri samo ispunjavali zelje tamošnjeg stanovnistva, upravo su ovi prvi i promovisali pricu da su njihovi vladari diktatori.
Pa vidis da sam ironican. A i domacini su gadafiju stap u zadnjicu nabili, nisu evropljani. Pobunili se domaci da skidaju gadafija i danas asada. Otidji na teme j vidjeces kako forumasi navijaju i kako tvrde da diktator mora otici. Demokratija i ostalo. Dakle to nije argument da se dodje u evropu. Evropa im dala slobodu od diktature :oops:
Bodkin

#1316 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

A kad ste zapeli za diskriminaciju, to se malo perfidnije radi. Napisu u oglasu njemacki kao maternji. Ili francuski u svici. Pola imigranata druge generacije ga ne pricaju kao maternji i onda dovidjenja
Drinski

#1317 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

Bodkin wrote: Pa vidis da sam ironican. A i domacini su gadafiju stap u zadnjicu nabili, nisu evropljani. Pobunili se domaci da skidaju gadafija i danas asada. Otidji na teme j vidjeces kako forumasi navijaju i kako tvrde da diktator mora otici. Demokratija i ostalo. Dakle to nije argument da se dodje u evropu. Evropa im dala slobodu od diktature :oops:
ma znas sta, ti domaci su zapravo americki igraci na terenu.
sto se tice migracije, najveci dio je zapravo ekonom.migracija, zato nece da idu u sta-ja-znam saudi arabiju, oni hoce na zapad. tu naravno nema nista loše. pokazuje koliko je zapad privlačan u odnosu na ISIL.
Tema o Siriji je bezze, ne znas ko je koga...
Bodkin

#1318 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

Drinski wrote:
Bodkin wrote: Pa vidis da sam ironican. A i domacini su gadafiju stap u zadnjicu nabili, nisu evropljani. Pobunili se domaci da skidaju gadafija i danas asada. Otidji na teme j vidjeces kako forumasi navijaju i kako tvrde da diktator mora otici. Demokratija i ostalo. Dakle to nije argument da se dodje u evropu. Evropa im dala slobodu od diktature :oops:
ma znas sta, ti domaci su zapravo americki igraci na terenu.
sto se tice migracije, najveci dio je zapravo ekonom.migracija, zato nece da idu u sta-ja-znam saudi arabiju, oni hoce na zapad. tu naravno nema nista loše. pokazuje koliko je zapad privlačan u odnosu na ISIL.
Tema o Siriji je bezze, ne znas ko je koga...
Naravno da je ekonomska migracija. Pitao sam barem 15 puta koliko tih kjudi treba primiti. Par naivaca kazu sve koji hoce :D a onda kontam, ako pustaju njih iznekonomskih razloga, sto ne bi i nas pustali. Dijelovi bosne su gori afrike
nKrkan

#1319 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by nKrkan »

Ne brinite se ljudi ako skrenu kod nas i vide gdje su došli , vratit će se oni nazad što prije .
Drinski

#1320 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

da. međutim, sa dr. strane, smatram da EU treba da ih primi i kada je rijec o ekonom.migraciji. Uostalom, i Tesanj je pomagao Doboj u poplavama...EU je vrlo kosmopolitska tvorevina.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1321 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

dale cooper wrote:
Nema, radni prostor je javno mjesto. A drvosječa je to nazvao svojim pravim imenom - segregacija. Anticivilizacijski i nemoralni
projekat koji je svoju propast doživio i u Hitlerovoj Njemačkoj i u Južnoj Africi i na Američkom jugu.
Radni prostor je javno mjesto samo ako je u pitanju rad u drzavnim organima. Na institucije javne vlasti se primjenjuju konvencije, a na na privatna lica.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1322 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

Gojeni H wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Znam, ali opet ti kazem to je privatna sfera (ako govorimo o privatnim firmama). Konvencije obavezuju drzave i njene organe, a ne privatna lica.
Jesi li kada cuo za Race Relations Act, Americans with disabilities act, ...?

https://en.wikipedia.org/wiki/Race_Relations_Act_1976
https://en.wikipedia.org/wiki/Americans ... ct_of_1990

Gdje is zavrsio to svoje pravo, da idem upisati magistrat? :D
U Evropi, samim tim se nismo puno bavili anglosaksonskim-precedentnim pravom izuzev u teoriji komparativnog prava, tako da ne znam za ovo. Govorio sam o Evropi i djelovanju Evropske konvencije o ljudskim pravima.
Drvosjeca iz Dejcica

#1323 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mislim da nisi baš ironičan ali neka ti bude. To što su NATO i Evropa "oslobodili ih" od diktatora je isto kao da nabrijanoj osobi od 18 godina sa friško položenom vozačkom daš Ferari od 600KS i pošalješ ga u Njemačku. Kolike su šanse da će stići na cilj? Hm...

Sa druge strane meni je fascinantno kako je ta Evropa decenijama uspješno sarađivala sa tim diktatotrima, posuđivala novac od njih? To mi se nikako ne uklapa u medijsku sliku demokratske i bogate Evrope a divljih i siromašnih Arapa.

Očito da Arapi imaju ljudskog i prirodnog potencijala ali da je on na žalost gotovo uvijek predmet interesa viših sila te da sudbine tog naroda djelimično ovise o snazi tenkova NATO pakta. Jebiga, kada si u jednoj takvoj situaciji zar onda pored skidanja diktatora nije obaveza tih koji skidaju diktatore da podrže demokratije jer znamo šta se dešava kada nastane vakum, kao u slučaju Iraka, Sirije, Libije...

Možemo se vratiti na onog nabrijanog momka sa početka priče, on sada ima Ferari i već izlazi na autoput, stišće gas sve više i više a nikoga nema da ga uputi, zaustavi u tom smartonosnom zanosu. Auto već juri 280 km/h i krši zaštitnu ogradu negdje oko Lučkog u blizini Zagreba...posljedice su fatalne. Tako ti je to i sa skidanjem diktatora...namjere su možda bile dobre kao i slučaju ovog nesretnika sa Ferarijem, ali kažu da je i put do pakla popločan dobrim namjerama. :(

Bodkin wrote:

A nije ti palo na pamet da je možda zbog policije? Može li biti barem teorietski da je neko fasov'o od policije prije pa ovi iz principa odbijaju pakete?
:lol: :lol: :lol: dakle dijete ti gladno i zedno hiljadama kilometara od doma i nemas pojma gdje ides ali ti iz principa odbijes paket. Ja sam ba skontao da ti nas zjebavas svojim postovima
Već je neko objasnio da je bilo i na TV-u u okviru neke informativne emisije da su odbijali pakete zbog revolta jer ih policija nije puštala preko granice.
Drinski

#1324 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:
Radni prostor je javno mjesto samo ako je u pitanju rad u drzavnim organima. Na institucije javne vlasti se primjenjuju konvencije, a na na privatna lica.
nije tacno.
ne znam ko ti je predavao tu oblast, ali nisi u pravu.
postoji obaveza drzave da se uzdrzi od krsenja prava to je tacno, ali i da sprijeci i sankcionise druge pod njenom jurisdikcijom da ta prava krse. ima mnostvo i sud. praxe o tome.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1325 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

Drinski wrote: nije tacno.
ne znam ko ti je predavao tu oblast, ali nisi u pravu.
postoji obaveza drzave da se uzdrzi od krsenja prava to je tacno, ali i da sprijeci i sankcionise druge pod njenom jurisdikcijom da ta prava krse. ima mnostvo i sud. praxe o tome.
Ko je tebi predavao?

I govorimo o Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, cisto da smo "on the same page" pa mozemo nastaviti.
Locked