Mićo bi momrntalno infarkt dobio.Matzan wrote:Kad bude sljedeći popis treba i ove Arape popisati.
Arapi u Sarajevu
- Streptokok
#1301 Re: Arapi u Sarajevu
- Matzan
#1302 Re: Arapi u Sarajevu
Dobio bi i jedan dio forumaša.Streptokok wrote:Mićo bi momrntalno infarkt dobio.Matzan wrote:Kad bude sljedeći popis treba i ove Arape popisati.
- fakat
#1303 Re: Arapi u Sarajevu
Matzan wrote:Dobio bi i jedan dio forumaša.Streptokok wrote:Mićo bi momrntalno infarkt dobio.Matzan wrote:Kad bude sljedeći popis treba i ove Arape popisati.
- fakat
#1304 Re: Arapi u Sarajevu
Slazem se da trebaju placati porez. Ja sam jednom tako ljetovao naravno ne u Sarajevu i sve je islo preko agencije. Cudi me da se tolike cifre mogu uzetii, nisam upucen.Thorgerson wrote:Jeftinije je jer niko od ovih nasih koji to rade ne placaju porez. Ne znam kako je to vani uredjeno, ali ce se morati i ovdje urediti.fakat wrote:U svijetu je vec neko vrijeme popularan trend iznajmljivanja stanova umjesto hotelskih soba, jeftinije je tako plus dobijas vise nego u hotelskoj sobi (frizider, rerna, ves masina, itd.).MadeinSa+-64 wrote:Ulazim u zgradu, pored lifta ceka porodica koja ne moze da stane u lift : Ninja mama, Ninja kcerka (cirka 9 godina), babo cirka 150 kg i sin cirka 5 godina. U rukama kese (da ne pravim reklamu granapu). Unajmili turisti stan cirka 40 kvadrata, kako spavaju ne znam.
Turisti cekaju lift, nema klime. Lijepo se pozdravaljaju.
Vlasnik stana je u zemlji istocnom susjedu rijetko je vidjen tu. Popravlja on svoju krvnu sliku jer je Begez pravo skup.
Porez je valjda placen. A turisti su prijavljeni u MUP-u. A ja ostah cekajuci lift vise puta na dan. Ili da idem pjeske sa svojim kesama.
Kuca postaje malo tijesna, a hotela puno Sarajevo.
Pa ne mozes ti raditi hotelske usluge i pri tome ne placati 0 poreza. Gdje to ima? Ili puknuti neki pausalni porez ili nesto.
Valjda inspekcija malo i to proceslja, po Sarajevu raja sad to masovno radi. Renta stan, ogromne cifre se tu vrte. Skontaj da je dan 50-60 KM u Centru, po osobi. Raja izlazi i po 3000-4000 KM mjesecno, plati rezije, cistacicu i fina cifra ostane. A porez. Ma jebo porez. I onda sere po drzavi.
- mirsek
#1305 Re: Arapi u Sarajevu
Kod mene u komsiluku izdaju stan za 150 KM dnevno bila u njemu jedna ili 9 osoba koliki mu je kapacitet tj. koliko stan ima lezaja.Thorgerson wrote:Jeftinije je jer niko od ovih nasih koji to rade ne placaju porez. Ne znam kako je to vani uredjeno, ali ce se morati i ovdje urediti.fakat wrote:U svijetu je vec neko vrijeme popularan trend iznajmljivanja stanova umjesto hotelskih soba, jeftinije je tako plus dobijas vise nego u hotelskoj sobi (frizider, rerna, ves masina, itd.).MadeinSa+-64 wrote:Ulazim u zgradu, pored lifta ceka porodica koja ne moze da stane u lift : Ninja mama, Ninja kcerka (cirka 9 godina), babo cirka 150 kg i sin cirka 5 godina. U rukama kese (da ne pravim reklamu granapu). Unajmili turisti stan cirka 40 kvadrata, kako spavaju ne znam.
Turisti cekaju lift, nema klime. Lijepo se pozdravaljaju.
Vlasnik stana je u zemlji istocnom susjedu rijetko je vidjen tu. Popravlja on svoju krvnu sliku jer je Begez pravo skup.
Porez je valjda placen. A turisti su prijavljeni u MUP-u. A ja ostah cekajuci lift vise puta na dan. Ili da idem pjeske sa svojim kesama.
Kuca postaje malo tijesna, a hotela puno Sarajevo.
Pa ne mozes ti raditi hotelske usluge i pri tome ne placati 0 poreza. Gdje to ima? Ili puknuti neki pausalni porez ili nesto.
Valjda inspekcija malo i to proceslja, po Sarajevu raja sad to masovno radi. Renta stan, ogromne cifre se tu vrte. Skontaj da je dan 50-60 KM u Centru, po osobi. Raja izlazi i po 3000-4000 KM mjesecno, plati rezije, cistacicu i fina cifra ostane. A porez. Ma jebo porez. I onda sere po drzavi.
Zanima me ako izdavac placa porez a podstanari krse kucni red i mir, da li se to moze sankcionisati nekako da mu se zabrani takav nacin izdavanja stana ?
Da li se izdavac stana mora stan preregistrovati u poslovni prostor ako hoce da ga koristi na taj nacin tj. kao neku vrsta mini hostela ?
- Krokodajl
#1306 Re: Arapi u Sarajevu
Kiki reaguj !Quaresma wrote:ni jedan mi arap nije zasmetao, gori su kurdi koji ni ne drze do higijene kako treba
-
L u c i f e r
#1307 Re: Arapi u Sarajevu
Matzan wrote:Kad bude sljedeći popis treba i ove Arape popisati.
-
izgubljena dusa
#1308 Re: Arapi u Sarajevu
Ma neeee.... bice ih toliko da ce oni odredjivati metodologiju popisaL u c i f e r wrote:Matzan wrote:Kad bude sljedeći popis treba i ove Arape popisati.
-
L u c i f e r
#1309 Re: Arapi u Sarajevu
على الرغم من الأعداء
-
zrakomlat
#1310 Re: Arapi u Sarajevu
Krokodajl wrote:Kiki reaguj !Quaresma wrote:ni jedan mi arap nije zasmetao, gori su kurdi koji ni ne drze do higijene kako treba![]()
![]()
-
MadeinSa+-64
#1311 Re: Arapi u Sarajevu
Nemam ja nista protiv Arapa, ali imam protiv siromastva koji se vidi kod 80% stanovnistva. Koliko puta na dan vidite ispruzenu ruku ? Kod njih u Kataru toga nema. Ni pred apotekom, ni pred granapom.
Bujrum, neka dolaze, trose dolare, ali da neko drugi vidi hajra od njih osim hadze koji dila stan ! Treba platit porez !
Ja sam protiv svih rabota na crno. I zbog njih smo nerazvijeni Ko ima 70 EVRA za stan dnevno, treba drzavi dati porez, od kojeg bi narod mogao dobiti lijekove da ne prosi !
Bujrum, neka dolaze, trose dolare, ali da neko drugi vidi hajra od njih osim hadze koji dila stan ! Treba platit porez !
Ja sam protiv svih rabota na crno. I zbog njih smo nerazvijeni Ko ima 70 EVRA za stan dnevno, treba drzavi dati porez, od kojeg bi narod mogao dobiti lijekove da ne prosi !
- omega369
#1312 Re: Arapi u Sarajevu
Svako voli "svoje". tako je to u zivotuDanguba wrote:Nismo.SkyLimit wrote:
Jesmo li se za ovo borili?
Prolazno isto kao sto smo gledali kineske natpise. Boga molili da odu a sada mi ih iskreno zao.
- Connaisseur Karlin
#1313 Re: Arapi u Sarajevu
Hajde,malo razmisli,zasto je to tako?MadeinSa+-64 wrote:Nemam ja nista protiv Arapa, ali imam protiv siromastva koji se vidi kod 80% stanovnistva. Koliko puta na dan vidite ispruzenu ruku ? Kod njih u Kataru toga nema. Ni pred apotekom, ni pred granapom.
- HAVANA
#1314 Re: Arapi u Sarajevu
Jebem li im mater u picku prepotentnu,misli da parama moze kupit sta mu je kurcu cejf.Sad sam trojicu istjero.Samo vi prodajite,gamad vise ne kupuje kucu,sad samo dulume,sto vise...Za par godina ce se u katastru vodit fin postotak zemljista na njima.Slobode njegove,raspitivo se po komsiluku cije je,i smrduljak uvlakac u guzove ga doveo,kaze ja cu ti zavrsit da im prodas ,meni 20 milja
Dam ti kurac da izbijes oko,odakle ti da prodajem ikako,ih kaze,oni sve mogu platiti...Dobro reko, 600 000 maraka...Jesi ti luuuud
skupo.Kukala mu majka ko od njih zavisi i njima se nada.¸Takav gard a takvo ponizenje za suprotnu stranu,fuj.Bolje na strafti radit nego njima glavu spustat.Mozda ima finih,nemoguce da nema normalnijih ali ove sto ja sretnem i sto mi dodju,daleko im kuca od moje.Ne prodajite ljudi,jebace nam mater.Imate li djecu,zegace ih za par stoja.
- Dozer
#1315 Re: Arapi u Sarajevu
Kad sam ja sve to govorio ovdje prije par mjeseci, navodeci i detalje o peksinluku, ponasanju, i svemu ostalom - pojedini me popljuvase. Kao - neka ih, neka donose pare...
Jeb'le vas njihove pare. Dugorocno, oni donose samo propast. Dovoljno je pogledati njihove zemlje iz kojih dolaze, pa da sve bude jasno. Da im Ameri ne dodjose u Saudiju, Katar, Bahrein i Emirate, ono sve bi i dan-danas bila pustahija krcata kamilojebcima...
Jeb'le vas njihove pare. Dugorocno, oni donose samo propast. Dovoljno je pogledati njihove zemlje iz kojih dolaze, pa da sve bude jasno. Da im Ameri ne dodjose u Saudiju, Katar, Bahrein i Emirate, ono sve bi i dan-danas bila pustahija krcata kamilojebcima...
- HAVANA
#1316 Re: Arapi u Sarajevu
Ne kontam majke mi,pokupovase sve.Za 65 milja kupio zemlju...tri druga mi na tom komadu poginula da ostane...Dodje majmun s parama i kupi je.Niko nista ne radi,ne otvara,proizvodi,zaposljava,samo kupuju i knjize...Koji je ba ovo kurac,sta hoce,da nas kupe?Sta ce mu 50 duluma zemlje? I to redom jedan za drugim,ko da spajaju zone i podrucja... :-)Ovo nigdje na svijetu ne moze,toliko zemlje kupovati bez ikakve kontrole,zastite,oporezivanja...
- O'zone
- Globalni moderator
#1317 Re: Arapi u Sarajevu
@HAVANA & @Dozer malo riječnik. Može se diskutovati i bez tih izraza koje koristite.
Dolaze i kupuju jer je Bosna i Hercegovina raj na zemlji i svi to znaju osim nas.
Ljudi prave sebi ljetovalište ovdje. Kad tamo pregrije eto njih sviju vamo. Jeftino, haman u Europi, za koju godinu i u Europi. Vode na bacanje, narod da guze za marku, džamija na svakom koraku a bogami i kafana.
E sad što smo mi glupi, lijeni, zasljepljeni mržnjom koju nam je nametnula agresija i rat. To što nećemo da radimo, razvijamo, pravimo, da gledamo budućnost nas i naše djece....uvijek ima neko drugi ko hoće.
Oni sebe vide ovdje a lokalni narod vidi pare i na tome se završava. Šta će kome zemlja? Pa da je mora obrađivati, krčiti, obilaziti,...prodaj arapu pa nek se on zajebaje sa tim...
Dolaze i kupuju jer je Bosna i Hercegovina raj na zemlji i svi to znaju osim nas.
Ljudi prave sebi ljetovalište ovdje. Kad tamo pregrije eto njih sviju vamo. Jeftino, haman u Europi, za koju godinu i u Europi. Vode na bacanje, narod da guze za marku, džamija na svakom koraku a bogami i kafana.
E sad što smo mi glupi, lijeni, zasljepljeni mržnjom koju nam je nametnula agresija i rat. To što nećemo da radimo, razvijamo, pravimo, da gledamo budućnost nas i naše djece....uvijek ima neko drugi ko hoće.
Oni sebe vide ovdje a lokalni narod vidi pare i na tome se završava. Šta će kome zemlja? Pa da je mora obrađivati, krčiti, obilaziti,...prodaj arapu pa nek se on zajebaje sa tim...
-
Hendrix
#1318 Re: Arapi u Sarajevu
U Emiratima najobicniji pripravnik lokalac sa faksom ima u drzavnoj sluzbi blizu 20.000KM platu...dakle levat, pripravnik...pa sad skontajte sta je tim likovima dati 65.000KM za komad zemlje, pa to on na kazne saobracajne godisnje potrosi, drzava mu da zemlju ili kucu, neke pozajmice picke materine elem...para se ima, Bosnje daju jeftino.
Zamalo su kupili zemlju kod Studenog Potoka na Bjelasnici, nisu se lokalci mogli dogovoriti pa se razjebo dogovor, ali vjerujem da ce ubrzo i to otici, bice rampa na ulazu i ciko security kaze odjebaus jarane, privatno.
Zamalo su kupili zemlju kod Studenog Potoka na Bjelasnici, nisu se lokalci mogli dogovoriti pa se razjebo dogovor, ali vjerujem da ce ubrzo i to otici, bice rampa na ulazu i ciko security kaze odjebaus jarane, privatno.
- HAVANA
#1319 Re: Arapi u Sarajevu
Dobro bi bilo da je tako,ali nije.I sve sam vise ubijedjen u to kad vidim sta i kako kupuju.O'zone wrote:@HAVANA & @Dozer malo riječnik. Može se diskutovati i bez tih izraza koje koristite.
- HAVANA
#1320 Re: Arapi u Sarajevu
Uostalom i da jeste, moras znati kako se ponasa i ophodi sa ljudima.Trebam ti se naguzit sto imas para,nabij ih zeni u prkno.
-
Tarzo
#1321 Re: Arapi u Sarajevu
Zna li neko kolika je trenutna cijena dunuma zemljišta u tim za Arape interesantnim područjima, Hadžići i Ilijaš?
Kolega s posla je navodno prošle godine na teritoriji Općine Ilijaš prodao 5 dunuma po 30.000 KM.
Navodno, od tada su još skočile cijene.
Kolega s posla je navodno prošle godine na teritoriji Općine Ilijaš prodao 5 dunuma po 30.000 KM.
Navodno, od tada su još skočile cijene.
-
krater
#1322 Re: Arapi u Sarajevu
O'zone wrote:@HAVANA & @Dozer malo riječnik. Može se diskutovati i bez tih izraza koje koristite.
-
Hendrix
#1323 Re: Arapi u Sarajevu
Inace, cudni su ti arapi ljudi, dosta slicni nama, nazalost rekao bih.
Ti ljudi ce kada ih upoznas biti najprijatniji ljudi na svijetu, pomoce ti od srca ali isto tako i pregaziti u sekundi da bi ostvario neki svoj cilj...zvuci poznato? Stace sa autom, najskupljim Porseom da ti pomogne preklemati auto ali ce sutra ti jebati mater kada mu dodjes na salter, gdje obicno i rade, jer nisi imao neki papir a njemu se jebe zivo za to. Nekim strancima ce sve dati da ih ugosti a prvog komsiju natakariti samo tako, trazice vani ljudska prava i vjerska iako ih kod sebe nece uvoditi tek tako, jer jbg to je tradicija...
Kazem,nazalost, dosta slicnosti sam primjetio u mentalitetu, nisu oni dzaba ovde tako lako prosli, znaju oni ispod stola davati, znaju sta je shtela, sta je familija na visokoj poziciji, kome dati da pogura...normala.
Ti ljudi ce kada ih upoznas biti najprijatniji ljudi na svijetu, pomoce ti od srca ali isto tako i pregaziti u sekundi da bi ostvario neki svoj cilj...zvuci poznato? Stace sa autom, najskupljim Porseom da ti pomogne preklemati auto ali ce sutra ti jebati mater kada mu dodjes na salter, gdje obicno i rade, jer nisi imao neki papir a njemu se jebe zivo za to. Nekim strancima ce sve dati da ih ugosti a prvog komsiju natakariti samo tako, trazice vani ljudska prava i vjerska iako ih kod sebe nece uvoditi tek tako, jer jbg to je tradicija...
Kazem,nazalost, dosta slicnosti sam primjetio u mentalitetu, nisu oni dzaba ovde tako lako prosli, znaju oni ispod stola davati, znaju sta je shtela, sta je familija na visokoj poziciji, kome dati da pogura...normala.
- Rubaija
#1324 Re: Arapi u Sarajevu
Svuda čovjek ode i svašta vidi i čuje, a da se u jednoj zemlji svako malo najavljuje gradnja 'turističkih' gradova za po 30 i 50 hiljada ljudi iz određenih zemalja, to stvarno ne čuh. Šta je ovo - brisani prostor, pa se grade gradovi kako se kom stranom investitoru ćeifne?
Šta radi FIPA??? A, šta SIPA???
Šta radi FIPA??? A, šta SIPA???
- O'zone
- Globalni moderator
#1325 Re: Arapi u Sarajevu
Gledaj ja imam pravilo kad dolaze kod mene u radnju da im se nikad ne obraćam šta više ignoriram ih a razlog je baš ta nadmenost koje su puni. To je nešto što mi ne razumijemo...Nisu uvijek hladni, zavisi koliko su zainteresovani.Kuvajćani su od sviju njih nekako najkulturniji (iz ličnog iskustva)ovo ostalo što ne zna beknuti niti jedne riječi bilo kog drugog jezika izuzev arapskog ili nekog plemenskog i ne pikam niti u šta.HAVANA wrote:Uostalom i da jeste, moras znati kako se ponasa i ophodi sa ljudima.Trebam ti se naguzit sto imas para,nabij ih zeni u prkno.
Jbga ovdje šeikovi ne dolaze ili dolaze u rijetko za njih je London, Pariz, Milano, Madrid, New York, etc.. Ovo što dolazi je asker obična raja nešto ko nekadašnji Čehoslovaci po Yugi ili Yugosloveni po Trstu...
Jel iko skonto zašto uvijek nose dva broja veću obuću?