Netacno. Potpuna laz. SDP je strovalio konjukturu.....Bas trebas biti dupli sendvic bot pa me dovesti u situaciju da branim nepisnenog malogradjanina Konakovica.....nisi slucajno spominjan na temi kao takavultima_palabra wrote:Možda nasljednika, njega nije sigurno... čak se može reći da ga je zakačila najpovoljnija ekonomska situacija.
Kifla
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1301 Re: Kifla mandatar
-
mg
#1302 Re: Kifla mandatar
Kurs bolje podoban, nego sposoban je amanet "dobrog dede", slijedeći taj kurs, došli smo gdje jesmo.
Dino je kažu ljudi vrhunski poltron. Dje treba i kad treba...a dokaz njegove poltronske sposobnosti je funkcija koju obavlja, jer u nekoj normalnoj zemlji ne bi posjedovao kvalifikacije potrebne da je obavlja.
Sva struka koja je ostala u državi je gurnuta u stranu, a nekompetentni ljudi su superiorni i isto tako brane svoje neznanje.
Kriminal političara već 20 godina prolazi nekažnjeno, jer je pravosuđe pod kontrolom.
I skup svega toga je stanje naše zbilje.
Dino je kažu ljudi vrhunski poltron. Dje treba i kad treba...a dokaz njegove poltronske sposobnosti je funkcija koju obavlja, jer u nekoj normalnoj zemlji ne bi posjedovao kvalifikacije potrebne da je obavlja.
Sva struka koja je ostala u državi je gurnuta u stranu, a nekompetentni ljudi su superiorni i isto tako brane svoje neznanje.
Kriminal političara već 20 godina prolazi nekažnjeno, jer je pravosuđe pod kontrolom.
I skup svega toga je stanje naše zbilje.
- KatarinaKosaca
#1303 Re: Kifla mandatar
Politicka podobnost caruje decenijama prije Dede, zato I jeste u mentalitetu, opceprihvacena, ali da je Dedo prihvatio objerucke, karikirao I napravio sprdnju od znanja I sposobnosti, jeste, bez sumnje...mg wrote:Kurs bolje podoban, nego sposoban je amanet "dobrog dede", slijedeći taj kurs, došli smo gdje jesmo.
- ultima_palabra
#1304 Re: Kifla mandatar
Prođi me se već jednom i traži si lijeka ako nije kasno.KatarinaKosaca wrote:Netacno. Potpuna laz. SDP je strovalio konjukturu.....Bas trebas biti dupli sendvic bot pa me dovesti u situaciju da branim nepisnenog malogradjanina Konakovica.....nisi slucajno spominjan na temi kao takavultima_palabra wrote:Možda nasljednika, njega nije sigurno... čak se može reći da ga je zakačila najpovoljnija ekonomska situacija.
-
aratet
#1305 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)
Alija i SDA su okupili i doveli kriminalce oko sebe, SDP dodje na vlast, koketira s tim istim kriminalcima,ibizza wrote:Masa raje ganja papire da ide vani, pa cini mi se da nisam u posljednje vrijeme sreo osobu a da mi ne govori da polaze prekvalifikaciju, uci njemacki, uci norveski itd. Siguran sam, ako ode Konakovic i SDA, a dodje ljevica da ce nam opet isto biti. Jednostavno, drustvo je naucilo da funkcionkse na ovakav nacin. Jadni smo postali.
- KatarinaKosaca
#1306 Re: Kifla mandatar
svi pioniri nikom ponikose......od onolikog kurcenja sta ostade. Ne dupli sendvic, dupli hamburgerultima_palabra wrote:Prođi me se već jednom i traži si lijeka ako nije kasno.KatarinaKosaca wrote:Netacno. Potpuna laz. SDP je strovalio konjukturu.....Bas trebas biti dupli sendvic bot pa me dovesti u situaciju da branim nepisnenog malogradjanina Konakovica.....nisi slucajno spominjan na temi kao takavultima_palabra wrote:Možda nasljednika, njega nije sigurno... čak se može reći da ga je zakačila najpovoljnija ekonomska situacija.
-
mg
#1307 Re: Kifla mandatar
Ne bih se složio. Napredak onog društva, i dekadencija ovog ukazuju da nisi upravu. Ali ne bih da vučem temu u off topic. Ali bi bilo jako zanimljivo povući paralelu oko podobnosti i funkcija 70-80-90-00-10-tih.KatarinaKosaca wrote:Politicka podobnost caruje decenijama prije Dede, zato I jeste u mentalitetu, opceprihvacena, ali da je Dedo prihvatio objerucke, karikirao I napravio sprdnju od znanja I sposobnosti, jeste, bez sumnje...mg wrote:Kurs bolje podoban, nego sposoban je amanet "dobrog dede", slijedeći taj kurs, došli smo gdje jesmo.
- Dr. Kuca
#1308 Re: Kifla mandatar
Svi su oni isti kurac i svi s eisto ponasaju kad preuzmu funkciju.
- Alfons Kauders
#1309 Re: Kifla mandatar
KatarinaKosaca wrote:Netacno. Potpuna laz. SDP je strovalio konjukturu.....Bas trebas biti dupli sendvic bot pa me dovesti u situaciju da branim nepisnenog malogradjanina Konakovica.....nisi slucajno spominjan na temi kao takavultima_palabra wrote:Možda nasljednika, njega nije sigurno... čak se može reći da ga je zakačila najpovoljnija ekonomska situacija.
https://en.wikipedia.org/wiki/Financial ... %80%93200815.02.2007 do 19.11.2008
https://www.google.ba/publicdata/explor ... l=en&dl=en
SDP bio na vlasti 2007... Lagumdzija zavalio Lehman Brothers, Fannie Mae i Freddie Mac... A Hadzic odradio AIG...
Zivio premijer Kifla!
-
kakonako
#1310 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)
Arnela jeste porijeklom Rogaticka,tamo je i rodjena,ali je odrasla u Sarajevu.Konakovica je bilo prilicno u selima oko Rogatice.Ona danas zivi u SAD,a da li ima veze s ovim kosarkasom nije poznato.mesihtrko wrote:Arnela Konaković, porijeklom Rogatičanka
Ne znam imal ovaj veze sa istom
Sudeći da je na dobrom položaju ,a da taj lobi trenutno vlada ,nije ništa isključeno
- KatarinaKosaca
#1311 Re: Kifla mandatar
Jel.mislite.na ARNelu? Neko vrijeme se prezivala Delimustafic 
-
Boletus edulis
#1312 Re: Kifla mandatar
Slucajno? Sumnjam.Radila prije u Sarajevogasu? Ni minutu.Nadzorni odbor je na svojoj 40. redovnoj sjednici, održanoj dana 22.12.2016. godine, donio Odluku o imenovanju izvršnih direktora KJKP “Sarajevogas” d.o.o. Sarajevo. Novi izvršni direktori “Sarajevogasa” su: Ibrahim Karahodžić izvršni direktor distribucije, Nusret Palavra, izvršni direktor razvoja i marketinga, Mehmed Mehović, izvršni direktor ekonomike i Alisa Konaković, izvršni direktor Pravnih, kadrovskih i opštih poslova
-
walk_M-A-N
#1313 Re: Kifla mandatar
Linkedin Alisa KonakovićBoletus edulis wrote:Slucajno? Sumnjam.Radila prije u Sarajevogasu? Ni minutu.Nadzorni odbor je na svojoj 40. redovnoj sjednici, održanoj dana 22.12.2016. godine, donio Odluku o imenovanju izvršnih direktora KJKP “Sarajevogas” d.o.o. Sarajevo. Novi izvršni direktori “Sarajevogasa” su: Ibrahim Karahodžić izvršni direktor distribucije, Nusret Palavra, izvršni direktor razvoja i marketinga, Mehmed Mehović, izvršni direktor ekonomike i Alisa Konaković, izvršni direktor Pravnih, kadrovskih i opštih poslova
"Experience: menager JU"KSC""
Takvi su ovi kadrovi menageri. Ne znaš ni gdje rade, a i tu ih je stavila Stranka, a onda Izvršni direktor. Ali ne reci da nemaju LinkedIn profil

-
sahara1428
#1314 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)
Ovo za Segmedinu nije tačno, naprotiv ona je zastupnica sa najviše poslaničkih pitanja amandmana i inicijativa, više to možeš reći joj za kolegu Slavišu Šućura. Ponovo gledaj prenos SkupštineThorgerson wrote:Konakovic, propali kosarkas, menaĐer, vrsni fakultetlija, je na celu lokomotive koji nas vodi u provaliju, a samo neki koji su jos u toj lokomotivi su:
Ana Babić, predsjedavajuća - ZMBT![]()
Sabahudin Delalić - sjedeća odbojka
Sejo Bukva - košarka
Amel Mekić - džudista
Amor Mašović -![]()
Bibija Kerla - klizanje
Fahrudin Pecikoza - what the fuck!!!
Segmedina Srna Bajramović - skupštinski inventar, otkad znam za politiku ona je u skupstini i bleji ko tele kad god sam gledao prenos
Zvonko Marić -![]()
Nek nam je dragi bog na pomoci.
I narod se cudi sto je ovakvo stanje.Pa dobro ista funkcionise.
-
PM72
#1315 Re: Kifla mandatar
Sadašnja vlast ima super nadarenu i talentovanu omladinu.Bez dana staža i iskustva postave DIF-ovca za direktora KSC,Izvjesni Kapo a najveći sportski domet mu je bio igranje za Vrbanjušu.Sad direktor i odmah zavrnuo rukave ( a raširio džepove) pa krenuo u rekostrukciju i popločavanje.Svi sretni i zadovoljni.Čak je našao posao za drugog SDA-ovca (također mlađahni) kojeg su montirali na mjesto direktora Civilne zaštite FBiH,šatro našli dvije granate u pločicama.Operacija iskopavanja i sigurnog uništavanja koštala
a bar pet miliona nogu je iza rata prelazilo preko tih starih pločica i niko nije vidio rep od minobacačkih projektila.Niko me ne može uvjeriti da nisu preko noći donjeli kakvu neispravnu granatu sa otpada pa šatro proveli akciju radi sigurnosti građana.Vuk sit a ovce na broju - narod će još pomisliti plahe omladine kako oni vode računa o insanima...
Nego,nešto drugo mi zapalo za oko.Ova mlađahna izvršna direktorica Sarajevogasa možda i nije u rodu sa premijerom (nije al u guzici) ali je bila "menadžer u KSC".Za direktora Skenderije proguran gore pomenuti SDA-ovac.Ko je kome valjao?
Od mlađahnih (a nesposobnih SDA kadrova) također bih pomenuo direkora VIK-a (DIF-ovac također) kao i izvršnog direktora Vodovoda koji također nemaju iskustva na rukovodnim mjestima ali imaju SDA članske kartice.Ako je babina zasluga stavi ga za direktora muzeja revolucije a nemoj mu dati da on odlučuje o pumpama i vodosnabdjevanju.
Nego,nešto drugo mi zapalo za oko.Ova mlađahna izvršna direktorica Sarajevogasa možda i nije u rodu sa premijerom (nije al u guzici) ali je bila "menadžer u KSC".Za direktora Skenderije proguran gore pomenuti SDA-ovac.Ko je kome valjao?
Od mlađahnih (a nesposobnih SDA kadrova) također bih pomenuo direkora VIK-a (DIF-ovac također) kao i izvršnog direktora Vodovoda koji također nemaju iskustva na rukovodnim mjestima ali imaju SDA članske kartice.Ako je babina zasluga stavi ga za direktora muzeja revolucije a nemoj mu dati da on odlučuje o pumpama i vodosnabdjevanju.
-
izgubljena dusa
#1316 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)
Samo da dodam, da pisana istorija zavisi od onoga ko pise.mg wrote:Ja ne znam šta kukate.
Jel imaju izbori? Imaju! Jel narod zna? NAROD ZNA!
Jesu li se svi preobukli i partijske knjižice zamjenili SDA članskim? Jesu.
Jel sad Sarajevo gore nego 1992.g. ? Jeste.
Dakle, demokratija je iznjedrila pulene kao što je Dino, likovi kao DIno su nas zadužili više nego smo bili zaduženi u bivšoj Yugi. A redukcije ko 80-tih, nema vode, par-nepar...
Ali hadžije su sebi napravili naselja na bjelašnici, zagadili Vrelo Bosne. Izgradili Poljine! Razjebali Zelene transferzale, sagradili nebodere. Napravili stotine dzamija, uništili stotine velikih preduzeća.
Kada se bude pisala istorija, ovaj period će biti opisan kao dekadencija jednog naprednog društva. Od izrazito naprednih stavova, u primitivizam i beznađe.
Sa Dinom na čelu!
Ako neko ozbiljan bude pisao istoriju - bice ovako kako ti kazes.
Ako Dinini haveri budu pisali bice to "zlatno doba napretka i sloboda", ko bude citao bice mu zao sto nije rodjen u tom vremenu kad je Dino bio glavni u raji
Last edited by izgubljena dusa on 27/12/2016 21:12, edited 1 time in total.
-
izgubljena dusa
#1317 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)
Mozda se sprema olimpijada, samo mi to jos ne znamomegaman4 wrote:
Nekada davno prije rata gospoda je radila u Skupstinama gradova i Skupstinama opstina. Tako imate primjer Nade Obric koja je kao pravnica radila u pravnoj sluzbi Skupstine opstine Centar uprkos pjevackoj karijeri. Imao sam priliku slusati doticnu koja prica kako je nekada bila visoka kultura u drzavnim sluzbama bez srkleta i gdje se bonton ponasanja bio kao u Becu. Danas ovi likovi ne znaju pricati a kamoli voditi drzavu. Bruka i sramota. Umjesto da ovi likovi rade u sportu i muzici, oni bistre politiku iako veze nemaju s istom.
Na zapadu drzavu vode uglavnom ekonomisti, pravnici i politolozi, a kod nas DiF-ovci koji nisu nikada procitali nijedan zakon, niti znaju kako se tumaci.
Ipak su postigli dosta u okviru svoje struke (DIF), puno je ljudi koji zele trcati sto dalje od 'vake drzave
- Dr. Kuca
#1318 Re: Kifla mandatar
On je trebao da podnese ostavku zbog sigurnosne situacije u gradu. Plus slucaj memic, ovaj Sanjin kako se preziva, 2 mjeseca frajer u srbiji, slucaj ona privatna skola na Elidzi itd.
- O'zone
- Globalni moderator
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1320 Re: Kifla mandatar
carski rez za odabrane i parali
ostali nek se muce
jel se moralo carskim ili ne zele da se pate
a i da pica bude uska
ostali nek se muce
jel se moralo carskim ili ne zele da se pate
a i da pica bude uska
-
Heller
#1321 Re: Kifla mandatar
Menager, ah ta SDA pismenost.walk_M-A-N wrote:Linkedin Alisa KonakovićBoletus edulis wrote:Slucajno? Sumnjam.Radila prije u Sarajevogasu? Ni minutu.Nadzorni odbor je na svojoj 40. redovnoj sjednici, održanoj dana 22.12.2016. godine, donio Odluku o imenovanju izvršnih direktora KJKP “Sarajevogas” d.o.o. Sarajevo. Novi izvršni direktori “Sarajevogasa” su: Ibrahim Karahodžić izvršni direktor distribucije, Nusret Palavra, izvršni direktor razvoja i marketinga, Mehmed Mehović, izvršni direktor ekonomike i Alisa Konaković, izvršni direktor Pravnih, kadrovskih i opštih poslova
"Experience: menager JU"KSC""
Takvi su ovi kadrovi menageri. Ne znaš ni gdje rade, a i tu ih je stavila Stranka, a onda Izvršni direktor. Ali ne reci da nemaju LinkedIn profil
- dječak sa šibicama
#1322 Re: Kifla mandatar
Nema se tu sta puno filozofirati, od kako je SDA preuzela i opcinu koja vrijedi kao 10 drugih opcina, odnosno potpuno zagospodarila Sarajevom, sve se pocelo rusiti kao kula od karata.
SDP je mozda korumpiran, ali SDA kadar je uz sve to jos i do bola nesposoban, neskolovan, neinteligentan.
SDP je mozda korumpiran, ali SDA kadar je uz sve to jos i do bola nesposoban, neskolovan, neinteligentan.
- seln
#1323 Re: Kifla mandatar
A, u PM, kix poceo kao "Azra"... zaboli me je li njegova zenka nesto izbacila.
- ultima_palabra
#1324 Re: Kifla mandatar
Red Bakira, red Novalića, red Konakovića, red Ajnadžića... još jedan dan na Klixu.
-
kudrilo
#1325 Re: Kifla mandatar
Je li dijete više pripada Elmedinu ili Kantonu Sarajevo?