Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ripicipi

#1301 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Ripicipi »

Dozer wrote:
Ripicipi wrote: Druze, imas dosta videa na youtube-u gdje ljudi prave tragove u zitu, isto k'o "svemirci" :D

Ja vjerujem da nismo sami, nema logike sto bi rek'o Combe... ali tragovi u zitu su nikakav dokaz :D
Ima li kakav gdje ovo rade usred noci, bez rasvjete, i sa kakvim kruznim elementima u kolicini od par desetina ili stotina, kao i precnika veceg od 100m? A da ne govorimo o tome sto je ovo savijanje stabljika daskom nigdje veze s onim za koje je utvrdjeno da se desava pomocu neke vrste toplote. Necemo spominjati ni jako magnetno polje koje se izmjeri u tim crtezima, kao ni one tanke metalne plocice koje se pronalaze u tim nekim crtezima, za koje je utvrdjeno da se sastoje od titanijuma, oksigena i silikona, i koje se u dodiru s drugim metalnom odmah pretvore u tecnost, pretpostavlja se radi trenutne promjene naelektrisanosti radi dodira s drugim metalom.
Druze, tebi je ocigledno mrsko potraziti na internetu, ali evo, ja cu za tebe :D
E'o nocni snimak :) Za 6 sati 3 co'eka napravili loodilo u zitu ;-)
Dozer

#1302 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Dobri su, nema sta. Ali, hajde da ovo malo analiziramo, ako nije problem...?
Velicina ovoga sto su napravili je oko 50x25m, i ima 40-ak elemenata, a za to je njima trojici trebalo 6h.
Znaci, da bi napravili jedan od onih gigantskih crteza dimenzija 200x200m, i koji se sastoje od preko 400 elemenata, njima bi trebalo...koliko...?
Oko 240h.
Dodajmo im jos ljudi, recimo da ih udesetostrucimo i da ih je 30, znaci da rade 10x brze, trebalo bi im 24h.
Hajde, dacemo im jos 30 ljudi, da ih bude 60. Opet je to 12h.
Mislim da nigdje na netu neces naci ne snimak, nego cak ni pricu o tome da je u pravljenju nekog od ovih crteza ucestvovalo 90 ljudi, koji su za 6h napravili rtez sa 400 elemenata na povrsini od 4 hektara.

Da sve bude smjesnije, ovi na pocetku prikazuju jedan od rijetkih snimaka nastanka krugova u zitu na kojima se vide leteci objekti ispod kojih se pojavljuju krugovi. I onda, valjda, taj snimak "demistifikuju" s ovom trojicom :D

Da ne pricamo o onome sta vec spomenuh - jak megnetizam u mnogim od tih crteza, metalne plocice koje vec opisah, kao i nacin na koji su stabljike tu savijene, tj. pomocu nekakve toplote. Nista od toga kod ove trojice i slicnih njima - nema.

Vidi ovo...
[youtube]http://youtu.be/KG9e0f7r2vU[/youtube]
Dozer

#1303 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

MyTao wrote:Kada neko tvrdi nesto sto se krsi sa zakonima fizike, puno je racionalnije I realnije uzeti da ta osoba ili laze ili je I sama u zabludi sta se ustvari desilo.
Kad neko nekoga optuzi da laze za nesto u sta taj koji optuzuje ne zeli da povjeruje, onda ga se obicno zatjera u neku stvar...
Usout, s kojim se to zakonom fizike ovdje kosi bilo sta?
Vjeruj mi, sasvim sam normalan, sa savrsenim vidom, i sigurno natprosjecnim mogucnostima procjene stvari u prostoru.
O optickim varkama, prelamanju svjetlosti u raznim uslovima, kao i uticaju svega toga na percepciju naseg mozga kroz culo vida, garantujem ti da nemas pojma.

Dakle, ovo sto si gore lupio je upravo samo to - lupetanje.
Postoje stotine svjedocenja pilota, i civilnih i vojnih, kao i astronauta, a to su ljudi koji moraju biti u 100%-nom fizickom i mentalnom zdravstvenom stanju i koji su prosli najrigoroznije i najsveobuhvatnije postojece obuke, o vidjenjima objekata koji su se kretali nevjerovatnim brzinama i na nevjerovatne nacine.
Npr. Piloti borbenih aviona, koji lete nadzvucnim brzinama, nekada i brzinom od 2 mah-a (680 m/s ili 2.448 km/h) svjedocili su o objektima razlicitih oblika koji su ih sustizali dok su letili u punoj brzini, neko vrijeme letili pored njih, a onda ubrzavali i nestajali im iz vidokruga za 2-3 sec.
Sam racunaj dalje o kojim brzinama ljudi pricaju...
Ripicipi

#1304 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Ripicipi »

Dozer wrote:Dobri su, nema sta. Ali, hajde da ovo malo analiziramo, ako nije problem...?
Velicina ovoga sto su napravili je oko 50x25m, i ima 40-ak elemenata, a za to je njima trojici trebalo 6h.
Znaci, da bi napravili jedan od onih gigantskih crteza dimenzija 200x200m, i koji se sastoje od preko 400 elemenata, njima bi trebalo...koliko...?
Oko 240h.
Dodajmo im jos ljudi, recimo da ih udesetostrucimo i da ih je 30, znaci da rade 10x brze, trebalo bi im 24h.
Hajde, dacemo im jos 30 ljudi, da ih bude 60. Opet je to 12h.
Mislim da nigdje na netu neces naci ne snimak, nego cak ni pricu o tome da je u pravljenju nekog od ovih crteza ucestvovalo 90 ljudi, koji su za 6h napravili rtez sa 400 elemenata na povrsini od 4 hektara.

Da sve bude smjesnije, ovi na pocetku prikazuju jedan od rijetkih snimaka nastanka krugova u zitu na kojima se vide leteci objekti ispod kojih se pojavljuju krugovi. I onda, valjda, taj snimak "demistifikuju" s ovom trojicom :D

Da ne pricamo o onome sta vec spomenuh - jak megnetizam u mnogim od tih crteza, metalne plocice koje vec opisah, kao i nacin na koji su stabljike tu savijene, tj. pomocu nekakve toplote. Nista od toga kod ove trojice i slicnih njima - nema.

Vidi ovo...
[youtube]http://youtu.be/KG9e0f7r2vU[/youtube]
Vidim ja da si ti uporan k'o pravi vjernik :D
Uglavnom si vidio da je moguce, nije nikakva supersila u pitanju, samo je pitanje kreativnosti i vremena.
Vidi ovo, vece cudo, a covjek napravi :thumbup:
medjutim

#1305 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by medjutim »

MyTao wrote:Kada neko tvrdi nesto sto se krsi sa zakonima fizike, puno je racionalnije I realnije uzeti da ta osoba ili laze ili je I sama u zabludi sta se ustvari desilo.
Izvini i nemoj se uvrijediti, ali ja mislim da ti sada vec ozbiljno trollas, drugi ucesnici diskusije pokusavaju argumentovano objasniti tvoje stavove, a ti samo ides u kontru, bez ijednog argumenta ili misljenja.
Vidim da mi je obrisan post, pa cu samo ponoviti pitanje koje glasi:" Da li bi iko povjerovao u postojanje dinosaura, da nije pronadjen nijedan fosil, nego samo da su neki ljudi svjedocili ili prenosili crtezima postojanje istih?"
MyTao

#1306 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by MyTao »

medjutim wrote:
Izvini i nemoj se uvrijediti, ali ja mislim da ti sada vec ozbiljno trollas, drugi ucesnici diskusije pokusavaju argumentovano objasniti tvoje stavove, a ti samo ides u kontru, bez ijednog argumenta ili misljenja.
Vidim da mi je obrisan post, pa cu samo ponoviti pitanje koje glasi:" Da li bi iko povjerovao u postojanje dinosaura, da nije pronadjen nijedan fosil, nego samo da su neki ljudi svjedocili ili prenosili crtezima postojanje istih?"

Momak, moj post je povezan sa onim o cemu je sizifino pisao... a ustvar dolazi od ideje da je obicno varijanta sa najmanje pitanja gotovo uvijek u pravu. Ako neko tvrdi da se desilo nesto sto se krsi sa zakonima fizike onda se tu ostvara stotine i stotine pitanja, sto vjerovatno znaci da se ne radi o istini. Postavlja se pitanje, koja je varijanta koja ima manje pitanja, ostaje da doticni laze ili je u zabludi. Ako laze, postavljaju se pitanja zasto, kako itd. Tako da je obicno u ovim situacijama varijanta da je neko u zabludi ona koja je najbliza istini. To sto sam napisao ne dolazi od mene ta ideja postoji vec dugi niz godina...

A da ti odgovorim na pitanje, ja NIKADA ne bi povjerovao u dinosauruse samo zato sto mi je neko to svjedocio. Eiinstain je svedocio o teoriji relativnosti, ali NIJE dobio nobelovu nagradu sve dok je nije dokaza. Jeli svatas kako stvari funkcionisu??? To sto neko nesto tvrdi ne znaci nista bez dokaza.
MyTao

#1307 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by MyTao »

Dozer wrote:
Kad neko nekoga optuzi da laze za nesto u sta taj koji optuzuje ne zeli da povjeruje, onda ga se obicno zatjera u neku stvar...
Usout, s kojim se to zakonom fizike ovdje kosi bilo sta?
Vjeruj mi, sasvim sam normalan, sa savrsenim vidom, i sigurno natprosjecnim mogucnostima procjene stvari u prostoru.
O optickim varkama, prelamanju svjetlosti u raznim uslovima, kao i uticaju svega toga na percepciju naseg mozga kroz culo vida, garantujem ti da nemas pojma.

Dakle, ovo sto si gore lupio je upravo samo to - lupetanje.
Postoje stotine svjedocenja pilota, i civilnih i vojnih, kao i astronauta, a to su ljudi koji moraju biti u 100%-nom fizickom i mentalnom zdravstvenom stanju i koji su prosli najrigoroznije i najsveobuhvatnije postojece obuke, o vidjenjima objekata koji su se kretali nevjerovatnim brzinama i na nevjerovatne nacine.
Npr. Piloti borbenih aviona, koji lete nadzvucnim brzinama, nekada i brzinom od 2 mah-a (680 m/s ili 2.448 km/h) svjedocili su o objektima razlicitih oblika koji su ih sustizali dok su letili u punoj brzini, neko vrijeme letili pored njih, a onda ubrzavali i nestajali im iz vidokruga za 2-3 sec.
Sam racunaj dalje o kojim brzinama ljudi pricaju...
Ti si ovo svatio licno, ali nebi trebao... mislim da se trebas sloziti sa mnom da je puno relanije da je neko bio u zabludi nego da se radi o svemircima. Jednostavno laws of probability tako kazu.
medjutim

#1308 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by medjutim »

MyTao wrote:A da ti odgovorim na pitanje, ja NIKADA ne bi povjerovao u dinosauruse samo zato sto mi je neko to svjedocio. Eiinstain je svedocio o teoriji relativnosti, ali NIJE dobio nobelovu nagradu sve dok je nije dokaza. Jeli svatas kako stvari funkcionisu??? To sto neko nesto tvrdi ne znaci nista bez dokaza.
Pa postoje dokazi i dokumentovani i izjave svjedoka, ali fazon je sto ti u to ne vjerujes, ja vjerujem (ne u sve, ne uzimam bas sve zdravo za gotovo) i to je to.
KB9

#1309 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by KB9 »

kad u potpunosti (il barem u velikoj vecini) budemo skontali nasu planetu onda se treba bakcat drugim stvarima u svemiru

sve dok se to ne uradi te radnje su besmislene jer gledas u tudja dvorista a po svom ne smijes hodat
MyTao

#1310 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by MyTao »

medjutim wrote:
MyTao wrote:A da ti odgovorim na pitanje, ja NIKADA ne bi povjerovao u dinosauruse samo zato sto mi je neko to svjedocio. Eiinstain je svedocio o teoriji relativnosti, ali NIJE dobio nobelovu nagradu sve dok je nije dokaza. Jeli svatas kako stvari funkcionisu??? To sto neko nesto tvrdi ne znaci nista bez dokaza.
Pa postoje dokazi i dokumentovani i izjave svjedoka, ali fazon je sto ti u to ne vjerujes, ja vjerujem (ne u sve, ne uzimam bas sve zdravo za gotovo) i to je to.
Nije vazno sta ja vjerujem a sta ne... postoji nesto sto se zove naucna metoda. Da bi nesto bilo tacno mora se dokazati naucnom metodom, to reka kazala nema mjesta u ozbiljnim raspravama.
Dozer

#1311 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Super, super :D

Znaci, ako mi jos uvijek ne mozemo naucno dokazati da nesto, neki objekat moze letjeti brzinom od npr. 10.000 km/h, to automatski znaci da to nesto ne postoji, cak i pored hiljada snimaka i svjedocenja...? Svi koji su to vidjeli ili lazu ili su u zabludi? Cool...

Pogledaj dokumentarac o Mexiku i objektu koji se tamo srusio '74, radi sudara s malim avionom.
sizifinho

#1312 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

Sva tehnologija koju imate se nije bazirala ni na cijim pretpostavkama. Kao sto MyTao rece, postoji naucni metod koji je alfa i omega i sve sto danas imamo i znamo je posljedica istog.

Samo sto realno, laik ne shvata. Ne kazem laik - kao uvredu vec kao cinjenicno stanje.

Naravno, svi imamo pravo vjerovati u sta god zelimo, na ovoj temi samo ispitujemo nase ideje, ali ne i cinjenice. Jer jedno je pricati o svojim mislima, a drugo je postavljati stvari i govoriti da su oni "dokazi" koji potvrdjuju postojanjr vanemaljaca.
Evo konkretno Dozerov slucaj sa nlo-om.
Dozer prica o postojanju vanzemaljaca, slazemo se tu, i my tao iskusava Dozerove razloge zasto misli da postoje vanzemaljci.
Dozer njemu lijepi fotografiju sa nlo-om i govori mu - objasni sta je ovo, velicine x x, sfericnog oblika, kretalo se tom i tom brzinom bla bla. Koja to ljudska tehnologija omogucuje kretanjr x x brzinom?
Ova izjava kaze da Dozer smatra da su to vanzemaljci. Koristenjem znanstvenog metoda i vec spomenute Okamovre britve, mi postavljamo pitanje: sta podizr vise pitanja? Da je taj objekat nest man made, ili vanzemaljsko?
Koliko bi vise stvari se moralo onda odgovorit ako bi to bili vanzemaljci?

Ali to sto mu ja konkretno nmgu dati odgovor na pitanj "sta je" ne znaci da su to bili vanzemaljci. To je samo na dozeru da dokaze -
to je njegov burden proof -
da su to vanzemaljci.

Mozemo mi vjerovati u sta hocemo, evo ja licno vjerujem da postoje civilizacije tipa 1, 2, mozda cak i 3 i 4,
No to nmgu nicim dokazati niti zelim. To je jednostavno moja objektivna misao, moj dodir "ludila".
Ali sto se tice dokazivanja, tu se moraju postovati protokoli, jer samo tako mozete dobiti rezultate koji nisu pod bijasom. Jedna misinterpretacija i rezultati su pogresni.

Zar iko od vas misli da recimo My Tao i ja i ostali ne bismo voljeli vanzenaljce dokazati?
Ali malo je teze nama dokazati jer za nas izjave velike magnitude zahtjevaju jednako grandiozne dokaze.
Dozer

#1313 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Sizife...bez uvrede, ali ovdje si ga malo zakukuljio i zamumuljio, a sve samo da bi izbjegao direktan i jasan odgovor...

Mislim...kakva crna Okamova britva na nesto konkretno sto sam vidio, ispratio i zapamtio?
Drugo, nadji gdje sam rekao da su to vanzemljaci...? Nisam to rekao. Mozda tebi/vama izgelda kao insinuacija na to, mozda i jeste, ali ja sam u stvari postavio vrlo precizna pitanja.

Nisi ni pokusao ponuditi odgovor na bilo koje, i sve sto vas dvojica sada radite jesu insinuacije, k'o fol na "naucnim osnovama", kojim mi indirektno govorite da sam ili lazov ili blesav.
Na vasu zalost, nisam ni jedno od toga.
Ali, s obzirom da i vi postavljate neka pitanja, pa bar ponudite i neke odgovore na njih. Pri tome, Okamova britva je u ovom konkretnom slucaju totalna nebuloza. A evo i zasto - u bilo kojem slucaju imacete istu kolicinu pitanja. Tacnije, u slucaju da se kaze vanzemaljci, imacemo daleko manje pitanja nego ako kazemo da je made by us.

Dakle, ja nisam trazio da se bilo sta dokaze, nego da samo ponudite bar neke odgovore na pitanja proizasla iz cinjenica kojima sam svjedocio.
I, ti nisi dao ni odgovor na pitanje "sta je", a kamoli na ostala pitanja...
To da je NLO znamo svi...ali...
sizifinho

#1314 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

Moji komentari kazu
"samo zato sto ja ne znam sta je to sto si vidii blah blah "

iz tog bi se trebalo izvuci da ne znam sta je to.

Znas sta znaci? Da je to NLO. Nista vise ne ukazuje na porijeklo objekta, ni u korist vanzemaljaca ni protiv. Ja ne znam sta je, ne znas ni ti.

Ja mislim da je to veliko sppageti cudoviste koje putuje transdimenzionalno iz zemlje Azerotha.
Aposlutno ista sansa da tvoja i moja tvrdnja budu tacne.

Naravno parafraziram, ali zelim reci da i moja luda izjava ima, s logickog aspekta, isto dokaza kao i to da je ovo vanzemaljskog porijekla.
maraccana

#1315 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by maraccana »

Image

Nemoguće je sa Dozerom diskutovati, iz postova a iz avatara mu izbija paranoja. :lol:

Evo lijepo opisano :lol: :
Paranoja je izraz kojim se opisuje tjeskoba i strah neke osobe uzrokovan iracionalnim idejama i/li nesposobnošću razlikovanja mašte od stvarnosti. Obično se pod tim podrazumijevaju psihopatološki simptomi vezani uz vjerovanje neke osobe da su on ili bliske osobe meta zavjere, zbog čega se kao jedan od sinonima za paranoju koristi i izraz manija proganjanja
saimidin

#1316 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by saimidin »

maraccana wrote:Image

Nemoguće je sa Dozerom diskutovati, iz postova a iz avatara mu izbija paranoja. :lol:

Paranoja je izraz kojim se opisuje tjeskoba i strah neke osobe uzrokovan iracionalnim idejama i/li nesposobnošću razlikovanja mašte od stvarnosti. Obično se pod tim podrazumijevaju psihopatološki simptomi vezani uz vjerovanje neke osobe da su on ili bliske osobe meta zavjere, zbog čega se kao jedan od sinonima za paranoju koristi i izraz manija proganjanja
:thumbup:

ja mu ovo isto probao objasniti prije 30 stranica, ali covjek se uvrijedi pravo.

doduse to je moja greska, jer paranoicni ljudi nemogu pojmiti da su paranoicni.

kad bi neko imao vremena pa sabrat u sta sve oaj tip vjeruje na osnovu youtube klipova.

:lol:
KB9

#1317 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by KB9 »

kolko sam upratio dozer se voli bavit temama zavjere i svaka cast, postujem to

al veliki problem je u tome sto ih je on uzeo ko stvarnost i zdravo za gotovo

u tom scenariju neko bi trebo odbranit pravu stvarnost i pravdat spram teorija zavjere sto je teski apsurd
sizifinho

#1318 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

Ja sam s Dozerom pokusao.vise puta ali ne ide.
Jednostavno on ne procita sto ti napises, a ima odgovor.

Eno tipa prije tri cetiri stranice ja pitam retoricko pitanje kako uvjeriti vanzemaljce da nas postede u slucaju invazije prije koje nam daju priliku da se branimo...
pogledajte sta je on napisao.

Odgovor uopste nevezan sa pitanjem , on pise kako ce oni doci, koga ce posjetiti...

a mene zanimalo kakve argumente kao.civilizacija mozemo reci nekom naprednom pa da nas postede.

Naviknes se i ti je to. Meni vise ne smeta
saimidin

#1320 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by saimidin »

Vizionar 1985 wrote:De ovo objasnite.

https://www.google.ba/webhp?ie=utf-8&oe ... +now+white
sunce se ocito urotilo protiv nas, a u saradnji sa vanzemaljcima, i ljudima-gusterima.

jebat ce nam milu majku.

Sanjarko

#1321 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Sanjarko »

saimidin wrote:
Vizionar 1985 wrote:De ovo objasnite.

https://www.google.ba/webhp?ie=utf-8&oe ... +now+white
sunce se ocito urotilo protiv nas, a u saradnji sa vanzemaljcima, i ljudima-gusterima.

jebat ce nam milu majku.

De objasni fenomen ovaj.

Što se Ja i milioni ljudi se sječamo žutog i žuto-naranđastog Sunca zavisno od doba dana.

Kada sam bio dijete gledao sam u njega direktno a sada ne možeš pogledati ga skoro uopšte.
Sekund i toliko te zasljepi da moraš odmah skloniti pogled sa njega.

Zbog ovoga sve manje i komuniciram sa bilo kim.
Isključivi ste, nerazumni, željni odmah svađa, prepirki itd.
Ne znate normalno razgovarati, diskutovati itd.

Sve drugačijeg mišljenja odmah pljujete, omaložavate itd.

PS. te klince palce što si spomenuo okači na klinac.

Tako ste takvi kao ti ismijavali moju ideju kako napraviti avion koji Heat Tracking Missile ne može oboriti,
a danas NASA, itd. rade na pravljenju istih.
Plus još mnoge druge ideje.
kamberovica polje

#1322 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by kamberovica polje »

Sa Sebijom je sve počelo sa Sebijom sve završava. Amen. :okac:
Dozer

#1323 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Jedina cinjenica je da ste vrlo licemjerni, a to licemjerstvo pokusavate umotati u nekakve nastrebane naucne fraze, pri cemu smatrate da ste ober pametni.

Dao sam vam klipove na kojima se prikazuju i govore razne stvari, ali sve povezane. Vasa reakcija?
Haha...paranoja...teorija zavjere...koliko imas godina....Okamova britva... i slicne djecije gluposti namijenjene isljucivo diskreditaciji sagovornika.
Ali, konkretne diskusije, a kamoli odgovora, ni na mapi.
Neko je postavio i link na tzv. Projekat Plava planeta. Jeste li ga uopste procitali?

Krugovi u zitu su takodjer fenomen koji se pojavljivao puno prije nego su ljudi to poceli kopirati. I to prilicno neuspjesno. Ali, posto je i sve to vama - hihi,haha,budalastina... nisam ni ocekivao da se bar malo udubite i poblize analizirate bliske snimke ljudskih tvorevina i onih za koje se ne zna ko ih je napravio. Da jeste, vidjeli biste podosta razlika. Namjerno necu reci koje su i kakve. Ako hocete, sami skontajte. Nije tesko. A mozete i procitati, imate linkove.
Dadoh vam i ad hoc kalkulaciju koliko bi ljudi trebalo za one neke ogromne crteze. Naravno, i preko toga ste samo presli, i vratili se u obdaniste i te fore.
Ne kontam, zasto ste uopste na ovim temama ako ne zelite normalnu diskusiju? Hranite nekakav svoj ego prosipanjem nastrebanih definicija i tudjeg znanja? Jeste...lakse je daleko od aktivacije vlastitog mozga, slazem se...

Pokusacu naci neki software da procistim sliku koju gledah, cisto da se dobije bar malo jasnija slika objekta, iako se i na zoomu ove slike fino moze vidjeti da to nije nista nama poznato. Jos kad se doda kretanje kakvo jeste bilo, sto je MyTao nevjesto pokusao podvesti pod krsenje zakona fizike, a onda se napravio blesav i samo presao preko pitanja koji su to zakoni fizike prekrseni s opisanim kretanjem, Okamova brutva za koju ste zapeli kao mutavi naprosto pada u vodu. Tj., daleko je manje pitanja ako bismo rekli da je vanzemaljska, nego nasa.
Last edited by Dozer on 09/02/2016 12:17, edited 1 time in total.
maraccana

#1324 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by maraccana »

saimidin wrote:

ja mu ovo isto probao objasniti prije 30 stranica, ali covjek se uvrijedi pravo.

kad bi neko imao vremena pa sabrat u sta sve oaj tip vjeruje na osnovu youtube klipova.

Džaba, nastavlja on dalje.... :lol:
zigson

#1325 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by zigson »

saimidin wrote:

ne mogu*
Post Reply