Uhapšen Naser Orić!

Post Reply
sumirprimus

#1301 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by sumirprimus »

Mister Yes wrote:
Better Man wrote:Ti ljudi su svjesno ostavljeni i izdati od vlasti iz Sarajeva.
Tačno. Ali nisu jedini. Recimo Mostar i Goražde su isto tako izdati od vlasti iz Sarajeva ali su ipak opstali iako im je Sarajevo namjenilo poraz :thumbup:
kakva izdaja?o cemu ti pricas?kao da si prespavao sve ove godine,pa iz biblioteke izvadio jedno dvije tri knjige o bih,ratu,strukturi stanovnistva,napamet nabiflo i doso ovde zajebfrkavat.
Gojeni H

#1302 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Gojeni H »

Paul F. wrote:
Mister Yes wrote:
Better Man wrote:Ti ljudi su svjesno ostavljeni i izdati od vlasti iz Sarajeva.
Tačno. Ali nisu jedini. Recimo Mostar i Goražde su isto tako izdati od vlasti iz Sarajeva ali su ipak opstali iako im je Sarajevo namjenilo poraz :thumbup:
Opa. Ovo je novo. Ima li kakav izvor ili samo tvoj osjećaj ?
Mister Yes ima jak osjecaj iz dubine utrobe. A ima i zakletvu djetetom.
Mister Yes

#1303 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Mister Yes »

Gojeni H wrote: Da si ti u poziciji da razmjenjujes teritorije i ljude, cime direktno utices na zivote stotina hiljada ljudi, da li bi takve informacije dijelio unaokolo, na nacin da zamjenik jedinice jacine bataljona sazna takvu osjetljivu informaciju?
Naravno da niko nije njemu rekao "mijenjamo Srebrenicu za Vogošću". Ali dovoljno je da je čovjek dobio informaciju od ljudi iz Srebrenice da su rađene nelogične stvari to jest, da je sve urađeno kako bi Srebrenica pala. Recimo, neki komandant iz Srebrenice mu pričao "mogli smo se odbraniti i nije mi jasno zašto su nas poslali prema Tuzli kad smo mogli odbraniti Srebrenicu" plus svi dokazi koje imamo da Alija jeste pričao o razmjeni Srebrenice za Vogošću i dovoljno da se sabere 2+2. Recimo izvještaj Kofija Anana o Srebrenici:

01.09.1995.
Predsjedavajući Predsjedništva RBiH Alija Izetbegović iskazao optimizam prema operaciji NATO-a i njenom uticaju na mirovni proces. Izetbegović je također naznačio da je bosanska vlada, nakon pada Srebrenice i Žepe, povoljno gledala na mogućnost »razmjene« ovih područja za dijelove teritorije koje oko Sarajeva kontrolišu bosanski Srbi (Izvještaj Kofija Anana o Srebrenici).
Gojeni H wrote: Slaveni i stanovnici svih post-komunistickih zemalja imaju jednu strasno negativnu osobinu - vjeruju u teorije zavjere, od lokalnih do globalnih.
Teorije zavjera su teorije o zavjerama jelte.
Zavjera = tajno udruživanje radi djelovanja protiv koga ili čega
Da li ti smatraš da zavjere ne postoje? Ljudi se nikada tajno ne uduružuju sa drugim ljudima radi djelovanja protiv nekoga?

Pa ja lično sam učestvovao u zavjerama. Malim zavjerama ali eto. Misliti da zavjere ne postoje može samo budala.
E sad, ne znači da su sve teorije o zavjerama tačne ali zbog onih maksimalno besmislenih (vanzemaljci itd) ljudi danas automatski odbacuju svaku mogućnnost zavjere. A to je već idiotizam.
Gojeni H

#1304 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Gojeni H »

Mister Yes wrote:
01.09.1995.
Predsjedavajući Predsjedništva RBiH Alija Izetbegović iskazao optimizam prema operaciji NATO-a i njenom uticaju na mirovni proces. Izetbegović je također naznačio da je bosanska vlada, nakon pada Srebrenice i Žepe, povoljno gledala na mogućnost »razmjene« ovih područja za dijelove teritorije koje oko Sarajeva kontrolišu bosanski Srbi (Izvještaj Kofija Anana o Srebrenici).
Hajde opet procitaj ovo podvuceno sto si napisao.
Paul F.

#1305 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

Gojeni H wrote: Mister Yes ima jak osjecaj iz dubine utrobe. A ima i zakletvu djetetom.
Koju zakletvu djetetom ?
Mister Yes

#1306 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Mister Yes »

Gojeni H wrote:
Mister Yes wrote:
01.09.1995.
Evo pročitao. Zašto? Nisi valjda mislio da sam to naveo ne znajući da je to rekao NAKON pada Srebrenice? :lol:

Gojeni, ti si iskusan i pametan čovjek. Znaš da sam i ja. Glupo je da me tako podcjenjuješ. Jeste to pričao nakon pada Srebrenice ali kažem da to u kombinaciji sa izjavama sa terena da se Srebrenica mogla braniti ali nije se ni pokušalo može biti dovoljno za izjavu tog pomoćnika Vikića. Kao pomoćnik Vikića sigurno se kretao u tim krugovima i vjerovatno je imao priliku razgovarati sa komandantima iz Srebrenice koji su mu vjerovatno rekli da se Srebrenica mogla braniti ali nije se ni pokušalo. Dalje, tu je i izjava onog Meholjića da je Alija i prije pada Srebrenice govorio o tome da je treba mijenjati. Na kraju, tu je i zdrav razum i kada pogledaš na kartu jasno je da su je morali mijenjati jer su Srbi insistirali da RS bude iz jednog dijela a sa druge strane Srbi su bili većina oko Sarajeva koje naravno nije moglo biti bez Ilidže, Ilijaša ili Vogošće.
Paul F.

#1307 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

Otkud Mostar i Goražde ?
Mister Yes

#1308 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Mister Yes »

Paul F. wrote:Opa. Ovo je novo. Ima li kakav izvor ili samo tvoj osjećaj ?
Za Mostar su pravljeni dokumentarci koji su išli i na FTV gdje ljudi iz Mostara tvrde da su izdani. Juče na NU2 bio Sidran koji kaže kako je Mostar "više puta izdan od strane Sarajeva" i kako je Mostar sa razlogom ljut na Sarajevo. Za Goražde imamo one izvještaje CIA gdje se između redova može skontati da je i Goražde trebalo doživjeti sudbinu Srebrenice i Žepe i da se Alija skoro pa izvinjavao Holbruku i Miloševiću u Daytonu što ipak hoće Goražde u Federaciji. Ali naravno, to je jasno i bez ikakvog dokaza. Jednom kad uđeš u šablon kako su tadašnji lideri razmišljali sve ti bude jasnije. Samo uzmeš kartu i pogledaš kako su ciljano zaokruživali teritorije u cilju etničke homogenizacije.
sumirprimus

#1309 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by sumirprimus »

sidran,nedeljom u dva,rekla kazala,cia,slobo,aljo,izvinjenje,dokumentarci,federalna..
i velis aljo se izvinuo slobi i holbruku i gorazde ostalo u fbih? :lol:
Gojeni H

#1310 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Gojeni H »

Paul F. wrote:
Gojeni H wrote: Mister Yes ima jak osjecaj iz dubine utrobe. A ima i zakletvu djetetom.
Koju zakletvu djetetom ?
Pogledati temu Bosansko-Bosnjacka strategija. Ja cirkuZa.
Paul F.

#1311 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

Mister Yes wrote: Ali naravno, to je jasno i bez ikakvog dokaza. Jednom kad uđeš u šablon kako su tadašnji lideri razmišljali sve ti bude jasnije. Samo uzmeš kartu i pogledaš kako su ciljano zaokruživali teritorije u cilju etničke homogenizacije.
Dobro, ja sam svakako glup i nikako ne kontam da ako su svi lideri htjeli da se homogenizuju, što se onda nismo homogenizovali ?
Last edited by Paul F. on 29/06/2015 08:58, edited 1 time in total.
Gojeni H

#1312 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Gojeni H »

Mister Yes wrote:
Gojeni H wrote:
Mister Yes wrote:
01.09.1995.
Evo pročitao. Zašto? Nisi valjda mislio da sam to naveo ne znajući da je to rekao NAKON pada Srebrenice? :lol:

Gojeni, ti si iskusan i pametan čovjek. Znaš da sam i ja. Glupo je da me tako podcjenjuješ. Jeste to pričao nakon pada Srebrenice ali kažem da to u kombinaciji sa izjavama sa terena da se Srebrenica mogla braniti ali nije se ni pokušalo može biti dovoljno za izjavu tog pomoćnika Vikića. Kao pomoćnik Vikića sigurno se kretao u tim krugovima i vjerovatno je imao priliku razgovarati sa komandantima iz Srebrenice koji su mu vjerovatno rekli da se Srebrenica mogla braniti ali nije se ni pokušalo. Dalje, tu je i izjava onog Meholjića da je Alija i prije pada Srebrenice govorio o tome da je treba mijenjati. Na kraju, tu je i zdrav razum i kada pogledaš na kartu jasno je da su je morali mijenjati jer su Srbi insistirali da RS bude iz jednog dijela a sa druge strane Srbi su bili većina oko Sarajeva koje naravno nije moglo biti bez Ilidže, Ilijaša ili Vogošće.
Laskanje mi je izuzetno potrebno, da bih se osjecao pametnim, kuratim, i nadasve vaznim ... hvala.

"Sigurno", Meholjic? Opleti gospodine Da ... jutros sam raspolozen k'o da sam Srbiju zauzeo.
Mister Yes

#1313 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Mister Yes »

Paul F. wrote:Dobro, ja sam vjerovatno glup ali ne kontam da ako su svi lideri htjeli da se homogenizuju, što se onda nismo homogenizovali ?
Kako nismo?
Na teritoriji današnje RS prije rata je živjelo 441.000 Bošnjaka a danas živi manje od 100.000 uglavnom staraca.
Na teritoriji današnje RS prije rata je živjelo 144.000 Hrvata a danas živi manje od 10.000 uglavnom staraca.
Na teritoriji Federacije BIH prije rata je živjelo 478.000 Srba a danas živi manje od 50.000 uglavnom staraca.
madner

#1314 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by madner »

Malo se oporavio od samara i sada trazi jos.

Kako onda objasnjavas cinjenicu da vojno Srebrenica nije trebala biti zauzeta, no zbog raspada sistema ARBiH se cilj promjenio od presjecanje komunikacije u zauzimanje? Ako je izdaja planirana u vrhu, kako su uspjeli ubjediti vojnike koji su drzali liniju? :D
Mister Yes

#1315 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Mister Yes »

Hiljadu kako hiljadu zašto :D

Pa smišljaj sam malo. Upotrijebi maštu. Ha ja :D
Mister Yes

#1316 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Mister Yes »

madner wrote: cinjenicu da vojno Srebrenica nije trebala biti zauzeta
Nego, da te pitam. Odakle ti ta "činjenica"? :D
madner

#1317 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by madner »

Sudjenje Krsticu, pisane naredbe. Znam, znam treba citat a tebi draze mastat.
Mister Yes

#1318 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Mister Yes »

madner wrote:Sudjenje Krsticu, pisane naredbe. Znam, znam treba citat a tebi draze mastat.
I Hag je prihvatio kao istinu da Srbi nisu namjeravali zauzeti Srebrenicu? A ipak je presudio da je bio genocid u Srebrenici :shock:

Naime, osnovni preduslov da nešto bude genocid je NAMJERA a evo ti mi tvrdiš da je Hag prihvatio kao istinu da Srbi nisu namjeravali zauzeti Srebrenicu. Kako su onda namjeravali napraviti genocid ako nisu namjeravali zauzeti Srebrenicu? :?
madner

#1319 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by madner »

Mister Yes wrote:
madner wrote:Sudjenje Krsticu, pisane naredbe. Znam, znam treba citat a tebi draze mastat.
I Hag je prihvatio kao istinu da Srbi nisu namjeravali zauzeti Srebrenicu? A ipak je presudio da je bio genocid u Srebrenici :shock:

Naime, osnovni preduslov da nešto bude genocid je NAMJERA a evo ti mi tvrdiš da je Hag prihvatio kao istinu da Srbi nisu namjeravali zauzeti Srebrenicu. Kako su onda namjeravali napraviti genocid ako nisu namjeravali zauzeti Srebrenicu? :?
Nakon povoljnog razvoja situacije, dolazi nova naredba koja jasno navodi da je cilj zauzeti grad Srebrenicu. Bas nista ne citas a toliko knjiga :(
Mister Yes

#1320 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Mister Yes »

madner wrote: Nakon povoljnog razvoja situacije, dolazi nova naredba koja jasno navodi da je cilj zauzeti grad Srebrenicu. Bas nista ne citas a toliko knjiga :(
Kad dolazi ta druga naredba? Koji datum? Da izračunamo za koliko su "isplanirali" genocid :oops:
madner

#1321 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by madner »

Cek, znaci cijela teorija se razvila bez da znas ove osnove? :shock:
GeeTnT

#1322 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by GeeTnT »

Mister Yes wrote:
madner wrote: Nakon povoljnog razvoja situacije, dolazi nova naredba koja jasno navodi da je cilj zauzeti grad Srebrenicu. Bas nista ne citas a toliko knjiga :(
Kad dolazi ta druga naredba? Koji datum? Da izračunamo za koliko su "isplanirali" genocid :oops:
Isplanirano je etnicko ciscenje, a to ima itekakve veze sa genocidom....patriJoto
joint union

#1323 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by joint union »

Mister Yes wrote:
Jedna dobronamjerna preporuka, procitaj knjigu od Nuhanovica, cini mi se da se zove "Uloga Medjunarodne Zajednice u genocidu u Srebrenici", kao da je neko postavljao i na ovoj temi. Fakat, kao da si krenuo da radis integrale, a ni tablicu mnozenja nisi naucio.
bambina78

#1324 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by bambina78 »

Mister Yes wrote:
U Hrvatskoj je zakonom zabranjeno negirati genocid. Na njihovim forumima ste automatski banovani ako negirate bilo koji genocid. Ako vec ne mozemo imati zakon koji zabranjuje negiranje genocida, mozemo li bar u forumska pravila da isto uvedemo? :? Da ne moramo da citamo ove bljuvotine na domeni .ba uoci 20. godisnjice genocida... :(
Last edited by bambina78 on 29/06/2015 12:03, edited 1 time in total.
bambina78

#1325 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by bambina78 »

Dupli, sorry ...
Post Reply